КГБ = Клуб на Готините Баби - 174.

• 65 787
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Начи  аз си записвам къде какво има. понеже не ми се яде ,като премине   грипа ще съм гладна като вълк.Тръгвам  по баклави и тиквеници...

И аз се присламчвам  Joy

.
Начи цяла компания  ще сме, пъки  пиене ако се намери,отиде..

# 526
  • София
Ето ме и мен. От сутринта съм се разпъргавила-всички покривки са изгладени и по местата си, всички прибори, чаши и чинии - също. Хайде чакаме следващ празник. Като гледам докато мигнем и бабин ден потропал на вратата. Но нека караме под ред.
Още преди Новата година се чуха предложения за вкусното китайско ресторантче. АЙША, нъл тъй? Какво като е студено, права е Мамси, няма на улицата да седим. Не сте рекли, не съм скокнала да резервирам кръглата маса със стъклената въртележка. Давайте мнения и по-чевръсто. Срок днес и утре. Договорились???

БОРЯНЧЕ и РИМАРЧЕ, запишете си, че във фризера слагам кутия от сладолед с капама. Баклавата на Гъбката и тиквеника на Танита за после. От тук, от там посъбра се червено винце бая. И домашно, и "купечко". И ракийка има. Само свирнете.

За Бабин ден ми се върти идеята за Палачинковите фантазии. Какво ще кажете, а? Денят е събота, само за купон! И за това мислете. Никакви мисли за болежки и илачи. Мислите само позитивно, за купони, спивки и спявки.

ШПУНЦИ, и да не ти е до смях, смей се миличка Simple Smile. Нали смехът е здраве, а светът е оцелял, защото се е 
смял hahaha rotfImbo rotfImao

Това май беше лозунг от ГАБРОВО. ТУТИ, нали не греша? Чакам да рапортуваш, че ламите тракат със зъби, а ти с тенджерите.

КАРИ, какво значи ниски Т при вас? При нас вече се паникьосват на -5, а при моите руснаци -30, а те се разхождат и ми говорят, че "воздух пахнет вкусно" , а на -10 казват, че " весна скоро придет" Разни географски ширини, разни Т.

ИХА, чела съм молитвата на Екзюпери и всеки ред ми допада Praynig. Все едно за мен се отнася. Добре е казано, а дали го спазваме newsm78

На ФУРИЙКАТА и на АЛФЕЯ благодаря за музикалното оформление. Друго си е да започнеш деня с балетна стъпка и чупка в кръста newsm68

ДИДИМИТИ, на теб тенкю баба за кафето. Сещаш ли се да си поддържаш английския? За Новата година ММ ме изненада с един курс по английски, по някаква нова система. Компютърно ограмотяване ще бъде. Гарантират, че за 3 седмици проговаряш, все едно си учила 1 година. Е, реших да се пробвам и ако се получи, Ники веднага изяви желание да започва да учи немски, та да си говори с братовчедките, а ние да не ги разбираме. Щом ще съм пример за подражание ( ако се справя разбира се) трябва много да се старая. Това страхотно ме задължава. Сега ще си мълча, после ще ви кажа как е Simple Smile

Хайде, затрупаните от снега прибраха ли се? МАРИНКАААААААА.
А ЖАБКАТА къде ли се е приютила на топло? Не дава никакви индикации за среща.
СВЕТЪЛЧО се е пренесла в своите сериали.
ДЖИЛИ пак се потопи като подводница.
ЗДРАВКА дали оздравя покрай многобройната група гости, или съвсем ѝ стопиха лагерите?
МАРИ М дали ще продължи да пише, или ще чака следващата Нова година Wink
АРИТА дали ще намери време покрай безбройните задачи и за нас?
ТАНУТО напоследък вече е от по-редовните Hug. Даже започна да поздравява празнуващите на самия ден, или най много с ден, два закъснение Wink

Хайде, отивам да уча, а после на тръстиката. Мултифункционална баба, че и международна  Wink

ДИДИА, ЛУСИ, МЕРИ, ГРЕТИ, ХУЛИ, ЯЖКА, ИВЛИН, МИМИ, МАЙЧЕТО, Hug Hug Hug

# 527
Фло-преди 15-16 години и аз ходих на курсове по английски,поради естеството на работата ми-бившата де.То кАмпютрите все на  инглиш и аз си реших,че немой за всяко нещо да търся администратора .
Аз лесно изучавам езици,но като не си учил двайсетина години-зор Joy
Домашни,на курса изпитват,а като попаднах в р ъцете на малката щеркаа-я да видим сега какво са написала в домашното,научи ли дум
ите за утре?Абе лоша работа да те командват децата ти Joy
Та минах едно,две нива.
Може да не говоря,но поне разбирам какво чета-е не всичко де. Stop
Дн

Днес явно ми е ден за бели.Освен,че почти загорих манджата,натъпках
сушилнята с много пране.Майко мила-покривки,чаршафи и все останало -от г....з измъкнато-извинете за израза, но не намирам по-точно сравнение Stop
Сгънах ги прилежно и реших,че нЕам нерви да ги гладя точно днес.
Да ми размине ,че тогава Joy
Борянчице-ти оздравявай пък той апетита ще дойде!
Хайде до после.

# 528
Само да се обяда, че ме набара гадината...грипа, де! Цялото тяло ме боли+ главата+ гърлото се опитва и то Sick
Като допълнителна екстра в Пловдив и Паз-к има и птичи грип #2gunfire Миналата седмица видях на 2-3 места умрели гълъби, но помислих, че е от студа.
Ще пиша когато се оправя  Hug

# 529
Има   огнища на птичи грип ,пише в новините. И да ,така започва ,аз се фишкам ,щото усещам,че  излизам ,но  който влиза ,д-то да му е яко в тази гадост...стискам палци.То  докато не дойдеш на мяра ,не лови ш вяра каква гадост е  този грип точно. И една мадама ту ми разправя ,че  три щама  минават тази година-от кой да се пази  човек?Все  някой  ще ни изненада изотзад,поне да е  един ,че ако и трите ще ни минават ,бая  ще ни оправят.Незабравимо ще да  е.

# 530
Борянка, нали фарм. компании се не наситиха на печалби  #2gunfire
Забравих да притуря още една екстра - изпратих децата с др. баба, да не ги заразя и като се качвах по стълбите на последното стъпало така се излюсках  ooooh! Втори път ми се случва на едно и също място, но първия път беше доста по-безболезнено. Сета преди да се приземя на площадката нацелих с капачката на коляното ръба на стълбата  Sick Sick Sick Направо дъха ми спря и  едвам се извъртях та седнах на стъполото, та поседях 5 мин. След това го намазах с диклак и ме сложих вестник с олио. Почти няма следа и ме боли само като го натисна, като ходя не ме боли /да чукна на дърво/.
И тази еквилибристика от човек като мен дето ходи само пеша, бързо и дори на токове  #Crazy #Crazy
Та да се спъне / по-скоро не вдигнах крака достатъчно/ с удобни чехли в къщи  Sick Бабешка работа  Angry

# 531
ЧЕСТИТА ДА ВИ Е НОВАТА, МИЛИЧКИ!  santa2 Nature Snowman Nature Snowman

ПРАЩАМ ВИ ВСИЧКАТА СИ ОБИЧ И ТОПЛИНА! txtloves newsm76 Two Hearts

ЗДРАВЕ, СИЛИ И БЛАГОСЛОВ! newsm74 bg jump

Посрещнах Новата година с мисъл за Янето - тя ме научи да пия нурофен, което ме спаси. Благодаря ти, Яне!
Следващата ми прегръдка е за Яжка! Урааа, дойде си, ще се видим май най-сетне. Мини да се видим, Яге. Не съм заразна, хронична съм.  
Ееее, Мерче, път на контузените. И да не съм те чула да думаш за "бабешка работа"! Да не си извадила капачката? Коронен номер ми е.
Харесва ми идеята на Фло за неделя, при все, че малко ме е страх - не съм излизала навън вече 5-6 дена май. Добре, че има фирми за доставка на покупки по домовете. А за срещичката - като настане и кучешкият студ...  cold Ill

Леле, и сега няма да мога да си допиша, че "200 ме викат, 300 ме тикат", както викаше баба ми. И на 3-ти януари - бачкане. Къщата се поизпразни.

# 532
  • София
Ето съм!
Мери, много лошо при тебе. Дано поне удареното не боли. То за грипа е ясна работата, ще мине.
Яжке, радвам се за развитието при вас. Но много ме натъжи - как така детето не си е идвало заради гепен паспорт. И там има лесно - в консулската служба към посолството се вади пасаван при загубен документ. После в София и нов оригинал. А стария го обявяват за невалиден. Ако беше споделила щях веднага да дам идея.
У нас положението е бедствено.
Щамовете изненадаха Скъпия изотзадзе/по Борянка/ и ще се мре от нощес.
Втресе го, вдигна температура и се предаде. А уж приемаше нещата по мъжки.
Сутринта измерихме температура, следобяд не можал - не знае как.
Идеше ми по тел. да го инструктирам как мерехме едно време на бебетата.
Но пък да ми счупи термометъра - не, мерси.
Имам си 1 живачен и си го пазя като очите. 2та модерни мерят каквото си искат, не им вярвам.
Та по този повод не мога да обещая за неделя, но ми се иска. Той до тогава ще се оправи, ясно е.
Но ако вируса ме повтори ще отпадна. Нищо, ще чета репортажи.
Пък дано да му избягам. Имам предвид на вируса, не на Пл.

# 533
Добра вечер!
Не съм запозната с историята на Яжка, но щом тя е доволна, значи всичко е ОК!
Научих рецепта  от Мери за ударено- вестник с олио! Е, това нещо за първи път го чувам, ама ще го запомня. Всяка зима се пльосвам  я по гръб, я по корем, та информацията ще е от полза.
Който загаря често манджи като мен, търси инфо и ето споделям с вас, ако ви се наложи.

Скрит текст:
В съда се слага оцет да заври. Маха се от котлона, сипва се сода и се чака реакцията. След това се изтърква.  Онзи ден аз търках със сода. Мирисът на изгоряло изчезна след като натърках цялата  вътрешна повърхност на тенджерата с лимон. Оставих половин час и изплакнах добре.
Захабено външно дъно на съд се почиства като то се поръсва с морска сол. След няколко минути се полива с оцет чака се да прекипи и се изтърква.
Сега ще прочета за гела, че нямах време до сега и после отивам да спя. С внучка съм вкъщи. Утре пак. Освен това готвя за семейството на сестра ми, тъй като "готвачката" е в болницата с детето. То е  стабилно за сега.
Племенникът идва  да взема храната от нас, че живеят далече и няма как да отида в тоя студ с внучката  у тях. А те имат и по-малко дете, което не може да яде само сухо и затова решихме  да правим така, докато си дойде майка й. До края на седмицата ще бъда супер заета и може да не пиша. В четвъртък и петък ще замествам в училище, следобед частни ученици и става наистина натоварено. Ще се справя.  Ако мога вечер поне ще ви прочитам.
До скоро!
Добавям: Прочетох историята с гела и още се хиля! Лека нощ!

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 22:22 от K.A.G.

# 534
  • София
КАГ, дано бързо се възстанови оперираното детенце. А като си заета по-бързо ще минава времето.
Танита, завиждам за тиквеника и се облизвам. Но не ми се полага, казах.
Болния се събуди, гледа като след 5 ракии. Донатъпках го с лекарства, пръскахме гърлото и го зашеметих окончателно.
Сега спи и дори не хърка. Дано да е така и нощес.

# 535
КАГ, ти си добър човек и герйка! Шапка ти свалям. Пък ти си загаряй тенджерите и занапред. newsm64
Борянчице златна, как и положението? С Мерчето имате ли температури?  Ill
Айша, а на Пламен "падна ли му"  Joycostumed050 - това си ти. Много си го гледаш момчето, здраво да ти е.
Първата нощ когато се събудих с температура - Йоан спи на половин метър от мен - ми идеше да се гръмна. #2gunfire Другите стаи и те пълни със спящи хора, които ще ме пожалят на другия ден, ама ще е през 5 минути "къде е туй, какво да правим с онуй..." и т.н. И все пак софрите, колкото и скромни да бяха, пак аз трябваше да си ги пипна. Пак да кажа, че Яниният нурофен ме спаси. Е, на по-следващият ден заигра и АБ-то+всевъзможни откашлящи бози.  Sick #Cussing out Sick
Кари, ти вече по кръчми ходиш - поправяш се, демек, нали? Поздрави от Лилито. Ама и ти как си ги гледаш принцовете...  bowuu
Айде, утре пак. Ако не ме хване музата по-късно.

# 536
Здравче, благодаря! Герой не съм, добър човек мисля, че съм. То ако в нужда не си помагаме, що за близки сме. Пък и това е жест  към сестричката ми. Да е спокойна там горе, че нейните , дето си посвети живота на тях, са добре. Остави 8 човека за които се грижеше нон стоп - съпруг, син, две внучки с двама зетьове и две правнучки. И всички в една къща, макар и голяма, и на една маса. Докато свикнат без нея, ще им е трудно, но неволята учи.
Сега наистина лека нощ, че утре в 7.30 трябва да поема вахтата.

# 537
  • София
  Айша, това,което пишеш е така за възрастни.За децата е различно. За консулството не мога да кажа нищо добро.Оказа се,че не знаят промените в закона.Наложи се да се обърнем към  юриста на гранична полиция,за да ни даде коренно различен отговор,който се оказа  верният.
  КАГ, видях те в албума.Изненада ме,млада и хубава жена си.Дори не  приличаш на баба.
  За почивните дни се страхувам,че няма да мога да дойда. Това,което предвиждат метеорологичните станции е в пъти по страшно от това,което казват по медиите у нас.Дано да ни заобиколи,но за сега няма изгледи.Мисля от петък да не излизан за няколко дни.и без друго съм в гори Тилилейски. От както паднах в банята преди 2 години,ме е страх от счупване на кости,че няма кой да ме заведе до тоалетната ,ако се случи.Научила съм шефа при поледици да не пита за мене. Joy
   Борянче,пази се и стой до печката през ледените дни,да не се върне вируса!
   Мери,съчувствам ти за падането.Намерила си му лекарството и бързо си взела мерки,това е хубавото.
   Айша,бързо да се оправя Пламен и да бяга в таксито,че в поледиците ще има доста клиенти!
   Здравче-мравче , заразна,хронична...прегръщам те,каквато и да си! Бързо да се оправиш и никакво боледуване повече!

# 538
  • в малка спретната къщурка
Добро утро! Heart Eyes
Спала съм, като ТЪПАН.Легнах рано и макар наспана, не ми се мърдаше от леглото.
Брех, какъв е този грип тази година, опасна ГАДИНА излезе.Всички ще му легнем, както е тръгнало.
Дано им излязат грешни прогнозите, а циклоните да развалят "седянката" с време/ по Чолаков/, че не ни е до бедствия вече, а и на работа трябва да се ходи.

Кафето от мен, чупките в кръста, оставям за друг. Heart Eyes

Лек, приятен и усмихнат ден!

# 539

Чакам ви  тук

Добро  утро...за  пръв път от доста време се събуждам акто нормален човек,ама наистина нормален...наспала се ,бодра  и свежа.
Обаче да не се поглеждам в огледалото,защото е плашещо,толкова изприщено,като за седем грипа,наистина е тежък и отвратителен този.За  радост свърши  и дано няма друг ,то няма и какво да правя,печката и до печката,компа и плетката вече,че  срамота,нищо не съм изплела ...старата плетачка аз.
Вземайте мерки незасегнатите,наистина  ...аз подцених  проблема  и  си платих ,
Здравунке ,щъ  съ упраим...

Общи условия

Активация на акаунт