Имате ли си тефтер?

• 22 679
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
Обожавам тефтери и постоянно си купувам. Всякакви кожени органайзери, календари, лепкащи листчета и стикери за тях... включително и химикалки в цвят, подхождащ на корицата  Crazy
Никой от тях не ползвам, освен най-най-простия тефтер, с който си водя записки по служебни срещи  Laughing Останалите ги третирам само като декорация, колкото и да се опитвам да се науча да ги ползвам по предназначение и да си записвам разни неща, които имам навика да забравям.

Ох и аз така.
Имам си събирани разни кубчета и тефтери от 80-те още. Толкова са готини, че ми е жал да ги използвам.
Събирам и писалки и готини химикали, моливи, кламери... Embarassed

# 91
Аз готварски рецепти отдавна не записвам в тетрадки и тефтери. И без това новите ги намирам в интернет.
Имам си папка "Рецепти" на компютъра и си ги събирам там. Тези, които ми трябват, ги принтирам и по време на готвене си чета от листа. После го прибирам в папка при други рецепти. Ако се наложи да дам на някого рецепта, пак набързо му я принтирам, вместо да преписвам.
Ако при готвенето има някакви тънкости, принтирам и картинките (още един плюс).  Simple Smile

# 92
  • Бургас
От малка обичам да си купувам тефтери и да си пиша разни неща, но в последните години така си ми седят празни. Всичко вече ми е на телефона. Имам календар със събития. Имам и бележки, които са ми в облака и влизам от всички възможни устройства. Хубавото при електронния вариант е, че можеш да прикачваш снимки, файлове и каквото се сетите. Иначе продължавам да се заглеждам в хартиените варианти де. Преди в Джъмбо бяха пуснали много хубава серия тефтери с английското знаме на корицата, някак винтидж бяха.

# 93
  • ул. "Мечтание"
Имам си един БуЖо и го обожавам!  Heart Eyes БуЖо е съкращение от Bullet Journal или бележник "всичко-в-едно". Много простичка идея като цяло, но определено много вървежна според мен и на мен ми е супер удобно. В блога си съм разказвала по-подробно какво представлява булет журнала (цък, ако ви е интересно).

# 94
Не, нямам и никога не съм имала.
Намирам ги за безсмислени...

Прочетох някъде в снимка на тефтер : Да планирам Рождения ден на Божо.. или там каквото беше.
Е как да си запиша да планирам, РД на детето си  Shocked То да си пиша и да ходя до тоалетна  newsm78

Готварски рецепти - в Гугъл.. ако изобщо ползвам, обичам да експериметирам Simple Smile

Не се сещам нещо, което да трябва да запиша чак, че да не забравя да направя.. По-скоро ще забравя, че е трябвало да прочета какво да не забравя Simple Smile

Списъци в магазина - ужас.. пробвала съм няколко пъти, нтц - или ги забравям, или изобщо не пазарувам по тях...

Намирам загубата на време докато измисля, фрмулирам и запиша 1001 неща по-голяма, отколкото ако забравя 1% от тях.
Имах колежка, която всяка сутрин по 2 часа пошеше по 30 задачки, които да свърши през седмицата и през деня... и още толкова време им отделяше да ги зачерта, закръгля и оцветява.. Еми аз за това време вече бях отметнала половината.. Вместо да имитирам дейност  Rolling Eyes

Кумата ми и тя пише по 2 часа на ден какво да свърши, какво да купи.. ми отиваш и го вършиш. Пишат се задачи по математика и есета по литература Simple Smile Честно, не я разбирам таз дейност  Tired

# 95
  • София
Не мисля, че всички, които използват тефтери, за да записват ангажиментите си през деня/месеца/годината имитират дейност... Някак обидно прозвуча.

# 96
Не мисля, че всички, които използват тефтери, за да записват ангажиментите си през деня/месеца/годината имитират дейност... Някак обидно прозвуча.

Ами аз така го възприемам Simple Smile
Щом ви харесва - пишете Simple Smile

Нали темата е - имате ли? Еми, не нямам. Не пише "възхвала на тефтерите" - значи може да има и обратното  Wink

# 97
  • София
По твоята логика хората, които не използват такива нямат достатъчно ангажименти и не успяват да планират времето си.

И изобщо нямах предвид да се възхваляват тефтерите. И аз нямам време да стоя и да украсявам примерно. Обаче когато днес ми кажат, че след три месеца на определена дата трябва да съм в Шумен и така до края на седмицата ме информират за още 4 командировки през март, ми се струва по-добре да ги запиша, за си напомням, отколкото да ги забравя и да поема други ангажименти. Хора и ангажименти всякакви.
Това, че ти не разбираш нещо не означава, че то е глупост или загуба на време, или имитация на дейност.

# 98
Командировки си записвай, щом са толкова безчет Simple Smile Аз също пътувам всеки месец, но не си ги записвам  Crazy
Особено пък да запишеш, да планираш РД на детето си - ей такива писания ме изумяват  Rolling Eyes

Скачай колкото си искаш, всеки си има мнение. Че не ти харесва моето, сори Simple Smile

# 99
Аз имам тефтер. Купих го когато усетих, че започвам да забравям за важни срещи и ангажименти.
Моят е filofax

Когато имам време лепя стикери и украсяването на страниците ми носи удоволствие.
Не ме интересува кой какво мисли. На мен тефтерът ми е необходим.

# 100
Аз обичам тефтери, но не ползвам, само трупам до някой момент на разчистване. И да си запиша някаква задача, ще забравя да проверя в тефтера. Ползвам електронните календари, които ме известяват.

Иначе ми се иска да имам търпението да си записвам разни нещица в красив тефтер. Попадна ми много хубав пост във фейс бук, за една жена, пишеща в нейния си и едно любопитно момиченце, което се беше впечатлило. Не мога да го открия за съжаление.

# 101
Аз обичам тефтери, но не ползвам, само трупам до някой момент на разчистване. И да си запиша някаква задача, ще забравя да проверя в тефтера. Ползвам електронните календари, които ме известяват.

Иначе ми се иска да имам търпението да си записвам разни нещица в красив тефтер. Попадна ми много хубав пост във фейс бук, за една жена, пишеща в нейния си и едно любопитно момиченце, което се беше впечатлило. Не мога да го открия за съжаление.

Ето го

http://www.webcafe.bg/id_2072491900

# 102

А баш Simple Smile. Много ми хареса, а и наистина смятам, че децата трябва да се оставят да си измислят, преживяват и развиват въображението си, защото иначе ще станат скучни възрастни.
Ето го

http://www.webcafe.bg/id_2072491900

# 103
  • ул. "Мечтание"
Особено пък да запишеш, да планираш РД на детето си - ей такива писания ме изумяват  Rolling Eyes

Нещо много те е впечатлил моя тефтер явно.  hahaha Joy hahaha Joy Приемам го като комплимент.

Хора разни с различни нужди, различна памет, различно ежедневие. Simple Smile

На мен воденето на записки ми помага да се заземя, защото иначе изпадам в безвремие. Като цяло денят ми не е строго структуриран, не ходя на работа в офис. Работя вкъщи, почивам когато преценя, работя, когато преценя. Воденето на записки ме разтоварва и също така ми помага да се фокусирам.
Да, знам много добре, че след N дни детето ми има рожден ден, но съвсем спокойно мога така да се отнеса, че изведнъж да се окаже, че рожденния ден е утре, а аз дори гостите не съм поканила. Така, когато го имам пред себе си и го виждам всеки ден мога да планирам нещата навреме - да поръчам торта, да пазарувам, да поканя гостите. Правя списък с желани подаръци и т.н. Планирането само по себе си обичайно ми отнема десетина минути, но ми спестява много напрежение.

Не държа непременно всяка моя минута да е "полезна", да върша нещо в нея. Напротив, ценя и времето си и себе си, предпочитам да съм работя умно, отколкото много. Воденето на записки ми помага, когато седна да работя да започна направо да работя по конкретна задача. Аз много добре знам какво имам за вършене, но когато отворя тефтера си и видя няколкото задачи за деня просто подхващам една от тях без да мисля особено. Защото вече съм отделила няколко минути да планирам. Воденето на записки по моя си модел ми спестява много хаос.

Самото писане на хартия ми действа терапевтично, успокоява ме, изпразвам ума си, подреждам мислите си, по-лесно намирам решения.

# 104
  • София
Командировки си записвай, щом са толкова безчет Simple Smile Аз също пътувам всеки месец, но не си ги записвам  Crazy

Скачай колкото си искаш, всеки си има мнение. Че не ти харесва моето, сори Simple Smile

Ами явно не ме разбра. Едно отрицателно мнение не е нужно да съдържа квалификация, но явно има хора, които не са устроени да изкажат мнение без да окачествят отсрещните Wink а това няма общо с харесването или не.

Аз почнах да имам нужда от списък със задачи и срещи, когато спрях да работя в офис и минах на парт-тайм по проекти у дома и ходене по срещи. Утре трябва да съм на 5 места почти едновременно и то не защото не мога да си планирам времето.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 13:54 от В@ня

Общи условия

Активация на акаунт