Не искам деца

• 79 189
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
Да, но въпросът е дали тая надежда е също така съвместима с нормалната човешка психика. Затова писах отдавна, че се надявам да има психологическа помощ и някой мъдър да надуши кога е време за край, а не да храни безкрайни надежди.

# 691
Когато не съм на мястото на друг, особено за такива важни неща, не се бъркам! Най-вече и това, че не ме касае лично! Всеки е свободен да прави колкото си иска опити, стига да има пари и нерви.  Peace

# 692
Може да не ме засяга лично, тоест буквално и физически под границите на кожата. Обаче имам две дъщери и те ще растат в тая култура- нормалните фертилни жени да се борят неистово да нямат деца, а тия, дето имат проблем, да стигнат до дъното на лудостта, само и само да имат. А това няма как да не ме засегне някак.

За мен човекът е нещо, което не е само в рамките на една кожа. Детераждането не ти принадлежи по право- то се случва на хората.

Между другото най-тъжното нещо е някоя жена да е неубедена, че иска деца. Но в рамките на брака всички да я натискат да реши проблема. Изказано или неизказано.

А имането на физически деца е доста надценено, ако не се самоубедиш колко е ценно. Около година след раждането...просто са деца. Вече съм забравила какво беше. Даже ги чувствам различно "свои", по някакви неведоми признаци.

# 693
  • Сф
Темата се изврати отдавна.И авторката изчезна отдавна.Ура, наближава 50та страница😁

# 694
The Siren of Titan, свободният избор е преди всичко възпитание.
Разбира се, това го казвам като не подценявам натиска от обществото.

# 695
Т. нар. "свободен избор" е голяма илюзия. Може евентуално да го постигнеш, ако се изолираш физически известно време, докато почнеш да чуваш истинския си вътрешен глас. Но в повечето случаи човек НЕ решава нещата независимо. Само рационализира избора си, които най-вероятно се е случил под някакъв вид натиск, по-често незабележим.

# 696
Така е, но все пак ..

# 697
Да запълним страниците до 50   Wink

Днес по радиото БНР ХР.Ботев , слушах един разговор за възпитанието на момичета и момчета и как при какви условия може да се получи " ТО- със мъжки качества  "...  Възможно ли е от момиче да стане момче, само с различно отношение към пола му.  Имаше  и термин...   
Първо казаха, че обличането и играта/възпитанието е пряко отговорна за формиране на момиченцето в жена.  Доказаха го с  някакво албанско племе...където при определени условия момичето става мъж /не носи рокли, панделки и кукли/ и толкова "бъгва", че поема мъжката роля в семейството, отказва да има деца, а обществото ГО приема като равен на мъж ...
Въх.... аз се чудя ,защо и албанците са го закъсали ... Mr. Green

После пък един учен разби тази вероятност с мишки и изследвания с момчета ... че това не е фактор.
Та съвсем се объркаха водещите... #Crazy и на тях им останаха въпросителни... както и на мен...

Ама за всеки случай си обличайте роклички на момичетата и панталонки  на момченцата,
В наш интерес е, от рано да ги възпитаме правилно, ако искаме да видим внуци   Laughing

# 698
  • Сф
О не!, радио Христо Ботев! Crazy

# 699
  • Най-красивата страна
До сега не съм виждала някой да облече момченце в рокля Thinking

# 700
О не!, радио Христо Ботев! Crazy
Сон шонжмон.  Laughing

# 701
Аз пък смятам прекалено грациозната, крехка женственост по-скоро за дефект. За жената е страшно освежаващо да има добре развит "мъжки полюс". В игрите да е малко tomboy. Дори за здравето е добре, да не говорим за настроение, интелект...

# 702
Аз пък смятам прекалено грациозната, крехка женственост по-скоро за дефект.
За подобен тип жени, един приятел има чудно определение. Слагам го в скрит текст, че не е от най-благоприличните.
Скрит текст:
Фея Несеряща
Mr. Green

# 703
А това за Албания си е още средновековен ритуал. Когато някой род няма мъжки наследник, се избира момиче, което става "заклета девица". И не става само с не-носене на панделки. Отрано я учат на мъжки занаят, на печелене на пари. Моли се с мъжете. Работата е сериозна, не е фриволен експеримент.

Като малка имах една любима приказка, албанска- Ерген-Девойче. Накрая даже се оженила за царската дъщеря, а едни вълшебни змии я превърнали в мъж. Тоест змиите си мислели, че е мъж и проклели нея и коня й: "Който е момиче, да стане момче, който е момче, да стане момиче!". И вместо жена на жребец се превърнали в истински мъж и кобила.

Албанките иначе имат доста висока раждаемост, имат и доста аборти- първото забременяване го броят за "беля" и младежка глупост, ама от второ нататък вече си раждат, 3-4 са съвсем в нормата. И имат някакво невероятно самосъзнание, че са избрано древно племе (не знам доколко антропологично е вярно или е някаква тяхна национална легенда)- обаче на вид са масово трътлести грозилища...

# 704
  • София
До сега не съм виждала някой да облече момченце в рокля Thinking

Аз съм виждала - синът на приятелско семейство на родителите ми. Всъщност са го облекли с една моя рокля и са му сложили панделка и са се снимали във фотото.  Laughing Виждала съм снимката, на тримата се вижда само горната част на тялото, малко под раменете. Аз имам същата снимка, по същия начин сме подредени с моите родители, със същата рокля и панделка. Снимката е направена на шега, разбира се. Понеже познавам човека много добре, мога да кажа че си е сто процентов мъж. В момента, в който го чукнаха хормоните в пубертета, започна да тича след момичетата. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт