Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 906
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 5 250
Относно "българския" терорист - не бих казала, че сме си го отгледали. Относителната вина на България е, че такива като него са бедни, отишли да печелят в чужбина. Оттам нататък маргинализиране и... дали ще стане наркодилър, крадец или терорист е въпрос на среда.

Не се става от бедност терорист. Въпросният не е отишъл в чужбина за да 'печели' и там да е станал терорист. Българските служби са го наблюдавали преди да замине за Австрия. Там е отишъл за да си развива дейност.

# 5 251
Тодор Живков, човекът който изгони турците едва ли е предполагал, че един ден ще си изберем неговия телохранител, който ще напълни държавата с мюсюлмани от цял свят.
Кой ще е новият премиер? Чистачката на Борисов?

# 5 252
Ние просто няма какво друго да направим или има, но условията не го позволяват.

Значи хем няма какво да направим или ни пречат условията, хем сме отговорни за поведението на тези, които "си отглеждаме" (не че ни питат), така ли да го разбирам?
Да, така. Следствие на наша безотговорност сме с вързани ръце или сме създали такива условия, че да не можем да реагираме. Просто няма идеален свят. Навсякъде може да се зароди огнище на тероризъм. Този българин, който е заловен, е живял в наши условия, не е бежанец.

....
''Вие'' си мълчите, но много други българи - не. Така че обобщаващото ''ние, които живеем в България'' е неточно.
И как точно, след като другите българи не са си мълчали не са предотвратили да се стигне дотам, че да има такъв, който да се занимава с тероризъм? Едва ли чак след като е излязъл от България, е решил да става терорист.

В момента прехвърляш вината за случилото се върху тези, които са се борили да не се случва. Не е коректно и е много детински подход. ''Вие'', които сте си мълчали и сте се примирявали, не хвърляйте кал по другите.

А тя Меркел се чуди как да натресе проблемите, които сама покани в страната, на другите държави. Шведския мин.пред. също преди време се чудеше как да направи същото. ''Ние се оср..хме и сега искаме да разпределим л..ната между повече държави, че тук стана много вмирисано.'' Ама не получи ентусиазирани доброволци тогава. Защо ли? Защото Швеция отдавна е станала пример за това какво да НЕ се прави. Германия е следващата държава за пример.

# 5 253
Новият вътрешен министър Пламен Узунов посетил изненадващо турската граница, за да се запознае на място със ситуацията.
http://www.mediapool.bg/sluzhebniyat-mvr-shef-iznenadvashto-pose … a-news259407.html
Действителна воля за ефективна защита или просто ПР?

Не знам нищо особено за него, освен това, че е бивш шеф на пловдивската полиция, изхвърлен от Бъчварова. Страхотен плюс в CV-то Mr. Green

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 21:47 от Анонимен

# 5 254
  • Най-красивата страна
ИД екзекутира част от женския си батальон.Европейки били...Започнаха сами да се трепят.
http://www.blitz.bg/svyat/novo-zverstvo-na-islyamska-drzhava-sre … a_news483639.html

# 5 255
Жал ми е за българите в Швеция. Знам през какви трудности са минали и колко трудно ще им бъде да поемат по нов път на друго място, но няма смисъл да отлагат и колкото по бързо се спасят от потъващата Швеция, толкова по добре.  Confused
Шведите са безнадеждни и едва ли ще се променят.

Общо взето за близките години има опасения за саморазправа с всичко живо, че не е шведско
Без значение нормален човек или неандерталец
Така че назрява моментът да има планирано изнасяне при първите признаци
Покрай внесения маймуняк ще пострадат и нормалните хора

Не се занимавайте с търговката
Откога потрива ръце тя да и дойдат тези безценни клиенти, да и дигнат оборота

# 5 256
  • София
Каква мъдрост, какво прозрение - респектирана съм!   Mr. Green
Германският министър на финансите призна за грешки в бежанската политика
Министърът посочи, че Европа трябва да хармонизира социалните си придобивки, за да постигне по-справедливо разпределение на мигрантите сред страните членки на ЕС.
„Имаме значително по-висок стандарт що се отнася до социалните придобивки отколкото повечето европейски държави. Затова и повечето мигранти искат да дойдат в Германия“, посочи Шойбле.

Толкова сложно ли беше това да се предвиди, и то още преди Меркел да обяви политиката си на "отворени врати"? Впрочем самата Меркел още не се е покаяла, даже размахва пръста на Тръмп заради предприетите антимигрантски стъпки - не всички мюсюлмани били терористи, не било честно да ги ограничава.  Wink
А не е ли по-добре самата Мути да се замисли за ония, които самата тя покани, а сега ги оставя да мръзнат в Гърция и Сърбия и да плащат на трафиканти, за да се доберат до Германия? И какво ни грее нас тук на Балканите, както и в Италия, че немските управници си били признали грешката? То и американците си признаха грешките - и за Ирак, и за Либия - и какво от това, нещо промени ли се?
Въобще не харесвам палячовци като Тръмп, но май се оказва, че в тези безумни времена точно шутът трябва да каже истината:
"Светът е бардак (...) Светът е разгневен", заяви президентът. "Не трябваше да ходим в Ирак. Не трябваше да се изтегляме по начина, по който го направихме. Светът е пълен бардак".  от ТУК

# 5 257
Много ми е интересно какво са говорили снощи на тел. среща. Чета из нета статии, че Оланд бил предупредил Тръмп за политиката му отностно мигрантите ( бежанците ), бил го предупредил за НАТО, бил го предупредил за ..... бла, бла, бла,.... и нито дума какво е получил насреща.

# 5 258
...
Много повече от вас, които сте си мълчали....
Добре де, разбрах, че е повече, но какво е това в повече. Един пример поне?

Тролиш и не заслушаваш отговор, но ето ти няколко насоки за размисъл - протести, подписки, демонстрации.

# 5 259
  • Ямбол
... насоки за размисъл - протести, подписки, демонстрации.
Как точно протестите, подписките и демонстрациите биха предотвратили някой да се захване и да развива терористични дейности в страната ни?

# 5 260
... насоки за размисъл - протести, подписки, демонстрации.
Как точно протестите, подписките и демонстрациите биха предотвратили някой да се захване и да развива терористични дейности в страната ни?
Щом протестите могат да свалят едно правителство, значи могат и да задължат управляващите да не приемат мигранти и да държат мюсюлманите в България под контрол. Но протестите трябва да са масови. За съжаление протестите не бяха масови, защото хора като теб освен за днес и сега и за тъпия си мизерен магазин за друго не могат да мислят.

# 5 261
Каква мъдрост, какво прозрение - респектирана съм!   Mr. Green
Министърът посочи, че Европа трябва да хармонизира социалните си придобивки, за да постигне по-справедливо разпределение на мигрантите сред страните членки на ЕС.
„Имаме значително по-висок стандарт що се отнася до социалните придобивки отколкото повечето европейски държави. Затова и повечето мигранти искат да дойдат в Германия“, посочи Шойбле.

Хич не ми прилича на признание. По-скоро ми звучи доста манипулативно.  Twisted Evil
Май ни подготвя да им оправим грешката, т.е. да насочим социалната си политика повече в полза на мигрантите. Пък нас кучета ни яли.   Mr. Green

# 5 262

Хич не ми прилича на признание. По-скоро ми звучи доста манипулативно.  Twisted Evil
Май ни подготвя да им оправим грешката, т.е. да насочим социалната си политика повече в полза на мигрантите. Пък нас кучета ни яли.   Mr. Green

Това у нас е неизпълнимо. Храним над 1 млн орки с наши паспорти. И то, да уточним, те не получават колкото в Германия, нито има шанс някога да получават нещо близко до тяхното. На челна стойка да застанем, не можем да направим за търтеите дори наполовина от това, което прави силна и голяма икономика като немската. Знаят го. По тази причина никога навлеците няма да поискат да заменят тяхната богата система с нашата. По-скоро се опитват да накарат страни като Гърция и ние, които са на колене, да ги държим насила. Боко точно това правеше. Мигрантите го казаха в прав текст.

# 5 263
  • София
Скрит текст:

Ами да, колко му е да заделим 20-тина милиарда евро за мамините гости, бълха ни ухапала. Това, че в България умират хора от студ и глад не е новина, щото нали не са от признатите за "страдалци" - значи не е важно.  Sad
Само за информация - връщането със самолет в Афганистан на 26 афганистански граждани с отказан бежански статус струва на Германия 350000 евро. Всъщност единия от тях го върнали обратно в Германия, щото му прилошало.  Wink Придружавали ги 79 полицаи, преводач, лекари, трима членовете на някаква комисия и служител на гранична охрана на ЕС "Фронтекс". Сред депортираните имало и седем осъдени престъпници. Излиза по сметки - 14000€ на човек за депортиране.  от ТУК
Както казва бай Ганьо: имали бол пари - дАли.  Mr. Green

# 5 264
NumLock, хората даже и като огромен успех са го отчели.  Wink newsm44
Скрит текст:

Ако се направи една сметка - 26 депортирани сега

25  Wink, 7 от тях са престъпници.
79 служители на гранична полиция са ги придружавали.
вътр. министерство говори за огромен успях.

цвилих в колата като го слушах  Joy

Общи условия

Активация на акаунт