Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 438
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Аз да, ама не виждам съществена полза  Mr. Green

# 481
Нещо не си виждам коментара от вчера newsm78, някой м беше попитал какво д АБКМ, Това е алергия към белтъка на краве мляко, за жалост го получихме малко след като ни изписаха от болницата.
Отностно витамин Д и на нас ни изписаха, но мен малко ме притеснява, че фонтелката ни е не монго голяма

# 482
Заради факта, че покрива твърде малко щамове и става безполезна, защото е все едно игла в купа сено да срещнете точно тези. Ще потърся и второ мнение, преди да реша.
Ами изследвания, които са правили показвали крос-имунитет, т.е. развивал се имунитет и към другите серотипове поради сходството на протеините. А иначе този Ротарикс е срещу най-разпространения серотип уж (70%). И била високоефективна. Ама и аз се чудя има ли смисъл... То си е част от детството да имаш разстройство понякога, в повечето случаи минава за два дни. Ама като става въпрос за бебе на месец (с ходещя на ясла кака) и аз съм отговорна за него, не съм толкова смела в решенията, хаха.
 Добавям. Ще почета още малко медицински статии и ще говоря с лекаря на място и тогава ще реша, мисля.

# 483
Витагола го давам сутрин на гладно, една капка право в устата, то от капкомера капе точно по капки.
Момичета препоръчайте някой очен, в Токуда няма нито един свободен лекар за целия месец.  ooooh!
Вашите бебета реват ли ако ги оставите за малко сами? Преди не ревеше, но откакто баба и беше тук една седмица и постоянно я носеше на ръце, сега не спира да реве ако не се носи. Обаче аз упорствам, оставям я да пореве няколко минути, после отивам при нея, гушкам я за няколко минути и пак я оставям и така ... днес за пръв път заспа сама, без мен в стаята, нарочно седях в коридора, да заспи ... преди винаги си заспиваше сама, и сега се проклинам, защо не се противопоставих тогава, но прекалено ми се спеше и бях толкова неадекватна и благодарна, че някой се занимава с нея .... Crazy

# 484
Заради факта, че покрива твърде малко щамове и става безполезна, защото е все едно игла в купа сено да срещнете точно тези. Ще потърся и второ мнение, преди да реша.
Ами изследвания, които са правили показвали крос-имунитет, т.е. развивал се имунитет и към другите серотипове поради сходството на протеините. А иначе този Ротарикс е срещу най-разпространения серотип уж (70%). И била високоефективна. Ама и аз се чудя има ли смисъл... То си е част от детството да имаш разстройство понякога, в повечето случаи минава за два дни. Ама като става въпрос за бебе на месец (с ходещя на ясла кака) и аз съм отговорна за него, не съм толкова смела в решенията, хаха.
 Добавям. Ще почета още малко медицински статии и ще говоря с лекаря на място и тогава ще реша, мисля.
Сподели какво се решила после Simple Smile

# 485
  • София
Вашите бебета реват ли ако ги оставите за малко сами? Преди не ревеше, но откакто баба и беше тук една седмица и постоянно я носеше на ръце, сега не спира да реве ако не се носи.
Моята е същата. Дори в шезлонга да е, доволно наядена и с чист памперс, с пуснато детско филмче с песнички на плазмата и т.н., пак ме следи със зорък орлов поглед (недовиждали бебетата - да бе! Mr. Green ) и дори само за маааалко да изляза от стаята, като например до тоалетната да отида, се почва един силен рев, изпълнен с дълбоко възмущение такъв Flutter Laughing Днес цял ден не мога да се изкъпя, защото тя не заспива, а мен ме е жал да я оставя да плаче. Tired Дори дрехите от пералнята не съм простряла. Страшна работа сме. Blush
А тия дни не мога и да я разходя, защото тъпият асансьор пак не работи #Cussing out Почти съжалявам, че не си взех от модерните "мини" колички.

# 486
Какви обезболяващи приема? Това е много важно.
Използвах в болницата свещички Профенид 100mg.Там не усетих действието им.Когато ме изписаха след 5тия ден и вече вкъщи подействаха.От 3 дни не съм ги ползвала защото болката от операцията намаля.
Моят АГ в болницата след секциото ми каза така: колкото по-малко те боли, толкова повече ще се движиш и с това по-бързо ще се възстановиш, затова не се притеснявай да си искаш и да пиеш обезболяващи ежедневно. Послушах му съвета и вярвам, че това доста допринесе. На никоя от нас няма да ѝ дадат медал за мъченица така или иначе Crossing Arms За в самата болница не знам защо са давали свещички, като болката тогава е сериозна и има нужда от по-силните обезболяващи венозно. Иначе за вкъщи Профенида са си добър вариант, да.
За изхождането ползвах свещички също, при мен беше на 4тия ден след операцията някъде.

За следродилната депресия не мога да кажа много... При мен ефектът от раждането е противоположен, никога не съм била по-щастлива, нищо че социалният ми живот е почти на нулата и съм предимно затворена вкъщи с бебето Mr. Green Но само като я погледна и... всичко друго забравям Heart Eyes

Колкото до бебето, от вчера пак запек, от 3-4 тая сутрин напъни, ръмжене и червене до 6-7, когато вече пак се отчаяхме и опряхме до Мелилакса - аман!  #Cussing out То не бяха клизми, масажи на корема, чайове, капки, последно Лактулоза ни изписаха и от 1-2 дни сме с нея в яденето, ефект не виждам... Писна ми, тая педиатърка очевидно е неспособна да ни реши проблема. С ММ сериозно обмисляме на своя глава да сменим Hipp-а, може би този вид АМ в края на краищата не е най-подходящият за нашето дете. Мамите на АМ, всички ли сте на Hipp...? newsm78

Аз взимам Аптамил 1. Няма запек. Но да питам -сега малкия е на 47дни и яде по 100мл и не знам дали вече не трябва да вдигам дозата. Вие по колко давате?
 Не знам точно как да преценя дали това е подходящото ммляко за малкия, но като нямам конкретни оплаквания би трябвало всичко да е ок с него.
Аз следродилна депресия мисля, че нямам, но за сметка на това малкия се побърква от колики. За цял ден не му се събира повече от 1 час сън. Съответно аз съм постоянно до него,  което малко изнервя положението.
Иначе соц.контакти и при мен са ограничени. И ме е обхванала мания за чистене, което доста ме измаря, защото той като е спокоен аз не съм легнала или седнала, а постоянно нещо оправям, но мисля малко да се взема в ръце, защото така не знам до кога ще имам сили цял ден права.
А започнахте ли вече да ги оставяте на бабите за през деня или с приспиване? 

# 487
А колко пъти яде по 100 мл?

# 488
Лекарката днес ми каза, че дневната дажба мляко трябва да е една шеста от теглото на бебето. За нашето тегло това означава 6 хранения по 135мл или 7 хранения по 115мл. Зависи си от детето според мен и това колко наддава.

# 489
Вашите бебета реват ли ако ги оставите за малко сами? Преди не ревеше, но откакто баба и беше тук една седмица и постоянно я носеше на ръце, сега не спира да реве ако не се носи.
Моята е същата. Дори в шезлонга да е, доволно наядена и с чист памперс, с пуснато детско филмче с песнички на плазмата и т.н., пак ме следи със зорък орлов поглед (недовиждали бебетата - да бе! Mr. Green ) и дори само за маааалко да изляза от стаята, като например до тоалетната да отида, се почва един силен рев, изпълнен с дълбоко възмущение такъв Flutter Laughing Днес цял ден не мога да се изкъпя, защото тя не заспива, а мен ме е жал да я оставя да плаче. Tired Дори дрехите от пералнята не съм простряла. Страшна работа сме. Blush
А тия дни не мога и да я разходя, защото тъпият асансьор пак не работи #Cussing out Почти съжалявам, че не си взех от модерните "мини" колички.

Офф аз си мислих, че само мойта госпожица не може да седи сама, единствено като заспи дълбоко мога да излезна от стаята, но събуди ли се и усети ли, че няма никой става страшно и почва едно разнасяне с кошчето, защото ние и шезлонга не харесваме 😂

# 490
7 пъти яде. От няколко дни веднага след като свърши млякото реве по 5 мин и след това се успокоява. И днес реших, че яденето му е малко и му направих 135мл след което последва такъв фонтан, че надали ще му дам скоро пак такава доза.
И да споделя ... Преди малко ми донесоха Лефакса. След някой друг ден ще споделя отзиви.

# 491
Значи може би е добре на по-малката доза. Аз от днес давам по 130, но това е след като цяла седмица си изяждаше пълната порция от 90 мл. Преди му оставаше и нямаше смисъл. Днес на 130 яде през 4 часа дори.

# 492
  • Пловдив
Използвате ли някакви играчки вече при бебоците? Закачили ли сте им нещо на креватчето и количката? Лекарката днес ни каза да опитваме с някакви ярки играчки, червени, жълти, оранжеви, да му привличаме вниманието, за да се фокусира и да проследява движението на предмети.

Ние вчера взехме от Джъмбо една луничка за количката, жълта и свири. Май я заглежда понякога, но може и да си внушавам newsm78
Мислех си за активна гимнастика, вие ще взимате ли? И от кой месец се ползва? Лекарката днес каза да започна да го оставям по коремче да му заяква главата и да я вдига, та се замислих, че тази гимнастика може и да се ползва вече.

# 493
  • София
Мислех си за активна гимнастика, вие ще взимате ли? И от кой месец се ползва? Лекарката днес каза да започна да го оставям по коремче да му заяква главата и да я вдига, та се замислих, че тази гимнастика може и да се ползва вече.
Може, да, 0+ месеца ги водят гимнастиките. Simple Smile Аз съм поръчала на роднините да ни подарят за Коледа някоя по-хубава (големи красоти гледах в Хиполенда), а засега съм купила само килимче-пингвинче, върху което ѝ правя масажите и я оставям по коремче.
Играчки ѝ купих иначе за ваничката - дребни гумени животинки в ярки цветове, но нея я е страх от тях и реве като ѝ размятам някоя пред носа Crazy Мисля, че има нужда още от месец-два, докато станем достатъчно зрели за играчки.

# 494
  • София
Ох, за храненето... Педиатърът ми каза, че прехранвам и трябва да намаля на 5 хранения по 120 мл. Направих ги 5 по 135 мл (толкова пише на кутията на храната му и смятам, че трябва да го приготвям както са си написали). Намаляването помогна много на коликите, но от два дни след като си изпие шишето и проплаква. Мисля, че не му стига. На всичкото отгоре бузите му се стопиха, струва ми се отслабнал. В четвъртък сме на преглед и ще повдигна пак въпроса.

За играчките - всеки ден си играем с него  Laughing Има няколко ярки дрънкалки. С голямо любопитство се заслушва в тях. Разбира се, за кратко  Mr. Green

Днес ми се засмя с глас  Party Почва да си гука повече и много му се кефя. Добре, че има и усмивки, че само с рев не си е работа.

Иначе колики продължава да има. Въпреки методите за успокоение, понякога прави някоя по-сериозна криза. Единият ден направо беше прегракнал от рев.  Confused  Че и със сълзи реве. Поне почистваме очите така  Mr. Green

И аз почнах от днес диета. Почнах вчера, ама вечерта се разминаха нещата. От днес вече е сериозно.  Mr. Green Имам да намалявам многооо, ама вкусни бяха пиците по време на бременността. Ех, в Доминос каква си правех със сирена и треволяк... Blush

Общи условия

Активация на акаунт