Подарете на кожата си уникалното действие на годжи бери

  • 17 345
  • 253
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 2 144
Годжи бери е супер храна с много полезни вещества. В състава на годжи бери влизат доста витамини от група В, витамин А, антиоксиданти, полизахариди, аминокиселини, магнезий, мед, фосфор, йод, калий, калций, цинк, селен и никакъв холестерол. В 100 г плод се съдържат 82 калории.
Това древно растение помага за запазване на младия вид на кожата, действа превантивно срещу сърдечносъдови, чернодробни и бъбречни проблеми, укрепва имунната система, подобрява метаболизма и зрението, намалява целулита, пречиства организма от токсини и е подходяща храна при астма, диабет, язва, високо кръвно налягане, редица алергии, умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите и др.

# 226
  • Мнения: 6
Още в древен Китай годжи бери е високо ценено и употребявано в традиционната медицина заради ценните си съставки и свойства върху човешкото здраве.
Плодовете му помагат при астма, диабет, високо кръвно налягане и редица алергии.
Имат много благоприятно действие при неприятни симптоми като умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите.
Годжи бери помага за по-бързо отслабване, пречиства организма ни, подобряване на сърдечната дейност, спомага и за дълголетието.

# 227
  • Мнения: 308
Годжи бери забавя процеса на стареене, подобрява клетъчния метаболизъм,ускорява растежа на нови клетки,
тонизира, премахва чувството на умора и предотвратява действието на свободните радикали.

# 228
  • Мнения: 4 501
Годжи бери е супер храна с много полезни вещества.
В градината си имам такъв храст. Освен, че е много красив, е и вкусен за хапване в натуралния му вид.

# 229
  • София
  • Мнения: 886
Здравейте!
Годжи бери подпомага забавянето на процесите на стареене като подобрява клетъчния метаболизъм и ускорява растежа на нови клетки. Това помага на кожата и тя става по-мека и еластична. Благодарение на богатия му състав на витамин В, аминокиселини, полизахариди и антиоксиданти, екстрактът от годжи бери тонизира организма, премахва чувството за умора, предотвратява вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма.
Весели празници!

# 230
  • Мнения: 547
Годжи бери са плодове, използвани още в древни времена. Според старата китайска медицина, годжи берито тонизира черния дроб и бъбреците, подхранват кръвта и овлажнява белите дробове. В химичния състав на плода са включени 8 жизненоважни аминокиселини, както и редица жизненоважни микроелементи – фосфор, цинк, калций, желязо, мед, калий, магнезий, натрий и селен. От гледна точка на витамините, годжи берито съчетава витамини B1, B2, B6, A, E, C. Според последните проучвания, количествата витамин C в този плод е приблизително 500 пъти повече от тези в портокалите. Смята се, че това е плодът с най-големи количества витамин C сред всички познати такива до момента. Едни от най-характерните свойства за този плод са регулиране и подобряване работата на имунната система, значително забавяне на процесите на стареене на тъканите, както и предпазване от злокачествени заболявания. Благоприятния ефект при различните проблеми на хранителния тракт го прави често препоръчвана храна от гастроендокринолозите. Също така Годжи Бери активно участва при борба с диабета, хипертонията, алергичните реакции и астмата. Смята се, че годжи берито е най-мощното природно средство срещу стареене на кожата. Simple Smile

# 231
  • София
  • Мнения: 4 657
В състава на годжи бери влизат доста витамини от група В, витамин А, антиоксиданти, полизахариди, аминокиселини, магнезий, мед, фосфор, йод, калий, калций, цинк, селен и никакъв холестерол.
Това древно растение помага за запазване на младия вид на кожата, действа превантивно срещу сърдечносъдови, чернодробни и бъбречни проблеми, укрепва имунната система, подобрява метаболизма и зрението, намалява целулита, пречиства организма от токсини и е подходяща храна при астма, диабет, язва, високо кръвно налягане, редица алергии, умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите и др.

# 232
  • Пловдив
  • Мнения: 1 084
Годжи бери удължава продължителността на живота. Или поне в това вярват китайците. Легендата за живелия до 252-годишния си рожден ден Ли Цин Юен, за когото се твърди, че е консумирал годжи бери, прави този плод толкова популярен днес.

Защо добавяйки годжи бери към менюто си, ние вече се храним здравословно? Плодчето съдържа вещество (адаптоген), което има терапевтичен комбиниран ефект върху тялото. Супер храната има свойството да подхранва тялото, да повишава възможността на организма да се самолекува, осигурявайки му изключително богато разнообразие от хранителни вещества.

Дребничките плодчета ни дават 68% въглехидрати, 12% протеини, 10% мазнини и пак 10% фибри на всеки 100 грама консумиран продукт. Енергийната стойност на същото количество годжи бери е 360
 Kcal.
Полизахаридите в годжи бери подобряват имунната система и нейната дейност, намаляват нивото на pH в организма, редуцирайки по този начин опасността от поява на карцином на дебелото черво, също така регулират нивото на кръвната глюкоза. Плюсовете на полизахаридите продължават с антиоксидантните им свойства и ефекта антиейджинг.

Бетакаротинът, който се съдържа в храните с подобен на годжи бери цвят (моркови, тиква, сьомга), подпомага синтеза на витамин A, важен за зрението, зъбите, костите и кожата. Със съдържанието си на витамин C, годжи бери би могло се сравнява с портокалите. Селенът пък притежава антиоксидантно въздействие. Незаменимият елемент, изграждащ хемоглобина – желязо – също присъства тук.

Дори се счита, че годжи бери се нарежда сред плодовете, съдържащи най-високо ниво на желязо.

Списъкът може да бъде продължен и с елементи като цинк, калций и калий.

Тази фитохимикална и микронутриентна наситеност в състава на годжи бери го превръща в добавка с изключителна хранителна стойност, която положително повлиява възпалителните и кардио-васкуларните заболявания, диабета, паметните дефицити, белодробните проблему, шумът в ушите, умората, някои ракови заболявания, преждевременното стареене, дегенеративните зрителни процеси, а не на последно място и либидото, действайки по този начин като натурален афродизиак.

Плодовете годжи бери притежават много приятен вкус, което им позволява да бъдат консумирани директно или да бъдат добавяни към напитки и храни. Препоръчва се на ден да се хапват не повече от десет грама, при това, разделени на два приема – един сутрин и вторият вечерта, за около 2-3 месеца.

За регулиране на храносмилателната система и при гастрит плодчетата годжи бери се консумират директно.

Когато целта ни е да понижим кръвното си налягане и нивата на кръвната си захар, трябва да залеем плодовете с вряла вода. Запарят ли се, консумират се заедно с водата, като нормалната доза е 10-20 грама на ден, които са разделени на 3 приема.

# 233
  • Мнения: 9 722
Есктракт годжи бери подпомага забавянето на процесите на стареене с подобряване на клетъчния метаболизъм и ускоряване на растежа на нови клетки, с което кожата става по-мека и еластична. Освен това едни от най-характерните свойства за този плод са регулиране и подобряване работата на имунната система, значително забавяне на процесите на стареене на тъканите, както и предпазване от злокачествени заболявания.

# 234
  • Мнения: X

Годжи бери подпомага забавянето на процесите на стареене с подобряване на клетъчния метаболизъм и ускоряване на растежа на нови клетки, с което кожата става по-мека и еластична. Благодарение на богатия си състав на витамин В, аминокиселини, полизахариди и антиоксиданти екстрактът годжи бери тонизира организма, премахва чувството за умора, предотвратява вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма, помага за запазване на младия вид на кожата, действа превантивно срещу сърдечносъдови, чернодробни и бъбречни проблеми, укрепва имунната система, подобрява метаболизма и зрението, намалява целулита, пречиства организма от токсини и е подходяща храна при астма, диабет, язва, високо кръвно налягане, редица алергии, умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите и др.

# 235
  • София
  • Мнения: 967

Годжи бери е нещо като жълтия кантарион - помага за всичко!
Отглежда се в България. Плодовете се ядат, както сурови, така и сушени.

Годжи бери се получава от плодовете на Lucium barbarum L, Solanaceae. В Централна Азия плодовете годжи бери са известни като „вълшебен плод на младостта”. Есктракт годжи бери подпомага забавянето на процесите на стареене с подобряване на клетъчния метаболизъм и ускоряване на растежа на нови клетки, с което кожата става по-мека и еластична. Благодарение на богатия си състав на витамин В, аминокиселини, полизахариди и антиоксиданти екстрактът годжи бери тонизира организма, премахва чувството за умора, предотвратява вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма.

# 236
  • Мнения: 1 558
Източник е и на омега-3 и 6 мастни киселини.
Годжи бери се нарежда сред плодовете, съдържащи най-високо ниво на желязо.
Годжи бери е една от супер храните.

# 237
  • Монтана
  • Мнения: 786
Есктракт годжи бери подпомага забавянето на процесите на стареене с подобряване на клетъчния метаболизъм и ускоряване на растежа на нови клетки. Екстрактът годжи бери тонизира организма, премахва чувството за умора, предотвратява вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма

# 238
  • Мнения: 6 769
Годжи бери има силни антиоксидантни свойства. Това е един от плодовете с най-високо съдържание на витамин С. Ежедневният прием на годжи бери води до повишаване на нивата на тестостерон и при двата пола. Има данни, че консумирането на годжи бери води до повишаване на секрецията на растежния хормон. Съдържа зеаксантин, един от каротеноидите, необходим за централното зрение в ретината. Наличните антиоксиданти забавят стареенето, затова е известен като "плод на младостта". Оказва имуностимулиращо действие. Намалява нивото на кръвната захар. Понижава холестерола в кръвта. Богат е на желязо, селен, магнезий, калций, калий, фосфор.

# 239
  • Мнения: 1 255
Годжи бери подпомага забавянето на процесите на стареене с подобряване на клетъчния метаболизъм и ускоряване на растежа на нови клетки, с което кожата става по-мека и еластична. Благодарение на богатия си състав на витамин В, аминокиселини, полизахариди и антиоксиданти екстрактът годжи бери тонизира организма, премахва чувството за умора, предотвратява вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма.

Общи условия

Активация на акаунт