Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 677
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Да се изкажа и аз за серията.
Епизодът с Аря в кожата на дъртия Фрей, беше много добро въведение, от онези на които публиката в киносалоните ръкопляска.  Въодушевява наистина, но твърде лесна победа беше,  твърде ефектна.
Аря и войниците на Ланистър, също доста сладникава сцена.

Дани на Драконов камък беше красиво и въздействащо, тронът само нея чакаше. Trollface

ББЗ и Хрътката ми беше приятно да гледам. Показаха, че Сандор е вече друг човек + намигнаха на читателите с теорията за гробаря. Остана да разберем, защо след като не са специални са важни за фабулата.

Церсей, Джайм и Юрон, мноооого ми харесаха. Джайм е пълен глупак, как може да е толкова заслепен този човек, направо нямам думи. Юрон малко ме издразни с шутовското си държание, защо така развалят този зловещ образ..
Церсей засега добре използва и двамата, само това  да не й изиграе лоша шега.

Сам го превключих, че мъжа ми вечеряше и успях да видя само, че Джора е там.

Санса и Джон! Не ги разбирам. И двамата.
Смятам, че Санса е права в спора им, но защо не обсъдиха нещата насаме? Така тя подронва авторитета му. Въпросът е дали го прави умишлено или просто това е начина сценаристите да всеят раздор между тях.
Отделно иронията е в това, че Джон, който поддържа тезата, че този който е владял нещо стотици години не трябва да го изгуби, а отнема властта от Старките в своя полза. Ако трябва да поддържа мнението си трябва да даде Зимен храбет на Санса, защото е Старк. Yum Тя от своя страна поддържа тезата, че властта трябва да се дава по заслуги, не по произход.. Grinning

Кутрето... съсипаха го този герой, надявам се скоро да му прекратят мъките. Книжния му вариант, досега да беше замъкнал Санса доброволно или насила на юг и да плете интриги в Карлски чертог.

# 526
Джони, няма такъв цитат, няма нужда и да има. Ако нямаше значение нямаше да използват тази дума, отгоре на всичко е обгърнато с допълнително мистика заради това, че е на друг език и няма точен превод.
Понякога това което не е ясно за някой герой е съвсем ясно за читателя/зрителя.
Технически погледнато почти всеки от населението е по-малък брат/сестра на някого. Можеше спокойно да каже "мъж", "жена", "негър" ама на, каза валонкар.

# 527
  • Русе
  Кутрето е фигурата, която да държи образът на Санса винаги на крачка от грешката. Тя е вдъхновена от Церсей, но не съм сигурна до колко самостоятелна или вироглава може да бъде. Или с други думи не е ясно какво е склонна да направи заради властта и доколко е наясно със себе си и дали ще издържи да не попадне пак в паяжината на Кутрето.

# 528
  • Вестерос
Ама направо нищо не ви разбирам от последната страница Mr. Green
Тифани, благодаря, може да си права, но на този етап не възнамерявам да се опитвам наново да ги чета. Наистина, след време, когато избледнее сериала, може и да пробвам пак Hug
Винаги може да питаш , ако ти е интересно, също има и уикипедия за книгите , там подробно всичко е обяснено Simple Smile Има и родословни дървета, карти...

Джони, за мен е логично да е нейн брат, затова и мисля така. Не се сещам до какъв извод стигнахме преди 1, 2 години в темата за книгите за това. НО да напомня, че много задълбаваш, а това задълбаване не може в темата за сериала.

Хексе, съгласна съм за Джон и Санса и Кутрето. Даже Бриен се чудеше какво още прави Кутрето там хахаха

Иначе за Сам нищо друго интересно, открадна книги и чете, освен Джора, намери, че под ДК има обсидиян.

# 529
  • Варна
  Кутрето е фигурата, която да държи образът на Санса винаги на крачка от грешката. Тя е вдъхновена от Церсей, но не съм сигурна до колко самостоятелна или вироглава може да бъде. Или с други думи не е ясно какво е склонна да направи заради властта и доколко е наясно със себе си и дали ще издържи да не попадне пак в паяжината на Кутрето.

Според мен Санса снощи показа категорично, че Кутрето "не пее в хора".
Конфронтацията с Джон обаче не ми харесва, още повече, че и той като че ли й прави напук.

# 530
  • Вестерос
Според мен се опитаха така да покажат как е израснал героя, защото Санса, старата нямаше така да говори на Джон дори и ако са насаме.

# 531
Оставят ни с тази заблуда. Нали в аналите пише, че първото и дете от Робърт е било с черна коса, но уж било умряло. Има съмнения, че той е всъщност оцелял и отгледан като копеле. Май тепърва ще стане ясно, доколко съмненията са верни.

# 532
Джони, няма такъв цитат, няма нужда и да има. Ако нямаше значение нямаше да използват тази дума, отгоре на всичко е обгърнато с допълнително мистика заради това, че е на друг език и няма точен превод.
Понякога това което не е ясно за някой герой е съвсем ясно за читателя/зрителя.
Технически погледнато почти всеки от населението е по-малък брат/сестра на някого. Можеше спокойно да каже "мъж", "жена", "негър" ама на, каза валонкар.

Балерионе сам признаваш че няма такъв цитат.  не може сда каже мъж или жена, защото не се знае полът н валонкаар идеята е именно да има мистика, т.е. може да е всеки. Ако не трябваше да има мистика щяха директно да кажат кого имат предвид. виж моля те как работят предсказанията - няма и едно което да дава точни отговори, друг е въпросът как се тълкуват.

хексе,
аз пък се дразня много, че Сандор го показват такъв хрисим, предпочитахп го като разбойник. И се дразня също, че лицето му е толкоз малко обгорено.
Джон го разбирам - иска да запади целостта на Севера преди голямаат битка. Навремето лорд командир Мормон каза, че ако тръгне да беси хора за една нарушена клетва, старжа ще стане наполовина. Трътгнеш ли с един прецедент, трябав да режеш докрай. Трябавло да убият Ъмбър, че бащата, не застанал на тяхна страна, защото имал заложник Мандърли нима не се криха като мишки? Ами Гловър? Ами дъстин?ами Кервин? Ами Флинт? подкарат ли я така, то няма да им останат хора. на практика всеки е изменник. Освен това идеята на Санса да му подрива вода на Дж пред другите е безумна - ако тя не му зачита авторитета, кой ще го зачита? а така си намалява и собствения авторитет, законо армията  на Севера няма да следва жена.
Джон вече не е Старк, а е Крал. Спомни си, когато бе Лорд командир и трябавше да пише писмо до Болтън с искане за хора. той е над дребните неща. за него вече няма Старки-марки, Болтъни, Ланистъри, има един враг -Другите. Джон е крал дори не на севера, а на хората, ако можеш да възприемеш това мислене! "Те са хора! ХОРА! ХОРА!"
Санса уж я сравняват с Цересей, ама Церсей е много по-умна, тя върши нещата подмолно, а не така открито конфронтирайки се. ОСвен това не виждам нещо да е спечелила Ц. - децата й са мъртви, армията й почти не същестувува, отвсякъде е обградена от врагове, хазната е празна. Голямата шампионка, от която ще взима пример Санса.

Тиф, това е единственото, което харесвам на  Санса - станала е по-самоуверена. Но освен самоуверена трябва да стаен и умна, та и на Рамзи му се сопна веднъж, пък виж докъде доведе това.

# 533
  • Русе
 Мисля, че Джон се води от вътрешна убеденост в решенията си. Не мисля, че сгреши в този случай. По скоро Санса искаше отмъщение заради Рамзи. Но пък най-голяма отговорност носи точно Кутрето. Дано да е наясно тя, защото колкото и да твърди, че знае какво иска той, разчита на помощта му, която винаги е на висока цена.

За предсказанието и Джон. Мисля, че Джон би убил Церсей при екстрени обстоятелства. Примерно за да защити Аря.

# 534
Как ще е пък оцеляло, като лично майка му- кралицата, го иска мъртво. Хептен латино сериал...
Джон и Санса са само тийнейджъри, лутат се, очаквате всяка дума и действие да са много премерени, е не са...

# 535
  • Вестерос
Оставят ни с тази заблуда. Нали в аналите пише, че първото и дете от Робърт е било с черна коса, но уж било умряло. Има съмнения, че той е всъщност оцелял и отгледан като копеле. Май тепърва ще стане ясно, доколко съмненията са верни.
Робър няма дете от Церсей. Била е бременна, но е пометнала. Всички деца на Робърт са от други и са копелета. Първото му дете е едно момиче, което в сериала го няма.  Или Едрик Буря беше първото и то го няма в сериала.

# 536
Когато Санса се противопостави на Джон пред всички, всъщност му изписа вежди. С решението и твърдостта си той спечели по-категорично верността на останалите лордове. Не знам дали Санса е толкова напред с материала, че да е прогнозирала такъв резултат и затова да му противоречи така пред всички или беше просто случайно. Според мен между тях няма драма.
Вечерница, първото дете на Робърт в книгите е копеле, за което той се е погрижил доколкото помня. Но не е законно признато дете, т.е. пак си е копеле. Джендри дали остана кой да го признае за Баратеон. От хората на Станис - Давос и Мелисандра знаят, че е син на Робърт, но трябва да убедят някой крал да го признае. В този смисъл може ли Джон да го признае за Баратеон?

# 537
Джони, примеа се че означава по-малък брат в мъжки род, а не по-малка сестра, това със неуточнения пол не знам от къде тръгна.  Няма да споря повече по тая тема. Залагам на Джайм, накрая ще видим кой е познал.

# 538
 Балерионе, мога да ти намеря много стари теми в които се е коментирало, че няма пол валонкарът. Още през 2011 сем го разискавили, така че и аз не знам вече кой първи го е споменал и къде - губи би се дирята, но сем го обсъждали. Ако е за залози - аз залагам на Тирион или Аря.

# 539
Джендри беше едно момче, което в първите сезони някой измъкна от КЧ.
Какво стана с него, че ми се губи Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт