Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Инърлайн, на колко дни правите клизма? Със запек ли е бебето или трудно се изхожда? За запек, доколкото знам, трябва да са твърди изпражненията  newsm78 на моето бебе са меки, например. Изходих я веднъж с клизма на 6-7-ми ден, като после не последва самостоятелно изхожда и й дадох дуфалак, както беше казала педиатърката и след два часа се изходи и сега пак нищо, напъва се, почервенява и никой накрая. Днес ми каза да й давам всяка сутрин по 5мл за 20 дни и ако след тояа не почне сама да се изхожда ще търси други прочини   newsm78 на мен ми се вижда много време и много агресивно, като терапия и не знам какво да направя. Пие добавка АМ фризовом, което се води разхлабващо и биогая от седмица и ефект за изхождането няма. Спрях вчера инфакола и от днес давам лефакс, чието активно в-во е същото. Ще почакам ден два и ако няма ефект пак ще давам сироп. Ако се е изходила спи, като ангелче, не е ли, по цяла нощ пъшка и плаче.

# 451
  • София
Инърлайн, на колко дни правите клизма? Със запек ли е бебето или трудно се изхожда? За запек, доколкото знам, трябва да са твърди изпражненията  newsm78 на моето бебе са меки, например. Изходих я веднъж с клизма на 6-7-ми ден, като после не последва самостоятелно изхожда и й дадох дуфалак, както беше казала педиатърката и след два часа се изходи и сега пак нищо, напъва се, почервенява и никой накрая. Днес ми каза да й давам всяка сутрин по 5мл за 20 дни и ако след тояа не почне сама да се изхожда ще търси други прочини   newsm78 на мен ми се вижда много време и много агресивно, като терапия и не знам какво да направя. Пие добавка АМ фризовом, което се води разхлабващо и биогая от седмица и ефект за изхождането няма. Спрях вчера инфакола и от днес давам лефакс, чието активно в-во е същото. Ще почакам ден два и ако няма ефект пак ще давам сироп. Ако се е изходила спи, като ангелче, не е ли, по цяла нощ пъшка и плаче.
Обикновено изчакваме 2-3 дни без детето да се е изходило и след това направим клизма (тогава мъките ѝ са видимо вече нетърпими), изпражненията са твърди и оформени, често на топчета, т.е. - запек си има. Обикновено в следващите 24ч след клизмата се изхожда сама още 2-3 пъти и почвам да се надявам, че нещата са се оправили, но на следващия ден пак се почва същия проблем. И е точно както казваш: ако не се изходи - напъни, нерви, ръмжене и рев, но изходи ли се - цял ден щастлива и после спи като къпана.
Ще продължавам със сиропа Лактулоза (то е същото като Дуфалака), въпреки че за момента няма ефект, но и ще сменя АМ. Твоето бебе как го пие сиропа, в млякото ли?

# 452
За възстановяването след секцио най-важното нещо наистина е движение, движение и пак движение. Мен ме обезболиха  преди физиотерапията в болницата и може би, заради това се раздвижих сравнително лесно и въпреки това имаше моменти, в които се чувствах все едно се уча на ново да ходя. Първият ден почти не можех да си вдигам десния крак (мисля, че това е от упойката) Ако не може да се изправя сама - помагайте й и постепенно тя ще започне сама. На мен най-трудно ми беше да стана от легнало положение. Отне ми около 3-4 дни, за да започна да го правя спокойно сама.

Следродилна депресия имах в болницата и беше страшно. Удари ме една носталгия за мъжа ми и всеки път, когато си тръгваше аз ревях повече, отколкото сега дъщеря ми реве от колики  Joy човекът се видя в чудо

АМ давам Лактана Био и съм доволна. Въпреки Лефакса и Инфакола, детето няма проблем със запек. Да, вече не пълни памперса по три пъти на ден, както когато беше на кърма, но не е имало и ден в койта да пропусне.

# 453
Здравейте, от самото начало от както бях разбрала,че съм бременна следях темата, но от суеверие не пишех, сега вече реших и аз да се запиша.Та така, моята госпожица се роди на 3.10 след опит за нормално раждане, което премина в спешно секцио, терминът ми беше за 1.10. И при мен първите два дни бяха кошмарни, едвам ходех, имах чуството че никога няма да се изправя, особено с леглата в Майчин дом  Grinning, да не говорим и за след родилната депресия, слава богу тя премина бързо.
Аз имам въпрос вие ще правите ли пита на бебоците?

# 454
# 455
  • Пловдив
Аз ще правя пита, но моя версия   Grinning
Ще дойдат най-близките ми приятелки вкъщи да го видят, майка ми и сестра ми, леля ми и братовчедка ми.
Няма да бъде точно на датата, когато се пада, той също се роди на 3-ти ( с термин 01.10  Crazy)  и се пада сега в петък , но предпочитам в неделя, за да не се чудят как да си освобождават деня, нали на обед се прави, а и числото 40 нещо не ми се връзва за хубав повод Peace
 Няма да ходя и на молитва, защото не съм кръстена, а и да бях, това с мръсната и чиста майка ми идва в повече  Naughty Stop
Общо взето ще е нещо между погача и "baby shower"  Simple Smile Като ще спазвам само някои неща избирателно Peace

# 456
Ще дойдат най-близките ми приятелки вкъщи да го видят, майка ми и сестра ми, леля ми и братовчедка ми.
Няма да бъде точно на датата, когато се пада, той също се роди на 3-ти ( с термин 01.10  Crazy)  и се пада сега в петък , но предпочитам в неделя, за да не се чудят как да си освобождават деня, нали на обед се прави, а и числото 40 нещо не ми се връзва за хубав повод Peace
 Няма да ходя и на молитва, защото не съм кръстена, а и да бях, това с мръсната и чиста майка ми идва в повече  Naughty Stop
Общо взето ще е нещо между погача и "baby shower"  Simple Smile Като ще спазвам само някои неща избирателно Peace
И аз малко по моя версия ще го направя, но важен е купона  Sunglasses. Наще бебета са астро близнаци 😂

# 457
  • Пловдив

И аз малко по моя версия ще го направя, но важен е купона  Sunglasses. Наще бебета са астро близнаци 😂

Да, да са ни живи и здрави, ще ги следим за напред как са с характерите, да видим вярна ли е астрологията  Wink Hug

# 458
Скрит текст:
Инърлайн, на колко дни правите клизма? Със запек ли е бебето или трудно се изхожда? За запек, доколкото знам, трябва да са твърди изпражненията  newsm78 на моето бебе са меки, например. Изходих я веднъж с клизма на 6-7-ми ден, като после не последва самостоятелно изхожда и й дадох дуфалак, както беше казала педиатърката и след два часа се изходи и сега пак нищо, напъва се, почервенява и никой накрая. Днес ми каза да й давам всяка сутрин по 5мл за 20 дни и ако след тояа не почне сама да се изхожда ще търси други прочини   newsm78 на мен ми се вижда много време и много агресивно, като терапия и не знам какво да направя. Пие добавка АМ фризовом, което се води разхлабващо и биогая от седмица и ефект за изхождането няма. Спрях вчера инфакола и от днес давам лефакс, чието активно в-во е същото. Ще почакам ден два и ако няма ефект пак ще давам сироп. Ако се е изходила спи, като ангелче, не е ли, по цяла нощ пъшка и плаче.
Обикновено изчакваме 2-3 дни без детето да се е изходило и след това направим клизма (тогава мъките ѝ са видимо вече нетърпими), изпражненията са твърди и оформени, често на топчета, т.е. - запек си има. Обикновено в следващите 24ч след клизмата се изхожда сама още 2-3 пъти и почвам да се надявам, че нещата са се оправили, но на следващия ден пак се почва същия проблем. И е точно както казваш: ако не се изходи - напъни, нерви, ръмжене и рев, но изходи ли се - цял ден щастлива и после спи като къпана.
Ще продължавам със сиропа Лактулоза (то е същото като Дуфалака), въпреки че за момента няма ефект, но и ще сменя АМ. Твоето бебе как го пие сиропа, в млякото ли?
Innerlane, по каква схема го даваш сиропа и от колко дни? При бебето имаше ефект още на 2-рия час, но след това и след клизмата, нямаше никакво самостоятелно изхождане  newsm78

За питка, ние правихме вече, но по-рано, като стана на един месец Simple Smile тогава имаше възможност и беше едно изключително приятно събиране за мен, а вярвам че и за гостите. Близки приятелки и братовчедки, весели теми на разговор, много смях и сладкиши  Mr. Green. Много положително ме зареди това събитие, беше мило и разтоварващо.

# 459
За АМ - ние сме на Аптамил, още от МД ни го даваха и тя добре го понася, доволна съм. Няма запек, даже тази седмица ака три пъти супер обилно , винаги в 5 сутринта, за да ми е гадно  Mr. Green
Пробиотик - Флора Бимби, педито ми каза да давам по едно саше дневно, но е много / според мен/ , давам по едно на два дни.
НО не те съветвам да го сменяш на своя глава, допитай се до още един педиатър. Според мен проблема на запека идва от капките за колики, а не от АМ - то.
Днес се справих с коликите ето така - тя обожава да я нося на ръце и да си гледка, носих я 15 мин преди ядене, за да се успокой хубаво и още 15 мин след като се беше наяла, заспа в  ръцете ми, после си я сложих на корема и поставих ръка на стомахчето и, да се затопля - за първи път разбрах, какво става, в часовете с страшни колики, когато детето пищеше от болки, усещах под ръката ми революция в стомахчето и - все едно имаше заря, малки и по-големи експлозиики, цели два часа, но успокоена и затоплена от корема ми и ръката ми, тя спеше непробудно.
Правя и масажи, всеки ден, много помага за газовете и тя пръцка често и редовно.

Депресията - беше ме смазала третат седмица от раждането, но малко по малко се оправям. Тогава започнаха и коликите, чувствах се най-некадърната майка на света, детето ми пищи от болки, а аз нищо не мога да направя като хората. Самотна и неразбрана, живота ти се обръща на 180 градуса и никой не те разбира ... но общувах с други майки и приятелки, станали майки и разбрах, че това е част от пътя, който трябва да се извърви, защото всички го бяха извървели.
Честно казано така заобичах още повече детето си, колкото и странно да звучи. Да, често мъж ми го отнасяше, но накрая просто му се извиних и му казах, да не ми връзва кусур, защото недоспиването и чувството за вина направо ме премазваха.  bowuu

# 460
Момичета кажете ми как да накарам малката да спи нощем ? Буди се към 19 след къпане и хране спи 30 мин и почва един рев който може да продължи до 5 и през това време най много по 20-30 мин спи и то на ръце или на моята спалня ,сложа ли я в леглото ревна и само люлене на ръце я успокоява .Иначе ние ще правим пита,но не на 40. Депресия не ме хващала по скоро недоспиване.Един ,два пъти се разплаках ,когато се почувствах безсилна.Много ми помагат близките вкъщи и може би затова не ме хвана тежка депресия.

# 461
Да ви кажа и ние с коликите сме ден за ден, един ден сме добре, на другият е плачевно положението. Аз давам еспумизан и био гая + чай на Хип от копър, анасон и кимион. Ние сме на АМ от самото начало, но направихме АБКМ и сме на фризо пеп ац.

# 462
Ани явно тогава я хващат коликите, моята дъщеря беше така третата седмица, рев по цяла нощ, нямаше сън.
Единственото нещо, което помогна беше - с ютията затоплям една пелена, слагам я на коремчето и гръбчето, хубаво да я затопли и през това време я люлям на ръце, унася се и заспива, но след час пак я почваха.
Само ако спи с мен на леглото залепена на корема ми, или съм сложила ръка на стомахчето спяхме по три часа непробудно до следващото хранене.
Сега, в четвърта седмица коликите са само през деня, през ноща, след като се нахрани, се разхождаме на ръце около 10 мин и после си я слагам на корема да заспи, държа я 30 мин хубаво да заспи и я премествам в креватчето, понякога коликите я събуждат след два часа, но в последно време си спи по четири часа, само понякога лекинко примрънква. Това помогна при нас, успех  bouquet

# 463
Chuby мерси Simple Smile не мога да спя с нея,че спя много дълбока.ще пробвам с ютията дано преминат бързо коликите

# 464
Нашата борба с гурелите до сега е доста неуспешна, нещата не се влошават, но не се и подобряват.
Ще се ходи на очен бекар, някой да е бил вече и да може да препоръча лекар?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт