термин септември 2017

• 46 623
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Да се похваля и аз със сърчице.Днес съм 6сед.и7дни.Лекаря ми не е от най-приказливите и не ми каза дали по ехограф си отговаря на седмиците.Сметна ми термина по цикъл и каза ще се видим след месец да ти покажа крачета и ръчички.

# 556
Честито сърчице 💗
Gerda ако нямаш близък контакт с него мисля че няма страшно, по- опасно е ако е с кашлица или вирус... можеш да ползваш маска ако ще се чувстваш по-защитена.. ако пък искаш кажи кажи на мъжа си да изчакате с гостите все пак бебче е по-важно и ти да си здрава..  Peace
Трябва да се пазим, вчера доки ми каза че бебче нямало изградена плацента още, с което трябва да внимаваме от вируси и такива неща.. изрично ме предупреди и да не вдигам тежко..
Аз днес ще правя спагети Корбонара, с това ядене всеки ден ми писва. Пък и с детето се съобразявам, не може всеки ден на сухи наща като мене да е!
Днес уцелих много хубаво време леле от кога чакам такова слънце..  🌄🌄🌄 Hug

# 557
Аз днес съм на туршийка с течен шоколад, нещо изтрещявам. Гинеколожката ми е болничен до средата на февруари и нямам намерение да я чакам. Къде да се прегледам в София? Помагайте 🤔
Може да отидеш в Майчин дом в 216 кабинет. Ултразвука е много хубав. Може да отвориш сайта на Майчин дом-София, където пише "свободен прием" и там е посочено кои дни и часове има лекар на ултразвука и кой е лекаря. Може да отидеш и във всяка частна клиника.

За парацетамола - може по време на бременността.

Мен от днес ме боли гърлото, дали е от повръщането сутрин, или нещо се разболявам.  newsm78 Какво може да смуча за гърло?

Между другото и аз имам един много сериозен проблем. Точно когато съм забременяла и малко след това изкарах грипа "Хонконг" и след него и чревния. Повече от седмица бях болна. Тези вируси са атакували и клетките на формиращия се плод. В четвъртък ще го споделя на доки. Много ме е страх.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 10:00 от *Noel*

# 558
Преди закъснението ли е било разболяването?

За гърло: мед и сода, мажеш.Неприятно е,но след второто намазване всичко се пресича.

# 559
И аз изкарах тежък грип в началото на януари и тъй като не предполагах, че съм бременна пих Нурофен Стопколд. Сега ми е притеснено, но на първия преглед бях толкова ошашкана, че забравих да кажа на лекарката. Сега си водя в един бележник въпросите, които ще й задам. Дано всичко е наред.

# 560
Ако сте пили нурофен преди закъснението няма страшно.Както и грип, ако сте карали тогава.Колкото е било по-рано в развитието на ембрито,толкова няма за какво да се притеснявате.

# 561
Момичета, влизам само да ви кажа, че вие сте страхотни. Ей така, понеже ви има.  newsm18  bouquet bouquet

# 562
  • София
Surasura, много яко беше това Simple Smile
Някой ще ми помогне ли с гестационните седмици? Знам , че май вече е дискутирано, но тотално се обърках. Вчера бях при лекарката и тя ми каза, че съм в 5 седмица и два дни. По калкулатова съм в 6та и два дни. Изобщо не ми се връзва как го смята, нито от датата на ову, нито на последния цикъл. Последния беше на 15 Дек, а не мисля, че тя би се объркала  Rolling Eyes

# 563
Surasura, много яко беше това Simple Smile
Някой ще ми помогне ли с гестационните седмици? Знам , че май вече е дискутирано, но тотално се обърках. Вчера бях при лекарката и тя ми каза, че съм в 5 седмица и два дни. По калкулатова съм в 6та и два дни. Изобщо не ми се връзва как го смята, нито от датата на ову, нито на последния цикъл. Последния беше на 15 Дек, а не мисля, че тя би се объркала  Rolling Eyes
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

# 564
  • София
Този ми дава в шеста
Може би 5 седмици и два дни го дава шеста

# 565
По аменорея си в 6, но по овулация и зачеване е друго.Няма повод за притеснение.

# 566
  • София
Simple Smile
Не чак притеснение, просто да знам,
Но този последния е явно както докторката го брои, от него ще се водя

# 567
Този ми дава в шеста
Може би 5 седмици и два дни го дава шеста
Ако първия ден на последния ти цикъл е бил 15.12 според мен си 6с.+2д., което си значи, че си влязла с 7-ма  newsm78

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 20:09 от kalcheva91

# 568
  • София
 newsm78Тя каза пета и два дни

# 569
newsm78Тя каза пета и два дни
Не знам наистина. Моя си ми го изкарва приложението и док ми го потвърди. Даже тогава той викаше 6+6, аз му викам, не 7 и накрая каза, че съм била права. Но.... лекари... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт