Не искам деца

• 79 256
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Зависи от родителите, зависи от детето. При мен този период (преди година и половина) засега е най-трудният.

# 541
Зависи от родителите, зависи от детето. При мен този период (преди година и половина) засега е най-трудният.
И за мен периода преди проговарянето и махането на памперса е най-трудния. За ваксините не искам да си спомням. Чела съм достатъчно истории за увредени от ваксините  деца и всяка съм я изживяваха параноично.
Още не съм преживяла пубертета така че може би не трябва да говоря.

# 542
  • Countryside
Миленака, никой не е казал че няма проблеми и всичко е цветя и рози. На мен този период под годинка, че и под 2г ми беше изключително скучен и еднообразен, бях като робот хранене, приспиване, разходка... Но е лесно, понеже е автоматизирано, знаеш кое след кое следва, лично на мен ми носи успокоение като знам какво и как да правя. Иначе нямаше да я има приказката: малки деца, малки проблеми Wink
И за мен периода преди проговарянето и махането на памперса е най-трудния. За ваксините не искам да си спомням. Чела съм достатъчно истории за увредени от ваксините  деца и всяка съм я изживяваха параноично.
И на мен ми бяха абсолютен ужас тези ваксини, забавихме се доста с поставянето им, и за най-малкото неразположение отказвах да я ваксинирам. Слава богу, всичко мина вече. Махането на памперса стана от раз, а с говоренето не сме имали изобщо проблеми, просто от бебешки мина на български Mr. Green

# 543
  • София
Но това, че при теб е било така, не означава, че и при другите е било така.

# 544
И за мен периода преди проговарянето и махането на памперса е най-трудния. За ваксините не искам да си спомням. Чела съм достатъчно истории за увредени от ваксините  деца и всяка съм я изживяваха параноично.
Да те "успокоя"- като мине пубертета и магарето стане пълнолетно и вземе шофьорска книжка, започваш да прекарваш дните си в молитви да се прибере живо и здраво, без строшена глава. Няма спокойствие! Нямаааааа!!!!!!!!

# 545
Ох, и аз се тревожа от момента, когато сам ще подкара кола. Като гледам как карат 20-годишните наперени петлета, направо си мисля, че на днешните мъже не бива да им дават книжки преди да станат на 35 години.

# 546
И за мен периода преди проговарянето и махането на памперса е най-трудния. За ваксините не искам да си спомням. Чела съм достатъчно истории за увредени от ваксините  деца и всяка съм я изживяваха параноично.
Да те "успокоя"- като мине пубертета и магарето стане пълнолетно и вземе шофьорска книжка, започваш да прекарваш дните си в молитви да се прибере живо и здраво, без строшена глава. Няма спокойствие! Нямаааааа!!!!!!!!

Няма!!! tantrum

Предпочитам бебе да гледам, моето поне спеше през нощта. newsm07
Сега го чакам до среднощ, някой път и до сутринта,  да се прибере! Crazy Mr. Green Sunglasses

# 547
Захир, аз съм споменавала, че съм от типа жени, които не се умиляват по бебета и деца, което не означава, че ги мразя. Просто преди да родя имах съвсем различни интереси, а и средата ми не ме е срещала често с деца. Има жени, които като видят бебе и се разтапят. Аз по скоро бях като героят на Джером Джером, на който му връчват бебе. След като родих се появиха и други бебета покрай мен и свикнах, но с по-големи деца и до сега се държа като с възрастни, което на тях им харесва и в интерес на истината около мен рядко се лигавят без изобщо да правя забележки.

На Маманет писанията са ми доста....... странни Tired.

# 548
  • София
Защо се хванахте за думата, при положение, че наистина на тази прекрасна възраст има деца, които трудно се понасят? И то не защото хората не обичат деца, а защото самите деца проявяват недостатъците на родителите си плюс липса на възпитание, а са вече далече от възрастта за умиляване.
Думата "тъпанар" не е най-благозвучната, но се случва да я използваме, какво толкова.
Ако има майки, разрешаващи наглост и неуважение от страна на децата си, това не значи, че аз също ще толерирам това, което не позволявам и на своите деца - да ми се качват на главата.
В България и изобщо в южните държави, все още момчето се счита за по-голяма ценност и му се разрешават много неща.
Скрит текст:
Имам за пример близко дете, което с чиста съвест бих определила като дразнител, просто се дължи с възрастните леко нагло и едва ли не като с равни. Ами щом иска равенство - получава го с всичките плюсове и минуси.
Моят син е обратният случай - все още се държи по-лигаво и детински, но все още ни слуша. В компания се присламчва към някоя жена, прави й мили очички и тя му пада в краката като зряла круша.  Grinning
Тези две деца имат разлика само 2 години.

# 549
Единствения ми проблем, на мен лично е това, че разни многознайки с лека ръка се изказват, как не можело, ама как така, ама как някой няма да иска деца...сакън, това е свещен дълг на жената, да ражда. Момичето, което каза, че вероятно не иска деца беше пратено да се лекува. С лека ръка се налагат догми и накрая, същите тези, които обясняват как смисъла на живота човешки едва ли не са децата и човек не се ли размножи, не е живял, ги наричат с обидни епитети или обясняват как тяхното дете, да, то е супер, обичат си го ама чуждите.. ммммне! Ми сори ама това е странно, поне за мен. Не казвам, че трябва да сме майки Терези с повсеместна обич към всичко живо, но смятам, че една жена, изпитала това съкровено чувство на майчинството следва поне да има някаква емпатия към чуждите деца, ако не да ги харесва.. Не знам, аз ли не се изразявам правилно...

# 550
Единствения ми проблем, на мен лично е това, че разни многознайки с лека ръка се изказват, как не можело, ама как така, ама как някой няма да иска деца...сакън, това е свещен дълг на жената, да ражда. Момичето, което каза, че вероятно не иска деца беше пратено да се лекува. С лека ръка се налагат догми и накрая, същите тези, които обясняват как смисъла на живота човешки едва ли не са децата и човек не се ли размножи, не е живял, ги наричат с обидни епитети или обясняват как тяхното дете, да, то е супер, обичат си го ама чуждите.. ммммне! Ми сори ама това е странно, поне за мен. Не казвам, че трябва да сме майки Терези с повсеместна обич към всичко живо, но смятам, че една жена, изпитала това съкровено чувство на майчинството следва поне да има някаква емпатия към чуждите деца, ако не да ги харесва.. Не знам, аз ли не се изразявам правилно...

Май не се изразяваш правилно, но мисля, че сега те разбрах и съм съгласна с теб. За нен е много по-честна позицията - не искам деца - от тази - ще родя, защото така трябва.

# 551
  • София
Да, и аз останах с друго впечатление. С последното уточнение съм напълно съгласна.

# 552
  • София
Емпатията "по принцип" е едно, а да харесваш някого в частност- друго.
Какво има да не разбираш?
Децата са различни по характер и някои, в комбинация с липсата на възпитание, са направо нетърпими.
То е същото като при големите.
Къде пише, че трябва да харесваш всички, независимо от всичко?

# 553
А къде, бих искала да ми покажеш пише, че една жена на струва и е за лекар и за лечение и какво ли още не, щом няма майчински инстинкт или по други прични не желае да има деца?! Щом приемаме, че не всички харесват миличките, сладки дечица, защо не приемем, че не всяка жена е родена, за да бъде майка?!

Пиша това от позицията на човек, който няма деца, но искам повече от всичко да стана майка. По ред причини не съм до този момент и това много ми тежи. Но зачитам мнението на всяко същество,  и не смятам, че трябва да се сипят епитети като тези, които прочетох по адрес на всеки, дръзнал да е черната овчица сред бялото стадо.

# 554
За мене авторката на темата е манипулирана от мъжа си.
Някак си и е внушил, че тя не иска деца.
Удобно му е на човека така - детето на бившата му жена е единствено.
Ако и тя пожелае бебе ще се наруши сметката му.
Както искате го разбирайте.
Самия факт, че тя поставя въпроса във форум за мене е показателен - съмнява се дали иска или не.

Общи условия

Активация на акаунт