Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 619
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А според мен това е всичко друго, но не и преразказ.  Peace

# 16
  • Пловдив
Амбър,  bouquet
Кипре, как ще преразказват стихотворение?  newsm78

То вярно, че аз не се занимавам с набора, ако не ме пита нещо, ама все щях да науча, ако са правили нещо такова... Thinking

И да попитам: имате ли представа кои от следните математически състезания са с формата на НВО?

Математически турнир „Димо Малешков”
Дата на провеждане: 12 ноември 2016 г.

Математически турнир „Иван Салабашев”
Дата на провеждане: 3 декември 2016 г.

Национална олимпиада по математика – общински кръг
Дата на провеждане: 17 декември 2016 г.

Математически турнир „Румен Грозданов”
Дата на провеждане: 11 март 2017 г.

Математическо състезание „Европейско кенгуру”
Дата на провеждане: 18 март 2017 г.

# 17
  • гр. София
Кипра Маца, и аз от теб сега чувам за преразказ на стихотворението... Когато бяхме ученици са ни задавали тема върху дадена строфа от стихотворението или куплет и върху него да размишляваме, но чак пък цялото да го преразказваме... #Crazy
Дано материала да ти даде насоки...

# 18
  • Русе

Не вярвах, че някога ще го кажа, но в момента предпочитам математиката пред БЕЛ - като се има предвид, че математиката винаги ми е била омразна, започвам да виждам лъч ярка надежда в нея  Crazy
   Peace  И аз тъй.  Grinning

Имате ли представа в какъв точно вид е преразказът на любимото ни на всички в този момент стихотворение  Mr. Green? Това е домашната на моята за урока по БЕЛ, но без никакви други уточнения  - от чие име и т.н.

Убий красивото в поезията, долу горе ми звучи това домашно. Ако моето дете имаше такова домашно и се поддаваше на опити за размсъл бих го насърчила да пише по темата - Поезията не бива да се преразказва.

# 19
  • София
Преразказ с елементи на разсъждение някога правехме само на разкази и повести. Помня на мен как ми се падна такъв на глава от "Една българка" на изпита. Но на стихотворение е супер, мега странно да се прави преразказ, въпреки че втори-трети път чувам за подобно налудничаво за мен задание. И имам спомени, че някъде през годините по темите тук е споменавано...Аз лично бих посъветвала детето си, при евентуално наличие на такава задача, да предаде съдържанието на стихотворението от неутрален раказвач. Но съзнавам колко ужасно звучи подобен преразказ " Син моли майка си да не плаче заради решението му да стане хайдитин. Подканя я да проклина поробителя за това, че  е принудил младите българи да водят тежък живот в  чужбина". Ужас, бляк... Знаех си, че има човек защо да предпочита мат в пъти.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 15:27 от пенсионирана русалка

# 20
При нас нещата са ту нагоре ту надолу. Кратък отчет на контролните от тази седмица: 6-ца по мат. на формулите за съкратено умножение, 5.00 по БЕЛ на контролното за стихотворението, и провал по химия на диктовката за хим. елементи. Провалът идва оттам, че изобщо не е разбрала, че трябва да пише директно знаците на хим. елементи. Мислела да си ги запише с думи /както досега / и след това да си мисли със съответните знаци. Да ама не - госпожата взела листа и тя от 24 формули успяла да напише 7.., което си е 2-ка...Хубавото е, че госпожата ще пише средна оценка от три такива 5-минутки. Много беше разстроена снощи.
Иначе от два дни грачи и тя, а днес вдигана и температура плюс течащ нос ..Оставих я в къщи да почива. А и 6- от изпитване по биология. Та хем се хваля ама не съвсем...Ще се опитам да кача теста по БЕЛ във фейсбук.

# 21
  • Русе
.Ще се опитам да кача теста по БЕЛ във фейсбук.
  Те вашите тестове са сериозни. Ако може ги качвай и в пощата.

# 22
  • България, София
Мама Мими, благодаря за пожеланията  Hug Нека се сбъдват мечтите на всички  Heart Eyes

Пенева, браво на детето. Че и ти намаза покрай учителката  Joy Hug

Кипра Маца, много странно да искат преразказ на стихотворение  Shocked
Що за чудо е това  newsm78 Не помня някога като ученици да сме го правили  Rolling Eyes
Звучи ми чак абсурдно  #Crazy

Бенджи, тези състезания на мен нищо не ми говорят.

# 23
  • София
Бенджи, 2-рто, 3-тото и 5-тото със сигурност не са. За другите две не знам.

Още не са върнали теста по БЕЛ, но от днес вече очакава петица. По този предмет все не успява да се справи по-добре от това на контролните. Две грешки от 10 въпроса - не е разпознал дали даден текст е научен или медиен, а другата грешка му е на четене с разбиране. Мисля, че тези неща не се научават. По-скоро е въпрос на усет или на много практика. На него не му се получават. Толкова се е разстроил, като е разбрал, че пак не е успял да намери верните отговори, че дори не помни какво е писал на контролното по математика, което са правили.

# 24
  • Пловдив
Хммм... Много сложно се оказва. Ще я оставя сама първо, да видя какви ще ги надроби. Може по-добра идея да й щукне.

Бени, и аз това се чудя, та затова рекох да попитам тук.

Амбър, баш. Изобщо, според мен не само поезията убиват с тия преразкази, ами и кефа четенето като цяло.

# 25
  • в здрача
Бързи сме, сръчни сме, докато прочета старата - то нова тема и вече на 2-ра страница.

Преразказ на стихотворение. Звучи ми странно и на мен.

Салабашев е любимото ми състезание - задачите са логически, предизвикателство и общо взето нямат общо с тези на матурата.

# 26
  • гр. София
Maria_P, едно БРАВО от мен за седмокласничката  smile3501
Не се тревожи, и по другите предмети ще се подредят нещата за нея. Има време.

# 27
Привет,
странно и нашите имаха преразказ на стихотворението от името на майката.

# 28
  • Пловдив
Бенджи,
до миналата година "Димо Малешков" беше по формата на НВО.
За "Румен Грозданов" - като гледам отговорите на варианта от миналата година, и той е по формата на НВО.

Ти откъде имаш датите? На сайта на МГ нищо не намирам.  newsm78

# 29
  • София
Леле вие нямате изчитане , ама успях де  Mr. Green

Добре дошли на новите мами  Hug
Малкото миналата седмица ми беше болно с този вирус повръщане и Т , сега е ок. Митко се опитва ама го тъпча с витамини , дано устиска  Praynig . Гледам доста лежерно го дават в училище  #Cussing out.
 Виви дай линк към тестовете по Биология, Химия и География , да взема и аз едни . Иначе разпечатах от сайта на Просвета безплатните помагала и ми се видяха доста добре написани  Peace
Оценките от входните + две изпитвания са като мешана скара, имахме доста сериозен разговор на тема ученето в 7 клас  Mr. Green, да видим докъде ще я докараме  ooooh!

Не знам какво да правя с проклетия компютър, промил му е мозъка и само за глупавата игра мисли  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт