Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 2
Човек, който иска да работи с хора трябва да е отдаден... да дава повече,  от колкото получава и да не го интересува първо заплащането. Освен това във всяка професия има успели и неуспели...всичко зависи от теб!

# 31
 • Мнения: 7 442
На мен пък усилено ми се върти в главата да уча "Псохология".
Интересно ми е.
И имам нужда да си натоваря мозъка по друг начин.

Дайте насоки къде може дърта коза като мен да го учи задочно?

# 32
 • Мнения: 9 052
Психология има много приложения. Не мога да си представя някой да остане без работа с тази специалност . Със сигурност за местата с по-високо заплащане ще има пове4е конкуренция.
Excuse me ако за кеф го у4иш ок, но ако ще изкарваш насъщня с него и си впе4атлителна ... не знам дали е ок.

# 33
 • София
 • Мнения: 36 889
Да, едно от любимите е ейчарстването. И някои като започнат с глупави тестове и още по-глупави въпроси, човек дори може да се сети от кой учебник са ги взели, а изкушението да ги $препита$ дали знаят какво правят и защо го правят е голямо. За щастие не ми се налага да се занимавам с такива корпоративни щуротии.

Иначе има доста хора, които решават, че трябва да се захванат с психология, опитвайки се така да разрешат собствените си вътрешни проблеми, та нещо объркват ролята, която е подходяща за тях.

# 34
 • Мнения: 9 052
няма 4овек без ли4ни проблеми .

# 35
 • София
 • Мнения: 36 889
така е, ама като започва да бърка потенциалната си роля на пациент с тази на терапевт, нещата могат да станат страшни.

# 36
 • Мнения: 9 052
Да, и аз им нямам никакво доверие.

# 37
 • Мнения: 7 442
но ако ще изкарваш насъщня с него и си впе4атлителна ... не знам дали е ок.

Извини ме, не те разбрах?

# 38
 • Мнения: 9 052
но ако ще изкарваш насъщня с него и си впе4атлителна ... не знам дали е ок.

Извини ме, не те разбрах?

Ами аз преди време записах 2 годишно дистанционно една подобна специалност : Psychologische Beratung-Personal Coach , което е доста по елементарно от психология, но пак си имаше практика с истински слу4аи . На теория вси4ко е много интересно обяснимо,  но на практика пред теб стои някой, който може да не ти е сипати4ен, да е постъпил доста в разрез с твоите ценности, или да е преживял неща за които не ти се и мисли ... и ти трябва да можеш да го приемеш без пристрастия или без да се опиташ да го утешаваш .  В смисъл ако си много 4увствителен ще го мислиш и ще те натоварва.

# 39
 • Мнения: 7 442
Разбрах.. Hug
Не, аз нямам намерение да практикувам, не си търся нова професия.
Но ми е интересно и ми се иска да се занимавам с нещо допълнително.

# 40
 • Мнения: 9 052
Ами да , много е интересно, но е пълно с желаещи да правят нещо интересно без да се натоварват и не съм сигурна колко ще ти е рентабилно.
Аз не се занимавам с това.

# 41
 • София
 • Мнения: 36 889
Аха, да си играеш на психолог, който оправя чуждите животи, ама гледа да не носи отговорност. Нещо си объркала реалността с личните си фантазии.

# 42
 • Мнения: 7 442
?
Има много хора, които на "дърти" години учат нещо за собствено удовлетворение.
Надявам се да съм една от тях.

Попитах за инфо от знаещите тук - къде е удачно да се запиша задочно?

Не че ако реша наистина да го правя - няма да се разровя сериозно и да питам и проучвам.

Моля, не ме анализирайте - ако имате мнение по въпроса ми - споделете го. bouquet

# 43
 • Мнения: 9 052
Е, да , бързо съдим Simple Smile
Има приложение на мног оместа ,където не е задължително да се оправят нечии животи .
Просто давам примери :
Можеш да правиш например тестове към списание; да подпомагаш интеграция на чужденци в релокейшън агенция, да станеш медиатор , да правиш курсове за тимбилдинг, програми за това, против мобинг във фирми и у-ща ... сам си избираш приложение, правиш програма ...

Personal Coach не е психолог, нито дори психотерапевт. А и тя ме попита за нещо леко и интересно Simple Smile
Има приложение.

Пък и аз го записах по време на майчинство и дистанционно именно от интерес , не защото хуквам като Доналд Дък да оправям съдбите на хората . Теорията и инструментите са наистина много интересни Simple Smile

Excuse me има доста специалности дистанционно . Имам дружка , която така записа хранителен консултатнт (Ernährungsberatung) и приложение на подправките (в смисъл кое как действа и кога и как да се прилага спрямо 4овека ). Има много интересни неща.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 10:34 от Bandiera rossa

# 44
 • София
 • Мнения: 36 889
Аха, аз затова не ги харесвам тези работи - някой си тръгнал да коучва други, или пък да прави глупави тестове за женски списания, тимбилдинги, мобинг програми.... Или бизнес, търсещ лапнишарани, или объркване на собствената роля. Като гледам, повече я карате от типа, все едно е хоби или просто една пазарна ниша, и изобщо не осъзнавате за какво става въпрос. Въпиюща некомпетентност, която води до опасни послествия за тези, които имат лошия късмет да се доверят. И естествено, никаква мисъл за отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт