С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 440
  • 860
  •   1
Отговори
# 750
Разговор трябва да има, то е ясно. И да, определено по-добре е водещият да е синът. Но не виждам проблемът жената да поиска да се проведе този разговор и да се разреши проблемът.
По-назад четох мнения от типа "Е, как ще изгонят горката възрастна жена, дето няма къде да отиде?" Затова исках да чуя алтернативното решение на тези, които натриват сол как така щели да гонят свекървата.

# 751
Дано повече девойчета следят тази тема и си правят съответните изводи: още щом стане въпрос да заживеят заедно с милото, да заявят категорично, че със свекърва не искат и няма да съжителстват. Ако му отърва на Мунчо, да се вземат и да мислят варианти къде и как. Ако не му отърва, да си търси друга.
Не знам защо хората се събират заедно съвсем урбулешката, а не уточнят предварително как си представят развитието на връзката си. Къде ще живеят, как ще се издържат, колко деца биха желали да имат... Това са важни въпроси, по които не се ли постигне съгласие, няма смисъл да си играят на семейство.
Ако мъжът на Саня си знаеше предварително, че тя не иска да живее с майка му, нямаше да допусне тази ситуация. Ако самата Саня знаеше какво иска и беше заявила позицията си предварително, нямаше да се стигне дотук.
Разбира се, че синът е този, който трябва да намери начин да отсвири майка си възможно най-тактично. И въпреки това жената сигурно ще се обиди. И ще обвини Саня, че манипулира сина ѝ, естествено, няма мамин златен да е виновният, я.
Така или иначе Саня ще е потърпевшата, каквото и решение да се вземе. Ако мама остане, ще търпи и ще съска тихо зад гърба ѝ. Ако мама си тръгне, тя ще е черната снаха, която е изритала свекърва си. Въпросът е кое ѝ е по-важно – имиджът на кротка, бяла и добричка снахичка или спокойствието и комфортът в собствения ѝ дом. Така или иначе изборът си е неин.

# 752
Е, понякога просто така се нареждат нещата, не бъдете прекалено строги и категорични, но това не значи че не могат да се променят  Peace
Достатъчно идеи се дадоха, момичето ще си прецени. Ако не, да идва пак тук да се оплаче  , да се разтовари поне

# 753
Чета и виждам, че наистина разбирате ситуацията ми. 😃 Наистина очаквах свекървата да се досети, че е в повече. Незнам какво да си мисля: дали си мисли че не сме много и така може да ни е в помощ(която всъщност не получаваме, но и не търсим) или просто иска да е близо до големия син. На последък, обаче, се убеждавам във второто. Винаги го е мислила него, как ще се справи, дали пие, ходи ли на работа... Дори когато жена му беше там, пак ги проверяваше какво правят. Тя е обсебена от мисълта за него. За ММ знае, че се оправя с живота и не се и интересува. Лошото е, че е много обидчива и за това ММ не смее да и каже че искаме да сме сами, за да няма драми и сръдни. За нейно съжаление трябва да разбере, че така не може да продължава...

# 754
  • при късмета
Понеже вчера Саня каза, че ще говори с мъжа си, само да вметна, че трябва да е много внимателно. Говорила са по принцип, че искат да са сами, но ако това е първи сериозен разговор, ще ѝ е по-трудно с него, отколкото със свекървата. Тя свекървата изобщо не трябва да е на разговора де. За мъжа ѝ може нещата да са си наред, щом толкова време не е имало сериозно поставяне на въпроса и да му дойде като гръм от ясно небе, че се искат действия и то за вчера.
Саня, първо поговори с него, без да го притискаш и го остави идеята да му узрее в главата. Не трябва да му поставяш ултиматуми, а да го накараш и той да си поиска спокойствието. Обясни му, че така или иначе то няма да е дълго, ако правите опити за бебе. Трябва сам да вземе инициативата иначе нищо няма да постигнеш ако го принуждаваш. И му дай малко повече време преди да решите как да се действа със свекървата. Мъжете също в голямата си част никак не обичат генерални промени, та затова му дай време.

# 755
  • Варна
Ами аз ти написах по-напред удобен начин. Подхвърляш, че като дойде бебето ще се изместите вие в хола, защото спалнята ви ще стане детска стая. Следиш внимателно реакцията. От това по-дебел намек няма, а и така й оставяте вратичка да излезе с чест от ситуацията като се направи, че се е сетила сама и се е усетила. И може разговорът да се получи от само себе си. Пробвай, нищо не ти струва.

# 756
Как'Сийка е права. Саня се е насадила на пачи яйца, а на мъжа ѝ не му стиска да постъпи като мъж. Тя писа, че са заедно от ученици, значи като са започнали да живеят заедно е била съвсем малко, глупаво пате и сега си сърба последиците.

# 757
Абе да ви кажа, моят в такива ситуации обича да се крие зад гърба ми. Той на "майчето си" нищо не смее да каже, а и да й каже, тя не го отразява. Чака аз ( точно като някоя простачка и зла снаха) да скръцна със зъбки, а после, моля ви се, ми благодари и ми казва, че добре съм постъпила като съм ги насмела...отвратително е... Rolling Eyes
От друга страна, кат се сетя колко години бях добра и наивна и си мълчах...ме хваща яд на мен си  Laughing Ми и аз бях пате, но вече съм...друго  Mr. Green

# 758
Говорихме снощи. Малко се изнерви, от това че поставих ребром нещата, но после се успокои, защото е на моето мнение да живеем сами. Каза, че ще измисли начин да и кажем тактично или да й намекнем, за да се сети сама, че трябва да се изнесе. Сега ще го оставя малко да обмисли и осъзнае положението. Simple Smile

# 759
Само не се връзвай на въдичката, че като дойде бебето, ще имате нужда от майка му да помага. Нямате нужда, поне не и в първите месеци, сами ще се справите съвсем спокойно.
А тя, ако иска да помага, че намери начин и без да живеете заедно.

# 760
Почвате освежителен ремонт ,ако ще една боя  в банята сложете ,но разхвърляйте достатъчно  да реши  ,че  е излишна за момента,поне до сватбата измислете нещо  да местите поне .И че трябва  за гостите някои  неща да се оправят. Пък ще свикне с времето,важното е да се премести.

# 761
Опита се да ми каже, че ще помага за бебето, но аз категорично му казах че не искам помощ, а ако желае майка му винаги може да дойде да помогне и да си тръгне.
За ремонта миналата година правихме. Първо спалнята почнахме и докато ремонтирахме отидохме в нас да живеем. Когато стигнахме до хола тя каза, че ще спи в спалнята! Според нея друг вариант нямаше!...

# 762
За ремонта миналата година правихме. Първо спалнята почнахме и докато ремонтирахме отидохме в нас да живеем. Когато стигнахме до хола тя каза, че ще спи в спалнята! Според нея друг вариант нямаше!...
Shocked Shocked Shocked
Ето това си е наглост!!! Има две други жилища, в които може да остане, но тя ще реши, че ще спи в на сина и жена му спалнята - те да се спасяват. Shocked
Саня, искрено ти пожелавам да се измъкнеш от тази ситуация по един или друг начин! Това не е нормално! Hug

# 763
  • Варна
В такъв случай май и намеците няма да доведат до резултат. Ще трябва да се надяваш, че половинката ти е достатъчно мъж да седне и да говори очи в очи с майка си.

# 764
Опита се да ми каже, че ще помага за бебето, но аз категорично му казах че не искам помощ, а ако желае майка му винаги може да дойде да помогне и да си тръгне.
Shocked И не й е хрумнало, че може вие да искате да си се върнете в спалнята си?

Стискам ти палци, дано се окаже накрая достатъчно човек да разбере. В крайна сметка няма нищо толкова голямо за разбиране - в двустаен апартамент няма място за повече от едно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт