Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 921
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 5 220

Популисти са тези, които казват това, което хората искат да чуят. В положителен вариант - истината. В отрицателен вариант - нереалистични глупости. Толерастите ги е страх от първия вариант, тези, които казват истината. Затова ги слагат в един кюп с втория вариант, тоест тези, които само си бръщолевят утопични фантасмагории. Но ''стадото'' не е толкова малоумно. Вече.

Много добре казано!

Ами тогава най-големият популист е Маминка с нейното "Ще се справим!", "Икономиката ще хвръкне нагоре...", "Идат инженерите"...

# 5 221
  • Най-красивата страна
Преди малко гледах Тръмп по телевизията.Каза,че  ще приемат само бежанци,които са християни,защото точно християните са подложени на издевателства в мюсюлманските страни,не само в Сирия.Може би имаше предвид язидите Thinking

# 5 222

Ами тогава най-големият популист е Маминка с нейното "Ще се справим!", "Икономиката ще хвръкне нагоре...", "Идат инженерите"...
Не случайно постоянно се сипят подигравки по неин адрес - цитират нейни изказвания като фейк нюз, даже питат към коя инстанция да се обърнат за противодействие.

# 5 223
Преди малко гледах Тръмп по телевизията.Каза,че  ще приемат само бежанци,които са християни,защото точно християните са подложени на издевателства в мюсюлманските страни,не само в Сирия.Може би имаше предвид язидите Thinking

Алелуя, най-после някой да каже на бялото бяло!

# 5 224
Ти не знаеш ли? Прибират ги на 10 км от либийския бряг.
Ама това са либийски териториални води или както там се води. Италиански кораби какво търсят там, кой ги задължава и кой им разрешава?
Нали когато идваха с лодките в Гърция, се оказа, че гръцки кораби не  можели да ги връщат обратно, защото ще навлязат в турска територия.

# 5 225
Така е, нито Фронтекс, нито италианските гранични, нито НПО-тата имат юрисдикция да действат в тези води. Обаче нали трябва да се пълни Европа...

# 5 226
  • Ямбол
...
Лиляна, съмнявам се ''вие'' да обхваща всички в България. По-скоро залагам на НПО-тата, които ги обгрижват.
Съмняваш се какво съм имала предвид, като съм казала "ние си ги отглеждаме"?
Никакви НПО-та не съм имала предвид, а точно ние, тези, които сме равноправни с тях, гласуваме и си мълчим, когато цигани, турци и разни други хора вършат престъпления. Ние просто няма какво друго да направим или има, но условията не го позволяват.

# 5 227
Ние просто няма какво друго да направим или има, но условията не го позволяват.

Значи хем няма какво да направим или ни пречат условията, хем сме отговорни за поведението на тези, които "си отглеждаме" (не че ни питат), така ли да го разбирам?

# 5 228
Добре де, с тези дървени и гумени лодки колко пък да са се отдалечили от либийския бряг? Италианците в либийски води ли патрулират и спасяват?

Не италианците. Разни НПО-та патрулират на либийския бряг, събират мигрантите от лодките, които току що са тръгнали към Европа, и ги разтоварват на италианския бряг. После празни пак поемат към Либия, за да съберат още от брега. Червения кръст, Амнести, Лекари без граници и още няколко други правят тези неща. Има и сателитни снимки, пълно е с доказателства в ютуб. Нито стотинка от мен за подобни организации, които се занимават с трафик на хора и незаконна имиграция.

# 5 229
...
Лиляна, съмнявам се ''вие'' да обхваща всички в България. По-скоро залагам на НПО-тата, които ги обгрижват.
Съмняваш се какво съм имала предвид, като съм казала "ние си ги отглеждаме"?
Никакви НПО-та не съм имала предвид, а точно ние, тези, които сме равноправни с тях, гласуваме и си мълчим, когато цигани, турци и разни други хора вършат престъпления. Ние просто няма какво друго да направим или има, но условията не го позволяват.

''Вие'' си мълчите, но много други българи - не. Така че обобщаващото ''ние, които живеем в България'' е неточно.

# 5 230
Пише, че италианската брегова охрана ги спасила. Иначе за това, че всички НПО-та ги стоварват при тях, са прави да протестират, и не знам на какво основание им ги тропосват на отглеждане. Всъщност има ли оплаквания за спасяващи се от Италия в други страни от ЕС?

# 5 231
http://www.blitz.bg/svyat/kazatsite-veche-sa-blizo-shvedski-vest … e_news483377.html

Може би лъч надежда от шведистан за изравяне на главата от пясъка...

# 5 232
Малките арабчета ще научат езика, ще пораснат, ще се впишат в пазара на труда, ще станат богати
и ще подпомогнат икономиката на Швеция. Е, малко трудности имало през 2015 г., но политиката на отворени врати ще помогне за интеграцията на гостите от арабския свят.
Това говори пред Бойко Василев в Панорама посланичката на Швеция. При това с доволна и щастлива усмивка.   Grinning
Блажени са верующите! Praynig
Тия никога няма да се осъзнаят.  Sunglasses
Не знам вече, дали се хвалят или се оплакват от извращенията на новодошлите? Confused
Вероятно, просто факт и нищо повече. newsm78

# 5 233
Жал ми е за българите в Швеция. Знам през какви трудности са минали и колко трудно ще им бъде да поемат по нов път на друго място, но няма смисъл да отлагат и колкото по бързо се спасят от потъващата Швеция, толкова по добре.  Confused
Шведите са безнадеждни и едва ли ще се променят.

# 5 234
  • Varna
И аз я гледах посланичката на Швеция и се чудех вярва ли си на това
което говори.

Общи условия

Активация на акаунт