Имате ли си тефтер?

• 22 686
  • 134
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Като започне да ми отслабва паметта, ще си направя една мастер-парола за всички мейли и сайтове, и ще я шифровам по някакъв безумно труден начин, който после ще се моля да не забравя  Laughing

Мога да дам съвет, наскоро минахме служебно обучение за онлайн сигурност, та там ни учиха: Измисляш си едно изречение, което лесно ще запомниш, например:

My cat's name is Kote.

Взимаш първите букви на всяка дума и паролата ти е: McniK

Още по-добре е, ако има и цифри:

I have 3 cats named Kote, Mote and Lote: Ih3cnKMaL

Неразбиваемо  Laughing

# 76
Не знам моят дали би вдъхновил някого, мога само да кажа как съм го избирала: да има календар по дни, да има място за бележки и отдел за проекти плюс малък тефтер с номера. Това е джобът, който споменах вчера и според мен е много удобен (обаче май не се затваря, ако има примерно телефон вътре), а това са лепкащите стрелки. Линията е едновременно и показател за "днес".

Много харесвам видеото на Alexis, въпреки че аз не мога да си позволя толкова шаренко Grinning  Мисля, че нейният модел е на Файлофакс.

# 77
Като започне да ми отслабва паметта, ще си направя една мастер-парола за всички мейли и сайтове, и ще я шифровам по някакъв безумно труден начин, който после ще се моля да не забравя  Laughing

Мога да дам съвет, наскоро минахме служебно обучение за онлайн сигурност, та там ни учиха: Измисляш си едно изречение, което лесно ще запомниш, например:

My cat's name is Kote.

Неразбиваемо  Laughing

Егати, това е супер сложно.  Crazy

# 78

Неразбиваемо  Laughing

Супер идея, благодаря!

# 79
  • out of space

My cat's name is Kote.

Неразбиваемо  Laughing

Хитро! Ще го ползвам!  Simple Smile

# 80
  • София
Оле, Боже. Пък после да се чудя как съм формулирала изречението :

Аз имам една котка или Имам котка или Имам една котка или всякакви си там :/

# 81
  • София
Обожавам тефтери и постоянно си купувам. Всякакви кожени органайзери, календари, лепкащи листчета и стикери за тях... включително и химикалки в цвят, подхождащ на корицата  Crazy
Никой от тях не ползвам, освен най-най-простия тефтер, с който си водя записки по служебни срещи  Laughing Останалите ги третирам само като декорация, колкото и да се опитвам да се науча да ги ползвам по предназначение и да си записвам разни неща, които имам навика да забравям.

# 82
Скрит текст:

Мога да дам съвет,
Скрит текст:
наскоро минахме служебно обучение за онлайн сигурност, та там ни учиха: Измисляш си едно изречение, което лесно ще запомниш, например:

My cat's name is Kote.

Неразбиваемо  Laughing
А колко по-лесно е с една парола навсякъде.....     Laughing
Моята е супер лесна и супер тайна едновременно...нещо като "Ако искаш нещо да остане скрито, сложи го на най-видното място!" .    Grinning

# 83
...........Измисляш си едно изречение, което лесно ще запомниш, например:

My cat's name is Kote.
...........
Неразбиваемо  Laughing
Grinning Моите от доста години са такива. Хрумна ми тогава по други причини, не с цел сигурност - в неприятен момент, когато се опитвах да си наложа позитивно мислене и си създавах мантри. Simple Smile Да, ама забравях да си повтарям мантрите Mr. Green Тогава си наплясках всички пароли с някакви изречения, които си имат смисъл само за мен. Голямо мантросване пада   Laughing

# 84
Обожавам тефтери и постоянно си купувам. Всякакви кожени органайзери, календари, лепкащи листчета и стикери за тях... включително и химикалки в цвят, подхождащ на корицата  Crazy
Никой от тях не ползвам, освен най-най-простия тефтер, с който си водя записки по служебни срещи  Laughing Останалите ги третирам само като декорация, колкото и да се опитвам да се науча да ги ползвам по предназначение и да си записвам разни неща, които имам навика да забравям.
+1  Peace
Само най-простите неща ни вършат най-важната/голямата  работа....  Wink
Колкото е по-сложен за работа, толкова е по-бавен и неизползваем... Wink
Затова аз взимам-обикновен, семпъл и непривличащ вниманието...  Wink   
/Така избягвам поне 15мин разговор - от къде го купи ooooh!, колко струва ooooh!, може ли да го разгледам  ooooh!,  к,во си пишеш в него ooooh!...  ,  това що го записа, не го ли запомни ooooh!... /   Joy   

# 85
  • Има много детски смях.

И аз така. Обаче за последната година имам голям прогрес и се престраших дори да пиша в някои от тях.  Laughing Лошото е, че на пазара постоянно изникват нови, които просто трябва да си купя /и да ползвам/  Crazy, а старите така и събират прах. Една от тихите ми лудости е това, но се боря И с нея. От ММ имам забрана когато сме заедно да влизам в магазини с готини тефтери, химикалки и канцеларски материали.  Tired

Относно паролите- имам два тефтера, в които си ги криптирам. Имам си нещо като мой си таен изказ и само аз /поне така си мисля/ мога да си схвана логиката и да разшифровам написаното.  Peace

# 86
  • Стара Загора
По принцип хакерите ползват програми, с които да разбиват паролите (или просто да ги игнорират). Има и доста други варианти, разбира се. Мисълта ми е, че те не ви познават така или иначе, че да ползват годината ви на раждане и т.н. и да губят време да налучкват. Ако не е псевдо-хакер, а някой, който наистина знае какво прави, общо взето има голям шанс да хакне каквото пожелае. Естествено говоря за обикновени профили, сайтове, форуми, пощи и т.н., а не за системата на МВР примерно.. макар че и това се е случвало  Laughing Имам двама познати, които се занимават с такива неща, просто им е интересно да се развиват в тази насока.. за добро или за лошо : )

Ли Лу, много добре изглежда, а джоба ми се вижда наистина практичен. Ще потърся нещо подобно и за себе си.  Peace

# 87
По принцип хакерите ползват програми, с които да разбиват паролите (или просто да ги игнорират).

А, дойдохме си на думата.  Laughing

# 88
  • София, Младост 2
Независимо че съм и Дева, и учителка!, не ползвам изобщо тефтери (и реално за училище никога не съм ползвала, там си имаме индивидуални формуляри за учениците и в тях се попълва всичко).

Имала съм тефтери във времето преди компютрите и интернет - имам смътни спомени, че като млада съм водила сметките на домакинството и т.н. с него, както и записки от университета.

От 15 г обаче си ползвам само компютъра и телефона за всичко, синхронизирам си календарите, имам си да ми напомнят преди събития и т.н.

Имам си работен график-календар за другата ми работа, в който ми се попълват ангажиментите за седмицата и ми изпраща съобщения на мейла за всяка промяна.

За готварски и прочее неща имам и една програма за рецепти (имам я от минимум 10 г), и отделно Пинтерест.

За професионалните ми материали - а там имам ужасяващо количество гигабайти такива и в двете насоки, в които работя - ползвам също Пинтерест, и много неща в облак, за да са достъпни и за колегите ми, и купища (този път добре подредени!) папки на компютъра ми, които са запазени и на външен хард.

Пароли помня и не записвам, имам си собствен алгоритъм, по който мога да си ги възстановя с малко мислене - мислила съм да ги имам записани някъде, просто защото ако взема да се гътна неочаквано... обаче пък не мисля, че в мейлите и страниците ми има нещо, което някой трябва да бърника или да има достъп до тях. Сложила съм си приятел за ко-администратор във фейса, ако взема да умра скоропостижно да ми затвори профила hahaha (не се бъзикам, има я опцията, разгледайте, ако не ви е попадала). А и без това основните ми страници си седят отворени на компютъра и съм логната в тях, така че няма да е драма, дори да им потрябва нещо на домашните.

Не намирам абсолютно никаква необходимост да пазя каквото и да било на хартия, даже всичките сметки си плащам само онлайн и данъчната декларация си подавам така. За статистиката съм над 40 г.

# 89
Имам доста, но не ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт