термин септември 2017

• 46 619
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
нормалната бременност е 40 седмици, изчислено  от деня на последната менструация. Миналия ден ходих за направление и ЛЛ пита ти в коя седмица си , казвам в 7ма, а тя - кога ти беше началото на посления цикъл, смята смята и накрая казва , а не си в 7, в 5та си. Направо обори мнението на гинеколога, който в 5г.с. ме прегледа, 2седмици преди да отида при нея. То е ясно, че не се забременява тогава, но така са приели да се брои /лично аз не съм се задълбочавала в търсене по този въпрос защо/.

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 20:48 от грозда

# 571
Момичетаа 😊 днес и аз влизам в 7ма г.с. Вече имате сърчица, надявам се и ние да имаме. Моят лекар най-накрая ми даде час за 17.02. , което ще и 10г.с. +0дни. Нямям търпение. На 12г.с. ще сме в България и ми се иска да направя и там консултация. Може ли някои да препоръча лекар с добър скан, а пък и си мисля за повечко тестове? Как проверяват в България за синдром на Даун, например?

# 572
за синдром на Даун -
биохимичен скрининг, фетална морфология , амниоцентеза

# 573
Добро ви утро прекрасници:) будна съм от 06 ч. И ме боли глава, дано да мине, че отивам на работа.
Относно болните и пиещите лекарства в началото, мисля че няма проблем- аз пих упсарин, геломиртол и ериус, казах на док и той отговори да не се притеснявам. А в момента си пия и хапчета за кръвното и ако се наложи мога да си пия и ериус, тъй като имам алергия от врага и студ.
Иначе се чувствам Ок, изключвайки страховете които имам понякога,  но се старая да ги разкарвам.
Пожелавам ви прекрасен ден, изпълнен с усмивки и спокойствие Simple Smile

# 574
Добро утро tenderseducer,

Хубав и лек работен ден!

Аз още се излежавам. Толкова обичам почивните дни...Тишина. Спящо домочадие и хубаво кафе Simple Smile...

Днес не ми е толкова зле, както предходната седмица. Дано приключва вече.

# 575
Лекарствата за кръвно ги сменят с допегит, ако не се лъжа.
Направи специализирана консултация, ако си от София, д-р Маринов.

# 576
Добро утро мамчета аз нещо всяка сутрин едвам ставам като ударен хеликоптър съм  Thinking а ме чака закуска да правя и пусто чистене.. ама нещо главата се опитва да проболва..та какво се пиеше за такива случаи? За корем, глава??? Забравила съм newsm78

# 577
Главата може да те боли, защото имаш нужда от нещо сладичко - пий сок, или компот да видиш дали минава.

# 578
  • София
Добро утро Simple Smile
Желая спокойни почивни дни на всички с по-малко оплаквания
И аз тъкмо се чудя какво мога да пия, че вчера около мен имаше много подсмърчащи и днес се събудих една отпаднала и се чудя да ли от бременноста или нещо ме хваща Sad Витамин Ц в по-голямо количество може нали? Със всичките неща дето пия- дуфастон, фолиева, аспирин протект, магнезии, но шпа.  newsm78

# 579
Герда, аз съм забременяла някъде около Коледа и точно тогава се разболях и продължи до към 01.01. Изкарах и двата грипа един след друг. Пила съм какво ли не - нурофен, максгрип, геломиртол, бусколизин, спазмалгон, еманера, деган.  Sad
Даже предишната лекарка изказа съмнение, че затова ще направя спонтанен аборт, понеже вирусите са атакували и клетките на плода.

Между другото, с второто ми дете се разболях в 2-ри месец и то много, излезе ми и херпес, но нямаше никакви проблеми.
С първото като бях бременна имах е-коли, 3 пъти пих антибиотик само до 5 месец. Явно така ми е писано с тия бременности. ooooh!

# 580
Благодаря Герда ще пробвам, може да е  и от глад  Laughing корема стърже втора симфония на лили иванова ветрове  Grinning сега докато го укротя  Blush #2gunfire

# 581
Ноел, аз защото правя инвитро знам, че в началото ембриончето е клетки и няма страшно. После при органогенезата има някои важни неща.
 Грипът е опасен в големите месеци.

# 582
Добро утро и от мен!
На всички ни пожелавам хубав и спокоен почивен ден Simple Smile

Чета че някои девойки ги боли глава, та ще споделя моята история. Преди няколко седмици ме заболя глава. Първо лекичко и аз пих, хапнах, легнах, загасих компютри, телевизори и се надявах да мине, ама към 11 вечерта вече адски ме цепеше, че чак ми се повръщаше. Четохме с таткото в нета, че не може аналгин, само парацатамол. Намерих еднин блистер, замъкнат от БГ, ама му изтекъл срока Shocked. Та пратих милия да купува нещо, въпреки че той протестираше "Не пий нищо, опасно е за бебето" - ама на здрава глава съвети много се дават. Той взе, че се забави час и половина, докато намери аптека която да работи, а аз през това време масаж на вратлето главата, раменете и започна да отпуска малко по малко. Когато той се прибра със спасителните хапчета, накарах го и той да ми направи масаж и нещата малко просветнаха. Видях че хапчетата са парацетамол и се отказах да ги пия - парацетамола никога не ми е помагал за главоболие  no. След доста масажи и едни малко по специални техника за вратлето към 3 часа успях да си легна и на сутринна беше вече по-добре. УФ дълго се получи!

Та съвета ми е от време на време профилактично масажче на раменцата и на вратлето, а ако може и на цяло гръбче. Разбира се не всяко главоболие е свързано със схванат врат, но масажът ще подобри кръвоснабдяването и ще релаксира мускулите и ще ви се отрази супер, а и ще се поглезите малко.

# 583
  • София
Sunsmile, аз направо си умирам за масажче, но мъжа ми все се прави на разсеян, дори му споделих накратко историята ти, но не се е втурнал като го гледам Joy

# 584
 Joy Joy Joy Разбирам Изабела. То и моят беше труден за увещаване, ама след оная вече е по-склонен, явно много зле съм изглеждала. Даже миналата седмица през техния офис бяха раздавали талони с отстъпка за първи преглед от специалист -хиропрактик. Той взел че изпросил едно и за неговата приятелка. Та ние туп и двамата на преглед. Излишно е да казвам, че човекът откри някакви блокажи и проблемчета - повече при мен и по-малко при него  Mr. Green. Сега сме решили да вземем да пробваме един курс терапия да видим как ще се чустваме. Но понеже ни предстои пътуване, ще започнем след от 13-14 февр. нататъка.
Ако има някое мамче с "личен сблъсък" с хиропрактиката ще се радвам да пише. Може и на лични  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт