Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 927
  • 36 877
  •   2
Отговори
# 5 400
  • Под звездите
в евклидовата геометрия две успоредни прави никога не се пресичат

В аксиомата за успоредността от евклидовата геометрия, която цитираш, няма никакви противоречия, тя е безусловно вярна, не само защото е аксиома и като такава приема за истина, но и защото в евклидовата геометрия и кривината е 0(нула) т.е всичко е плоско, равно и право. Но действителността не е плоска и права, а е динамична и неравна. Нашето мислене също е динамично и противоречиво и няма граници. Можем да мислим положително, можем и отрицателно, можем и да не мислим. Докато мислим ние можем да разграничим добро от зло и да си поставим собствени нравствени, морални, социални и др. норми, които да отговарят на нашето мислене и начин на живот и да си ги отстояваме, когато са застрашени. Живота не е безусловно верен, за да го приемаме такъв какъвто политиците ни го отреждат. Живота е противоречие и всеки сам избира на коя страна да застане - на страната на мислещите и търсещите истината или на страната на приемащите безусловно всичко спуснато им отгоре за вярно. Ако бях робот нямаше да мисля, а да действам в посока на спуснатата ми заповед и това щях да го правя без противоречие. Но аз съм човек, който вижда примерно как няма да се интегрират и как броя на престъпленията расте, докато някои продължават да мислят само за неклетниците. И докато всичко се крие, оправдава и има безумно бездействие, този брой ще нараства. В евклидовата геометрия двете успоредни прави никога няма да имат пресечна точка. Но в живота винаги е възможно да се загуби успоредността, примерно при една война или терористичен удар в България, е много голяма вероятността твоята права да намери пресечната точка с моята права, когато си промениш мнението за мюсюлманите.

# 5 401
  • Ямбол
palmena, ти правиш разлика между едното и другото, но други не я правят и излизат с грешни заключения, следствие на грешно мислене.
Съгласна съм, че животът не е евклидова геометрия.
Последователите на мисълта - "има човек - има проблем и няма човек - няма проблем", обаче не ми допадат. Малко повече мисъл трябва да има.

# 5 402
Относно пропагандната сила на изкуството
Да не забравяме университети на Запад и щатите и как промиват наивните мозъчета на студентите
Особено показателен е филмът Green Inferno, особено приликата със защитата
Единствената оцеляла от канибалите ги описа като добронамерени и гостоприемни
Точно както изнасилените защитават изнасилвачите си в момента

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Green_Inferno_(film)

Интересна беше и сценката, в която едни пари минаха от едни ръце в други
На фона на наивните студенти, участващи в акцията само заради големите си сърца, съвсем безвъзмездно разбира се
И как никой не си зададе въпроса "кой печели?" от тази акция, кой плаща самолети и самолетчета ...

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 09:34 от Анонимен

# 5 403
Грешни заключения...''Правилно мислене'' каза наскоро Плевнелиев. hahahaПравилно и грешно според кого?Преди години също налагаха ''правилно мислене'' после го отрекоха.Аз си имам собствено мнение.
''Няма човек-няма проблем''-Закона трябва да се спазва от всички безусловно.Проблемните човеци и техните помагачи на всякакви нива:политици,трафиканти,платени ''доброволци''  НЕ трябва да се толерират,и да им се позволяват всякакви привилегии в името на лъжлива толерантност и демокрация.Трябва да се отблъскват и да работят за демокрация и просперитет в собствените си страни.Справедливо ли е да се изгони от жилището си гражданин роден и работил в страната си заради  някакъв съмнителен субект погазил граници и закони,тоест чист престъпник да се нанесе наготово?В 1та тема има притча за кучето и паразитите,който наистина има интерес да чете.От спорове просто за идеята,няма смисъл.Абсурдни са ми е  страхливите вопли за някакви популисти.Кои са популисти?За МЕН лично,популисти са тези,които ни повтарят,че идват някакви ''д-ри и инжинери бягащи от война'',с които икономиката на Европа ще дръпне яко и след години тези ще ни изкарват пенсиите. hahahaСпоред социоложката Бъчварова младите афгани в Б-я след 2год.?! ще се интегрират и всичко ще бъде цветя и рози.Как ще се интегрират като дори НЕ учат български,а английски?Това ако не е популистко,здраве му кажи!

# 5 404
България не е в състояние да интегрира циганите при положение, че те знаят български, та какво остава за афганистанците.  Rolling Eyes Германия се е провалила при интеграцията на турците, които са вече трето поколение в Германия, та какво остава за арабите, които тепърва пристигат и имат сериозни проблеми с езика и културата на Германия.  Rolling Eyes
Заради алчните и безскрупулни политици и такива хора като наша Лиляна Европа върви към гражданска война.

# 5 405
Абсурдно и идиотско е говоренето за интеграция на нашенските цигани.Те са тук от векове,как по дяволите не са се интегрирали?!Това е така,защото не може да интегрираш човек,който сам не го желае.Доказателството са си те самите.Минимален процент от тях работят,държат децата им да се изучат,спазват законите.Болшинството не желаят,пък и никой не го изисква от тях. Whistling

# 5 406
http://dnes.dir.bg/news/ivan-kostov-25146614?nt=9

Костов: Пълна безпомощност на либералите в съвременния свят

Срещу безпомощността на либералната идеология в Европа се надигат множество вълни и това е нещо напълно естествено.

По този начин бившият министър-председател Иван Костов коментира в интервю за „120 минути” на bTV възхода на консервативните политици на Стария континент и извън него.

„Аз съм човек с консервативни възгледи и не приветствам либералната идеология особено пред лицето на нейната пълна безпомощност пред съвременните предизвикателства – пълната безпомощност пред Путин, пълната безпомощност пред нелегалните имигранти, пълната невъзможност да се защитят страните от тероризъм (…), пълната невъзможност да се отговори на въпроса за дезинтеграцията на държавите, за изчерпания им потенциал да интегрират имигранти и малцинства”, заяви експремиерът.

Според него тази слабост води до упадък в качеството на работната сила и упадък на благосъстоянието и нарастване на неравенството.

„Как няма да има неравенство?

Единият не създава нищо и е безотговорен към държавата, а другият създава всичко и носи цялата отговорност и едновременно с това трябва да е виновен, че има неравенство”, допълни Костов.

Цялото интервю: http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/vreme-za-otgovor/ivan-k … rski-erdogan.html

# 5 407
Сега в либерастки дух,някой трябва да каже,че Иван Костов говори на езика на омразата. Naughty

# 5 408
Много силно интервю на Костов!
Малко е смущаващ факта, че интервюто не се провежда в Централния софийски затвор, но това се дължи на особеностите на съдебната ни система, за която разбира се, Костов няма как да носи отговорност! Да не би да е управлявал някога???

# 5 409
Малко е смущаващ факта, че интервюто не се провежда в Централния софийски затвор
, но това се дължи на особеностите на съдебната ни система, за която разбира се, Костов няма как да носи отговорност! Да не би да е управлявал някога???

Ха ха, абсолютно.

# 5 410
Малко е смущаващ факта, че интервюто не се провежда в Централния софийски затвор
, но това се дължи на особеностите на съдебната ни система, за която разбира се, Костов няма как да носи отговорност! Да не би да е управлявал някога???

Ха ха, абсолютно.

Друго си беше при Жан Виденов.

# 5 411
... Не знам защо реши, че тези жени са представителна извадка за всички християни - не са.
Никъде не съм написала, че са представителна извадка. Или може би просто не употреби подходящия израз, поради незнание. Те са представители на християнството. Не са извадка.

Ти не употребяваш точния израз и то точно поради незнание. Те не са представители на християнството. За да си такъв, не стига просто да влезеш в манастир и да се наричаш монахиня, а и да спазваш порядките, които са част от тази да я нарека роля. Когато нарушаваш грубо основни порядки, които си се врекъл да спазваш, то вече не си представител на нищо друго освен на собственото си падение в религиозен план. Отново - не се изказвай по въпроси, по които нямаш познания.

# 5 412
https://fakti.bg/world/222232-tramp-se-adosa-zatvori-telefona-na … ampaign=firstpage

След това Тръмп написа в профила си в Туитър: „Можете ли да повярвате? Администрацията на Обама се е съгласила да приеме хиляди нелегални имигранти от Австралия. Защо? Ще проуча тази тъпа сделка“.

# 5 413
Ако Костов беше премиер България нямаше да се напълни с афганистанци.
Щеше да е добре както за България, така и за целия европейски съюз.
Много жалко, че се е отказал от политиката.

# 5 414
Вероятно германецът ще повярва на Това изследване. newsm78
Мнозинството германци не подкрепят политиката на Тръмп

Общи условия

Активация на акаунт