Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 440
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
На 8-я ден ходи на лекар и казаха, че всичко е наред.Храната е свела до мининум, предимно постни супи, чай, плодове, ей такива.Сега вече се разхожда вкъщи, обаче не може да се вдигне сама от легнало положение. Спи само по гръб, боли я настрани. Щом седне, после се справя сама. Не е момиче, което се лигави и затова сме притеснени.

# 436
  • София
Какви обезболяващи приема? Това е много важно.

# 437

Използвах в болницата свещички Профенид 100mg.Там не усетих действието им.Когато ме изписаха след 5тия ден и вече вкъщи подействаха.От 3 дни не съм ги ползвала защото болката от операцията намаля.

# 438
Звучи ми така,сякаш като мен при първото ми секцио.Едва ставах от леглото.Отнемаше ми минути.Спях само по гръб и чак като се престраших да се завъртя на страни сама не успях и помолих мъжа ми да ме бутне, за да се завъртя.И аз пиех обезболяващи тогава,мисля че беше Аулин,но не съм сигурна.Прахчета бяха и ги пиех ,когато много ме болеше.С времето ще се раздвижи и няма да я боли толкова.

# 439
На 8-я ден ходи на лекар и казаха, че всичко е наред.Храната е свела до мининум, предимно постни супи, чай, плодове, ей такива.Сега вече се разхожда вкъщи, обаче не може да се вдигне сама от легнало положение. Спи само по гръб, боли я настрани. Щом седне, после се справя сама. Не е момиче, което се лигави и затова сме притеснени.
Ставането и на мен ми беше трудно. Изправях се като леко се обърна на страни и се подпра с лакът. Не е лесно но ще мине. Аз вече не усещам никави болки. Да стиска зъби и да се движи много- наистина помага. Дано да се възстанови по-бързо. И честито бебче. Hug

# 440
Аз пък да ви попитам дали някоя от вас е имала следродилна депресия? Аз не знам какво ми е,но ми е едно изнервено и все навиквам детето напоследък и мъжа ми е черен...Днес ми късат нервите и на рев ме удря нещо.Чувствам се неразбрана.По цял ден и нощ бодувам, а не получавам разбиране от среща.Детето си е дете,на него не мога да се сърдя.Той яде навикване,че не пази тишийна и не си подрежда играчките,но мъжа ми  #2gunfire #2gunfire #2gunfire!!! Все ми е крив за нещо и цял ден се караме  Confused

# 441
  • Варна
Ustina напълно те разбирам и аз бях така но само два дни веднага като се прибрахме от болницата и нещо ми стана (след родината депредия) много ми се плачеше криво ми беше никои не ми трябваше всички са ми черни всичко ме дразни и накрая като започнах да рева доста си поревах каката ми вика (мама плаче) викам да бе мамо мъчно ми е тъжна съм и тя започва да плаче с мен доста си поревах и се оправих вече не съм така 😂✌
Поплачи си олеква много 😘

# 442
Аз имах някакви кризисни моменти след раждането. Непосредствено след него, още докато бях в болницата и веднага след изписването, ми тръгваха сълзите веднага като си спомнех за раждането. Някакъв бум на хормони и емоционалност беше това. Хем изпитвах ужас, тъй като бая мъки брах, хем пък облекчение и радост, че всичко все пак мина успешно и си имаме живо и здраво детенце.
Мъжът ми няколко пъти беше потърпевш от моите изблици на безсилие покрай безсънните нощи и шока да се напасна с новия ритъм. Вече смея да кажа, че лека полека всичко влиза бавно, но славно в релси.
Днес резервирахме първата ни почивка с бебо. След две седмици ще ходим за две нощувки до Банско. Да видим как ще ни се получи Simple Smile

# 443
До дъждовно време - кис мляко ни караха да ядем и много вода да пием, в родилното това казаха че е за отделяне на газове. Болезнено е да, поне при мен беше много. По голяма нужда ако не може спокойно да се изхожда да ползва свещички... в родилното ми дадоха сироп, но после казаха ме това е погрешна практика ако майката кърми. Така че свещички, когато се налага. При мен болеше и по малка и голяма нужда, и при отделяне на газове...Трябва максимално да пробва да лежи на страни, това ни казваха че е най същественото за раздвижването. Проявявайте разбиране, наистина боли. Но трябва силна воля, да се напъне и да издържи болките 2 дни, след това ще забрави за тях. Успех! Ще се справи, щом лекарите не виждат проблем някъде!

# 444
Момичета, предполагам,че сте гледали това видео, в което един американски педиатър показва как да успокоим плачещо пеленаче. Който не го е гледал, дано му е полезно!

https://www.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

# 445
Никога не съм си представяла,че ще изкукуригам така  Crazy.Днес вече се чувствам по друг начин,но вчера побърках всички  ooooh!.Накрая отидох и си купих цигари,не съм пушила през цялата бременност,изпуших една и после се чувствах пък супер виновно,че под стреса и нервите се поддадох и отново запалих  #2gunfire
Днес вече наспана(ако може така да се каже) съм по-добре.

# 446
  • София
Използвах в болницата свещички Профенид 100mg.Там не усетих действието им.Когато ме изписаха след 5тия ден и вече вкъщи подействаха.От 3 дни не съм ги ползвала защото болката от операцията намаля.
Моят АГ в болницата след секциото ми каза така: колкото по-малко те боли, толкова повече ще се движиш и с това по-бързо ще се възстановиш, затова не се притеснявай да си искаш и да пиеш обезболяващи ежедневно. Послушах му съвета и вярвам, че това доста допринесе. На никоя от нас няма да ѝ дадат медал за мъченица така или иначе Crossing Arms За в самата болница не знам защо са давали свещички, като болката тогава е сериозна и има нужда от по-силните обезболяващи венозно. Иначе за вкъщи Профенида са си добър вариант, да.
За изхождането ползвах свещички също, при мен беше на 4тия ден след операцията някъде.

За следродилната депресия не мога да кажа много... При мен ефектът от раждането е противоположен, никога не съм била по-щастлива, нищо че социалният ми живот е почти на нулата и съм предимно затворена вкъщи с бебето Mr. Green Но само като я погледна и... всичко друго забравям Heart Eyes

Колкото до бебето, от вчера пак запек, от 3-4 тая сутрин напъни, ръмжене и червене до 6-7, когато вече пак се отчаяхме и опряхме до Мелилакса - аман!  #Cussing out То не бяха клизми, масажи на корема, чайове, капки, последно Лактулоза ни изписаха и от 1-2 дни сме с нея в яденето, ефект не виждам... Писна ми, тая педиатърка очевидно е неспособна да ни реши проблема. С ММ сериозно обмисляме на своя глава да сменим Hipp-а, може би този вид АМ в края на краищата не е най-подходящият за нашето дете. Мамите на АМ, всички ли сте на Hipp...? newsm78

# 447
Аз съм на лактана био. На мен в болницата не ми даваха обезболяващо, освен еднократно (около 4 часа след секциото). Казаха, че искат матката да контрахира, за да се прибере по-бързо.

# 448
  • София
Аз съм на лактана био. На мен в болницата не ми даваха обезболяващо, освен еднократно (около 4 часа след секциото). Казаха, че искат матката да контрахира, за да се прибере по-бързо.
Моето обезболяващо беше венозно с парацетмол, който няма отношение към маточните контракции.

Иначе и аз май Лактаната ще пробвам Simple Smile Най-добри отзиви има като че ли. Дано помогне.

# 449
Биха ми после само мускулно аналгин и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт