Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 450
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
после си я сложих на корема и поставих ръка на стомахчето и, да се затопля - за първи път разбрах, какво става
Днес и аз се възползвах от "топлото". Сетих се, че имам възглавничка с черешови костилки. Цопнах я да се стопли и сложих върху корема. Може и да си въобразявам, че е от нея, но се успокои.

# 466
  • София
Innerlane, по каква схема го даваш сиропа и от колко дни? При бебето имаше ефект още на 2-рия час, но след това и след клизмата, нямаше никакво самостоятелно изхождане  newsm78
От 3-4 дни, по 5 мл сутрин в млякото разтварям, понеже в чист вид тя не иска (а може би и не може) да го яде, баща ѝ го изпробва това вече Mr. Green

после си я сложих на корема и поставих ръка на стомахчето и, да се затопля - за първи път разбрах, какво става
Днес и аз се възползвах от "топлото". Сетих се, че имам възглавничка с черешови костилки. Цопнах я да се стопли и сложих върху корема. Може и да си въобразявам, че е от нея, но се успокои.
Ние имаме агънце, което се топли половин минута в микровълновата, а после коремчето му грее много дълго време, понеже е с пълнеж - не знам овес или костилки, на немски е упътването и не го разбирам Laughing Слагаме го просто понеже очевидно ѝ е приятно и спи по-спокойно така.

Питки, баници и други месеници не правихме. То няма и кого да поканим, всички роднини са в Бургас, а приятелите масово на работа. Кръщенето също ще го прескочим, но по други причини.

Снощи Дария се "обуби" на няколко пъти вечерта и мрънкаше за внимание, а на нея като не ѝ се обърне почва да реве  Laughing Направо ни разби - ние две не виждаме, а тя седи и ни гука насреща щастливо, с едни оцъклени сини очички. Flutter Почти не сме спали. Tired

И да се похваля - почнах диета, че тия кг трябва да се свалят. Все пак нямам оправданието, че кърмя... Peace И сега, плодчета и чайчета. Да видим колко ще издържа.

# 467
Момичета, как давате Вигантола? Тази една капка на ден ми се губи в лъжицата и имам чувството, че нищо не й давам. За директно даване в устата, ме притеснява, че не мога да контролирам броя капки, страх ме е да не капне много бързо втора в устата й. Чудя се, дали може да се сложи в млякото?

# 468
  • София
Момичета, как давате Вигантола?
С една лъжичка мляко в устата. Peace

# 469
Момичета, как давате Вигантола?
С една лъжичка мляко в устата. Peace

Мерси! Улесни ми живота Hug

# 470
Здравейте, момичета! Влизам да докладвам как мина прегледа при педиатърката след първия месец. Наддава добре, малкият тежи 4870гр. (1100гр.повече от изписването) и е 58,5см. Изписа ни по една капка витамин Д на ден, каза в устичката да го капваме, ще видим дали ще ни се получи. Ако не, ще правя като с БиоГаята, в лъжичка с малко мляко или чай. Показа ни как да правим масажче на бебо, обясни ни за гимнастиката и слагането по коремче. Каза вече спокойно да го къпем във ваничката му легнал, а не само да го поливаме. Даде ни направление за ортопед. Може ли да споделите някой добър, който да има ехограф? Вие къде ще видите бебоците?

# 471
Забравих да напиша. Ваксина Ротарикс ще слагаме за Рота вируса, след месец и половина се капе тя, та скоро пак ще ходим. А за храненето ни каза, че дневната дажба на детето (при хранене с шише, където можеш да го проследиш) трябва да е една шеста от личното му тегло. Каза да пробваме да сведем храненията до 6, той в момента яде по 7 пъти.

# 472
На мен вигантола ми казаха директно в устата, а не в мляко и задължително на гладно. Ползвам капкомер за целта.

Ваксината и аз мислех да слагам, но май ме разубеди лекарката.

# 473
  • Пловдив
Вигантола го давам сутрин преди храненето в 6ч., тогава се усвоявал най-добре от организма ми каза педиатъра. Давам го в лъжичка мляко. От началото ни изписаха по 2 капки профилактично, а като гледах листовката, 1 капка е профилактично newsm78 може би защото се роди голям, а и беше качил почти двойно на нормата, когато бяхме на този преглед Thinking Днес бяхме на консултация, каза да продължавам по 2 капки, въпреки че пак доста е качил(490г за 11дни). Общо от изписването до сега е качил 1210.

Eli_dzh ортопед за кой град, София ли?

# 474
  • София
Явно всеки лекар казва различно - каква изненада. Laughing Иначе и в листовката пише, че капките се дават с лъжица мляко или храна. Мисля, че 1 или 2 капки зависи и от размера на фонтанелките.

# 475
Gery, за София питах, да. Но вече реших къде ще го заведа, при д-р Венелин Алексиев, много препоръки получих за него.

# 476
И аз там ще го водя.

# 477
На мен вигантола ми казаха директно в устата, а не в мляко и задължително на гладно. Ползвам капкомер за целта.

Ваксината и аз мислех да слагам, но май ме разубеди лекарката.
Би ли споделила какви бяха аргументите на лекарката срещу ваксината? Заради инвагинацията като страничен ефект ли не я препоръчва или нещо друго има предвид?
Иначе ползите са ясни. И аз точно се чудя дали да я правим тази ваксина следващата седмица.

# 478
Заради факта, че покрива твърде малко щамове и става безполезна, защото е все едно игла в купа сено да срещнете точно тези. Ще потърся и второ мнение, преди да реша.

# 479
Използвате ли някакви играчки вече при бебоците? Закачили ли сте им нещо на креватчето и количката? Лекарката днес ни каза да опитваме с някакви ярки играчки, червени, жълти, оранжеви, да му привличаме вниманието, за да се фокусира и да проследява движението на предмети.

Общи условия

Активация на акаунт