С какво ви дразнят свекървите – 72

• 86 440
  • 860
  •   1
Отговори
# 825
Гадинка, аз те прочетох преди да изтриеш ( хубаво направи Simple Smile ). Мъчно ми става като чета такива истории, защото ми напомнят на моята, без да съм живяла със свекърва ми. Трябва да си твърда и да си очертаеш границите, доколкото е възможно. Много ще ти се меси и налага, да не кажа, че ще ти взима бебето от ръцете, защото ще знае по-добре от теб. Типажа й е на моята свекърва. Ако не говориш още от сега какво искаш и не искаш като помощ, ще имаш много ядове. Мъжът ти нищо чудно да излезе с номера, че прекрасната му майка прави всичко от загриженост и любов към вас и всъщност може и така да е, просто да не се усеща или да не иска да се усети, че децата са пораснали. И да, всячески гледай да се изнесете от там. Успех!

# 826
ако не могат да закупят , да наемат малко жилище в близост да тях като й обещаят да плащат половината наем. Жената явно няма опция да се върне при другият си син, не иска и на село.
Гениално! Направо не знам как ги измисляте такива! Хората си имат ипотека, имат планове за бебе, което ще поглъща не малко разходи, свекървата пък има цяла къща и част от апартамент - ама дай сега авторката и мъжа й  да плащат ипотека/наем и на свеки, щото лиготиите са й в  ooooh!повече.

# 827
Аз не разбрах откъде излязоха децата на другия брат на сцената. Никъде не споменато, че той има деца и че са при него.

# 828
що да  е глупост. зависи как са финансово. ние  в момента плащаме две ипотеки - на семейното жилище и на това на майка ми / пак на наше име, но тя живее там/.

ма као, ами не знаете дали има. сина й живее там. него значи трябва да изгони. не става ясно има ли място. тоест мъжа на саня трябва да изибира брат или майка да  мести.  

# 829
що да  е глупост. зависи как са финансово. ние  в момента плащаме две ипотеки - на семейното жилище и на това на майка ми / пак на наше име, но тя живее там/.

ма као, ами не знаете дали има. сина й живее там. него значи трябва да изгони. не става ясно има ли място. тоест мъжа на саня трябва да изибира брат или майка да  мести.  
Защото е глуост да се натоварват финансово с лиготиите на свеки, при положение че тя има 2 имота където да отиде. Давайки пари за нейния наем или ипотека, те лишават детето си от тези пари които ако изобщо ги има за заделяне, могат да ги вложат в банка или както си решат, така че един денн да останат за детето им. Ама едва ли имат толкова свободни пари иначе нямаше да купят 65кв. апартамент знаейки, че и мама ще е с тях. С какво са длъжни да си ощетяват семейния бюджет, поннеже мама им е решила да им виси на врата, за да хрантути другия си син пияница?

ПП авторката каза че брата има 2 деца, но не прочетах да живеят при него.

# 830

Защото е глуост да се натоварват финансово с лиготиите на свеки, при положение че тя има 2 имота където да отиде. Давайки пари за нейния наем или ипотека, те лишават детето си от тези пари които ако изобщо ги има за заделяне, могат да ги вложат в банка или както си решат, така че един денн да останат за детето им. Ама едва ли имат толкова свободни пари иначе нямаше да купят 65кв. апартамент знаейки, че и мама ще е с тях. С какво са длъжни да си ощетяват семейния бюджет, поннеже мама им е решила да им виси на врата, за да хрантути другия си син пияница?

ПП авторката каза че брата има 2 деца, но не прочетах да живеят при него.

Къде видя лиготии и какво дете ooooh!.

# 831
Като задъвчете една история 20 страници и става супер досадно. Ако се прехвърли в новата тема, хич няма да се разписвам.

# 832
Като задъвчете една история 20 страници и става супер досадно. Ако се прехвърли в новата тема, хич няма да се разписвам.

Ти пък, защото никога не си дъвчела нечия история или собствена драма  Tired

# 833
  • Бургас
Те вече са се били изнесли, явно има къде да отидат. Може да поседят там още 2- 3 дена, вместо тя да се изнася . Явна няма къде да отиде тази жена, ама нали е свекърва, може и на полянката да си постеле.
Е, как да няма къде да отиде? Нали е съсобственик на апартамента, в който живее другият ѝ син? Някак не е редно Саня и мъжът ѝ да го отнасят, защото другият Муньо не иска да пусне майка си в собствения ѝ дом.
Не си разбрала, домът на Саня и мъжа й е дом на свекървата, понеже живеела там. В другите издания на темата четем, че снахата, макар и да живее в дома на свекърите, не е у дома си, понеже не е вписана в НА. Тук свекървата също не е вписана в НА, но е у дома си. Нейният апартамент е на другия й син всъщност и тя там не може да иде, защото не е у дома си. И в крайна сметка, не е ясно има ли дом или няма свекървата, но по-вероятно е да има поне 3, докато за Саня е категорично - тя няма дом  Mr. Green
Трудно се разбира, знам и аз се обърквам вече Crazy

# 834
  • София

Гениално! Направо не знам как ги измисляте такива! Хората си имат ипотека, имат планове за бебе, което ще поглъща не малко разходи, свекървата пък има цяла къща и част от апартамент - ама дай сега авторката и мъжа й  да плащат ипотека/наем и на свеки, щото лиготиите са й в  ooooh!повече.
Теб, що те е страх да си излезеш с ника, ами тичаш да хулиш анонимно, без да отчиташ, че ние нямаме най- важните факти?

# 835
Ама за какъв нотариален акт говорите. Има еди трима души, които живеят в разбирателство от 8 години. Защо смятате, че ще се наруши това добро отношение, ако се постави въпросът?

Наистина е тъпо да се нахъсва Саня по подобен начин.

# 836
  • София
Дяволът е в подробностите, а тях Саня спестява.
И се стига дотам, да я нахъсваме да вземела нещата в ръце и да изгони свеки.
Че и мъжът ѝ е готов да се скрие зад полата ѝ, без грам здрава мисъл.
Ще каже човек, че са по на 20 години.......

# 837
Това с нотариалния акт не е много сигурно. От целия разказ става видно, че свекървата се чувства у дома си в този дом, та не се знае има ли на практика собственост там, няма ли. И изобщо какви са договорките със сина ѝ. Защото дори да не е вписана в НА, пак може да имат устна договорка жилището да е на двамата и тя да си живее там. И затова синът да не смее да намекне на майка си, че е излишна.
Подозирам, че и самата Саня не е много наясно с този въпрос.

# 838
  • Бургас
Ама за какъв нотариален акт говорите. Има еди трима души, които живеят в разбирателство от 8 години. Защо смятате, че ще се наруши това добро отношение, ако се постави въпросът?
Е, това ако беше така, авторката нямаше да иска да остане сама с мъжа си. Това, че не са се карали, не значи, че са живели в разбирателство. По-скоро Саня е живяла в примирение.

Како Сийке, може и да си права. Но това няма как да го знаем. При всички положения, ситуацията е доста неприятна.

# 839
  • Оптимист по принуда

Ооо не изобщо не е нагла, само дето живее на издръжка при единия си син за да помага на другия; само дето се прави на ударена 8г., че е им е добре - младо семейство без собствен живот, и без да могат 1 човек да си поканят, щото мама е в хола; от банята не могат спокойно да излезнат; и за капак ги принуждава да седят в дома на авторката, окато е бил ремонта, че тя да им спи в спалнята нищо че има 2 имота, макар и евентуално частично единия; На тези хора - младото семейство - че то вече не е толкова младо семейство - са им заминали най-хубавте години, без да могат да си живеят спокойно, без да се съобразяват с елементарните битовизми на свекито.
Дали е проста и тъпа - мисля, че хич не е такава, но се прави на такава, защото така и е угодно. Ако сама си плащаше сметките, храната и т.н. и й се налагаше да си пере, чисти и готви за себе си нямаше да има нито времето, нито средствата да прави тези неща за другия си син.
Как го мисли тая свекърва, като се роди бебето и порастне до 18 г. ли ще спи в стаята на мама и тати, че бабка му да си седи в хола? И това дете и то няма да си кани гости - то в на мама и тати спалнята как да покани гости. Личен живот - за какво му е, важното е баба да е наблизо Mr. Green. Ама нищо важното е свеки да не се чувства наранена и изгонена bowuu.
Съгласна съм с този пост.

Общи условия

Активация на акаунт