ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 102
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Аз подадох за еднократна помощ и детски в Пловдив и искаха бележка за децата (платих съответната такса), копие на акта за раждате и оригинала, бележка от джипи за ваксините на бебе.... Най-добре звъннете в социалното във вашия район и ги питайте какво искат.
Главичката на баткото я мажех с преварен зехтин преди баня и решех със ситен гребен, така ги махнах крустите бързо и евтино

# 121
Мона, то и бебка ми е кротка, но и аз не я оставям да плаче. Спането е различно всеки ден. Не е лесно, но пък се наслаждавам на всеки момент, че времето лети!
За еднократната - днес мм подаде документите: декларация, копие от акта за раждане на всички деца и оригинал за справка, л.к. и IBAN. Друго не са му искали, става въпрос за Варна.

# 122
И аз подадох за еднократна, декларация на място, копие от акта за раждане, удостоверение за сметка от банката.

# 123
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
лецитина - Лецитинът помага да се разбият мастните частици и им пречи да се слепят. (Яйчният жълтък съдържа лецитин, затова помага майонезата да е гладка.) След няколко седмици ежедневен прием на лецитин, някои майки, които страдат от хронично запушени канали откриват, че те спират да се получават. (Може да е необходимо да продължите да приемате лецитин, за да попречите на запушените канали да се случат отново.)"

# 124
И аз да се включа, докато Ханна спи.  И при нас не е по-различно-колики, реване за сън, реване от скука, реване за гушкане и люшкане... Абе реване за всичко.  На 26-ти става на два месеца и от 2640гр. в момента е 4420гр. Качва стабилно!!!  Яде по 130мл аптамил комфорт.  Тук има аптамил Пре, което го водят като кърмата, но вече не я засища, а и много колики получава от него заради лактозата явно. Та затова сменихме.  Факт е, че с пре, изкарваше макс 3 часа между храненията, а с това 4-4,5. Иначе и аз като някои от вас съм по цял ден с детенцето сама и понякога ми идва повече като реве и не мога за 5 мин да я оставя  #Crazy  за памперсите- минахме на Pampers active dry 2 от premium care 1 , още като стана 3 кг и нещо.  Просто ластичетата на кръчетата много започнаха да се отбелязват и аз реших, че е време. Разбира се, че са пропускали, но това е ставало един два пъти и то ако е пикала много или не е бил добре стегнат памперса. 

# 125
  • Лондон
Pipapo,аз пък храня моя син с Аптамил pro futura,дали за едно и също говорим,защото и аз забелязвам нещо подобно,докато с нормалния Аптамил издържа по около 2.5-3 часа между храненията,с Аптамил pro futura издържа около 2. newsm78

# 126
.

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 11:35 от SilviyaG23

# 127
Силвия, много сьжалявам за тези проблеми, които си имала! Сигурна сьм, че всичко ще е ок с твоето бебенце, не се притеснявай, ще наддаде. Аз имах подобни проблеми, но явно в по-малка степен. От около 7-ми месец започнах да вдигам крьвно, но от лекарите не мога да се оплача. Даваха ми нужните лекарства, но вьпреки това така и не спадна до нормалните граници. Чак до 200 не е стигало - най-много 140/100, което пак е доста. Така в 36 г.с. и няколко дни ми направиха секцио. Моята бебка сьщо беше мьничка - 2.400 кг и 45 см, но сега вече е почти 4.500 кг и на дьлжина още преди 20 дни беше 52 см. Станала е направо дебелана. Не се притеснявай, и твоето бебе ще навакса.

При мен последните новини са, че стана това, от което най-много се притеснявах - бебка е грипава. Пьрво мьжа ми се разболя, после аз и естествено я заразихме  Sad Сега от няколко дни е с кашлица и намален апетит. Педиатьрьт каза, че засега е в стабилно сьстояние, но трябва да внимаваме да не се влоши. Дано се оправя, че ми е много притеснено.

Мона Лиза, аз така бях се побьркала в началото от умора и недоспиване.  Хранех Виктория на всеки 3 часа като пьрво сменях памперс, после кьрмене около половин час, после давах АМ, след това оригване и докато свьрши процедурата след малко трябваше да я повтарям. Педиатьрьт ми каза обаче, че едно хранене не трябва да продьлжава повече от 20 минути и каквото изяла-изяла. После се дава чак на следващото хранене. Знам за кьрменето на поискване, но това е което той ме посьветва. Така и така, от 10-тина дни за сьжаление спрях да я кьрмя, тьй като имах много малко кьрма и нямаше смисьл да продьлжавам. Сега вече е по-големичка и яде по-големи количества на по-големи интервали от време. Вечер често не иска да заспи сама, а гушната или на рьце, но пьк ведньж като заспи, не се буди по 5-6-7 часа и най-накрая и аз успявам да се наспя. Пак по сьвет на педиатьра не я будя да я храня ами изчаквам тя да се сьбуди и да поиска. Искам да кажа, че и твоята като порасне малко, ще успееш да спиш малко повече, предполагам.

# 128
Силвия , искрено съжалявам за това, което си преживяла. Дано бебче бързо да наддава и да сте здрави!
Анастасия, бързо да оздравявате и вие и да се пазите.
Много ме е страх и мен от болестите, от няколко дни ми дере гърлото и ходя с маска, даже с нея спя....дано са ни здрави дечицата!

# 129
SilviyaG23, много се радвам, че си се сетила накрая да идеш в МД! Докато лежах там Октомври и Ноември, идваха няколко момичета с усложнения, а иначе платили пакети като теб в частни клиники. Но поне по-навреме ги бяха пратили, при теб е наистина ужасно да те забавят така! Важното е, че бебето ти е в най-добрата неонатология и ще се погрижат чудесно за него! Моята девойка също беше 1 ден в кувьоз и после 2 дена там, видях какви професионалисти са хората. И аз съм безкрайно благодарна, че спасиха мен и бебето. Но само като разбрах, че имам проблем , се вдигнах от друг град и отидох в МД! Дано прочетат повече бременни и да знаят къде да идат, ако се получат усложнения.

Бианка я кърмя на поискване и през нощта от известно време насам взе да прави големи паузи - например снощи е заспала в 1 часа и се събуди в 7 сутринта да яде чак. Но за да заспи в 1, преди това е яла 3-4 пъти през половин час  #Crazy

# 130
Силвия, много сьжалявам за тези проблеми, които си имала! Сигурна сьм, че всичко ще е ок с твоето бебенце, не се притеснявай, ще наддаде. Аз имах подобни проблеми, но явно в по-малка степен. От около 7-ми месец започнах да вдигам крьвно, но от лекарите не мога да се оплача. Даваха ми нужните лекарства, но вьпреки това така и не спадна до нормалните граници. Чак до 200 не е стигало - най-много 140/100, което пак е доста. Така в 36 г.с. и няколко дни ми направиха секцио. Моята бебка сьщо беше мьничка - 2.400 кг и 45 см, но сега вече е почти 4.500 кг и на дьлжина още преди 20 дни беше 52 см. Станала е направо дебелана. Не се притеснявай, и твоето бебе ще навакса.

При мен последните новини са, че стана това, от което най-много се притеснявах - бебка е грипава. Пьрво мьжа ми се разболя, после аз и естествено я заразихме  Sad Сега от няколко дни е с кашлица и намален апетит. Педиатьрьт каза, че засега е в стабилно сьстояние, но трябва да внимаваме да не се влоши. Дано се оправя, че ми е много притеснено.

Мона Лиза, аз така бях се побьркала в началото от умора и недоспиване.  Хранех Виктория на всеки 3 часа като пьрво сменях памперс, после кьрмене около половин час, после давах АМ, след това оригване и докато свьрши процедурата след малко трябваше да я повтарям. Педиатьрьт ми каза обаче, че едно хранене не трябва да продьлжава повече от 20 минути и каквото изяла-изяла. После се дава чак на следващото хранене. Знам за кьрменето на поискване, но това е което той ме посьветва. Така и така, от 10-тина дни за сьжаление спрях да я кьрмя, тьй като имах много малко кьрма и нямаше смисьл да продьлжавам. Сега вече е по-големичка и яде по-големи количества на по-големи интервали от време. Вечер често не иска да заспи сама, а гушната или на рьце, но пьк ведньж като заспи, не се буди по 5-6-7 часа и най-накрая и аз успявам да се наспя. Пак по сьвет на педиатьра не я будя да я храня ами изчаквам тя да се сьбуди и да поиска. Искам да кажа, че и твоята като порасне малко, ще успееш да спиш малко повече, предполагам.

Относно грипа давате ли лекарства на бебка и какви?
При нас баткото е с грип и съм много притеснена, а той непрекъснато и се навира.Иначе сме само на кърма ако тя евентуално може да я предпази.

# 131
Pipapo,аз пък храня моя син с Аптамил pro futura,дали за едно и също говорим,защото и аз забелязвам нещо подобно,докато с нормалния Аптамил издържа по около 2.5-3 часа между храненията,с Аптамил pro futura издържа около 2. newsm78
profutura е най-скъпият аптамил. Нямам идея каква е разликата с другия аптамил(pro nutra), който ползвах преди, но струва 19€ почти, което е 4 € повече от pronutra. Comfort  се води като специална храна, за деца с колики, газове и запек. Има и друг вид за деца, които повръщат. Comfort e с редуцирана лактоза и някакви добавки.

# 132
Силвия, преживяла си нещо ужасно, от сърце ти желая скоро да си гушкаш бебчето вкъщи!!  Hug
Момичета, аз не пиша последните дни, защото нещо се чувствам зле. Постоянно ми се реве и съм потисната. От умора е, недоспиване, неизлизане дълго време навън и т.н. И като прочета, че някои от вашите бебета правят паузи от по няколко часа, направо ми иде да се гръмна. Не ме разбирайте погрешно, радвам се за вас, но моето съкровище не само че драстично намали спането през деня, ами и през нощта към края вече почна да се буди на час...

# 133
  • София, България
Силвия, преживяла си нещо ужасно, от сърце ти желая скоро да си гушкаш бебчето вкъщи!!  Hug
Момичета, аз не пиша последните дни, защото нещо се чувствам зле. Постоянно ми се реве и съм потисната. От умора е, недоспиване, неизлизане дълго време навън и т.н. И като прочета, че някои от вашите бебета правят паузи от по няколко часа, направо ми иде да се гръмна. Не ме разбирайте погрешно, радвам се за вас, но моето съкровище не само че драстично намали спането през деня, ами и през нощта към края вече почна да се буди на час...

Gardje, познато ми е напълно това чувство на безпомощност. Просто са ни се паднали по-нервни деца, отделно ние нямаме опит, понякога елементарни трикове спасяват нещата, но аз просто не ги знам.
Давам пример от днес - 6 часа приспивам бебето следобед, не и не - реве, пъшка, върти ръце като вятърна мелница. Ето сега я приспах за 15 минути и пак се събуди и реве. Дописвам това с една ръка.
Предполагам, че и ти нямаш помощ?
Постоянно чета в нета, все си мисля, че нещо не правя както трябва затова е толкова драматично положението у нас, но не намирам нищо конкретно...

# 134
Kalona, лекарства не даваме. Правим промивки на нослето с физиологичен разтвор и слагаме някакви капки, които са "натурален дезинфектант". Не казвам точно името, защото сигурно ги няма в БГ.  Сьщо слагаме 2 пьти на ден една маска, за да диша по-добре  Confused Може би е такава, каквато ползват астматиците. Това са нещата по препорька на педиатьра. Даде ни и лекарство за температура, но имаше само преди прегледа, след това - не и затова не сме давали. Като се прокашля горкото и ми се кьса сьрцето! Много е неприятно да си чуеш бебчето как се дави с кашлица.

Мона Лиза, и моята като е нервна почва да маха с рьчички, рита, не си мисли, че твоето е изключение. Пробвай да й дадеш биберон, знам ли, може да я успокои. Аз на моята само един пьт опитах да й дам, но не го искаше, повече не сьм опитвала.  Люлката сьщо ме спасява, когато е нервна. Дори и да се кьса от рев, след малко се успокоява и даже заспива. Е, няма как да я дьржиш на люлката с часове, но поне докато заспи, после я местиш в креватчето. Поне при нас действа.

Недоспиването е ужасно нещо, за пьрви пьт го изпитах и аз така тежко, откакто се роди Виктория. Човек може наистина да се депресира, направо като болна се чувствах. Да си призная в началото така ме е нервирала, че ми е идвало да я ощипя (не сьм го правила, разбира се). Сега вече са по-добре нещата - сякаш е по-спокойна, а може би и аз просто свикнах. И последно - поздравявам всички уморени и изнервени майчета с един цитат, който намерих в нета и много ми хареса:

You will never have this day with your children again. Today is a gift. Breathe and notice. Study their little faces and feet. Relish the charms of the present. Enjoy today mama, it will be gone away before you know it. " Jan Hatmaker

Общи условия

Активация на акаунт