Спор за пералня

• 7 425
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Аз пера или с програмите за половин пране - но имаме достатъчно бели дрехи за поне половин пералня, или слагам белите със светло цветните + цветоулавящи кърпички. Перфектни си излизат белите дрехи.
Не бих си рискувала пералнята, заради 2-3 ризи. Все пак едното е мин. 500 лв, ризите да са общо 100лв максимум. Simple Smile

# 16
  • ту тук, ту там
И по една дреха съм прала. Или покривка. Слагам цветоулавящи, но им нямам достатъчно доверие, че чак да смесвам бяло и цветно.

# 17
  • Бургас
след като веднъж пуснах бели дрехи с една бяло-червена рокля, която направи всичко останало в розово въпреки цветоулавящите кърпички, предпочитам да пера отделно, пък дори и с по-малко друхи

# 18
Дрехите си сортират винаги и се перат с различен прах. Това няма общо с темата обаче..

# 19
Дрехите си сортират винаги и се перат с различен прах. Това няма общо с темата обаче..

Учудвам се, че има хора, които не го спазват.

# 20
  • София
Новите перални, а доколкото разбрах става дума за такава, имат програми, които перат с различно количество пране. Моята има програми и за по 1 кг пране. Ако тогава я напълня с повече, ще се "сърди". Включва някакви индикации и т.н.

# 21
Програмите за деликатно и ръчно пране са за около 2.5 кг например.
Програмите за памук са обичайно най-дългите и за пълния капацитет кг на пералнята-5-6-7-8кг., зависи от модела.
 Но чак за под 1 кг не знам...

# 22
  • София
Моята за деликатното е 1 кг. Май и още някаква имаше. Не съм ги ползвала. Ежедневното, ръчното и изкуствените материи са по 3 кг. Памука е на макс.

# 23
Каква ти е пералнята, че ми стана интересно?

# 24
  • София
Whirlpool awo/c 60100

# 25
Ок, благодаря Simple Smile

# 26
Аз не мога да си представя да нямаме бели дрехи в гардероба ....  newsm78

Май е време да разнообразиш гардероба на всички с по нещо бяло...  newsm78 така ще переш практично и ще се радваш на нов гардероб Wink  а и дълголетна помощничка/пералня.

# 27
  • София
Да. това важи за пералните без амортисьори, но сега повечето модели са с такива, които обират вибрациите.
Но чета в инструкциите (някакви произволни, които намерих, Горенье), че се намаляват автоматично оборотите, което пък ще ги изкара по-мокри.
"• Това е нормално, машината ще
намали оборотите, ако вибрациите
са твърде силни. Перете повече
дрехи"

Нашата не е много нова и добре баласнира и при 1 дреха, въпреки това го правим само в спешен случай, не виждам смисъл иначе.

...Уредът трябва да служи на мен, а не аз да му робувам.
Е, то и за дрехите е същото Simple Smile
Не съм запозната с тази марка, но при мен няма проблем. Пускам само чорапи, балансира си и досега съм нямала ядове.

Да, и за дрехите се отнася, но някак не мога да си представя, че няма да разделям прането по цвят и материи, а отделно и по вид. Не ми се вижда ок да пусна бельо с връхни дрехи, с които сядам навсякъде (офиса, заведения и т.н.) или с чорапи. Още повече, че се перат на различна програма, с различен препарат. На цветоулавящи кърпички вяра нямам след гаф със забравена цветна дреха сред бели.

# 28
Благодаря ви. Тъй като нито един от нас не можа да предложи разумни доказателства в негова полза, решихме, че ще купим 1 голяма бяла хавлия. Хем ще има мир и любов, хем ще сме спокойни за пералнята.

# 29

Моята също е Уърпул, май за деликатно е 3кг, но моята е вече на доста години.
Всъщност се сетих, че пера по-малко пране и то точно такива деликатни, защото няма как да ги комбинирам с други. И ги пера на специалната програма.

Аз пък почти нямам чисто бели дрехи. Тук там някоя покривка за маса или чаршаф. Обаче не пера чисто бяло, а ги слагам с други светли дрехи, които не пускат боя.

Общи условия

Активация на акаунт