Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 803
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
И аз май трябва да ползвам гудрийдс. Не помня какво четох миналата година, освен тези, които четох през декември  Embarassed

# 361
Аз нея с Глинени крака много ги харесвам.

Всички книги за стражите са хубави  Simple Smile Пратчет веднъж беше написал, че му е трудно да започне да пише книга, която да не е за стражите (това май беше преди Тифани и книгите за пощаджията). Предполагам, че и на него са му били любими. Heart Eyes

# 362
  • Майничка
Моите категорични номинации за 2016 са двете излезли части на "Фиц и Шута" на Хоб и "Под пара" на Пратчет. Трета трудно ще избера - кандидатите са много.

# 363
Ок, променям едната си номинация - вместо Батман Аполо, номинирам Под пара - четох я отдавна в оригинал, но на бг я имам от скоро  Simple Smile  (извинявам се за отсъствието на кавички, но тази клавиатура, на която съм в момента, ми е малко неудобна и затова си ги спестявам)

# 364
  • София
И почна да става като в онази тема...

Да си направим анкета за фентъзи-книга на 2016г.  3-те най-добри книги, които съм чел/а в 2016г.
Нали така беше, да сме чели 2016, все тая в оригинал, не оригинал, кога е  издавана по света и у нас.

# 365
А кой ще брои гласовете? Не, че нещо, но ако нямаме кандидат с железни нерви, по-добре просто да си обсъдим на кого какво му е харесало от прочетеното наскоро.

Поредицата за Тифани с удоволствие бих я номинирала. Тя става и за по-малки деца Simple Smile. Мисля да я чета на децата като свърша с Хари Потър.

# 366
  • Вестерос
Аз ще броя.

До кога да дадем срок за номиниране? Края на месеца?

# 367
 Ох, колко много сте изписали, едвам ви изчетох. Че и нова класация сте започнали.

Първо да кажа - аз спирам аз известно време с фентъзито. миналия месец купих  5 или 6 книги, този месец 4, всичските между 15 и17* лева, това ми се отрази на бюджета.

Иначе ако трябав да се номинират 3 книги прочетени през 2016 ще повторя вота си.

1. Съдбовният кораб - Робин Хоб - издадена през 2016 - четена декмври 2016
2. Зарево - Браян Сандърсън -  издадена през 2015 - четена декмври 2016
3. Под пара - Тери Пратчет - 2016 - четена декемеври 2016

много ми е чудно как ще се броят точките за под Пара, защото видях, че някъде е сложена първа? ще се усреднява ли резултата между първо и трето място или ще се брои общо кой колко пъти я е споменал? за това предпочитах с по една книга да бъдем, но щом сте решили - нека да е с три. bouquet

иначе съм чел и другите книги - през януари напр .четох Жрицата в Бяло на Т.Канаван и Кръвен обет на Браян маккеълн и ги намирам много добри (Кръвен обет заслужава второто място вместо Зарево) но понеже са книги четени през  средата на януари 2017 няма да ги включа.

Краят на месеца е приемлив срок, инак много ще се разтегнем във времето, като се има предвид, че класирането е за миналата година.

*СТрахотен удар направих със Съдбовният Кораб  - на панаира бе намалена от 22 лева на 15!

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 14:51 от Джон Сняг

# 368
  • Вестерос
Всяка книга носи 1 точка за нея, без значение дали съм я написала първа или трета. записах до сега номинираните.

# 369
  • Вестерос
А ще включим ли и фантастиката ? Или само фентъзи книги?

Точно това щях да попитам и аз  Simple Smile
Аз мисля , че и двете

# 370
С втората номинация съм наясно, но за третата ще си помисля и тогава ще ги обявя и двете.

# 371
  • Вестерос
Добре, Уундекайнд също има право на още 2, както и Гаргамела

# 372
Само фентъзи номинираме, нали?
1. Ритуал на Марина и Сергей Дяченко
2. Вещерът на Анджей Сапковски
3- Поредицата Стъкленият трон на Сара Маас

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 15:38 от fata_morgana

# 373
аз предлагам за фантастика отделно - все пак това напоследък си се отдели като отделен жанр. - фентъзито предполагам най -общо "меч и магия", а фантастиката  - поглед в бъдещето- Разбира се много е относителон какво се разбира под фантастика. "Хрониките на Амбър" е доста смесено между фентъзи и фантастика, но Азимов  с неговите роботи едва ли има място в тези класации.

# 374
  • В полите на Пирин планина
Може ли недовършени поредици да номинирам?

"Пътят на кралете" на Брандън Сандърсън - за сега 1 и 2 книга.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт