ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 345
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
Будя го защото моя бебок е супер лакум. Ако не го събудя той сам ще стане посреднощ от глад. Няма как да яде в 6 и да издържи 12 часа до 6 сутринта. След като яде в 21-21:30 спи до сутринта, но в 6 е озверял от глад и ако не му дам веднага млякото започва един рев. През деня детето си търси храната на 3 часа. Ще му разреждам храненията чак като заменя едно от храненията с пюре. Грешка или не, но не желая да си държа детето гладно, а не искам да си прекъсва нощния сън заради храна.

При нас е същата история. Заспива към 19:30 и нощем се буди два пъти, в които го залъгвам с биба и бял шум за да избутаме папкането за 6:30ч. Ако го размърдам да му сменя памперса към 22ч. и тогава му дам и да папка, спи до 5ч. без прекъсване.  Peace (Поне за сега).

# 196
  • София
Мисля като започна да захранвам при 5 навършени месеца да започна с по една-две лъжички. Малкото количество в началото е не само, за да свикне бебо с новия вкус, но и да ограничи последиците от евентуална алергична реакция или раздразнение на стомахчето.
Мисля да захраня с домашно приготвени пюрета. Свекърва ми му е направила някакви, а други аз ще си приготвя. Мисля са започна с тиква, био моркови, тиквички и спанак.
Ние не може да увеличим количеството храна за сметка на броя хранения, тъй като все още му се случва след ядене да връща храна, а ако прияде повръща на фонтан. За сега 6 хранения  по 150 мл. на 3 часа и спокоен нощен сън от 8-9 часа ми се струват идеални за възрастта му.
Отначалото почнахме с А-дерма, но кожата ни се оказа без проблеми. Сега използвам измиващ продукт на А-дерма, балсамче на Бюдхен и крем бебе Здраве против подсичане. Мажа бебока след смяна на всеки памперс. Къпем го през ден. Ежедневно му почиствам нослето и очичките с физиологичен разтвор на Corine de Farmers , а около устичката с мицеларна вода на Биодерма. Сега мисля да му купя някакъв защитен крем за студено време.
При нас белия шум не действаше нито преди, нито сега.

# 197
Ползваме измиващият гел и млякото на АДерма с овес и нищо друго. Миналата седмица имаше едно обривче на бузките и докторката ни даде едни мострички на кремче на Мустела и веднага мина.
Малката хапва 6 пъти на ден, различно количество, но напоследък не хапва много, не знам защо така, по 110-120 мл. Понякога ме изненадва и си изяжда всичко - 150 мл.
Аз ако не успея да я приспя на ръце, лягам и я слагам върху мен и почвам да се клатя като луда. Понякога й придържам главата да не я вдига, че вече като може и се набира върху мен и за това я придържам да стои легнала.
Мисля да почвам да я захранвам от ноември, на 4 1/2 м. Ще следвам написаното в една книга.
Почвам с една две лъжички зеленчуково на обяд и колкото мляко изпие и до 7-10 дена минава на цяло хранене. После сутрин и следобед се дава по полови  плодово. Плодовото не трябвало да е цяло хранене, така пишеше.

# 198
Скрит текст:
Обикновено яде в 18 часа и към 19 заспива. Не смея обаче да го оставя да спи без да го нахраня, защото незнам така до колко ще спи сутринта, а аз разчитам на тези часове, за да се наспя, тъй като през деня няма кога. Може да пробвам като отида на гости у майка ми какво ще стане ако не го будя. Там поне ще има кой да ми помага през деня ако не съм се наспала.

Не разбирам защо будиш детето. newsm78 За мен това е тотално грешен подход, после така ще свикне и отучването е много трудно. Моята мома от два дни си ляга в 18,30 и се буди доволна чак в 6 сутринта на другия ден без да е супер гладна. Понякога прави 4 хранения, но си хапва и наддава добре - има огромни бузи.  Mr. Green
Да и ние сме така-има 4 или 5 хранения и въпреки че сме наддали 600грама педи ми се скара че пропуска едно хранене,т.е. 6 хранения е нормално за сега.

Не съм съгласна, ама хич, с вашият педиатър.  Naughty
Според мен е по-важно колко яде като количество за целия ден, а не колко пъти.
Маги яде 5 х 180мл = 900 мл
Някои деца хапват 6 х 150 мл = 900 мл
И ... излиза, че е едно и също.  Wink
А за кърмените да не говорим. Там пък хич не може да се прецени колко изяждат. Важното е да наддават прилично и да са здравички.  Simple Smile
Да така мисля и аз-моето финно сладурче си има и бузки и пухкави крачета и ръчички,просто няма томбаче като тулумбичка. Може би педи се притесни , че ядем по пет пъти но най-много да към 160ml. Но аз си знам-щом бебка не се оплаква значи на мама през еднота ухо влиза през другото излиза...после що децата дебелеели и били с наднормено тегло...ами като бебета като насила се карат стомахчетата да се разширяват щото на кутията така пише или педи така казала...

# 199
В началото бяхме взели на мустелата гел за коса и тяло и млякото за тяло.Обаче в един момент много му се изсуши кожата и освен това се появиха нещо като лишеи.Тогава сменихме козметиката по препоръка на педито-Авен крем за тяло и душ олио на Уриаж.Сухотата се оправи обаче наскоро пак почнаха да се появяват тези лишеи и направо незнам.Започнах да си мисля,че е някаква алергия към нещо,коеро аз ям.
Днес преди обед изобщо не спа.Наобед ММ се опита да го приспива в количката-дребчо се разревал.После сума ти време г люлях в коша за колата,после на ръця,после в количката,пак рев и заспа.След един час приспиване спа точно трийсет минути при това с едно будене между тях.Не иска да заспива с гушкане.Давайте идеи за приспиване,че така хич не е добре .
И ние имахме проблем със сухотата но се реши с крема на Уриаж. Пробвай да смениш и праха за пране на бебо. Преди бях с течния на бочко и кожичката й се зачерви,но педи препоръча тео бебе с алое вера и се оправиха червените сухи петна. За приспиване...ако някой знае и аз искам съвет. При нас действа шезлонга и като се умаломощи я вземам на ръце. Приспивам я на шум , че да няма проблем като я оставя в кошарката да си работя край нея.

# 200
  • София
Ние се приспиваме само ако сме легнали в кошарката. Спи ли му се започва да мрънка, че иска да си ляга. Реално аз не го приспивам, а той сам си заспива. От мен се иска вечер да го хвана за ръчичка и да му подавам бибката, а през деня да легна на леглото до кошарката и да си допрем челцата. През деня държа кошарката допряна до леглото без решетката. Важното е обаче да е наяден. Ако е гладен няма заспиване. Като му се доспи му почервеняват клепачите.
Мой приятелки с деца с проблемна кожа ми препоръчаха Сано бебе. Течния им прах е по-скъп от Бочко и Тео бебе, но е много по-добър при алергии и кожни проблеми. Лично аз не съм ползвала друг освен него, защото съм много доволна.
В темата на юлчетата има много хубави линкове за гимнастика на бебета от 3 до 6 месеца

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 18:45 от grum4o

# 201
Grum4o, права си,че го събуждаш да го храниш в 21. Това не енощно хранене ипо-добре в 21, отколкото да яде по-късно през нощта. От самото начало къпя към 20:30, яде и заспива. Ако е заспал преди 20:30, към 20 започвам дашумя в стаята,след това нежно го събуждам,събличам да се адаптира затопленото телце към тмпературата,къпя,яде и пак заспива. Не будя единствено,ако по някаква причина е ял в 20 и е заспал. Тогава пропускаме и банята. Завиждам ви на лесното приспиване. Моите и двете деца са трудни в това отношение. Не се предават на съня и това си е. Иначе сега баткото заспива рано и лесно,но като малък беше ужас. По един час съм лежала до леглото му са пея песнички,да разказвам приказки,после да четем и т.н. Може би и сега е същия,приспива се с таблета Simple SmileПак слуша приказки по някакъв начин. Иначе засега Огнян вечер заспива лесно. През деня ми е проблемен.Единствено заспива лесно през деня,ако сме легнали заедно и аз заспя преи него Simple SmileЕх,ако имах време за толкова спане Grinning
Козметика и преди и сега ползвам само Бюбхен. За студа също ще взема Бюбхен за личицето.
И аз да кажа за захранването,че не е шега работа и не може да се почва с пълната купичка. Алергии всякакви,а най-важното е,че стомахът трябва да се сприятели с новата храна,както и червата. Цялата микрофлора се променя и това не е прост процес. Дори на момента да няма реакция от едната лъжичка,ако нещата не се случват постепенно,дава отрожения в по-зряла възраст.
За праховете за пране моето мнение е,че най-лошият избор еТео бебе.Той съсипва дрехите и смърди твърде силно за бебе. Сано и едно времебеше много предпочитан. Аз с баткото ползвах Персил бебе,сега ползвам био прах за пране.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 22:21 от Hipo

# 202
В началото бяхме взели на мустелата гел за коса и тяло и млякото за тяло.Обаче в един момент много му се изсуши кожата и освен това се появиха нещо като лишеи.Тогава сменихме козметиката по препоръка на педито-Авен крем за тяло и душ олио на Уриаж.Сухотата се оправи обаче наскоро пак почнаха да се появяват тези лишеи и направо незнам.Започнах да си мисля,че е някаква алергия към нещо,коеро аз ям.
Днес преди обед изобщо не спа.Наобед ММ се опита да го приспива в количката-дребчо се разревал.После сума ти време г люлях в коша за колата,после на ръця,после в количката,пак рев и заспа.След един час приспиване спа точно трийсет минути при това с едно будене между тях.Не иска да заспива с гушкане.Давайте идеи за приспиване,че така хич не е добре .
Баткото не заспиваше с гушкане. Никога не съм го разнасяла,люшкала на ръце и т.н. Методите се променяха с времето. След етапа на новородено,когато заспиваше веднага след ядене, почна да се приспива сам с две биби. Махаше едната и слагаше другата. Така си ги сменяше,докато не заспи. Значи е бил горе-долу на 4 месеца. Просто слагах по една биба от двете му страни и толкова. След това полека лека почна голямото люшкане. Люшках второто ниво на кошарата. Като започна да седи,търкалях напред - назад столчето за хранене,което имаше легнало положение. Имаше период,в който просто лежах в стаята и пусках тихо музика,но трябваше да съм в стаята. По едно време се приспиваше с вода.Изпиваше по двеста мл преди да заспи (вече като пиеше сам). Но принципно на тази възраст люшках.
За лишеите-преварен зехтин. Дори след това да слагаш някакъв медицински крем,преди това минавай с памуче със зехтин. Иначе кремът на Бебантен (не унгвента,а крема) помага.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 22:50 от Hipo

# 203
Мами, предстои ни един много вълнуващ период, а именно захранването на нашите бебета. Моля, информирайте се за всичко актуално около захранването и не бъркайте захранване с нахранване. Не забравяйте, че до първата година, основната храна на бебетата, трябва да е кърма или АМ.
Всичко го правим в името на децата ни и по-точно в името на здравето им и с надежда, че това е най-доброто, което им осигуряваме. Това не е състезание, на кой бебето е прояло първо пържоли, защото сега се поставят основите на всичко. После да не се чудим защо децата ни са злояди, с алергии или пък с гастрит на 15 години. Това, че на бебето "нищо му няма", не значи, че е редно или правилно.
Информирайте се днес, за да не страдате утре!
Лека нощ и целувки от нас!  Hug Peace Heart Eyes

# 204
Ние използваме козметиката на А-Дерма и кремчето с лайка на Веледа за подсичане. Пера й дрешките с Тео Бебе, тъй като другите които бях помирисвала имаха ужасен аромат. Четейки ви, обаче, мисля да го сменя, защото София има на места като лишейчета и обмислям дали не е от праха.
Относно педиатъра, аз исках да я сменя, но ми обясниха, че единственият начин преди декември е да подам жалба до здравната каса и да я одобрат. Просто нямам думи... Бях ви обяснявала за болничния си, който тя не е регистрирала в с-мата- е ходих чаках цял час за нов болничен, за да разбера днес, че е объркала дните. Мислех да отида и да вдигна страшен скандал, но нямаше кой да ми пази детето. Аман от некадърници. За жалост аз допрях до парите, които не получавам трети месец заради тази жена, д-р Терзиева във Фи Хелт  #2gunfire #2gunfire
Относно захранването, мислех да почна при 6 навършени месеца, ако до тогава все още се кърмим, но вече се колебая, май ще съм единствена. И честно казано, нямам идея как да го започна, как да правя пюрета и т.н. Кажете хубава литература, която би ми помогнала?

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 02:09 от maginka7

# 205
Kitty  в колко започвате с бянята? Ние за да заспим в 18:30 трябва да я изкъпя към 5 без нещо че докато се натуткаме,че после и един час хранене... Добре поне,че се научи да си цока залъгалката, че като се сетя първите два месеца как ме ползваше мен ooooh!. Не винаги я иска, но понякога номера минава. С каква козметика миете бебоците? Аз ползвам на мустела шапоан-пяна за крусти, но все още не са се махнали. Не са много, но стоят като малки жълти петънца, които са релефни. Иначе нямаме люспи.

Къпем ги към 17 ч. вече заради момата и нейното ранно лягане. Използвам шампоан на Weleda - изключително съм доволна, много е щадящ за бебето и икономичен при ползване. Този месец цялата козметика на марката се предлага с 20% отстъпка. Къпем с шампоан през 2 дни, през останалото време само ги плакнем.

Колкото до събуждането на бебето в опит да му наложим режим, за моите деца това се оказа неправилно. Опитвала съм да ги будя и резултатът е ужасен - отказват да ядат и стават кисели, после трудно заспиват. Засега съм решила да се водя по тях - храня, когато поискат. Понякога искат на 2 часа, понякога на 4, понякога на 5. Педи ми беше казала да имат задължително по 5 хранения минимум и да не надвишавам 150 мл на хранене. Е, да, но не става така... Децата искат по 170 мл и нощем спят като заклани. Опитах да им наложа по 150 мл, като свърши млякото започват да реват за още. Няма правило, всяко дете е индивидуално.

# 206
Мами, предстои ни един много вълнуващ период, а именно захранването на нашите бебета. Моля, информирайте се за всичко актуално около захранването и не бъркайте захранване с нахранване. Не забравяйте, че до първата година, основната храна на бебетата, трябва да е кърма или АМ.
Всичко го правим в името на децата ни и по-точно в името на здравето им и с надежда, че това е най-доброто, което им осигуряваме. Това не е състезание, на кой бебето е прояло първо пържоли, защото сега се поставят основите на всичко. После да не се чудим защо децата ни са злояди, с алергии или пък с гастрит на 15 години. Това, че на бебето "нищо му няма", не значи, че е редно или правилно.
Информирайте се днес, за да не страдате утре!
Лека нощ и целувки от нас!  Hug Peace Heart Eyes

Къде четете относно тези проблеми в по-късна възраст?

# 207
В темата Захранване има страшно много информация за всичко. Знам неща от опит с моето дете и децата,които от бебета познавам,от микробиолози и гастроентереолози. Колкото по-дълго успеем да храним децата си правилно,толкова по-добре. Поставяме основата сега,докато някоя доброжелателна майка не почерпи детето ни със зрънчо или шоколад в градинката преди да успееш да я спреш Simple Smile. Баткото дълго време им казваше учтиво,че има алергия Simple Smile После вече е чудо,ако успееш да научиш детто си да не яде вредни храни,особено,когато в училище други няма. А за количествата храна сега,работата е проста.До годинка си еосновно мляко иняма нужда да им се разширяват стомахчетата с тъпчене с пюрета. Отделно,че и представа си нямаме,дали има алергии и някакви непоносимости към дадена храна.
Книги за захранване и приготвяне на пюренца и манджи има много. Схемите може да са стари,но принципът си е същия. Още с баткото ползвах една вече остаряла книга,само промених месеците и реда на предлагане на различните храни.

# 208
В темата Захранване има страшно много информация за всичко. Знам неща от опит с моето дете и децата,които от бебета познавам,от микробиолози и гастроентереолози. Колкото по-дълго успеем да храним децата си правилно,толкова по-добре. Поставяме основата сега,докато някоя доброжелателна майка не почерпи детето ни със зрънчо или шоколад в градинката преди да успееш да я спреш Simple Smile. Баткото дълго време им казваше учтиво,че има алергия Simple Smile После вече е чудо,ако успееш да научиш детто си да не яде вредни храни,особено,когато в училище други няма. А за количествата храна сега,работата е проста.До годинка си еосновно мляко иняма нужда да им се разширяват стомахчетата с тъпчене с пюрета. Отделно,че и представа си нямаме,дали има алергии и някакви непоносимости към дадена храна.
Книги за захранване и приготвяне на пюренца и манджи има много. Схемите може да са стари,но принципът си е същия. Още с баткото ползвах една вече остаряла книга,само промених месеците и реда на предлагане на различните храни.
Съгласна съм. И аз чета от три книги и засега навсякъде е едно и също относно количеството през първия месец, естествено адаптирано към апетита на съответното дете. Но никъде не срещнах инфо за нещо различно от алергични реакции след приема на новата храна или колики заради трудно смилане.
Затова питам къде четете за реакция в последващите етапи на развитието на детето. Повече доверие имам на книги, в интернет инфото е разнопосочно и противоречиво ( не че разлищните автори не са на различни мнения, но все пак...)

# 209
  • гр.София
Мами, имате ли мнение относно Рапи метода (Захранване водено от бебето)?
https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning

Общи условия

Активация на акаунт