Имате ли си тефтер?

• 22 677
  • 134
  •   1
Отговори
# 45
  • Най-красивата страна
В домакинската тетрадка си записвам всичко свързано с нашия дом.
В нея съм записала телефоните на техниците от кабелната,на ел техника,на ветеринаря и други такива Laughing
Разпределям парите за месеца-колко приходи,колко разходи,колко спестявания.
Правя си списъци какво трябва да се подмени -спално бельо,кухненска посуда.
Какви продукти да купим за седмицата.
Какво трябва да купя на детето-дрехи,разни неща за училище.
Планираните ремонти Grinning
Днес направих и списъка с подаръци за Коледа Heart Eyes

# 46
  • София
как без тефтер?
по един за всяко работно занимание. строго облечени, под конец.

и един за свободно хвърчащи мисли, които нямат ред, но имат дом в тефтера ми Simple Smile

# 47
  • Пловдив
Тефтера, който ми стои в чантата го хвърлям като го изпиша /преглеждам за нещо по-важно дали съм пропуснала да го пренеса в следващия/. За цитатите и готварския го пазя....май е добра идея да направя такъв с паролите из сайтовете, че в тези, които влизам рядко постоянно искам опция "забравена парола".
На мен би ми било интересно да се и показват тефтери!

# 48
  • Sofia
Как без тефтери и тетрадки?!?

Не поставям под съмнение въобще тези, които ползвам в работата си - тефтер-календар на бюрото, един общ и по един за всеки обект!

В чантата - тефтер за бързи записки и освен това - нещо, което прочетох в едни немски съвети (selbstverstandlich!), там си записала разни полезни неща, които ми трябват в крачка:

1. Данни на семейството, колите, имотите (да не си помислите, че е повече от половин страница всичкото това)
2. Размера на трапезарната маса (трябва си при внезапен порив за купуване на нова покривка)
3. Размера на всички прозорци (за същото - за пердета)
4. Размерите на всички помещения в къщи (представете си, че при покривките и пердетата има страаашно изгодни килими!)
5. Размерите на леглата (вече няма да ви обяснявам защо...)
6. Размерите на диваните
... и други полезни размери

7. Също така - данни на приятели, важни адреси и телефони
8. Записки от родителски срещи (полезно си е, да знаете, оня ден ми послужи при набиване на канчето на наследника)

та така...

Ооооо, отделно е готварския тефтер, за малко да го забравя! Безценен!

# 49
  • София
Страхотно... А аз досега не съм имала тефтер. Ще се пребия!
Още довечера ще си купя. Много ме е яд, когато се сетя нещо и на следващия ден го забравям Sad

# 50
Без него не мога. Съдържа всичко,което не помня,а то е много....наистина всичко  Joy.Кога къде трябва да ходя,профилактики и на нас и на техники,срещи,контакти,годишнини на близки,бележки...
От 7-8ми клас ми е традиция да притежавам подобен органайзер.

# 51
  • Вестерос
С показването е супер идейно, довечера ще ги снимам  Laughing

# 52
Имам 2-3 тефтера.В единия си записвам рецепти които са изпробвани и се приготвят често.В друг си записвам рецепти които искам да изпробвам,списъци с книги и филми,които си чакат времето.Имам и един малък в чантата.Използвам го за телефони на майстори,адреси,да си записвам кога трябва да подавам някои документи,за записки по време на родителски срещи.

# 53
Имам един за всичко - драскам си рисунки, смятам си бюджети, пиша си задачи за дадени дати...
Имам и един за схеми на плетене, там с молив - рисувам някакви неща, после ги плета, виждам, че не става, трия и поправям, докато докарам схема, която ми харесва и си я пазя.  Simple Smile
Тетрадка за рецепти имам, но тя си седи вкъщи, другите два нося с мен.

Не знам дали сте чували, ето ви една система за водене на тефтер. Не я прилагам, но ми се вижда готина. Чакам да си изхабя тоя, за да я пробвам.  Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=fm15cmYU0IM

# 54
Страхотна тема. И аз съм почитател на тефтерите - служебния е задължителен, също малък в чантата нося - за пароли, кодове, интересни мисли и т.н, готварски, разбира се. Стана ми интересно - какво е дневник на детето?

# 55
Стана ми интересно - какво е дневник на детето?
Започнах да го пиша, като забременях. После има за всеки ден от живота му -вкл како искам да го науча, какво да му дам....схеми за захранване. Сега премина в речник на думите, които използва и интересни случки(като вицове), които му се случват

# 56
Много ми беше приятно да изчета темата.  Simple Smile
Всички, които си записвате паролите в тефтери, сещате ли се поне да ги шифровате?
Направо си представям последващите теми: "Помощ, откраднаха ми тефтера с паролите! Не мога да вляза никъде!!!!! Какво да правя?????", "Бившият ми е хакнал всичките ми профили и е сменил паролите! Ами сега????????" и т.н.
Някой от вас да се е оплаквал наскоро от хакери? Питам просто, за една приятелка.  Laughing

# 57
Аз запсвам пароли, но не и юзърнейм Joy

# 58
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз затова не си ги записвам в тефтери....ами ако ми откраднат чантата и открият там паролата ми за epay  Crazy

# 59
Като всяка уважаваща се дама в чантата си освен телефон, имам поне 2 тефтерчета.

Едното за бързи бележки, от което късам листчета с временна информация .
И едно с информация, която ще е ми трябва за бъдещ период /от него не късам, вадя го по срещи/ 

Когато свърши, ако има нещо важно си го приписвам и т.н...
Водя си информация в телефона, в компютъра...Много ме е страх да не пропусна дати и срокове. Не мога да си позволя за забравя.   
Съхранявам "мъдростта" в писмен вид - Който пише не забравя.
В къщи имам големи книги/тефтери/, там си водя важни женски мъдрости...
Пазя служебни разходи, като тефтерчето на Левски с 10 год. давност 
Като библиотекарка съм.... hahaha   
Открих удоволствието от писането още като ученичка.  Винаги съм имала лексикон, само с годините промених информацията от мисли и пожелания, на рецепти за фрикасе и бебешки неволи....   tooth
Пароли не записвам- нямам тайни, които да са повече от броя на пръстите на едната ръка.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт