Фотография - 84 тема

• 68 369
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Ами просто май по Великден всеки е бил на някъде та за това позамря темата ..
Ама ей пак сме на линия. Ние ходихме да видим роднини в Гоце Делчев, та тоз път се смъкнахме до село Долен и до Тракийското селище Градище

ето малко снимки от тям

И да ползвам случая да ви поканя - на 25 април ни е изложбата от 18ч. в градинката на Кристал - ще покажем черно бяла фотография от Амалфийското крайбрежие ...
 bouquet bouquet

# 601
  • София
Блага, кастове ли виждам по лицето или така ми се струва?
Не би трябвало да има кастове, но може и да съм му добавила на горкото дете. Играх си с цветните канали малко.

mamaSunshine, до кога ще продължи изложбата, че аз точно на откриването съм на родителска среща?

Обичате ли торта Гараш?

# 602
Агент, втората снимка на какво исо е снимана?
Снимам, но време за обработка - никакво. Tired

# 603
Агент, втората снимка на какво исо е снимана?
Hmmm, добър въпрос! 2-рата е от камерата на 4  год телефон, направена по здрач и "обработена" в телефона на няколко кайпирини Simple Smile Ужасно качество, знам  Crazy Crazy

Децата са във ваканция и забавлявах щерката със снимане на китки из квартала, при нас най-накрая е пролет!

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 22:18 от Agent Provocateur

# 604
Аз пък мислих, че си снимала в непрогледен мрак с Марко Трети и точно щях да се възхищавам на исото, хаха.

# 605
  • София
Колко хубаво се напълни със снимки-и!  bouquet Heart Eyes

Агент, на първата, с кораба, много ми допадат цветовете и на мен. А цветята са много нежни.

БлаБла, да ти кажа, и да не обичах торта гараш, щяха да ми потекат лигите от тази снимка!

МамаС., ще гледам да дойда на изложбата. Хайде после да си отганизираме пак среща (в друг ден, разбира се), че април се изниза почти.

Ели, в първия момент не познах, че е твоето детенце! Много пораснала ми изглежда и променена. На мен първата снимка ми допадна най-много.

Майче, с кой обектив е снимката?

Деска, харесва ми светлината отзад, пък и аз обичам централното разположение  Laughing Аз бих си поекспериментирала с някакво тониране.

Даф, аз затова моите ги снимам на скорост над 200/250, иначе все нещо се размазва.

IMG_6173 by Nevena Gencheva, on Flickr

IMG_6298 by Nevena Gencheva, on Flickr

IMG_6038 by Nevena Gencheva, on Flickr

IMG_6007 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 606
  • Варна
По повод скоростта да използвам да питам ( не ми се смейте) - понеже беше доста тъмно, вдигнах експоужъра, затова снимах на бленда и не можах да контролирам скоростта. Аз ли съм в грешка или на изцяло ръчен режим не мога да компенсирам експозицията?

# 607
  • София
По повод скоростта да използвам да питам ( не ми се смейте) - понеже беше доста тъмно, вдигнах експоужъра, затова снимах на бленда и не можах да контролирам скоростта. Аз ли съм в грешка или на изцяло ръчен режим не мога да компенсирам експозицията?

Нали това е идеята на ръчния режим - ръчно гласене на всичко. За да компенсираш едно ще отвориш или затвориш друго и т.н.  Пример: скорост от 125 на 250 и веднага бленда едно надолу към по-отворено, да речем от 8 на 5.6.  Ако не те устройва бленда 5.6 и искаш непременно да е 8, отиваш към вдигане на ИСО-то пак с една степен, примерно от 200 на 400, НО това всичко се прави с две ръчички- десет пръстчета и с помощта на бутончетата и врътките Peace bouquet

П.П. Имайте предвид, че това, което се показва на дисплея като бленда, обикновено се превърта с 1/3, 1/2 и много рядко с цяла степен. Затова не е лошо да понаучите числата на целите бленди и скорости. Моля да бъда извинен от тези, които вече са свършили тази работа bouquet bouquet

П.П.П. Обикновено във визьора се показва експонометър, който нагледно ти показва накъде вървиш в тъмното Mr. Green.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 10:54 от Mунчо

# 608

Майче, с кой обектив е снимката?

С тамрон обектива, защо питаш? Rolling Eyes

# 609
  • София
Майче, да не би да си си купила макро, ама после видях, че е кропнато. Какъв ти беше Тамронът, че забравих?

Даф, ако имаш предвид компенсирането с +/-, на М не се отразяваше май... Като ми е важна скоростта, снимам на S, нагласям скоростта, и ако не ме устройва блендата, качвам исо-то. Не знам дали е ок така, просто аз така правя.

# 610
Майче, да не би да си си купила макро, ама после видях, че е кропнато. Какъв ти беше Тамронът, че забравих?

Tamron 16-300mm Simple Smile

# 611
  • Варна

Даф, ако имаш предвид компенсирането с +/-, на М не се отразяваше май... Като ми е важна скоростта, снимам на S, нагласям скоростта, и ако не ме устройва блендата, качвам исо-то. Не знам дали е ок така, просто аз така правя.

Исото и на максимум пак не ми даваше достатъчно светлина, затова компенсирах и не снимах на М.

# 612
  • Mostly in my mind
Добро утро от мен. Хубаво сме се раздвижили. Супер  Grinning
Маями, много нежен кадър.
Агент, страшно ми харесват китките. На първата особено много приятни цветове.  Heart Eyes от кадъра ли са такива или с обработка ги постигна? Simple Smile
бла бла, се ако кажеш, че и ти си правила тортата .. Blush
МамаС, много хубаво изглежда да е там. не съм била. Красота.  Simple Smile
Ели, много ми допадат пролетните ти портрети.  Heart Eyes
Мъхче, все едно сме били с теб на екскурзията  Mr. Green

_DSC1740 by Ina K., on Flickr

# 613
Аз пък мислих, че си снимала в непрогледен мрак с Марко Трети и точно щях да се възхищавам на исото, хаха.
newsm53 На уеб размер много дефекти могат да бъдат направени да изглеждат като ефекти  newsm53
Агент, на първата, с кораба, много ми допадат цветовете и на мен. А цветята са много нежни.
Благодаря! Обичам да си сравнявам часовника аз!
Агент, страшно ми харесват китките. На първата особено много приятни цветове.  Heart Eyes от кадъра ли са такива или с обработка ги постигна? Simple Smile
Има тониране в обработката, да, но не мисля, че е драматично, сега ще ти покажа. А относно "цветове" - като снимаме в РОУ само ние решаваме какви са "крайните цветове" и това прави кадъра "авторски" (в сравнение с JPG). Благодаря и за комплимента, аз цветя хич не мога да гледам, но снимането им ми е като медитация  Crazy Ако на някой му се гледат китки от последните 7-8 год имам даже АЛБУМ във Фликр!

И това е от същата серия, но с модифицирано тониране...

И ЛР тонирането:

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 19:02 от Agent Provocateur

# 614
  • Mostly in my mind
О, да. Разбира се, че ние решаваме в програмата цветовете.  Grinning Благодаря, че сподели. Наистина много приятно и нежно се  е получило. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт