Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Krassi, към помпата ми за кърма на Медела има шише, което имитира сучене от гърда и го предлагат уж като най-близкия до усещането за кърмене. Млякото не тече само и биберонът не е с дупки, а детето трябва да дърпа, за да излезе нещо. Това за смесено хранене според мен е добър вариант, за да не отказва детето гърдата. За това шише говоря: https://www.medela.com/breastfeeding/products/feeding/calma

# 421
Иначе вече не иска да сучи, реве и пищи като го сложа на гърда, а когато дам шишето започва да лочи като невидял, някой има ли идея как да постъпя и да не се отбие?

Винаги първо на гърда и после шише. Биберона да е с най-малката възможна дупка, така че да суче активно, за да му потече мляко. Аз карах на смесено хранене с голямата дъщеря - кърмих я до годинката, винаги купувах биберон с най-малката дупка.
Може да опитате да го храни някой друг с шише, за да си знае, че мама си е мама. И повече гушкане, като се кърмите да е по-интимно - примерно затъмнено, тихо, да сте сами... Може да помогне.
Успех!

# 422
  • София
Да споделя - ден 2 без колики. Много се моля да е завинаги  Simple Smile

Ще опиша и подробно какво промених. За една седмица кошмар изчетох нета, пробвах различни неща и установих следното за себе си:

1. Има различни тълкувания за колики - едното е физическия спазъм от газове в корема. Другото е неутешимия рев.

Моята теория е, че физическият дискомфорт е породен от съзряване на организма. Трябва да се пребори с него, след което и неутешимия рев ще спре. Той е в следствие на изнервеност на организма от околната среда. Например мисля, че белият шум помага, защото всъщност спира всички други външни дразнители.

2. Състоянието на майката влияе много. Хем го знам уж, хем докато не го видях, не го осъзнах.

3. Капките помагат.

4. Масажите са безценни. Не са магическа пръчица и не се спира рева, но действат.

Това, което мисля, че действа при нас, е следната комбинация:

1. Моето спокойствие и ентусиазъм. Излизам всеки ден за по 3-4 часа. Влияе ми много положително на настроението. Не съм изнервена. Старая се да поддържам къщата - всеки ден прахосмукачка, мия пода, бърша прах, полирам повърхности, пера, простирам, чистя из кухнята... банята по-рядко. Готвенето обаче ми е мъка и определено е на заден план. Не ми остава време да пренаредя шкафовете, а имат нужда.
Всъщност реда и чистотата ми дават спокойствие.

Излизането навън спомага да не съм нервна и напрегната.

2. И аз вярвам, че щом плаче детето, значи нещо не е наред. Само дето понякога трябва да поплаче няколко минути и няма как да предотвратя всеки плач. Не казвам, че го оставям да реве, но дори и няколко минути рев, не ме правят по-лоша. (Надявам се  Simple Smile )

3. Масажи на корема. Всеки ден поне по 2 пъти по минимум 15 минутен масаж. Масажите са както са описани тук: http://lllbg.org/2013/07/masazh-koliki/ . Правя и масаж по Боуен, например: https://www.youtube.com/watch?v=TOfi0XN6N9Y

Установих, че до около 30 минути след това се изпускат газовете и е много спокоен. В началото не вярвах, но като виждам, че се успокоява и аз се чувствам супер. В началото правех по 3-4 пъти на ден.

4. Капки - спрях всичко, освен Лефакса. Смятам, че помага да не се образуват толкова газове.

5. Старая се да го оригвам, но не винаги се получава.

6. Четох, че няколко капки зехтин в млякото, помагали против колики. Това се практикувало в Испания... Пробвах го и смея да кажа, че има много добър ефект за нормализиране на изхождането. Съответно сега няма много газове и детето е спокойно. В един момент беше станало доста хаотично, много газове и оттам рев и целият цикъл се завъртя...

Сега се замислям, че това може да помогне и при запек. Помислете над варианта.  Hug

Доста съмнения има как ще се дава на толкова малко дете, но като се замисля, че във всички капки има някакви видове масла, не смятам, че това е по-вредно.

7. След като детето е спокойно и няма много газове, изхождането е сравнително редовно, то детето може да спи. Като спи редовно, не се преуморява и превъзбужда. Например час будуване при нас е ок. След това гледам да заспи. Спане по корем. Спане в мен. Сега сутрин си мрънка. Вземам го при мен, слагам го на корема ми и заспиваме заедно. Така си спим 2-3 часа. Откакто го правя всичко е наред.

8. Чайове от копър, копър+анасон и др, засега не давам. Не усетих промяна от тях, но си заслужава да се пробват.

Тази комбинация ни помогна. Много изписах, но всъщност не е толкова сложно  Laughing

Все пак си има моменти на напъване, малко рев, неспокойство. Но сумарно да е 20-ина минути на ден. Нищо в сравнение с часовете рев.

Биберонът сега е на почит у нас. Хич не исках, ама без него не стои. Голямо дъвкане е passifier

И аз не мога да го оставя, майка ми мрънка, че ще го науча на ръце, една приятелка ми вика да не го уча в мен да спи, а в кошарата, но как да го оставя да пищи, той се засинява понякога  #Crazy

Коментира се, че до 2-рата годинка не може да се разглези дете. До тогава се задоволяват неговите нужди. Харесва ми тази теза  Hug Спи ли на леглото до теб например? Може да усеща топлината на тялото ти и да не иска да бъде самотно. Може да пробваш малко по-малко да го слагаш, след повече гушкане и когато е напълно спокойно.

При мен например днес си поплака в колата и определено искаше да го гушна. Само че шофирах и отне малко време да намеря място да спра. Спрях, погушках 5 минути, успокои се и след това го върнах в кошчето и продължихме.

krassi14 Звучи ми като кърмаческа стачка.  Thinking Свържи се с консултант по кърмене. Във форума има раздел, може да им пишеш. Те ще ти дадат най-адекватен съвет. Отговарят бързо и обясняват много подробно. Само не се бави, че бебешоците бързичко се преорентират.  Confused

# 423
  • Варна
Мисис Роузи, много хубаво си го описала, за което ти Благодаря Информацията е от съществено значение  bouquet

# 424
  • София
Мисис Роузи, много хубаво си го описала, за което ти Благодаря Информацията е от съществено значение  bouquet

Hug Искрено се надявам да помогне на всеки, който има нужда.

# 425
Мисис Роузи, страшно полезно е и за мен. Благодаря ти! Peace

# 426
Благодаря за съветите.
Не бях чувала за кърмаческа стачка, явно и през това ще минем  Laughing .Иначе не се отказвам на всяко хранене го слагам на гърда и съм търпелива, но засуква и след малко се почва реване и бутане...Иначе шишето е на Авент с една дупка уж да му тече бавно и да може да дърпа.Дано се оправят нещата.

# 427
Момичета помощ малката ме ухапа май или незнам какво ми е ?зърното ми стана с 3 червени точици с какво да се мажа ,да я кърмя ли така ?

# 428
  • Пловдив
Момичета помощ малката ме ухапа май или незнам какво ми е ?зърното ми стана с 3 червени точици с какво да се мажа ,да я кърмя ли така ?

Няколко капки кърма изстискай, намажи го и остави да изсъхне така зърното. Не давай от тази гърда,докато има кръв. Крем на Мустела или Лансинох за зърна. Те са без отмиване и може да кърмиш след като ги ползваш. И като суче, трябва да засмуква заедно с ареола, а не само зърното , защото хем не пуска мляко така, хем става разкървяването, то се усеща като е само зърното, страшна болка е като смуче.

# 429
Благодаря за съветите.
Не бях чувала за кърмаческа стачка, явно и през това ще минем  Laughing .Иначе не се отказвам на всяко хранене го слагам на гърда и съм търпелива, но засуква и след малко се почва реване и бутане...Иначе шишето е на Авент с една дупка уж да му тече бавно и да може да дърпа.Дано се оправят нещата.
Нашият младеж го прави този номер с бутането, без да е подушвал шише. Случва се ако се събуди прегладнял или го мъчи коремчето, или пък струята е много силна и се дави. Може би с шишето все пак е по-лесно и не се нервира толкова, затова не го бута. И според мен упорствайте с гърдата Peace

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 13:11 от Фиффи

# 430
Благодаря за съветите.
Не бях чувала за кърмаческа стачка, явно и през това ще минем  Laughing .Иначе не се отказвам на всяко хранене го слагам на гърда и съм търпелива, но засуква и след малко се почва реване и бутане...Иначе шишето е на Авент с една дупка уж да му тече бавно и да може да дърпа.Дано се оправят нещата.
Нашият младеж го прави този номер с бутането, без да е подушвал шише. Случва се ако се събуди прегладнял или го мъчи коремчето, или пък струята е много силна и се дави. Може би с шишето все пак е по-лесно и не се нервира толкова, затова не го бута. И според мен упорствайте с гърдата Peace
Ще упорствам!

# 431

Няколко капки кърма изстискай, намажи го и остави да изсъхне така зърното. Не давай от тази гърда,докато има кръв. Крем на Мустела или Лансинох за зърна. Те са без отмиване и може да кърмиш след като ги ползваш. И като суче, трябва да засмуква заедно с ареола, а не само зърното , защото хем не пуска мляко така, хем става разкървяването, то се усеща като е само зърното, страшна болка е като смуче.
Благодаря

# 432
Момичета, честити бебчета!
Аз съм майка на  londarlondar, и пиша от нейно име, защото тя не се чувства добре. Секциото мина добре, но възстановяването и е много трудно. Едва на изписването направи няколко крачки повече. Днес е 13 ден и болките и придърпването се поуспокоиха, но я мъчат силни газове, които не излизат. Дано ме разбирате какво обяснявам. Има ли е някоя от вас подобни проблеми и как се справяте? Знаем, че много важно е движението и тя се старае, но сега е в състояние, в каквото бяха на изписването други родилки, родили в същия ден.

# 433
Момичета, честити бебчета!
Аз съм майка на  londarlondar, и пиша от нейно име, защото тя не се чувства добре. Секциото мина добре, но възстановяването и е много трудно. Едва на изписването направи няколко крачки повече. Днес е 13 ден и болките и придърпването се поуспокоиха, но я мъчат силни газове, които не излизат. Дано ме разбирате какво обяснявам. Има ли е някоя от вас подобни проблеми и как се справяте? Знаем, че много важно е движението и тя се старае, но сега е в състояние, в каквото бяха на изписването други родилки, родили в същия ден.
Аз имах подобен проблем, но бях още в болницата- на 2-рия ден след секциото. При мен бяха и много болезнени, дори получих треска през ноща от болка. Съветите на лекарите бяха да се движа много. Но пък аз успях да стана 3 часа след операцията, а на третия ден вече си обикалях свободно.
Наистина е много важно да се движи. Колкото повече толкова по-добре. И да внимава какво яде. По-малко млечни, салати, сурови ядки. Peace

# 434
Аз не съм имала проблеми след двете ми секцио,но като ги сравня двете - при първото възстановявянето ми беше по-трудно,болезнено и продължително.При второто секцио зора ми беше на втория ден при раздвижването.На следващия болеше ,но ходех нормално ,изправена и дори се обръщах и спах на двете страни.Като заключение мога да кажа ,че страха от това,че имам операция е голям и първият път бях много предпазлива.Беше ме стах да шавна ,да не би да ми се отвори раната, започнах да спя на двете си страни чак след няколко седмици след като се бях прибрала у нас.Болеше ме много и ходех като робот,придържайки корема си нагоре,тъй като операцията ме болеше и придърпваше.Колкото по-бързо се раздвижиш,толкова по-добре,трябва да се стиснат зъби.Имах такива газове в болницата, червата ми къркореха много и ме болеше.Усещах как мехурчетата преминаваха в червата ми.След раздвижването и след като започнах да обикалям от стаята до приемната ( много роднини имам и идваха на групички) червата се понаместиха и започнах да изпускам тези газове.Дори и ходенето по голяма нужда ми беше болезнено първите няколко дни след като се бяхме прибрали у нас.Гледах да ям разхлабваща и лека храна...на няколко пъти ми се искаше да стана от тоалетната от болка...Боляха ме доста червата,но с времето ми мина.
Трябвя ходене,раздвижване и ще се наместят червата и ще започне и да изпуска тези газове.Консултирала ли се е с лекар?

Общи условия

Активация на акаунт