Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това? ТЕМА 2

• 2 174 938
  • 36 877
  •   1
Отговори
# 5 445
http://www.krone.at/welt/ehemann-schnitt-junger-afghanin-beide-o … selt-story-552206
В Афганистан мъж отрязал двете уши на жена си посред нощ и избягал.
Ето такава мръсна средновековна паплач иде при нас, опази Боже!

# 5 446
# 5 447
  • София
Брей, да не повярваш!  Wink
Туск: Ще закрием средиземноморския мигрантски маршрут
„Мога да ви уверя, че сме пред затваряне на маршрута, през който незаконно се прехвърлят хора“, увери той след разговори с ръководителя на италианската дипломация Паоло Джентилони.
Туск смята, че закриването на средиземноморския маршрут ще е от полза за "тези, които страдат и рискуват живота си" в опитите си да стигнат до европейския континент. Това обаче ще от полза и на италианците, и на европейците, подчерта Туск.

Идеята да връщат спасените обратно на либийския бряг е чудесна, само не знам дали ще успеят да се спазарят с либийските власти. Последно четох, че те не искали и да чуят за такова нещо. Но пък ако си развържат нашенци кесиите...  newsm78

# 5 448
Идеята да връщат спасените обратно на либийския бряг е чудесна, само не знам дали ще успеят да се спазарят с либийските власти. Последно четох, че те не искали и да чуят за такова нещо. Но пък ако си развържат нашенци кесиите...  newsm78

Италия и Либия подписаха съглашение преди няколко дни. Мисля, че в малко по-дългосрочен план проблемът с либийските власти е по-скоро доколко ще успеят да ги закрепят /точка 5 от днешната декларация, която пуснах, но тя ми се вижда най важна/.

# 5 449
  • София
Не знаех, че са подписали - това вече е обнадеждаващо. Преди и Меркел риташе против тази идея, щото нямало да бъдат на сигурно място спасените от лодките "страдалци", но явно и тя се е усетила, че ножът вече е до кокъла. Пукне ли пролет - ще ни залеят, щом даже и в тия студове не са се кротнали. Дано успеят да уредят нещата.  Praynig

# 5 450
Не знаех, че са подписали - това вече е обнадеждаващо. Преди и Меркел риташе против тази идея...
Всъщност според мен противоречието беше малко по-различно. Австрийците /и др./ искаха изнесени лагери за пресяване, немците и др. /изразено от Мезиер/ искаха лагери, където да не се пресяват, а да им бъде осигурена закрила в близост до конфликтните точки - поне от изявленията му оставах с такова впечатление.

# 5 451
  • София
Ами те май скоро въобще отхвърлиха официално цялата тази идея - преди Нова година, мисля. Сега им е дошъл акълът. Иначе и Мезиер уж иска лагери с пресяване - как иначе ще продължи "обогатяването" на Германия?  Wink
Германският вътрешен Томас де Мезиер смята, че създаването на центрове за обработката на документи в бежанските лагери, ще доведе до значителното намаляване на нелегалния поток от хора през Средиземно море.
Томас Де Мезиер –министър на Германия:„Хората, станали жертва на трафиканти, се нуждаят от сигурност и безопасност място. Това място трябва да е извън границата на Европа, и от там да приемаме единствено хора, които наистина се нуждаят от защита.
”   от ТУК
Но на техните приказки въобще не трябва да се вярва - говорят днес едно, утре - друго...

# 5 452
Изобщо не виждам нещо по-различно да се случи след тези предложения.
Ще се дават пари на Либия за либийските гранични служби и за подобряване положението в бежанските лагери.
Цялото това упражнение е в отговор на писъците на  НПО-тата, че в тези лагери няма нормални условия за живот.
Та мисълта ми е, че пак ще се дават пари и керванът ще си върви както и преди.
Тази игра и сега се играе, но с Афганистан.

# 5 453
  • София
Ако идеята е да откарват обратно в Либия спасените от лодките, вместо да ги возят до Италия - това е някакво решение.

# 5 454
  • MI
Да се включа с информация за атентата в Париж. Още не казват името на атентатора, но е крещял Аллах акбар като е нападнал военните. Осем пъти са стреляли но не са го убили, в болница е тежко ранен. Спрели са го защото е пробвал да влезе с две раници в търговския център под Лувъра. После се оказало че са празни, но е нападнал в отговор с мачете военните. Целият район още е блокиран. Военните са част от програмата Sentinelle  - голям брой военни, които патрулират из Париж заради опасността от терористични атаки. Т.е. не е случайно спрян.

За Либия, от повече от година настояваше Италия за такова решение, но доста време се опъваха северните страни.  Rolling Eyes Сега се усетиха, че е опрял ножа до кокал, дано не е след дъжд качулка. Преди все пак затова не идваха много - имаше споразумение с Кадафи. Италия е подписала да оказва подкрепа на либиските власти - обучения, машини, помощ за инфраструктура и образование. Повече ноухау и хора, отколкото пари. Явно искат да ги закрепят на власт и така и двете страни са доволни. Добавям - и финансиране на лагерите, за да стоят там мигрантите.

# 5 455
Вижте сега. Меркел каза още преди година, че ЕС ще приема по 200 000 души годишно и това се наричало контрол на имиграцията. Всички "мерки" досега са насочени точно към това - не спиране на потока, а неговото канализиране и свеждане до един дебит, който ще продължи да променя етническия състав на Европа, без да плаши прекомерно населението. Ако искаха да спрат наистина потока, щяха да действат като Тръмп, а не само да му размахват пръстче.

# 5 456
  • MI
Сапфир, все пак избори идват. Сменят плочата, защото се усетиха накъде вървят нещата. Само да напомня че изборите във Франция наближават и някой атентат може много да наклони везните...

# 5 457
Атентат преди изборите - съмнява ме.

# 5 458
  • MI
Атентат преди изборите - съмнява ме.
Аз отдавна го мисля. Днес имаше малък, но ще има голям отзвук. Остават малко месеци, а надали ще е последният опит днешния.

# 5 459
Това днес не е никакъв атентат, а някакъв луд решил да привлича внимание. Големите атентати със специална подготовка са дирижирани и едва ли ще рискуват точно сега. Един атентат много би наклонил везните в неблагоприятна за тях посока, а *мозъците* не са толкова прости.

Общи условия

Активация на акаунт