Отговори
# 75

Вече знам кой ще  е президента. Това ще е кон-кретен кандидат.
90% от пишещите в темата ще гласуват за него... Mr. Green
Интересно как ли изглежда кон кретен???
След изборите ще разберем...

Не мога  Joy. Много ми хареса.

# 76
 Joy Joy Joy

Със сигурност ще е кон-кретен.  Mr. Green Нито един не става и за чеп за зеле, за съжаление.

# 77
  • Варна
И аз винаги гласувам.
Много ме е яд на такива хора, които не стъпват до урните!
Как може такава безотговорност? Нали са граждани на тази държава, толкова ли не ги интересува кой ще бъде начело?
А после точно те са най-големите мрънкалници, как нищо не било наред?!
Е, що за наглост? Shocked

И мен ме беше яд на тези хора. Винаги съм гласувала и съм се чувствала горда от това. Но също така, като една видна патриотка, съм искала да остана в страната и да се боря за нея. Знаете ли какво стана? Забременях. И се замислих. Къде ще го родя това дете? Добрите ни лекари емигрираха. Къде ще го образовам това дете? В държавното училище, където наричат Левски престъпник?! Къде това дете ще учи висше? В университетите, където изпити се взимат с пари, скъпо уиски и бонбони? Къде ще работи това дете? Как ще изгради семейство? Как ще живее пълноценно?

Ето така, стигнах до едни изводи - без значение за кого съм гласувала, резултатът е все по-плачевен. Затова, тази година съм за гъби. Догодина, ще си търся късмета там, където гласът ми ще бъде чут. Ако не, то поне имат добри лекари, учители и качествено образование. Защото моята собствена държава иска детето ми да се превърне в неграмотен гласоподавател без мнение.

И те такива екзистенциални неща.  Peace

# 78

Вече знам кой ще  е президента. Това ще е кон-кретен кандидат.
90% от пишещите в темата ще гласуват за него... Mr. Green
Интересно как ли изглежда кон кретен???
След изборите ще разберем...

Не мога  Joy. Много ми хареса.

Joy И на мен. Уби ме Гери. Толкова точна, остроумна и съвършено права.
Отново няма да гласувам.

# 79
И те такива екзистенциални неща.  Peace
Светът не е идеален, където и да идеш все ще има екзистенциални неща, които да те тормозят...

# 80
И аз винаги гласувам.
Много ме е яд на такива хора, които не стъпват до урните!
Как може такава безотговорност? Нали са граждани на тази държава, толкова ли не ги интересува кой ще бъде начело?
А после точно те са най-големите мрънкалници, как нищо не било наред?!
Е, що за наглост? Shocked

И мен ме беше яд на тези хора. Винаги съм гласувала и съм се чувствала горда от това. Но също така, като една видна патриотка, съм искала да остана в страната и да се боря за нея. Знаете ли какво стана? Забременях. И се замислих. Къде ще го родя това дете? Добрите ни лекари емигрираха. Къде ще го образовам това дете? В държавното училище, където наричат Левски престъпник?! Къде това дете ще учи висше? В университетите, където изпити се взимат с пари, скъпо уиски и бонбони? Къде ще работи това дете? Как ще изгради семейство? Как ще живее пълноценно?

Ето така, стигнах до едни изводи - без значение за кого съм гласувала, резултатът е все по-плачевен. Затова, тази година съм за гъби. Догодина, ще си търся късмета там, където гласът ми ще бъде чут. Ако не, то поне имат добри лекари, учители и качествено образование. Защото моята собствена държава иска детето ми да се превърне в неграмотен гласоподавател без мнение.

И те такива екзистенциални неща.  Peace

Принципно и аз смятам, че трябва да се гласува, но когато имаме честни избори.
А те не са такива. Нагласени и фалшифицирани отвсякъде. Та и да отида, какъв е смисъла. За да имам фалшиво усещане за демократичност.  Joy
Какво е наказанието за негласуване? Разбрах, че са приели закона за зад. гласуване.

# 81

Какво е наказанието за негласуване?

Ще се лежи в затвора.

# 82

Какво е наказанието за негласуване?

Ще се лежи в затвора.

Joy
Кажи де, сериозно питам.

# 83
Понятие си нямам. Така и не разбрах какво ще се случи, ако човек не желае да отиде до урната.
Ще го арестуват и завлекат насила?
Ще го подмамят с кебапче?
Ще го глобят?
Ще лежи в затвора?
Ще му отнемат българското гражданство?
Друго?

# 84
Значи не са дописали закона  Laughing

# 85
В нета намирам само това:

От ЦИК обявиха, че гражданите имат право да не гласуват, само след представяне на обяснителна бележка пред съответната община. Местната администрация може да отчете дали един гражданин има право да не гласува, само ако неговата молба е основателна.

Глобата от 50 лева вече не е актуална, но ако не се възползвате от правото си на глас два поредни пъти, ще бъдете заличени завинаги от избирателните списъци.

# 86
  • Пловдив
Наказанието за негласуване е изваждане от избирателните списъци.

# 87
Не се прави така обаче!  Naughty
Ако искат да стреснат гъбарите, рибарите и другите безхаберници, които не ходят да гласуват, не е това начинът. Най-сигурен ефект би имало следното – ако не се явиш на избори и нямаш извинителна бележка (от родител или класния  Mr. Green), трябва да те арестуват и да те заведат под строй до най-близката пешеходна пътека тип "зебра" и да те задължат да я пресечеш стотина пъти...  Whistling
Даже могат да повишат печалбите от хазарта, като организират пунктове за залагане (с надпис "МинаФка" например, сещайте се чия собственост) – на кое поредно пресичане ще те размаже някой летящ черен джиБ с предимство.
Ама-ха, няма да Ми гласуват те на Мене... Нахалници!  Crossing Arms
Няма ли избиратели, няма и проблеми!

# 88
Какво е наказанието за негласуване? Разбрах, че са приели закона за зад. гласуване.

Последици при неупражняване на избирателното право
   Чл. 242а. (Нов – ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) (1) Лицата, които не са упражнили избирателното си право без уважителни причини в два поредни избора от един и същ вид, се заличават от избирателния списък за следващите избори и се вписват в списъка на заличените лица при условия и по ред, определени от Централната избирателна комисия.

(2) Избирателите може да упражнят избирателното си право на следващите избори, като подадат лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно писмено заявление до съответния орган по чл. 23, ал. 1 по постоянен адрес. Заявлението може да бъде подадено и с електронен подпис. Заявлението за вписване в избирателните списъци се подава не по-късно от 30 дни преди изборния ден, а след този срок се прилагат съответно чл. 33, 39 и 40.

# 89
В нета намирам само това:

От ЦИК обявиха, че гражданите имат право да не гласуват, само след представяне на обяснителна бележка пред съответната община. Местната администрация може да отчете дали един гражданин има право да не гласува, само ако неговата молба е основателна.

Глобата от 50 лева вече не е актуална, но ако не се възползвате от правото си на глас два поредни пъти, ще бъдете заличени завинаги от избирателните списъци.

Това си е нарушение на конституцията  Laughing
А в извинителната /от класния или мама  Joy/ може ли да пиша, че никой от предложените мафиоти не ми харесва?  Grinning
Да, чух че имало опция да изберем "никой". Но какъв е смисъла да ме разхождат? Пък и после до общината. А по мейл дали можем да им я пратим таз извинителна?  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт