Имате ли си тефтер?

• 22 657
  • 134
  •   1
Отговори
# 120
Скрит текст:
Ами да се запознаем Simple Smile
Което ми трябва ми е в главата.. докато имам там капацитет ще складирам  Mr. Green
В работата - имаме си програма за целта.. друго не ми трябва.. или са нахвърлени 2-3 думи само на работен лист и толкова. Всичко по проекти си заминава на мястото. Което ми е потрябва по-специфично и не съм го отбелязала, намирам за секунди в мейла (получавам около 100 на ден, да не си мислите, че са 1-2..)
За вкъщи абсурд да водя записки. От бюджета до тоалетната хартия, датите класните сега на децата, подаръците за Коледа (поименно), списъци за пазаруване, рождени дни (за който ме интересува), че дори и програмата на сина ми знам за у-ще (3 пъти му я принтирах, че все си я губеше и я запомних  Blush). Почти до стотинка мога да кажа колко лв имам в протмонето + 3 банкови сметки. Знам им колко тениски имат чисти, колко за пране (от униформите).. колко прах за пране и боб имам в запас и съответно кога да трябва да купя Simple Smile
Не ми трябва да го пиша и да си давам задачки, защото ми текат просто в момента в главата. Подобни записки ме бавят.
На мен ми е странно как да трябва да си описваш собствения живот, който тече непрестанно.. всяка записка е спот момент и толкова. Всичко се променя с уникална скорост.

Това е от моята гледна точка Simple Smile
Аз, за съжаление (или за радост, защото обичам да пиша    Grinning  ), никога не съм имала такава феноменална памет.   Laughing

# 121
Аз гледах един документален филм за хора, които знаеха какво точно са правили преди 10 години. Знаеха дори какъв ден от седмицата е бил и какво е било времето  Crazy
Хората са различни. Едни помнят, други не помнят. Едни имат натоварени и динамични дни с често променящи се задължения и програма, а при други всичко е много монотонно.
Хубавото на тефтера е, че не е задължителен и който желае и има нужда от тефтер може да избере неговият от огромното разнообразие на различни по големина, цвят и хартия тефтери.

# 122
трябва да си описваш собствения живот, който тече непрестанно.. всяка записка е спот момент и толкова. Всичко се променя с уникална скорост. Това е от моята гледна точка Simple Smile
След като за теб е успешна практика, значи е правилната  Simple Smile

При мен не би се получило. Вчера например трябваше да съм на три места в три различни часа, които също се промениха два или три пъти. Честно казано, покрай всичките други ежедневни неща (пазаруване, забиране на децата, водене на мероприятия и лични срещи) сигурно щях да забравя- ако не часа, то някой документ. Преди ми стигаше един обикновен календар за чантата, но сега покрай всичките информации, с които се добивам "по пътя", ми трябват и празни листчета. Но не си пиша миенето на зъбите или други такива навици. Още не Grinning

B & C, и аз догодина с Файлофакс. Разкош!

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 14:18 от Анонимен

# 123
  • Бургас
Покрай вас и аз се зарибих за тефтер-файлофакс, и отивам с събота да пазарувам в ЛИДЛ и ... #Crazy точно такъв тефтер на български с допълнителни страници и за 2018 год. Много се изкефих.

# 124
Пробвах преди години с такъв тип органайзер, обаче нещо не ми се получи. Имам си лична система за водене на записки в обикновен тефтер, която работи перфектно, и органайзера по-скоро ме обърква, отколкото да ми помага. То е въпрос на навик де, но аз и за следващата година вече съм се подсигурила с два прекрасни тефтера с истинска кожена подвързия  Flutter

# 125
B & C, и аз догодина с Файлофакс. Разкош!
Моят е вече на две години и през 2017 ще продължа да го ползвам.
Изглежда като чисто нов и ми е много удобен - нито е прекалено малък, нито прекалено голям. 
Хубавото при него е, че сама можеш да избереш какво да сложиш в него.
Аз обикновено имам само 6 месеца но съм сложила допълнително повечко празни листове за писане.

# 126
Не е въпрос на помнене. Аз имам фотографска памет. Поддържането на тефтер, дневник ил тетрадка е по-скоро изкуство.

# 127
Духи_Пухи, евала...ти си истински компютър, аз не мога да запомня толкова неща...натоварва ме! Браво, че има и такива хора! Simple Smile

# 128
  • Sofia
Винаги имам тефтер в който записвам какво ли не - задачи за седмицата, за деня, понякога изливам мислите си. Нося го навсякъде с мен и седи винаги някъде на близо под ръка Simple Smile

# 129
На мен заради форума не ми остават мисли, а и време за тефтера  Laughing

# 130
Не обичам лепенки по хладилника и пр... затова от скоро / това лято / си имам информационно табло, което сама си направих   Wink   
Много съм доволна от идеята за таблото ... ползвам го за допълнителна РАМ памет  Joy 

# 131
  • ул. "Мечтание"
Не обичам лепенки по хладилника и пр... затова от скоро / това лято / си имам информационно табло, което сама си направих   Wink   
Много съм доволна от идеята за таблото ... ползвам го за допълнителна РАМ памет  Joy 

Ще се радвам да го снимаш и покажеш какво представлява. Peace

# 132

Ще се радвам да го снимаш и покажеш какво представлява. Peace

Моята е правоъгълна стандартна почти  26/40 - на око.
Не я залепих на стената, а я вързах за металната подпора под етажерката, със сребриста лента със ширина 2 см.  Направих симпатична, семпла панделка/ възел / и я врътнах кокетно на едната страна.
Съжалявам не мога да я снимам, че имам лична информация на стената, която дори не е и моя.

Във всеки офис я има не е нещо - чудо невиждано.  Laughing
от рода на тези  .
http://officeshop.bg/232-korkovi-daski?orderby=price&orderwa … ML8A   

# 133
  • Бургас
О и аз имам една голяма коркова дъска в къщи. Слагаме разни текущи снимки, грамоти, картички, училищната програма и др такива неща. Когато дойде някой на гости детето с гордост му я показва и обяснява кое какво е.

# 134
Много обичам тефтери. Имам много, в които пиша най - различни неща. Имам и такива, които си пазя - жал ми е да пиша в тях  Grinning
Имам за рецепти; за интересни мисли и цитати (той ми е от ученичка, но си го пази и понякога добавям по о- нещо, което ми е направило впечатление); за пароли на различни сайтоове.

Имам и един годишен органайзер, в който пиша всичко останало. Графикът ми по дни, списък за пазаруване, идеи за различни неща. Обичам да си го декорирам с различни стикери и често си поръчвам от Алиекспрес  Laughing
 Започнах да си записвам задачите в органайзер от 11-12 клас. Оттогава си ги пазя всичките и ми е много приятно понякога да надниквам в тях и да видя какво съм правила преди толкова години.

Харесала съм си един органайзер, който в САЩ е $60, с доставката до тук става над $100. Не мога да прежаля още толкова пари за органайзер, но някой ден може и да си го взема  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт