Априлски мами 2016 - Тема 4

• 28 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
На 20ти сутринта бях на запис на тоновете в предродилна. Показаха ми новородено момиченце. Май е било твоето  Heart Eyes А теб май те помня от часовете за взимане на АМ от акушерките  Crazy

# 181
  • Варна
На 20ти сутринта бях на запис на тоновете в предродилна. Показаха ми новородено момиченце. Май е било твоето  Heart Eyes А теб май те помня от часовете за взимане на АМ от акушерките  Crazy

Ох..че хубаво  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 182
Аааааааа, имах интересна вечер. Бонболина заспа в 8 вечерта и тъкмо, когато седнах блажено на дивана видях че се размърда. И като се почна едно преобръщане. От гръб по корем и обратно по цялата спалня до 10 часа вечерта.Като вретено. Забелязала съм,че мераците й да опитва нови умения идват вечер   Rolling Eyes
Адиктед как изкарахте нощта?

# 183
Възможно. В нашата стая имаше родилка-ромка.Понеже цялата рода се изреди да я посети и още на 21ви беше болна.Взеха и на 3те ни децата в неонатология.Нямаше къде да я преместят.Не таяхме добри чувства към нея.

# 184
Ти май нямаше само една ромка... И миришеха на цигари!  Naughty
Снощи Дани много слуша на детския рожден ден  Heart Eyes Към 7ч взе да му се доспива и да огладнява и реших да се приберем, да го изкъпем и да спи. И уж заспа в мен. Сложих го в кошарата - обърна се и ми се усмихваше  hahaha Аайде наново, ама същата работа. Играхме си тримата с баща му на леглото до 10ч. Викам ще го нахраня и ще заспи директно - пак се усмихваше в кошарата. Взех го, хвърлих го на нашето легло и му казах да заспива - заспа още докато помириса чаршафите Whistling Що не прави така и в кошарата?! Спа до 5ч сутринта, после го взех при нас - ако иска да спи, аз да си дремна още Crazy Ама заспа чак към 6,след като го нахраних, естествено Simple Smile
Днес ще яде броколи за сефте Simple Smile

# 185
  • Варна
Купих си книгата на Маги Пашова "По-здарви бебета", като мога ще драсна тя какво препоръчва за захранването.

# 186
Мне една беше от чистите и много образована ама уви.А с другото момиче се оказа,че сме комшита..ахаха

# 187
Simple Smile Броколи вчера хапна за 1ви път и му хареса Simple Smile Днес пак. Тъкмо се наканих да излизам и получих смс, че ще имам пратка на адрес.....а ми се пие безкофеиново,машината през два блока Wink Ама ще изчакам.Днес ако е спокоен се мятам на пюретата Simple Smile
Ох, Тервел голяма маймуна взе да става. Сега иска като заспива през деня иска да ходя и да го целувам много и бързо по лицето, ушите и шията, разтапя се, почва да придрямва и заспива. А ако аз реша да целувам, а той не иска яко бута и щипе Simple Smile

# 188
Здравейте мами. Вчера за първи път се захранихме с варен картоф и кърма. Пюрирах ги с пасатора, но консистенцията стана много лигава, пробвах я с отделна лъжичка и не ми хареса, съответно и бебо не беше очарован. Вие как процедирате? С пасатора ли? Чакате ли картофа малко да истина или горещ го пасирате?

# 189
  • Стара Загора
На нас много  ни харесват картофа и тиквичката, утре ще пробваме тиква.
Като изстине картофът (нарязан на парченца предварително) слагам кърмата и тогава пюрирам с блендер. Аз използвам замразена или кърма от хладилника и я "стоплям" в студена вода, после по-топличка и марна вода, докато стане приятна на усещане. Тогава добавям към картофа и пасирам.

# 190
Попринцип картофите не се пасират - има си специални приставки за тях. На моя пасатор е една с дупки. Може да пробваш да го намачкаш вместо това с кухненското пособие - пак е с дупки, ако се сещаш за какво говоря.

А аз да питам как консервирате пюретата - в бебешки бурканчета с винтови капачки или в конфитюрени с нормални? Аз имам мерак за бебешки, но първият опит не ми се получи. Сега пробвам да консервирам чиста вода за тест Simple Smile

# 191
  • Варна
Подходящи първи храни около 6-ти месец - морков, тиква, сладък картиф,тиквички, пащърнак.
От плодовете - ябълка,круша,банан,авокадо,праскова,синя слива.
Мазнина подходяща за зеленчуковите е гхи а за плодовите пюрета кокосово масло.
Банан и авокадо са храните на които не е нужна термична обработка.
7-8 месец - Безглутенови зърнени храни - киноа,просо,елда. Пъвите пюрирани меса - пиле, риба. Яйчен жълтък.
8-9 месец- нови зеленчуци и плодове, нови безглутенови зърна, заешко, някой избрани млени продукти - кисело мляко,кефир.
10-12 месец - фокусирайте се върху протеините. Редувайте животински и растителни протеини(белена червена или жълта леща, белен нахут, боб адзуки)
До навършване на годинка бебето ви следва да е опитало голям брой плодове и зеленчуци, безглутенови и бобови култури,яйца, млечни продукти и месо.

# 192
Здравейте мами. Вчера за първи път се захранихме с варен картоф и кърма. Пюрирах ги с пасатора, но консистенцията стана много лигава, пробвах я с отделна лъжичка и не ми хареса, съответно и бебо не беше очарован. Вие как процедирате? С пасатора ли? Чакате ли картофа малко да истина или горещ го пасирате?
Ако ползваш ел. уред за направата на пюре от картоф просто го превръщаш в лепкава каша, заради нишестето. И това да добавиш мляко или вода ще го разреди, но няма да го прави пухкаво и пак ще си е гадно. Не е от картофите. Макар, че има и картофи с повече( за варене) или по-малко нишесте( за пържене). За да провериш какви картофи си взела можеш да срежеш суровия картоф и ако по ножа остава онова специфично бяло грапаво, значи имаш картоф с високо съдържание на нишесте. Пухкавото( истински) картофено пюре става от топли, не горещи картофи и топло мляко и/или масло и ръчно намачкване ( или с преса).

# 193
И днес нямам превод! Какво става..Sad

# 194
И днес нямам превод! Какво става..Sad
Явно има объркване по-добре се свържи с тях!

Общи условия

Активация на акаунт