ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 351
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз не будя детето си към 21-21:30, защото искам да му наложа график, а защото със свойте почти 4 месеца е много малък за интервал между храненията от 12 часа. Ако не го нахраня по това време ще се събуди посреднощ от глад и ще си прекъсне дългия сън. И аз като Hipo почвам да шумкам докато той се събуди Simple Smile
Хубаво е све пак едно бебе на неговата възраст да има график особено след като предстой захранване. Храненето на поискване е чудесно, за първите месеци. Според мен това е прекрасна опция за кърмените бебета. Нас след първия месец ни накараха да му разредим храненията на 3 часа, тъй като качи 1500 гр. за 20 дни и се хранеше по 10-12 пъти на ден на поискване. Постепенно детето си зададе само часа на първото сутрешно хранене. По нататък смятам да разредя хапванията до 5 на ден, но първото и последното ще си останат почти непроменени.
Докато бях бременна ходих на лекция за захранването и там ни обясниха колко е важно да се прави постепенно и внимателно, за да свикне коремчето с новата храна. За предлагането на всяко нещо си има време. Наистина това не е състезание. До навършването на годинката спокойно може да се включат почти всички храни. Все пак относно храненето най-важно е да се следва бебето.

# 211
  • България
Мами, имате ли мнение относно Рапи метода (Захранване водено от бебето)?
https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning
Благодаря за линка,че и от блога за близнаци Simple SmileЩе го прегледам като имам време, но все повече клоня към това захранване Peace
Не съм по режимите, не будя децата нито за ядене,нито за къпане.

# 212
Аз не будя детето си към 21-21:30, защото искам да му наложа график, а защото със свойте почти 4 месеца е много малък за интервал между храненията от 12 часа.

Ами моите правят пауза всяка нощ по 10-13 часа и нищо им няма. Никога не бих будила дедето си да яде насила, щото видите ли...били малки, за да правят пауза, при положение, че са здрави и наддават чудесно.  Crazy

Не подценявай бебетата - те се будят, като са гладни. Имат много добри развити първични инстинкти.

# 213
Мами, имате ли мнение относно Рапи метода (Захранване водено от бебето)?
https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning
[/quote
 Интересно е и може да се вземат някои идеи,но честно нямам особена вяра на човек който препоръчва захранване със соя,соево мляко,тофу и конско месо...все пак е холандец...при тях може.

# 214
  • София
Аз не будя детето си към 21-21:30, защото искам да му наложа график, а защото със свойте почти 4 месеца е много малък за интервал между храненията от 12 часа.

Ами моите правят пауза всяка нощ по 10-13 часа и нищо им няма. Никога не бих будила дедето си да яде насила, щото видите ли...били малки, за да правят пауза, при положение, че са здрави и наддават чудесно.  Crazy

Не подценявай бебетата - те се будят, като са гладни. Имат много добри развити първични инстинкти.
Ами те могат и половината ден да проспят Simple Smile Твоите бебета обаче не са като моето. Антон е лаком. Той не може да направи такава пауза. Ако аз не го събудя да го нахраня той сам ще стане към 1-2 през нощта, което аз искам да избегна. Посочвам, че е малък, защото не очаквам от него да спи по 12 часа, а и не се опитвам да му го налагам. Като се събуди към 6 сутринта е озверял от глад. До такава степен, че чак ръмжи на шишето Simple Smile За моето дете съм преценила, че е по-добре да го събудя по-навреме да хапне и после спокойно да спи, отколкото да го храня посред нощ като се събуди сам. В никакъв случай не го тъпча, тъй като той си изяжда дозата с голямо удоволствие и 10-15 минути по-късно вече спи. Детето ми се храни нормално по 6 пъти на ден и изяжда количество подходящо за възрастта му.

# 215
Затова казах, че всеки си знае детето.  Peace

# 216
Божееее, днес излязохме и бяхме на вън 3 часа, това не се е случвало от месеци насам. Спа цял час и половина, е в началото рева докато не я приспах, но това е съвсем нормално.
Минах през един детски магазин и видях едни пюрета Овко на нормални цени, малкото беше лев и нещо и бях силно изненадана, че като гледам тези на Хип.
Иначе днес ми дойде за първи път, кърмата ми спря напълно преди месец някъде.

# 217
Преди да питам,искам да предупредя,че не се заяждам,не споря и т.н. по оношение на захранването с парченца. Аз също искам най-доброто за детето си,докато това зависи от мен. Явно нещо не разбирам в захранването с парченца,ще се радвам,ако някой ми го разясни. Нали храната преди да я глътнем,трябва да е добре сдъвкана. Не сме пиленца и нямаме воденички Simple Smile. Как разчитаме на това,че 6 месечното бебе ще успее добре да смели храната с венците си? Даже не е въпрос в задавянето,защото ако Огнян се еметнал на мен,ще гълта цели парченца без проблем. Виж,ако се е метнал на баща си,ще се дави и от троха. Мрежичките,в които се слагат парченца ипрез тях бебока дъвче и всъщност няма опасност да глътне парче,ги разбирам и ще пробвам с такава какво се случва,но директнопарченце?

# 218
  • София
Ами като видях какво е включено в схемата за захранване като храни съвсем се отказах от това захранване с парченца.  Според мен е по-нормално да се следва установената последователност- течни, каши и пюрета, с малки и меки парченца и накрая парченца. Появят ли се зъбките бебо вече трябва да дъвчи, тоест не е нормално на дете на годинка например да му се пюрира храната, но не ми се струва и нормално бебе на 6 месеца да се опитва да си сдъвчи храната с венци Simple Smile ( те възрастните хора за тази цел си имат протези Simple Smile )
Днес и ние излезнахме за половин час на разходка до магазина Simple Smile Бебо много хубаво заспа, но като се прибрахме се разбуди докато му свалях якето.
Да се похваля, че вече си имаме парно и в банята е топло.
От 20-ти във Фантастико ще са намалени памперсите Пуфис и кърпичките Бочко с лавандула.

# 219
  • София
Преди да питам,искам да предупредя,че не се заяждам,не споря и т.н. по отношение на захранването с парченца. Аз също искам най-доброто за детето си,докато това зависи от мен. Явно нещо не разбирам в захранването с парченца,ще се радвам,ако някой ми го разясни. Нали храната преди да я глътнем,трябва да е добре сдъвкана. Не сме пиленца и нямаме воденички Simple Smile. Как разчитаме на това,че 6 месечното бебе ще успее добре да смели храната с венците си? Даже не е въпрос в задавянето,защото ако Огнян се е метнал на мен,ще гълта цели парченца без проблем. Виж,ако се е метнал на баща си,ще се дави и от троха. Мрежичките,в които се слагат парченца и през тях бебока дъвче и всъщност няма опасност да глътне парче,ги разбирам и ще пробвам с такава какво се случва,но директно парченце?
На каката и баткото давах парченца, но след 11-12 месечна възраст. По-рано педи каза "не". На малката шушулка ѝ давах диня и пъпеш с мрежичка. Голям купон е. На нея много ѝ хареса. Simple Smile В петък като ходим за ваксина да питам какво друго мога да ѝ давам с мрежичката.

# 220
  • Стара Загора
Какви са тези мрежички?

# 221
# 222
Здравейте мами, днес бяхме на консултация , тржим 6.600 и сме 64см baby_neutral . Бебо понесе мъжки ваксините и само насълзи очички. Биха ни 2. Следващия месец няма да има ваксина. Praynig Захранването ще започнем другата седмица и педи препоръча да е с морков и пащърнак или някоя подобна комбинация. Тя е и мой лекар и ми е била педиатър и и имам доверие , защото едно време майка ми ме е захранила по такава схема .
Мами в другите градове незнам как е , но във Варна времето е ужасно, изобщо не става за разходка навън..само на закрито. Есента май я пропуснахме и си е направо зима...Бебо днес беше на пицария , и се държа чудесно. В това отношение съм много доволна , обича си количката и заспива моментално още докато го сложа вкъщи.  Научил се е кога мама го облича за разходка и е мирен.  Blush

# 223
  • гр.София
Относно метода за захранване с парченца в откъси от книгата, които са публикувани в блога е обяснено, че стомахът се справя по-добре със самостоятелно сдъвканата храна, отколкото пюрираната.

"Вероятно е вярно, че храната, която постъпва в стомаха под формата на пюре е по-лесна за храносмилането от храната, която постъпва на парчета. Но устите ни са създадени, за да смачкват храната, т.е. да я „пюрират“чрез дъвченето. Стомахът се справя по-лесно с добре сдъвканата храна, отколкото с храната, която е била смляна с блендер, защото смесването на храната със слюнката спомага началото на храносмилателния процес, особено при нишестените храни.
Бебетата, които се хранят, следвайки собствения си ритъм, обикновено задържат храната за дълго време в устичката, преди да я преглътнат. През това време тя омеква от слюнката и венците я смячкват. Пюрираните храни почти не влизат в досег със слюнката, а попадат директно в задната част на устата към гърлото като се преглъщат веднага без никакво дъвчене“.

"Както е отбелязано и в началото на самата схема за захранване от блога, тя има съвсем ориентировъчен, а не задължителен характер. Всичко посочено в нея дава само отговор на въпроса кога могат да се предлагат дадени храни при желание от страна на родителите, а не кога трябва да се предлагат. Схемата по никакъв начин не дава и последователност за предлагане на нещата, най-малкото, защото са подредени по азбучен ред."

# 224
Здравейте мами, днес бяхме на консултация , тржим 6.600 и сме 64см baby_neutral . Бебо понесе мъжки ваксините и само насълзи очички. Биха ни 2. Следващия месец няма да има ваксина. Praynig Захранването ще започнем другата седмица и педи препоръча да е с морков и пащърнак или някоя подобна комбинация. Тя е и мой лекар и ми е била педиатър и и имам доверие , защото едно време майка ми ме е захранила по такава схема .
Мами в другите градове незнам как е , но във Варна времето е ужасно, изобщо не става за разходка навън..само на закрито. Есента май я пропуснахме и си е направо зима...Бебо днес беше на пицария , и се държа чудесно. В това отношение съм много доволна , обича си количката и заспива моментално още докато го сложа вкъщи.  Научил се е кога мама го облича за разходка и е мирен.  Blush

Magi,вие при кой педи сте?звучи добре,че нещо нашата много взе да се отпуска...иначе ние бяхме на ортопед. Честно докато чакахме пред кабинета на доцента и се чуваше какво става вътре ми се изправи косата-първото бебче се наложи да му чупят кост,защото расте накриво,а на второто откри раменно изкривяване за операция. За щастие ние се развиваме отлично(да чукам на дърво) и за разлика от педи той не напипа никаква отворена задна фонтанела! Нито имало нужда от шуслерови соли и т.н. които ни ги каза пак нашата лекарка...

Общи условия

Активация на акаунт