Имате ли си тефтер?

• 22 684
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
Имам тефтерче, в което записвам разни интересни мисли (не мои), чат - пат рецепти и  резервации. Удобно си е.

# 61
  • Paris, France
Аз без тефтер не мога да живея. Напоследък обаче съм го занемарила и само ми тежи в чантата. Пиша адресите на хората, на които пращам писма/картички по-редовно, една камара пароли (кодирани, че ако го намери някой недоброжелател, да не се докопа до личната ми информация), някой път като имам интересна идея, я записвам, за да не я забравя, също мелодии ако ми се родят, записвам... , списъците за пазаруване. За задачите си имам календар на стената, така ми е по-удобно. Мъжът ми се майтапи, че да записвам не забравям, но после забравям да си погледна тефтера Simple Smile

# 62
  • out of space
Да, имам, даже на всеки 2-3 месеца свършва. Записвам си задачите за всеки ден,като органайзер. Обикновено на ден изписвам по 2-3 листа. Важните неща "да не забравя" си отбелязвам с  *. От предния ден си правя план за следващия какво трябва да направя, съответно за всяко свършено нещо си отбелязвам тикче, а задачките, за които не ми е стигнало времето оставям за следващия ден. Записвам си срещи, които ми предстоят, като си отбелязвам час, място.... Тефтера съм си разграфила на дни и съответно ако примерно си отбележа, че в 12ч. на 28.11 трябва да съм еди-къде си, е много удобно, защото ако примерно съм забравила и някои ми се обади за среща, проверявам в тефтера и виждам кога съм заета и кога съм свободна. Така много по-лесно си организирам времето.  smile3529

Ти ако не си зодия Дева- Ери да не се казвам  Laughing

Имам един, почти е свършил: с линкове, регове и пароли- няма как, повечето са служебни и ако преинсталирам или нещо гръмне си трябват.

Имам един и със записки от всички родителски срещи на децата  Crazy Изобщо не го чета, но вечно го влача.  Whistling

Никога не съм си купувала тефтер.

# 63
  • Варна
В момента имам само един тефтер, в който преписвам кулинарни рецепти от определена тема. Най-добрите. Simple Smile
Обмислям тефтер, в който да описвам всичко около  строежа на къща.

# 64
Аз освен в тефтерите ги имам нещата и в електронен вид...+ всички документи
За да не се тревожат някой потребители достъпа е с пароли.

# 65
Всички, които си записвате паролите в тефтери, сещате ли се поне да ги шифровате?
Паролите  по правило са  комбинация от думи и цифри ,които значат нещо за съответния човек. Или поне така пише в някои романи. Simple Smile
Ако хакера не е пишман-хакер няма да му е нужен тефтера и паролите ви  Peace

# 66
Да бе. Ти сложи за парола ЕГН-то на покойната си баба и името на града, в който са се запознали с дядо ти, пък чакай някой да я разбие. Или името на улицата на първата ти любов от детската градина. Или прякора на онзи учител от основното, който един път те изгони от час. И т.н., и т.н. лични и съкровени неща, които дори най-ревнивото и обсебващо гадже няма как да знае. Laughing

# 67
  • Galaxy 13197853088
Имам. И черен дори. Недостижимо удобство
е спрямо дигиталните заместители.

# 68
И моите всичките са само черни.  Mr. Green

Отдавна не ползвам, макар, че всяка година ми подаряват от разни фирми. Имам един с рецепти, и един с послания от учители и съученици, и лексикон, който също е обърнат на вид тефтер от пр. н. ера.

Вече смартфона ми е и бележник и тефтер и всичко.
Нося едно малко тефтерче, кожено в чантата си, заради кожата и сантимент. Но не е използвано.

# 69
Няколко.
Един органайзер, по дати, за задачи, срещи, ангажименти.
Един -диетичен.
Един-с менютата.
Един-със списъци за пазаруване.
Един-с мъдри мисли и сентенции....    Laughing
Един-здравословен.
Имам си и дневник...
Един-за ремонти.Малко архитектурно-проектантски.
Два-в чантата, малки.Защо два, а не един?Не знам....    Thinking
Ако нямам тефтери, няма да съм Аз.    Mr. Green
И на мъжа ми купих, че все забравя по нещо....     Joy  

# 70
Днес намерих две много полезни неща, които може  свършат и на друг работа. Едното е прозрачен джоб с цип за органайзер (А5), а другото е пластмасов правоъгълник, който може да се закача в папка, а на него са различни на цвят малки лепенки (като стрелки). В джоба мисля да си сложа разни потребни неща, например клипс за странички, кламери, лекопласт, ластик за коса Grinning .

На цвят официалният органайзер е черен, но преди си слагах една дебела ластична лента в пинк или червено и на нея закачах разните кламери и клипсове например. 2017 ще съм с цип. Тефтерите са различни- едноцветни, шарени..

# 71
  • Вече в моята си приказка...
Имам тефтер. Записвам си в него всичко - рецепти, здравни съвети, интересни вицове, мисли, фрази, адреси на учреждения и телефоните им, няколко идеи за стартиране на бизнес, "направи си сам" /имаше една приятна за мен телевизия - Ютилисима. Предаванията бяха от рецепти, през модни съвети и съвети за градината, до направи си сам и как да възпитаваме децата си. От там черпех много идеи, които съм записала/, ЕГН на децата ми, на родителите ми, на мен и съпругът ми, малко телефонни контакти на приятели и колеги, и няколко адреса. Диетки разни с примерни менюта. Опитах се да водя и счетоводство, но нещо не ми се отдаде. Пароли, интересни сайтове, ел. пощи и др.

Не нося тефтера в чантата си, че тежи и само той липсва в нея. Ако пък ми попадне нещо интересно, записвам го на лист, който по-късно или го преписвам в тефтера или пък директно го лепя върху празен лист от него...

Отделно имам няколко тетрадки с рецепти...

# 72
  • Стара Загора
Аз все още чакам обещаните снимки  Whistling
Иначе ме вдъхновихте да си използвам поне един от тефтерите.   Crazy
Сега търся интересни клипчета (подобни на публикуваното по-рано) и снимки, които да ми помогнат при оформянето на съдържанието, подреждането и т.н. на информацията в тефтера.. просто да изглежда по-добре визуално. Ще си накупя цветни химикали, даже се сетих и за този тип линийки, като акцентирам върху буквите, които може да очертаеш за заглавие на раздел в тефтера примерно.. http://opusbg.com/files/Image/module_10/mod_p_78059_Untitled.png]
И така.. Започвам от утре  Heart Eyes

# 73
  • Бургас
Много тефтери даже имам.
С телефони, стара съм и обичам да имам важни номера и на хартиени носители  Mr. Green
С любими извадки от любими книги.
С "мъдри" мисли и изцепки на децата.
С рецепти.
Сигурно и още има.
Плюс, че обожавам да пиша на ръка, доставя ми удоволствие, пиша красиво и ми е страшен кеф да пиша в луксозен тефтер с хубав химикал/писалка готини неща  Mr. Green

# 74
Много ми беше приятно да изчета темата.  Simple Smile
Всички, които си записвате паролите в тефтери, сещате ли се поне да ги шифровате?

Тц, аз пароли не записвам. Помня ги (все още)  Laughing
И пин-кодове не записвам. И тях помня.

Като започне да ми отслабва паметта, ще си направя една мастер-парола за всички мейли и сайтове, и ще я шифровам по някакъв безумно труден начин, който после ще се моля да не забравя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт