Не искам деца

• 79 195
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
  • Канада
Аз има усещането, че мъжът на авторката не иска деца и затова е приел решението й да няма.
Ако той искаше много дете от нея, щеше да настоява.

Мисля, че авторката просто не е пораснала още.
Или  не е срешнала мъжът, от който да пожелае да има дете.

# 91
ан 17, тук няма да разбереш дали си нормална..... ще чуеш, че мъжът до теб не го е грижа, че не иска заради първо... А бе, няма да повтарям какво са написали.
 Има хора, които искат деца и които не искат, дали ще съжаляваш или не - никой не знае. Не го приемай като на живот и смърт, не взимай решение и не бъди категорична, имаш варианти да имаш дете и на 40 год., така че излишно си тормозиш главата с тази тема. Както хората са казали - "може да ти е писано, може и да не е", та в този ред на мисли, ако ти е писано да имаш дете- ще го имаш, искаш или не искаш...    bouquet

# 92
Ан, самият факт, че правиш тема тук по въпроса, значи че не си сигурна в решението си.
Иначе защо ще питаш нас какво мислим?
Аргументите ти не ги разбирам особено. Това-искам околосветско, а не деца ми се вижда твърде несериозно. Аз разсъждавах така в пубертета. Мотаехме се нагоре-надолу с приятелки и се чудехме, как може жените да раждат деца, вместо да си гледат кефа, да се разхождат, да висят по заведения, да пътуват, да си гледат живота. Да, но бях на 14-15 г.
После разбрах, че с идването на децата животът не свършва. И хората с деца пътуват по света, излизат, ходят по барове, имат си приятели и личен живот. Е, не е като да си без деца, има си ограничения, но все пак...
Не ти го казвам, за да те разубеждавам, решението си е твое. Но аргументите ти ми са малко странни и детински. Разбирам да изпитваш непоносимост, да ти става лошо като видиш деца, да имаш финансови проблеми, да нямаш подкрепа и т.н. Все ми се струва, че изпитваш някакви угризения, дали едно бебе няма да наруши баланса в семейството. Едва ли не, чувстваш вина, че може би голямото дете на мъжа ти няма да получава същите облаги както досега,че ще станеш лошата в неговата очи, че може да се създаде напрежение между теб и  него, между мъжът ти и него или между вас тримата.
Някак си не искаш неприятности и проблеми.

# 93
Аз пък не разбирам, защо куп непознати тръгват да убеждават също непозната жена, колко е хубаво да имаш деца.
След като не иска, няма да има и толкова.
Иначе ще стане поредната, която е родила едно дете и се чуди накъде да го хвърли друг да и го гледа, докато тя е твърде ангажирана да си живее живота.
Имам такъв пример пред очите си и се чудя що и трябваше на тази жена изобщо да ражда.

# 94
Убедена съм, че смисълът на всеки живот е различен. Ако не искаш дете, не раждай. В крайна сметка, щом мисълта за дете не ти допада, не виждам нищо лошо в това да не бъдеш майка.
Поне куче искаш ли?

# 95
Във форум за майки-домакини няма да срещнеш подкрепата, която евентуално искаш. Има си и дума за такива като нас - чайлдфри. Аз си знам от малка, че съм прекалено нервна за такива неща, и нито имам желанието да си играя или занимавам с деца, нито да минавам през раждане и после занимаване с това дете 20 години и нещо. Майка ми го прие спокойно, пита ме обмислила ли съм го, сигурна ли съм, щом съм сигурна така да е. Приятелят ми го прие по-трудно, но в крайна сметка се съгласи и го прие.
Скучно ми е да си играя с деца, не ги намирам за сладки, изнервям се от повтаряне на едни и същи неща от дете, освен ако не са от редкия вид деца, които са умни не за годините си, и не са малки лигльовци, а спокойни разумни хора.
Общо взето не се знае, може някой ден да поискам. Може и ти да поискаш. Но докато не искаш не се поддавай на мрънкания от страна на роднини, моленета и обяснения от други хора, които ти казват колко е прекрасно и невероятно. Те са си те, ти си си ти. Нормално е не всички хора да искат едни и същи неща, и това не трябва да бъде проблем по никакъв начин...

edit:
Цитат
Имам такъв пример пред очите си и се чудя що и трябваше на тази жена изобщо да ражда.

Защото това е "смисълът на живота", "ти си жена, как така няма да имаш деца" "трябва" и "децата са щастие". С толкова натякване от всички страни, често дори от хора, които познаваш от 1 час, е нормално човек да се предаде рано или късно, само и само да млъкнат с въпросите - а няма ли да раждаш вече, на колко години стана? Кога ще си правите бебче, време ви е? и "За какво си я взехте тази котка, като си направите бебе без това ще трябва да я махате да не е алергично"  Sick

# 96
Роналд, Нервен хамстер, давате лоши съвети.

Винаги съм се чудила как в света има два типа жени, едни които не искат и раждат, други които искат но не могат.
На Христова възраст съм, от 18 г осъзнах че искам деца. Sad
Но това че не ми се получава още не ме спира да опитвам. Още не ме е одобрил Шефа. Wink Личното ми мнение е че ако не си родила, възпитала поне едно дете, то не си изпълнила мисията си в живота.

Един ден когато евентуално мъжа ти е на онзи свят(просто пример, извинявай), в някоя люта зима ще закъсаш за хляб примерно, тогава ще съжалиш че нямаш деца и внуци, да ти помагат.
Има естествено и други много по- добри причини да си имаш деца, те осмислят живота, правят ни щастливи, завършени индивиди. След време ще гледаш как твои приятелки се радват на бебчета, на внуци и ще подсмърчаш, повярвай. Имам такава позната която си остави детето.
Вероятно мъжът ти се е съгласил защото вижда колко си сигурна и не иска да се карате.
Помисли си пак! bouquet

# 97
Абе каква мисия...каква помощ.  
Та затова има куп стари хора, които са останали сами, а децата и внуците им.бог знае къде и не се сещат да ги погледнат.

Това че е жена, не означава автоматично, че трябва да роди.
И моля не намесвайте невъзможността на едни да имат деца...в това, че друг човек може да направи избор.да няма деца.

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 22:26 от Sesylle

# 98
Аз съм съм консервативна, дано след това да не съжалява че ви е послушала. Аз съм гледала прабаба си на легло, с 4 мозъчни удара. Както и да е.

# 99
Blagoslovena,
в люта зима може да имаш 5 деца и пак да останеш без хляб.
Ние раждаме деца, защото трябва някой да ни сменя памперсите ли?
Понякога най- самотни са тези, които уж са заобиколени с много хора.

# 100
Blagoslovena - не, лош съвет не е да кажеш да слуша себе си и своите чувства, а не всички останали, а да кажеш на непознат човек, че ще съжалява ако няма деца, че не си е изпълнила мисията в живота и че ще реве ако няма бебе, и че фактически не е пълноценен човек ако не се е размножила.
Не всички имат ценности в живота като вашите, не може да мерите всички хора по това, което искате лично вие да имате в живота.

# 101
  • София
Аз пък не разбирам, защо куп непознати тръгват да убеждават също непозната жена, колко е хубаво да имаш деца.
След като не иска, няма да има и толкова.
Иначе ще стане поредната, която е родила едно дете и се чуди накъде да го хвърли друг да и го гледа, докато тя е твърде ангажирана да си живее живота.
Абсолютно съм съгласна с всяко изречение.

# 102
Моите възрастни роднини никога не са били самотни, изпълнила съм си дълга и към баба и към прабаба. Дадох прост пример. Първо прочетете колко хора тук правят теми и пишат колко са се борили за да имат дете. Ако всички кандидат майки дойдат в темата ще ви заплюят.
Явно в днешно време има много безсърдечни егоисти които не щат да си развалят гърдите да кърмят ( много причини може да се измислят само и само да е на тяхното), като авторката и тези които коментират мнението ми! Успех в живота!

# 103
Blagoslovena,
в люта зима може да имаш 5 деца и пак да останеш без хляб.
Ние раждаме деца, защото трябва някой да ни сменя памперсите ли?
Понякога най- самотни са тези, които уж са заобиколени с много хора.
Не и ако са правилно възпитани да помагат на възрастните!

# 104
  • София
По какъв начин решението на авторката касае двойките с репродуктивни проблеми?
Напълно подкрепям правото на всеки да избере кога, колко и дали въобще да има деца.

Общи условия

Активация на акаунт