ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 345
  • 754
  •   1
Отговори
# 180

Аз имам един въпрос към майките с опит - как се сменя педиатър?
На последната консултация нашата си позволи да допусне в стаята някаква непозната жена, която даже пресегна да пипа бебето, което беше полуголо в очакване на ваксината. При въпрос за препоръка за ротавирусната ваксина, получих отговор: ами вие преценете. Това е само малка част от неадекватните й отговори и постъпки.

Искам спешно да я сменя.

Нямам опит със смяната, но и аз като теб се дразня как има толкова несъобразителни хора. И при нас на последната консултация влезе някаква жена само да оставела някакъв документ и влиза наща и дори остави вратата отворена до край и започна да се обяснява нещо, а през това време беба гола по памперс седи и чака... Страшно много се изнервих и най-показно затворих вратата

# 181
Обикновено яде в 18 часа и към 19 заспива. Не смея обаче да го оставя да спи без да го нахраня, защото незнам така до колко ще спи сутринта, а аз разчитам на тези часове, за да се наспя, тъй като през деня няма кога. Може да пробвам като отида на гости у майка ми какво ще стане ако не го будя. Там поне ще има кой да ми помага през деня ако не съм се наспала.

Не разбирам защо будиш детето. newsm78 За мен това е тотално грешен подход, после така ще свикне и отучването е много трудно. Моята мома от два дни си ляга в 18,30 и се буди доволна чак в 6 сутринта на другия ден без да е супер гладна. Понякога прави 4 хранения, но си хапва и наддава добре - има огромни бузи.  Mr. Green
Да и ние сме така-има 4 или 5 хранения и въпреки че сме наддали 600грама педи ми се скара че пропуска едно хранене,т.е. 6 хранения е нормално за сега. Иначе да се похвалим-вече сме 59 см и 5,500кг официално  Crazy
На края на месеца слагаме последната доза ваксини за до първата й годинка и така:)

# 182
Скрит текст:
Обикновено яде в 18 часа и към 19 заспива. Не смея обаче да го оставя да спи без да го нахраня, защото незнам така до колко ще спи сутринта, а аз разчитам на тези часове, за да се наспя, тъй като през деня няма кога. Може да пробвам като отида на гости у майка ми какво ще стане ако не го будя. Там поне ще има кой да ми помага през деня ако не съм се наспала.

Не разбирам защо будиш детето. newsm78 За мен това е тотално грешен подход, после така ще свикне и отучването е много трудно. Моята мома от два дни си ляга в 18,30 и се буди доволна чак в 6 сутринта на другия ден без да е супер гладна. Понякога прави 4 хранения, но си хапва и наддава добре - има огромни бузи.  Mr. Green
Да и ние сме така-има 4 или 5 хранения и въпреки че сме наддали 600грама педи ми се скара че пропуска едно хранене,т.е. 6 хранения е нормално за сега.

Не съм съгласна, ама хич, с вашият педиатър.  Naughty
Според мен е по-важно колко яде като количество за целия ден, а не колко пъти.
Маги яде 5 х 180мл = 900 мл
Някои деца хапват 6 х 150 мл = 900 мл
И ... излиза, че е едно и също.  Wink
А за кърмените да не говорим. Там пък хич не може да се прецени колко изяждат. Важното е да наддават прилично и да са здравички.  Simple Smile

# 183
  • Стара Загора
В началото бяхме взели на мустелата гел за коса и тяло и млякото за тяло.Обаче в един момент много му се изсуши кожата и освен това се появиха нещо като лишеи.Тогава сменихме козметиката по препоръка на педито-Авен крем за тяло и душ олио на Уриаж.Сухотата се оправи обаче наскоро пак почнаха да се появяват тези лишеи и направо незнам.Започнах да си мисля,че е някаква алергия към нещо,коеро аз ям.
Днес преди обед изобщо не спа.Наобед ММ се опита да го приспива в количката-дребчо се разревал.После сума ти време г люлях в коша за колата,после на ръця,после в количката,пак рев и заспа.След един час приспиване спа точно трийсет минути при това с едно будене между тях.Не иска да заспива с гушкане.Давайте идеи за приспиване,че така хич не е добре .

# 184
  • Русе
Смяната на лекар става юни или декември. Купувате си бланка за смяна на личен лекар, попълване и данните и отивате направо при новия избран. Това по принцип. За бебе май ще се наложи и среща със стария, за да вземете медицинския картон...Не съм сменяла. Браво на който е свършил с ваксините...ние ще ги влачим не се знае до кога...

# 185
Това(юни и декември) е за смяната на ЛЛ лекар на бебето.
Иначе можете да ходите при който желаете педиатър с направлението от ЛЛ. Никой няма право да ви откаже направление.

По-трудно е когато ЛЛ и педиатъра са едно и също лице, но пак можете да поискате направлението и да отидете при друг. Ако ви откажат - сезирате необходимите органи. Wink

При спешен случай в празничен, почивен ден или през нощта всеки педиатър, който е дежурен където и да е било, е длъжен да ви приеме.

Точно онзи ден ЛЛ ни го обясни (и ни изпрати при друга педиатърка, тъй като основната ни е в чужбина за 1 седмица). Simple Smile

# 186
  • София
И ние ядем по 5 пъти по 180 мл. през 4 часа горе-долу  Simple Smile
Последният път беше 6920 гр. и 66 см.
Другата седмица сме на консултация да видим ще се захранваме ли..
WickedOne, чета, че захранваш... На колко е твоето бебче?  Simple Smile

Иначе растем прогресивно  Crazy В чудо съм се видяла, както бяхме буквално заринати с дрехи, вече всичко ни е малко   Laughing Включително и кошът за новородено му късее  Laughing
Но все още не ми се ще да го слагам на седалка, въпреки че има легнало на 30 градуса положение. Струва ми се много открит и необезопасен, а бебчо още не може да пази добре равновесие, за сядане пък изобщо не мога да говоря още  Rolling Eyes

Козметика и аз ползвам на Мустела - шампоан и гел, бариерен крем, лосион и един флуид без отмиване , от който съм много доволна. Ползвам също и на А Дерма измиващ гел Екзомега.

Ice Queen, може ли линк към тези аспиратори за прахосмукачки?

А не приеха ли вече смяната на личен лекар да става по всяко време?  Rolling Eyes Някакъв такъв спомен имам, че се говореше така да е...

# 187
При Митко действа безотказно. И аз пускам шъма, люлея и като заспи го намялям. Понякога се буди,но като е изморен не еазбира че съм го спряла.

Имам въпрос към мамите с опит за захранването, защото смятам края на месеца да започнем.
По колко пюре на ден може да яде защото с тези 1,2лъжички не ми се занимава , по учебник не искам да го захранвам. И също така колко пъти трябва да яде на ден и колко мляко да му правя  след пюрето. Чета чета и немога да схвана..толкова зле несъм чак ама нещо не ми се получава.

# 188
Ice Queen, може ли линк към тези абсорбатори за прахосмукачки?

Четох отзиви, че Baby Vac са най-добрите.
В аптеката до нас обаче имаше само Nosko и тъй като ни беше спешно го взехме него.
Много съм доволна. Изсмуква всичко, не е болезнено и бебка спи и диша спокойно.

Ето клипче от Ютуб.

# 189
Бебчо е на 4 месеца и 2 седмици. Захранвам го откакто стана на 4 месеца - очаквах да е по-късно, но го реших, защото проявява жив интерес към всичко, което ям, и не ядеше добре - без режим и доста по-малко от нормалното, съответно и не качваше особено много. Сега си има супер режим - яде през 4 часа, а през нощта - през 5.

Иначе аз пробвах да направя по-голямо количество от няколко пюрета, замразих ги във форми за лед, и първата седмица давах по 2 размразени кубчета, а сега - по 4. Всичко изяжда, това е около 60гр. Правя му 120мл мляко и му давам да яде колкото иска - обикновено изяжда само около 80мл, но се е случвало и всичко да изяде.

Мисля, ако продължава така да си хапва, след 2 седмици да пробвам и някое плодово пюре. Засега съм давала комбинация и чисти пюрета от картоф, морков, броколи, тиква и тиквички. Няма да ви описвам какво плюене падна на чистото броколи.  Laughing

Относно смяната на лекар, и аз бях чула, че за бебе може по всяко време. Явно ще трябва да се ходи при ЛЛ (която е и педиатъра) да се вземат необходимите документи. Жалко, не исках да я виждам повече... Simple Smile

# 190
  • София
Като гледам , и ние ще започнем на 4 месеца и половина. Нашият няма интерес към храната, но забелязвам, че някак си млякото не му е достатъчно. Особено в последните няколко дни - седмица..
Аз мисля да почна с пюрета на Хипп. Така или иначе в началото ще са по една-две лъжички. За по-натам ще видя. Лошото е, че нямам достъп до домашна продукция т.е. до продукти, които със сигурност са чисти ...  Tired

Благодаря за линковете, Ice Queen   Hug

# 191
  • София

Будя го защото моя бебок е супер лакум. Ако не го събудя той сам ще стане посреднощ от глад. Няма как да яде в 6 и да издържи 12 часа до 6 сутринта. След като яде в 21-21:30 спи до сутринта, но в 6 е озверял от глад и ако не му дам веднага млякото започва един рев. През деня детето си търси храната на 3 часа. Ще му разреждам храненията чак като заменя едно от храненията с пюре. Грешка или не, но не желая да си държа детето гладно, а не искам да си прекъсва нощния сън заради храна.

# 192
http://www.emag.bg/kyt-za-igra-m-toys-za-bebeta-bouncer-64262280 … d_CMP-95_701_6470

Мами, пускам линк към промоция на емаг за бънджи... Само че не съм сигурна дали това е прословутото бънджи на Fisher-price, защото пише производител Mappy. Ама иначе цената преди намалението си е баш като на Fisher-price  ooooh! newsm78

# 193
  • София
При Митко действа безотказно. И аз пускам шъма, люлея и като заспи го намялям. Понякога се буди,но като е изморен не еазбира че съм го спряла.

Имам въпрос към мамите с опит за захранването, защото смятам края на месеца да започнем.
По колко пюре на ден може да яде защото с тези 1,2лъжички не ми се занимава , по учебник не искам да го захранвам. И също така колко пъти трябва да яде на ден и колко мляко да му правя  след пюрето. Чета чета и немога да схвана..толкова зле несъм чак ама нещо не ми се получава.
Ние се захранихме на 4 и 1/2 месеца, Не съм почвала с една лъжичка. Давах докато и се яде. Като спра да ѝ давам каша и пада едно каране, сърдене, ритане и гледа лошо. Simple Smile Каша или пюре се дава 1 път на ден. Най-добре на обяд. А колко мляко след това не знам, ние се кърмим все още. Simple Smile

# 194
  • България
Нинив, и аз бх забравила за бели шум сигурно от 2мес., Laughing Но преди седмица някъде с тези зъби и с това будене на 15-30 Мин. ми се наложи фа си го припомня  Wink
Учудващо добре и аз спя на него. Последните нощи е малко по-добре , дано вървим към подобрение,че взех д издавам багажа....
Най-лесно ми е когато се будят гладни,защото храня и заспиват.Когто се будят по други причини е сложно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт