За тези, които четат любовни романи №26

• 88 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • варненка от София
С удоволствие Hug
Ох, купих си от книгите на лидъл две на Меган Мълри - Невъзможният принц и Ако обувката е по мярка. Първата е ужасно преведена, на моменти изобщо не се разбира какво четеш, все едно гугъл е минавал. Втората за сега по-бива. Обаче са все едно булеварден роман Confused

И аз си взех този Невъзможен принц, но така и не съм го почвала. Имам доста неща за четене на хартия, но по Коледа ме зарадваха с Киндъл и сега съм се посветила на фен преводите.

Благодаря на всички неуморни пчелички, които превеждат, явно от издателствата е трудно да се дочака някоя завършена поредица.

Четох, че ИБИС ще пускат нещо ново на СЕФ, но така и май не уточниха по кое време. Тиара ме разбиват с тяхното мълчание и тегава комуникация, а Егмонт са ми направо черни тези дни.

Хера, голямо признание е това, наистина, честита корица!

# 301
  • Плевен / София

Благодаря на всички неуморни пчелички, които превеждат, явно от издателствата е трудно да се дочака някоя завършена поредица.

Четох, че ИБИС ще пускат нещо ново на СЕФ, но така и май не уточниха по кое време. Тиара ме разбиват с тяхното мълчание и тегава комуникация, а Егмонт са ми направо черни тези дни.

+1
  Издателствата негодуват за фен преводите....но това е следствие на тяхната "политика" на издаване... за поредицата на Джей Лин въобще нищо не казват  Peace и само тя ли е... Naughty

# 302
  • Бургас

+1
  Издателствата негодуват за фен преводите....но това е следствие на тяхната "политика" на издаване... за поредицата на Джей Лин въобще нищо не казват  Peace и само тя ли е... Naughty
И аз негодувам срещу издадетлствата ама някой да ме пита, не че периодично не ги уведомявам за моето мнение за тях, ама надали четат имейлите си.  Mr. Green
Ако не бъркам по молба на Ибис беше спрян фен превода на Шерилин Кениън, на някоя от книгите за Нощните ловци, защото била в издателският план на издателството и т.н. ала бала, а познайте дали беше издадена официално  Twisted Evil
Така че да са живи и здрави тези които правят фен преводите, да имат многооо свободно време за да ни радват по често  bouquet

# 303
  • варненка от София
Абе вероятно не им е леко да оцеляват и на тях, имат много разходи, предполагам - превод, авторски права, печат, заплати, осигуровки, но не мога да приема, че с лека ръка спират нещо започнато и го оставят недовършено, това е нещото ,което ме нервира най-много, в случая на Егмонт не са една или две поредици, пускат се обещания, почакайте, дайте шанс, ала ти бала ти - татко каза ,че ще ми купи колело... ама друг път. Просто маркетинга им куца нещо явно, но и да се оправдават, че нямало интерес и да ми пускат разни турски бози, ами не са честни. Ако няма интерес дали ще е това непрекъснато питане и очакване за продължения, едва ли. Място под слънцето има за всички и съм доволна ,че има хора готови да превеждат.
За съжаление английският ми е на средно ниво и категорично не мога да изпитам удоволствие от четенето в оригинал, а езиците с които боравя свободно са световно неизвестни Mr. Green, но може би трябва да проверя какво има преведено на чешки и словашки.

# 304
  • Euskal Herria
Разчитам на фен преводи - на български език и книги, преведени на руски, за да чета нещо интересно.
Вярно, на никого не е лесно, ама издателствата хем се сърдят, че нямало продажби, слаб интерес и пр., хем пък и нищо не предприемат, за да подобрят положението. Не мога да се съглася, че няма интерес към историческите любовни романи примерно - колко запитвания има, отправени и към Ибис, и към Егмонт, и към Тиара. Или отговарят уклончиво, или мълчат. Откакто не съм в България, купувам почти всички електронни издания. Вече сериозно взех да се замислям дали си заслужава да почвам да събирам някоя поредица. Едно, че няма гаранция дали ще бъде довършена, друго - че много често почват поредицата от пета или осма книга. А каква е логиката за това - кой знае. А да не говоря, че понякога познаването на нормите за правопис, пунктуация, изразни средства на български език е буквално мисия невъзможна. Нерядко има и спестени сцени от оригиналния текст или направо създаване на нови.

# 305
Яна, на испански не четеш ли? Мисля, че всеки американски автор се издава и на испански, испаноговорящата общност е огромна.

# 306
  • Враца
Мисля, че всичко опира до цените на книгите.

Повечето е-книги на промо могат да стигнат до цена 0.99 долара, а не рядко ги пускат без пари за по 2-3 дни.

Ако на месец чета 10 книги, от които си взема безплатно 5 и си купя 5 на намаление - това прави около 5 долара, или 7-8 лв.

Бг е-книгите са мисля около 6 лв, за някоя на промоция не съм чула.

Явно амазон могат да си го позволят, както и авторите, които се самопубликуват.

Ако пък си купуваме хартиени - 15 лв средно - ами за такъв тип литература това са си повечко пари.

А да не говоря, че понякога познаването на нормите за правопис, пунктуация, изразни средства на български език е буквално мисия невъзможна. Нерядко има и спестени сцени от оригиналния текст или направо създаване на нови.
Ти ме изуми с тези нови или отрязани сцени  Rolling Eyes

# 307
wa_wa подкрепям напълно тезата ти. Тези които четат ги спира най-вече месечния им бюджет.  След цената на книгата се нареждат и другите спънки като достъпност, качество , ограниченост на избора и т.н.

.. те тези дето не четат.. те просто не четат...

# 308
  • Euskal Herria
 rire, нивото на испанския не ми е чак толкова добро, поне така смятам. За статии примерно - няма проблем. Но пък не съм и опитвала да зачета книга. Иначе редовно разглеждам какво има в книжарниците.

wa_wa, за съжаление е вярно. Мои приятелки, които четат в оригинал, коментираха, когато сме обсъждали някоя книга или автор. Така научих, че има и епилог в "Да целунеш ангел" примерно - на Филипс. Ама в бг изданието той липсва. Не знам сега дали Ибис са го добавили, защото писаха, че само ще осъвременят превода (ползват стария) и ще включат и епилога.
Електронните издания на български струват около 10-12 лева, рядко има по-евтини. Само веднъж помня промоция за книги на Клайв Къслър - по 1,50 лв всяка. 

# 309
  • варненка от София
Ами аз мога да ви кажа какви пари давах за хартиени книжки в България, на седмица поръчвах по веднъж и под 50 лева поръчка не съм правила, от 50 нагоре, което не е малка сума на месец, но обичам да чета, обичам книгите и т.н. Но наистина много, ама много ме ядосаха тази седмица Егмонт и определено започвам да преосмислям доста неща. Не смятам да престана да купувам хартиени книги, сантимент са ми, обичам да си ми замирише на мастило да си разлиствам страниците, но да си правят гаргара с мен като клиент, ами не ме радва пък. И силно се съмнявам, че няма интерес към съответните поредици, просто са решили да вложат пари в нещо друго.

В тази връзка, ако има дами във Варна и желание да четат хартиени с книжки, с удоволствие бих дала, който страда от липса на четиво. На Егмонт любовните имам всички, на Тиара букс, на Ибис доста, Хермес, абе книги да искате Simple Smile

# 310
Прочетох "Херцогиня по неволя" на Маделин Хънтър. Историята не ми беше много интересна, но главните герои ми бяха симпатични.

Започнах:.

# 311
П.П продължение на Порочен милионер ще има ли?

Първо, честито за снимката, страхотна е, и то на корица на любима авторка. БРАВО! Иначе ако питаш за "Порочен милиардер" на Мегън Марч, тези дни излязоха Real good man и Real good love с историята на Логан и Бенър, над които вече се работи Whistling А за май месец авторката готви Real dirty и Real sexy, в които ще се насладим на историята на кънтри певеца Боун Трашър, с който се запознахме в "Порочни удоволствия". Hug

# 312
...
Ти ме изуми с тези нови или отрязани сцени  Rolling Eyes
е, добро утро  Laughing то си е всеизвестен факт. Сетих се как преди много време тук коментирахме за една от любимите ми серии Кадифе -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785173.msg28429214#msg28429214

# 313
  • В къщурката на хълма на феите
леле, какво направихте днес .. изприказвали сте света! Shocked

# 314
  • Стара Загора
Ехааа момичета много ви благодаря!
Емоцията и адреналина са ми в повече Mr. Green
Аз чета колкото да не заспя Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт