Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 622
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • гр. София
Vivi,
не зная как е при другите мами на момичета.
При нас засега ( fingerscrossed) има много хармония споделяне, разбирателство, взаимност, няма желание за надмощие, за доказване...

# 676
  • София
Сигурно винаги ще е така, мама Мими. Дай Боже!  Hug

# 677
  • Чикаго / София

peneva_a много ти се е насъбрало. Дано пръстите на баткото минават бързо и на малкия също.

Добре, че момчето има вас! Дано успеете да сте му опора в тези трудни моменти за него Sad

# 678
peneva_a, много тъжно, съчувствия!
Наистина е най-важно да сме здрави, трябва по-често да си го повтаряме! От друга страна, мисля, че този седмокласен стрес ще си има отражения. Днес забелязах, че косата ми рязко е побеляла. Е, може и от ЕГН-то да е...

Виждам, че и при други има проблем с учителите по БЕЛ и мат.. При нас освен, че смениха три учителя, и по двата предмета препускат, без много обяснения, решават много малко и то елементарни примери, а в същото време постоянно ги заливат с тестове, някои от които доста сложни, на които масово по-силните деца са с 4 и 5. Не говоря само за моето, то си е мързел, но знам някои други колко повече учат.Какъв е смисълът, те направо се обезкуражават, да не говорим, че балът директно ще им падне. Нямам нищо против да им дават сложни задачи на контролните, но да са имали достатъчно часове упражнение и да са решавали не само най-елементарните примери. Редовно в час пишат само по страничка-две. По БЕЛ подобно - тестът върху 'На прощаване' е с 25 въпроса, доста противоречиви някои от тях. В резултат - има само една 5 за целия випуск, моят се радва на 4ката. Кой знае колко двойки има.. Съгласна съм с Пенева, сякаш главната цел е да им се покаже как за нищо не стават... Ох, извинете за 'лиричното' отклонение, но мисля, че количеството и трудността на тестовете би трябвало да отговаря на преподаваното. Или преподаването май е останало за родителите, школите и частните учители...

# 679
peneva_a много ти се е насъбрало. Дано пръстите на баткото минават бързо и на малкия също.
Добре, че момчето има вас! Дано успеете да сте му опора в тези трудни моменти за него Sad
Батковците колкото могат, а аз на тях... Иначе с бащата (не казвам татко, защото тази роля игра и играе друг мъж за моите момчета, поради абдикация) сме в затоплени отношения - след дълъг ледников период, който той прекрати с рязка промяна на отношението и поведението... след години си изясних защо... добре, че достатъчно навреме, че момчетата да имат нормална комуникация.

Днес Калоян е с доста спаднал оток, баткото охка драматично, сестра им ги ожалва и гушка  Crazy

...Ох, извинете за 'лиричното' отклонение, но мисля, че количеството и трудността на тестовете би трябвало да отговаря на преподаваното. Или преподаването май е останало за родителите, школите и частните учители...
Големия само дудне, че сега търся учител на Калоян по БЕЛ... но забравя неговата, че беше уникален педагог, не само използваше часовете и консултациите за разяснения, оставаше и след часовете ако иска някой да му прочете, коментират и коригират писмена работа дадена за домашно, да се видят и оправят грешките, а не да се пишат тройки... Стимулираше децата да пишат, просто дава тема... и да творят...

# 680
  • София

Днес Калоян е с доста спаднал оток, баткото охка драматично, сестра им ги ожалва и гушка  Crazy

Това лекува най-много.  Heart Eyes

# 681

Това лекува най-много.  Heart Eyes
М-да.  Hug Сладури.  Heart Eyes
Що за "учители" са това, като се чудят как да ощетят децата.
И завишаването на оценки не е е желателно.
Най-добре е да ги оценяват коректно.

# 682
  • София
Здравейте, момичета.
Напоследък рядко се включвам, защото много бързо изписвате темите, а и мен още (дано и да продължи дълго) не ме е хванала седмокласната треска. Павел си учи математиката в училище с обичайното темпо, ходи на курс по БЕЛ и реално, каквото можем, правим. Оттам-нататък - късмет общо взето.
Росита, Пенева, съжалявам за загубите ви.  Sad Hug
Скрит текст:
За съжаление и около мен се случи същото. Днес почина майката на годеницата на големия ми син. Ма 47 беше. Прекрасна жена и майка. Децата са съсипани. Още повече, че от няколко месеца се бяха събрали и живееха при нея.

# 683
  • столицата
Росита,Пенева,Иринка,съболезнования. Какво се случва в този свят,та млади хора си отиват.?
Смелост на близките!
При нас положението по мат в уч-ще е трагично отк м преподйване.  Опитвам се да помагам с
каквото мога. Иначе засега треска не ни тресе..Вчера горда ми дава бележника с  три 6-ци. Другата седмица КР по ИИ. Много ги мъчи този предмет,но май причината не е в предмета...Защо уч.психолози не работят и с учителите?

# 684
  • Чикаго / София
Иринка съболезнования! Много тъжно Sad

# 685
Иринка, събполезнования и на вас.
И ние праеим, каквото можем за подготоеката нс младежа за НВО.
Дано децата да имат късмет.
Днес нашите ще правят контролно по БЕЛ.  Praynig

# 686
Да попитам до кой урок са вашите деца по математика? За съжаление при нас учителя по математика е болен и децата до сега са изпуснали няколко урока. Странното е, че не се взима заместник.

# 687
  • столицата
Нашите са на втория или третия урок от геометрията. Взеха май два урока наведнъж. Нещо за отсечки,ъгли,прави.
Дано учителят ви бързо се върне.

# 688
Цитат
... но забравя неговата, че беше уникален педагог, не само използваше часовете и консултациите за разяснения, оставаше и след часовете ако иска някой да му прочете, коментират и коригират писмена работа дадена за домашно, да се видят и оправят грешките, а не да се пишат тройки... Стимулираше децата да пишат, просто дава тема... и да творят...

Размечтах се детето ми да има поне един такъв учител!

По геометрия са взели съседни и противоположни ъгли, питах вчера.

# 689
На разлагане на многочлени с комбинирани методи продължение са нашите.  newsm78
Контролното  им ще бъде по литература върху "На прощаване" .   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт