Имате ли си тефтер?

• 22 661
  • 134
  •   1
Отговори
# 105
Понякога имам да мисля и организирам сто неща наведнъж, ако нямах тефтер никога нямаше да се оправя Simple Smile
И да, не е необичайно да се запише организацията на РД, като това включва не самото събитие, а обаждане по телефони, посещаване и избиране на заведение и т.н. помня, че когато ставах на 30 бях припаднала от работа....бях донесла почерпки и с колегите се събрахме да се почерпим към 19 часа чак, при положение, че работим до 17, спомням си че казах "Днес трябва да намеря и време да стана на 30" Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 14:21 от mimi.7299

# 106
Аз когато си седях с детето вкъщи не съм имала тефтери, но след това наистина се наложи да си купя.
Всеки човек е различен и не всеки се нуждае от тефтер/календар. В днешно време телефоните са изместили тефтерите, но аз предпочитам да имам и тефтер. Телефонът ако го загубя или се счупи тефтерът ми ще остане.  Simple Smile

# 107
  • Бургас
Телефонът ако го загубя или се счупи тефтерът ми ще остане.  Simple Smile

Ето един умен трик, който аз правя. Можете да ползвате приложения които съхраняват нещата по облаци, така дори и да си загубите телефона, пак цялата информация ще си я имате. Аз ползвам 3 различни устройства и от всяко мога да видя цялата информация. Е, имам си и тефтер, който за сега ми придава повече тежест на дамската чанта  Mr. Green

# 108
  • UK
 От известно време се опитвам да си водя бележки, да правя списъци и т.н. съпругът ми прави всичко това на телефона , аз се пробвах но нещо не ми е хубаво като на хартия . Сега водя бележки в един смачкан бележник , където записвах схемата за захранване не бебето. Но сега търся да си купя хубав органайзер.

# 109
Имам един основен и няколко "вторични". Налага ми се да записвам всевъзможни неща покрай работата, а правенето на "To Do" списъци и отмятането на задачи в тях е прелестно усещане Simple Smile

# 110
Имам един основен и няколко "вторични". Налага ми се да записвам всевъзможни неща покрай работата, а правенето на "To Do" списъци и отмятането на задачи в тях е прелестно усещане Simple Smile
На мен ми действа много стимулиращо  Grinning

# 111
Скрит текст:
Командировки си записвай, щом са толкова безчет Simple Smile Аз също пътувам всеки месец, но не си ги записвам  Crazy
Особено пък да запишеш, да планираш РД на детето си - ей такива писания ме изумяват  Rolling Eyes

Скрит текст:
Скачай колкото си искаш, всеки си има мнение. Че не ти харесва моето, сори Simple Smile
Кое му е странното?   
Почти месец преди РД почвам с подготовката.Меню, продукти, гости, украса....ако чакам последния ден преди РД, той може и да не се състои.
През януари мъжът ми има ИМ, отсега съм почнала да планирам (в тефтер    Mr. Green ) броя гости, меню, продукти, кое кога да се купи....
А да не споменавам, че Коледата я планирам (пак в тефтери) от септември.....   Mr. Green
Ако не записвах, гаранция че на 23 декември няма да помня какво съм планирала на 23 септември.

# 112
Още в началните класове имахме учителка, която често ни казваше "Глупавият помни, умният си записва" по повод забравени домашни от учениците... Така се научих още от малка да си водя записки в тефтер и да си правя план за деня, свързан най-вече с подготовка на уроците тогава. Създава ти някакъв вид дисциплина, а и можеш по-добре да си разпределиш времето. Също така съм чела, че записаните задачи или цели е по-вероятно да бъдат свършени/постигнати от ненаписаните - може би донякъде точно заради това чувство на удовлетворение, когато си отбележиш задачата като свършена.   Simple Smile

# 113
Всеки човек може да намери какво да си запише стига да иска.
Ако не иска е друг въпрос.
Някои хора използват тефтерите си в работата, други ги използват за планиране на рождени дни, записване на рецепти, а има и такива, които пишат стихове в тях.
На тези които имат красиви тефтери и им е жал или страх да пишат в тях им препоръчвам да си купят химикалки Pilot Frixion Ball.
Аз обожавам да пиша с калиграфска писалка  Heart Eyes
Още в началните класове имахме учителка, която често ни казваше "Глупавият помни, умният си записва" по повод забравени домашни от учениците... Така се научих още от малка да си водя записки в тефтер и да си правя план за деня, свързан най-вече с подготовка на уроците тогава. Създава ти някакъв вид дисциплина, а и можеш по-добре да си разпределиш времето. Също така съм чела, че записаните задачи или цели е по-вероятно да бъдат свършени/постигнати от ненаписаните - може би донякъде точно заради това чувство на удовлетворение, когато си отбележиш задачата като свършена.   Simple Smile
Аз не само съм чела ами и лично съм се убедила в това.

# 114

Почти месец преди РД почвам с подготовката.Меню, продукти, гости, украса....ако чакам последния ден преди РД, той може и да не се състои.
През януари мъжът ми има ИМ, отсега съм почнала да планирам (в тефтер    Mr. Green ) броя гости, меню, продукти, кое кога да се купи....
А да не споменавам, че Коледата я планирам (пак в тефтери) от септември.....   Mr. Green
Ако не записвах, гаранция че на 23 декември няма да помня какво съм планирала на 23 септември.

И аз така, само дето започвам 5 месеца преди това - декор, подаръци, гости, меню ( вкл и рисунки, кое как трябва да е подредено)

# 115
  • Бургас
Ехеее, то вашите рождени дни като цяла сватба Simple Smile
Иначе аз започнах да си записвам всичко след като родих. Тотално бях затъпяла. Сега ползвам Google Keep и си пиша всякакви бележки и бележчици. За всичко. От време на време ги преглеждам и рециклирам.

# 116
Ехеее, то вашите рождени дни като цяла сватба Simple Smile
не са, просто не обичам изненадите и изнервените хора.
А и живея на место, където не знам кое къде, от къде....та си трябват проучвания.

# 117
  • ул. "Мечтание"
Вие сте факири! Моята подготовка за празник обичайно се събира на една страница в тефтерЯ. Grinning
Определено, когато пиша на ръка нещата ги обработвам по друг начин и се задържат по-трайно в паметта ми. Парадокс! Stuck Out Tongue

# 118
Замислих се, че не познавам май хора, които никога да не си записват задачите на хартия. Някои в тефтер, някои в календар, трети на листчета, които заминават в папка..  Simple Smile На работна среща пък да си записвам на телефона никак не върви. Хората, които нямат тефтери, как процедират в такива ситуации? В компаниите, в които съм била, не е било и прието да си носим лаптопа на jours fixes, телефоните пък въобще не се появяват на масата. Обикновено се пише или в тефтера, или на листове, които заминават в папка, или пък върху готови напечатани листове, където само се допълват бележки... Но си се пише.

Рожденни дни и ние трябва да планираме поне месец по-рано най-вече заради мястото. Записвам си примерно напомняне за резервацията. С резервацията направо и менюто се определя, бройката, поканите. Обикновено поканите се дават три седмици предварително, после купувам подаръка и нещата, които се дават гостите (ако са деца), а тортата се поръчва една седмица предварително. Та няма нищо по-естествено за мен да си отворя календара и да видя разни бележки за различни дни като "резервация за ХУ" , "подаръци", "торта!". Не съм се замисляла, че отстрани на някого може да му стане странно Grinning

# 119
Ами да се запознаем Simple Smile
Което ми трябва ми е в главата.. докато имам там капацитет ще складирам  Mr. Green
В работата - имаме си програма за целта.. друго не ми трябва.. или са нахвърлени 2-3 думи само на работен лист и толкова. Всичко по проекти си заминава на мястото. Което ми е потрябва по-специфично и не съм го отбелязала, намирам за секунди в мейла (получавам около 100 на ден, да не си мислите, че са 1-2..)
За вкъщи абсурд да водя записки. От бюджета до тоалетната хартия, датите класните сега на децата, подаръците за Коледа (поименно), списъци за пазаруване, рождени дни (за който ме интересува), че дори и програмата на сина ми знам за у-ще (3 пъти му я принтирах, че все си я губеше и я запомних  Blush). Почти до стотинка мога да кажа колко лв имам в протмонето + 3 банкови сметки. Знам им колко тениски имат чисти, колко за пране (от униформите).. колко прах за пране и боб имам в запас и съответно кога да трябва да купя Simple Smile
Не ми трябва да го пиша и да си давам задачки, защото ми текат просто в момента в главата. Подобни записки ме бавят.
На мен ми е странно как да трябва да си описваш собствения живот, който тече непрестанно.. всяка записка е спот момент и толкова. Всичко се променя с уникална скорост.

Това е от моята гледна точка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт