За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 602
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Моля дайте рецепта за маслен крем /бял/,  като този с койтонавремето украсяваха и надписваха шоколадовите торти!Помня, че беше направен от масло и захарен сироп или пудра захар,но как точно newsm78

# 556
Това с мусаката беше наскоро и сме се смели с глас защото си написала -мусаката скъпи Ники, а той е Ники!  Joy Joy  Hug bouquet Grinning
.

Еееех ама ето специално отношение за всички Нике-та  Wink  И съвсем сериозно - майката на кандидат снахата така разбрала преди 5 години, че блога е на майката на гаджето -не се познавахме още.
Ще знам за сместа, тъкмо имам свинско тия дни да пека  Hug

# 557
Моля за помощ - преди месец направих меденки, онзи ден джинджифилови човечета. Днес мислех да ги украсявам с айсинг, но са доста твърди.
Какво да правя сега - да ги украся ли или да ги оставя няколко дни с ябълка в кутията?

Мерси предварително  Hug

# 558
  • София
Моля за помощ - преди месец направих меденки, онзи ден джинджифилови човечета. Днес мислех да ги украсявам с айсинг, но са доста твърди.
Какво да правя сега - да ги украся ли или да ги оставя няколко дни с ябълка в кутията?

Мерси предварително  Hug
Украси ги, остави айсинга да стегне добре и след това - в кутията с ябълката

# 559
Какви кутии ползвате за съхранение на такива сладки?

# 560
  • София
Какви кутии ползвате за съхранение на такива сладки?
Купих няколко от Лидл - метални с коледни мотиви . В една са три броя, голяма, по-малка, и по-малка и т.н.

# 561
Изгориха една тава с небелени фъстъци - вътре изгорели, отън са нормални.

Как да ги пека?
Зареждам втора тава.

# 562
Фъстъците искат много, много бъркане.
Леко напръскани с вода, 1-2с.л брашно и толкова сол. Печеш в началото на 180, след 30тина мин (може би и повече  newsm78) - вадиш 2-3 да се охладят добре, опитваш, ако ти изглеждат готови, намаляваш фурната на 150 и печеш още около 20 мин, за да станат перфектни  Peace.
И не забравяй да бъркаш......през около 5 мин макс.

# 563
  • София
Изгориха една тава с небелени фъстъци - вътре изгорели, отън са нормални.

Как да ги пека?
Зареждам втора тава.

Навлажняваш, осоляваш. Пускаш на микровълновата за 2 минути. Вадиш разбърква, пускаш за още 2 минути, пак разбъркваш и тоя път за 3 минути. Вадиш ги, оставяш ги да изстинат хубаво и айде готово.

# 564
Обработвaте ли някак лозовите листa от купешкa консервa преди да зaвиете сaрмите? Някъде четох, че трябва да се попaрят с вряла водa за двадесетинa минути...  newsm78

# 565
  • на Мелмак
Привет момичета, имам останал сос болонезе от спагети - идея към какво да го добавя, предполагам, че не може да се замрази.
И още нещо - в предната тема имаше рецепта за авокадо с майонеза, чесън, краставичка ли беше. ..
На Онна Буг. Но съм от телефон и нямам търсачка, ще може ли да ми припомните, че едно авокадо ме чака  Crazy
Предварително ви благодаря  bouquet

# 566
  • София
Обработвaте ли някак лозовите листa от купешкa консервa преди да зaвиете сaрмите? Някъде четох, че трябва да се попaрят с вряла водa за двадесетинa минути...  newsm78
Не, само се измиват с хладка вода и ползваш.

# 567
Веднъж съм ги опитвала ,прекалено солени  и  подправени за вкуса ми. Така че,поне във студена изкиснете.Не  съм опитна,нека кажат спецовете.

# 568
Привет момичета, имам останал сос болонезе от спагети - идея към какво да го добавя, предполагам, че не може да се замрази.
И още нещо - в предната тема имаше рецепта за авокадо с майонеза, чесън, краставичка ли беше. ..
На Онна Буг. Но съм от телефон и нямам търсачка, ще може ли да ми припомните, че едно авокадо ме чака  Crazy
Предварително ви благодаря  bouquet

По принцип соса може да се замрази.
Идеи с него-на нещо като мусака или овчарски пай с картофено пюре,запеканка,ако добавиш червен боб и царевица от консерва ще стане като Чили кон карне,гювече,лахмаджун по рецепта на Пепчо (пица с кайма),ако е по-сух като плънка на яйчено руло,банички или нещо друго тестяно.Може да го смесиш и с ориз като плънка на чушка,домат ,тиквичка.

# 569
  • на Мелмак
Оооо, да !
Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт