Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Нашият бебок върши голямата работа веднъж на ден, даже понякога на ден и половина. Педиатърката ни каза, че над 48 часа е притеснително. До сега за щастие не ни се е случвало. Подозирам обаче, че АМ е повод за запек или поне по-рядко изхождане. Ще видим Лефакса как ще се отрази, от снощи го давам.

# 406
  • София
Pure_nature, разбирам те напълно - абсолютно същата работа сме със запека, само дето не връщаме на фонтан, а тук-там по малко Rolling Eyes Правили сме клизмичка три пъти, акитата на бебчето са все твърди и оформени, а то милото се гърчи, напъва, черви, проревава. Тъкмо се изходи сама веднъж и аз се зарадвам, че запекът е минал - и хоп, пак старата песен! Ще я напъвам сега да пие топла вода преди ядене (въпреки че тя вода мрази), четох някъде, че имало ефект. За Дуфалака и аз се чудех, но за момента пропускам, ще върна Абоколикена, че май се влоши леко откакто го спрях. Общо взето изчетох из нета милион и една статии за причини и лечение на запек при новородени, но всички становища, лечения и мнения ужасно много си противоречат. Масажите обаче със сигурност не ни помагат. А като я хванат напъните след ядене да ѝ се ака и я сложа да легне да ѝ вдигна крачетата, връща мляко и почва да се дави.

Тая вечер излязох и купих разни неща на бубчето. Взех един пакет Либеро от 108 бройки, ще ги изтествам и ще коментирам дали са толкова добри, колкото ги хвалят Simple Smile Кремче против подсичане пак купих на Мустела, след като предишното ми свърши (бях взела преди крема срещу подсичане на Хипп, но изобщо не ми хареса - супер мазен, супер тежък, а като сменям памперса още стоят следи от него, т.е. не попива добре и не може да диша кожата на дупето... абе Мустелата си е Мустела и това си е). И заедно с АМ-а, Абоколикена, някакви стъклени шишенца, мокри кърпи, накрая оставих пак маса пари. Голям разход са си тия бебенца, кой каквото и да казва Naughty

# 407
  • София

Трябва да измисля нещо, защото не е ок да си стоя в нас. Rolling Eyes Аман от бездомни кучета.  Stop
Веднага ти решавам проблема с кучетата - купи / поръчай си лютив спрей. Кучетата са с много чувствително обоняние и ще му е такава мъка, че повече покрай блока ви няма да припари (тествала съм върху много зло домашно куче). Не е особено хуманно, но всичко е по-добре от това да налита да хапе хора и деца наред и да си под домашен арест заради това Rolling Eyes

Много благодаря! Не се бях сетила за такъв вариант. Ще се сдобия с такъв спрей. Приятелка допълни с много качествен съвет - и внимавай накъде духа  Crazy

При нас е много странно, защото нощем колики няма и си спи, но денем много го тормозят. Изхабих второто шише Еспумизан и минах от снощи на Лефакс по едно впръскване в млякото. Да видим как ще е. Тази сутрин използвахме аспиратора, но нищо не излезе. Сега се питам дали ние правим нещо грешно или просто няма сополки (дано да е второто).
Това с бездомните кучета е някакъв ужас и аз изпитвам панически страх. Спреят е вариант, но ако става въпрос само за едно конкретно агресивно куче, което се върти около вашия дом, бих сигнализирала в Екоравновесие. Не знам дали ще вземат мерки, нямам опит с тях, но си струва да се опита. Не може да си затворник в това хубаво време последните дни. Успех и сподели как се развиват нещата.

eli_dzh И при нас е същото - току спокоен, току много се мъчи от спазми.

Добра идея е за Екоравновесие. Ще се свържа с тях. Четох, че може да подам и сигнал в общината. Притеснява ме, че май не реагира така към всички и да не решат, че е фалшив сигнал... То пък ако го решат, сигурно няма да направят нищо...

Днес излязох с малкия с колата, така че да не съм наблизо. Когато минах с колата покрай псето, се спусна да гони и лае колата. Страх си ме е. Ама не може и на всяка разходка да тръгвам с колата нанякъде.

По този повод си имам и мечта...  Crazy да плащаме данък от например 1-2 лв или друга такава сравнително символична сума, но да няма никакви бездомни кучета. Всички да бъдат в приюти и парите да отиват за гледането им. Защо обаче никой политик не ми го обещае това, веднага ще гласувам за него  Flutter

Аз дни наред пробвах с аспиратор, но не вадех почти нищо и бях спокойна. Вчера пробвах с клечка за уши и ела да видиш! Не е истина какво излезе  Mr. Green

А докъде бъркаш? Любопитно ми е и ще се радвам да споделиш, защото и аз тези дни се интересувах от аспиратор. Иначе си надничам из ноздрите, обаче ако не виждам секрет съответно и не бъркам. Ако видя и аз ровя с една клечка за уши, но от тези с ограничителя, че се страхувам да не направя беля.

Лохиите според мен свършиха и мисля, че от седмица съм в цикъл  Laughing Имах адски болезнен цикъл, а сега за няколо минути се появи само едно напрежение, което дори незнам дали е от цикъл. Иначе имаше няколко дни без кървища Laughing

Коликите си идват когато си искат и както си искат, спрях всякакви капки, само чай от копър давам. Винаги помага, а като си пийне повечко си пръцка чак до следвашото хранене. Като и варя пресен копър още по-добре, пръцкаме здраво и няма рев от колики.

Браво! И аз давам чай от копър, ама нещо не му се кефи. Иначе си ми е лакомник и каквото тикна в устата не се връща.  Mr. Green

Да споделя с голяма радост - днес нямаше колики. Никакви. Няма такова удоволствие - няма рев, напрягане, изтощение. Яде си нормално, спа си по около час и половина - два след всяко ядене, бяхме на разходка, че и на заведение седнахме. Моля се да е така оттук нататък.

Сега спят с баща му изкъпани, нахранени и гушнати в леглото. Всъщност това е една от най-красивите гледки. Наздраве от мен  Sunglasses

# 408
Мисис Роузи дай боже всекиму спокойно и доволно бебе  Hug

По отношение на изхождането - ние акаме на два дни, педито каза, че е напълно нормално, да не говоря, че акането меко казано е огромно винаги. Един път давах Еспумизан и се запече, изака се чак на третия ден, вярно пак много и сега започна на три дни. Според мен капките са причината за запека и за това спрях напълно всички и само на чай от копър сме. Според мен нищо не лекува колики, минават си като решат сами. Помага много при нас люлеенето на ръце, особено в съпровод с музика, аз съм я гушнала и се люлеем и танцуваме в такт с музиката, тя веднага спира да реве и се кефи много, аз също. Но спрем ли - почва пак. Коликите ни вече имат режим, вереч след храненето в 17 ч, започват в 17,30 и приключват точно в 19 ч. През нощта на второто хранене в 5 сутринта ръмжим на сън от 7 до 7,30, после я гушвам, за десет минути е заспала веднагически.
Музиката и действа изключително много, щом пусна Моцарт е заспала след пет минути, също и каба гайда обича много. Та всеки път с коликите пускам музиката и танцуваме, така и аз се успокоявам и тя по мене и кризите минават доста по леко.
Според педито е нормално често да не ака, защото има бум на растежа и усвоява яденето почти на 90%.
Та така ... според мен ако има запек ще ака твърди изпражнения, но не - ака обилно , но рядко.
Вода пие много и чай от копър също, памперсите винаги тежът от урина, хем ги сменям на три часа.
Успех дами  Heart Eyes

# 409
  • Пловдив
[quote/]

Да споделя с голяма радост - днес нямаше колики. Никакви. Няма такова удоволствие - няма рев, напрягане, изтощение. Яде си нормално, спа си по около час и половина - два след всяко ядене, бяхме на разходка, че и на заведение седнахме. Моля се да е така оттук нататък.

[/quote]

Бравооо  Grinning Страхотни новини!!! Действа ми успокояващо, че скоро и нашите ще изчезнат Praynig
Дано всеки ден по една от нас да сподели такава новина  Peace

# 410
Здравейте дами, благодаря за подкрепата!

ММ даде краен срок за изхождането - днес до обяд и ако няма ще взимаме лекарството  Confused Innerlane, аз също изчетох де' що има инфо и затова и толкова се обърках, както ясно се забеляза от поста ми  Embarassed Confused. Сега мисля стратегията да е - дуфалак и да продължа с инфакол-а, защото облекчава малко или много спазмите на бебето и когато приключа опаковката да се върна на абоколиген-а, може пък в комбинация с биогая-та да действа по-добре, но се надявам да премине одисеята и ако може още преди обяд да се изходи  Praynig
n0richka, аз това АМ го давам само, като добавка по 30мл на кранене, защото много малко била наддала, а е дръпнала 5см, ама педиатрите, уж, знаят най-добре

Аз също си мислех, че усвоява кърмата и затова не се изхожда, но като видях колко голямо количество отдели след клизмичката съм сигурна, че си е запек. Ще се нормализират нещата (някога  Crazy) и коликите ще преминат, ще им укрепнат организмите, все пак са на по месец бебоците.

Ето, вече има добри новини за преминали колики, та, тези новини ще става все повече и нашия ред наближава  Mr. Green Тази нощ поспахме и съм оптимистично заредена, само и слънцето да продължава да грее, че нашият тати е взел ключовете от гаража, а количката е там  #2gunfire

По другите казуси:
Витамин Д давам от 23-тия ден по една капка, а от 3 дни насам по две капки по предписание на педиатърката.
Лохиите мисля, че преминаха до около 30-тия ден, а след това с ежедневни превръзки и има леко течение. В понеделник съм на преглед и ще видим какво е положението.
За аспираторите, имаме такъв с помпичка, но нищо не изкарвам с него  newsm78, ако видя, че има сопол си навивам на кибритена клечка фитилче и го изваждам, а иначе всяка вечер капя физ. р-р и според мен, като киха си изкарва мърсотиите, дано де. Много съм се замислила за аспирато с накрайник, през който се всмуква. Какво ви е мнението за тях?
По напред четох за секса, как сте с него? Аз на няколко пъти вече сънувам, че сме интимни с ММ, но до преди няколко дни се чистех, а сега имаме гости, а с през тънките стени и афифните врати все едно всички сме в едно голямо помещение и тайни - няма.
Та, това е от мен, лек ден, дами!

# 411
  • София
Секс съм правила точно 2-3 пъти, в краткия период на затишие между лохиите и цикъла. Blush С ММ даже успяхме да се скараме по тоя повод.

В 5 сутринта моето бубче се скъса от напъване и рев. Пак ѝ правихме клизмичка (и при нас излиза много материал, като в началото бяха някакви твърди, големи топчета, които според мен са задръствали пътя навън). Поне от тогава е спокойна и щастлива - хапва си, спи и си гука.

Окачих висящи играчки на дръжката на шезлонга, вече се заглежда по тях Simple Smile Радва ме, защото на прегледа на 30тия ден не искаше да следи с поглед движещ се предмет, а сега го прави.

Роднините са ми дали "домашно" да избера какви подаръци искаме за бебето за Коледа. Какво ви е мнението за активната гимнастика? Simple Smile

П.П. Либерото са доста яки, ама според индикационната лентичка трябва да се сменят на час - час и половина. Май трябваше да взема 3ка вместо 2ка, ама нямаше в Пикадили, нито в ДМ.

# 412
Здравейте мами,
Вече от тези колики гледам като зомби.Така ми се иска да се наспя ,че чакам утре да дойде с нетърпение ,че таткото почива и ще ме отмени поне.През нощта не мрънка много ,но до 12 вечерта ни прави  Crazy!След това ни лови кризата към 6 сутринта и е пълна лудница тогава,защотото друсам и масажирам малката,тя се дере, а в същото време приготвям баткото за градина  Tired.Сега е по-спокойна,но пак премрънква от време на време.Сега и нас ни е хванал запека...днес е 3 ден без изхождане,но ще почакам.

# 413
Нашият мъник както му се радвах сутринта как сладко се усмихна и повърна като е Екзорсиста Mr. Green Първите 3 седмици я беше повърнал 2 пъти по 2 капки, я не, но напоследък зачести, може би преяжда, какъвто е лакомник. Но тоз фонтан се случва за първи път, ще питам днес педиатърката.
Вчера стана на месец, надявам се сега да е по-обстоен прегледът, че предните бяха като психологическа консултация за мен Blush

Иначе с изхождането нямаме проблеми, поне по 5-6 наакани памперса на ден - само хаби храната. Колики не знам дали има, като питам педиатърката и тя все обяснява, че първия месец нямало колики, пък като чета доста малки бебчета ги мъчат. Той не спи и е доста ревлив, та не знам.

# 414
Ако първия месец нямат колики, тогава ме е страх да си помисля какво ще е, когато всъщност проимат  Shocked

# 415
Явно е нещо с коремчето с нашия мъник, извива гръбчето назад и плаче, маха с ръце, а като пръцне и се успокоява. Ако не е акал няколко часа, плаче по-жално и е по-неспокоен, не спи изобщо. После количествата са впечатляващи - онзи ден нагледно видях какво значи "наакан до ушите" Mr. Green

# 416
  • Пловдив
Ако първия месец нямат колики, тогава ме е страх да си помисля какво ще е, когато всъщност проимат  Shocked

Хахаххааххахаха  Joy Joy Joy Joy
Мен също ме е страх Grinning
Аз ги чакам след месеца да свършат  Praynig
Не, шегата настрани, и нашата педи ни каза, че било рано за колики като идва в нас. Общоприетото определение за коликите гласи, че започват около 3тата седмица, траят около 3 часа на ден и продължават да третия месец. Четох още, че се проявявали от 18 до 22 часа, извън този интервал не било колики  Shocked Shocked Shocked Shocked Това беше в статия, написана от една лекарка  newsm78
Общо взето, лекарите май не се интересуват много от този въпрос в дълбочина, защото както каза другия педиатър, при когото ходихме, "с коликите и капките е на принципа проба - грешка"
Преди няколко дни се рових из английски сайтове, с надеждата да открия някое тяхно "чудо", но уви, те са по-куци с инфото и от нас, но в една статия имаше изброени симптоми, по които се познава, че са именно колики, та по спомен бяха:
свиване на краката
свиване на юмручетата
извиване на гръбчето
зачервяване на лицето
силен плач, със силни писъци на моменти
неспокоен сън

Та никой не може да ме убеди, че нашите не започнаха в болницата, и че било рано, бебетата не плачат без причина Peace

# 417
Та никой не може да ме убеди, че нашите не започнаха в болницата, и че било рано, бебетата не плачат без причина Peace
Да точно - нахранен, с чист памперс и гушнат, а пак плаче, значи нещо го тормози. А нашето чудо като на Кристи не си пада и по залъгалки, като му я бутна в устата първоначално е доволен, но това трае 2-3 секунди, докато разбере, че нищо не пуска. После ме поглежда с един омерзен поглед и демонстративно плюе. Колики или нe, ще си ги гледаме - на мен ми е съвестно да го оставя да плаче и само го люшкам и разнасям, да видим докога Simple Smile

# 418
  • Пловдив
Да точно - нахранен, с чист памперс и гушнат, а пак плаче, значи нещо го тормози. А нашето чудо като на Кристи не си пада и по залъгалки, като му я бутна в устата първоначално е доволен, но това трае 2-3 секунди, докато разбере, че нищо не пуска. После ме поглежда с един омерзен поглед и демонстративно плюе. Колики или нe, ще си ги гледаме - на мен ми е съвестно да го оставя да плаче и само го люшкам и разнасям, да видим докога Simple Smile

Именно  Peace
И нашия не е фен на бибата, понякога може и 1 час да си я смуче, но като цяло, хич не я приема като я бутам.
И аз не мога да го оставя, майка ми мрънка, че ще го науча на ръце, една приятелка ми вика да не го уча в мен да спи, а в кошарата, но как да го оставя да пищи, той се засинява понякога  #Crazy
А говорейки за кошарата и за майка ми......
В кошарата си не е спал нито една нощ  ooooh! Просто, от както се прибрахме първата нощ го взехме при нас да му се радваме, а след втората кризите на коликите станаха страшни, и само с яко друсане в количката можех да го укротя, като изключим гушкането де. И сега си живеем с него в хола, аз на дивана, той - в количката, таткото в спалнята, за да може да се наспива за работа #Crazy ooooh!
А за майка ми - изключително много се радвам, че живее при нас, не знам какво щях да правя без нея... А не сме в толкова близки отношения с нея, за да го мисля, дори напротив, винаги сме в спор за нещо, и сега малко ме ядосва като натрапва мнение, но толкова ме отменя и ми помага, че не мога да и се разсърдя, чак се чудя как някои мами не искат никакви баби около тях  Thinking

# 419
И нашия бебчо не харесва биборона, първо отваря уста и като му я сложа я плюе и е много смешен.Коликите си го тормозят по всяко време и е много неспокоен Sad.От днес давам Лефакс, а досега бяхме с Колийф, не че имаше кой знае какъв ефект, та се моля сега да се поуспокои детето. Иначе вече не иска да сучи, реве и пищи като го сложа на гърда, а когато дам шишето започва да лочи като невидял, някой има ли идея как да постъпя и да не се отбие?

Общи условия

Активация на акаунт