За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 598
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • на Мелмак
Да, точно това беше  Grinning
Благодаря ти  bouquet

# 572
# 573
Мами,мога ли да си спася коледната къщичка, или да правя нова платка.За коледният базар в училище за утре е и трябва да действам бързо.Благодаря.

# 574
А с глазура не става ли да замаскираш, пък и ще слепне счупеното. Все едно натрупан сняг на прозорчето. За врата/ако е имало такава, че малко не ми е ясно/ някаква бисквитка да украсиш и залепиш.

# 575
Глазурата свърши,миксера се повреди, остава с бисквитка да закърпя положението.
 labrex Благодаря  bouquet

# 576
и разтопен шоколад за лепило  Peace
Фъстъците искат много, много бъркане.
Леко напръскани с вода, 1-2с.л брашно и толкова сол. Печеш в началото на 180, след 30тина мин (може би и повече  newsm78) - вадиш 2-3 да се охладят добре, опитваш, ако ти изглеждат готови, намаляваш фурната на 150 и печеш още около 20 мин, за да станат перфектни  Peace.
И не забравяй да бъркаш......през около 5 мин макс.

Изгориха една тава с небелени фъстъци - вътре изгорели, отън са нормални.

Как да ги пека?
Зареждам втора тава.

Навлажняваш, осоляваш. Пускаш на микровълновата за 2 минути. Вадиш разбърква, пускаш за още 2 минути, пак разбъркваш и тоя път за 3 минути. Вадиш ги, оставяш ги да изстинат хубаво и айде готово.

фастъците и са небелени, дами и господа  Laughing  gerda1, като стоиш до тях и бъркаш и след 15 мин, като си ги сложила чупиш от ядките , охлаждаш фъстъче и проверяваш как е. Така през 3- 4мин.

# 577
  • София
Koлко мм. трябваше да се разточи тестото за меденки, които следва да се изрязват с формички за сладки?

# 578
Koлко мм. трябваше да се разточи тестото за меденки, които следва да се изрязват с формички за сладки?

Според мен около половин сантиметър.

Да попитам нещо /малко от серията тъпи въпроси  Laughing/ - кога вадите питката от тавата, след като се опече? След колко време? Или така си я хапвате, директно от тавата  newsm78 Питам, защото я оставям в тавата и леко ми е влажна, когато я ядем  newsm78

# 579
  • ... рееща се.
Аз всички печива (сандвичи, мъфини, кексове) ги вадя и слагам върху решетка докато изстинат. Виж, за питки не знам, че не правя, но ти пробвай с решетка. Ако нямаш използвай скаричката от микровълновата Peace

# 580
  • София

Според мен около половин сантиметър.

Да попитам нещо /малко от серията тъпи въпроси  Laughing/ - кога вадите питката от тавата, след като се опече? След колко време? Или така си я хапвате, директно от тавата  newsm78 Питам, защото я оставям в тавата и леко ми е влажна, когато я ядем  newsm78

Веднага след като я извадя от фурната и слагам на решетка, иначе се овлажнява в тавата.

# 581
  • София
0.5 см

......................

Да попитам нещо /малко от серията тъпи въпроси  Laughing/ - кога вадите питката от тавата, след като се опече? След колко време? Или така си я хапвате, директно от тавата  newsm78 Питам, защото я оставям в тавата и леко ми е влажна, когато я ядем  newsm78
Изваждам от фурната, напръсквам я с вода, завивам в кърпа и след 10 мин я изваждам в/у решетка, става въпрос за содена питка, другите не ги пръскам с вода, а направо ги изваждам в/у решетката.

# 582
  • Русе
Изгориха една тава с небелени фъстъци - вътре изгорели, отън са нормални.

Как да ги пека?
Зареждам втора тава.

Здравей! Вероятно е късно, но за в бъдеще - http://www.mycookingbookblog.com/kak-se-pekat-fastaci/ .

Аз лично ги пека на 180 градуса около 12-15 мин., а понякога и повече минути. Зависи от големината им. Напръсквам суровите небелени фастъци със солена вода и мятам във фурната. Бъркам много често след 3-4-та минута от печенето, когато започват да си променят леко цвета отгоре. Успех!

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 08:15 от i_peych

# 583
От едни сладки с фъстъчено масло имам останало около 100 грама, което няма кой да яде, имам и 200 мл. сладкарска сметана, някой да предложи сладки, в които да вложа тези два продукта?

# 584
Здравейте, имам маскарпоне и кондензирано мляко, с които искам да направя крем за торта. Дайте ми някоя лесна идейка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт