ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 102
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Блонди Ана, да.
Проблемът е, че е нервна и реве. Sad
Сега се чудя и за тези капки Инфакол, те са с портокалов вкус, а цитрусите са алерген  newsm78 откакто й ги давам, по-зле сякаш стана положението.

# 91
  • София, България
И Джованна ако не спи или реве или пъшка и сумти и ме изправя на нокти, защото след това има 2 варианта - или повръща или се разревава.
Сега като виждам колко много денонощна работа е по едно бебе, не мога да повярвам, че майките не се оплакват нон стоп, докато са живи. Представях си го много по-лежерно, реалността се оказа неописуема.

# 92
Аз съм супер оптимист и не мисля за негативните неща предварително. Това в сегашния случай ми изигра лоша шега, защото не си подготвих заместници и помощници нито на работата, нито вкъщи.МНОГО подцених ситуацията, също нямам и никакъв опит в гледането на бебе и затова любопитствам каква организация е направила Бианка, за да се справя. Ако някой друг иска да сподели, ще чета с широко отворени очи. Simple Smile

# 93
Страхотна тема! Толкова е приятно отново да чета познати никове, но вече бебчетата да са ни в ръцете Simple Smile Като гледам, аз май няма какво да се оплаквам, че гледам бебе, защото я храня изцяло на кърма, хапва си през 2,5/3 часа, има колики, но не е нещо страшно. Давам Инфакол и правя масаж на коремчето по часовниковата стрелка. Нашета" дрисла " ака след всяко хранене, така че ми е все едно какви са пелените към този момент.  Така и не успява да ги носи дълго,  та да видя дали ще пропускат.  Вода не давам изобщо.Пробвах два-три пъти, мръщи и се и цуква по някоя и друга глътка, но без желание,  затова не я и насилвам. Взима си я от кърмата. Нощем си се храним без пропуск, хубавото е, че хапва за 10минути и заспива. Та успявам да поспивам, не се оплаквам. Аз и по принцип спя по 5-6 часа, така че за мен е ок да не спя много. Колкото до сексуалният живот, там съм пълна скръб. Никакво желание за физическа близост с друг човек, освен с бебка Simple Smile Горкият татко, върти се около мен,  гушка ме, целува ме, аз не се дърпам,  но вътрешно ми иде да избягам. Знам, че е заради хормоналните промени и е въпрос на време нещата да се възстановят,  но ми е криво, че не мога да откликна на любимият. А насила хубост не става Simple Smile Операцията ми спря да ме боли много бързо, но коремните мускули и зоната над самият разрез още се обаждат ( стана точно месец от тогава ). Гледам да не вдигам много тежко,  ма май си карам както съм си свикнала, нищо че двамата батковци имат голямо желание да ме отменят и да помагат. Самият разрез заздравя и като го пипам- няма болка. Някой питаше за 120мл дали са много- ако бебето е спокойно, спи и се храни през 2,5/3, не повръща, коремчето му не е прекалено твърдо... значи му е добре. Аз не знам като кърмя по колко яде моята бебка. Не сме ходили и на първа консултация,  заради грипна епидемия обявена в града, но смятам,  че за момента всичко е ок. Бе май най ме мъчат многото килограми, които си трупнах. Но не смея да почна диета още, нито пък спорт, заради операцията. Чакам Simple Smile

# 94
  • Лондон
Nickname99,когато попитах тукашните акушерки дали да давам водичка на бебето,те казаха,че когато бебето е на АМ е добре да се предлага,а когато е изцяло на кърма-не.

# 95
Здравейте мами, за сексуалния живот когато остане време, бях забравила какво е... Simple Smile
Ноемврийчетата подготвяте ли се за ваксини, дано да мине таая епидемия. Как обличате вашите бебоци.

# 96
  • София
На нас в четвъртък трябва да ни слагат ваксина,но впредвид грипа,май ще я отложим.Утре педиатъра ще идва в къщи и ще видим.

# 97
Cvete na Venera, твоето бебче е по-рано родено, а ваксини се броят от термин, говори с лекаря и за това. Аз ще слагам след 5-я месец за всеки случай, тоест чак напролет, зимата - не.

# 98
Мона Лиза, и аз се чувствам така! Очаквах да е трудно, но сега ми е много по-трудно от очакванията. Тези 24 часови дежурства, 7 дни седмично на моменти ми идват в повече. А като бебка почне да реве..., имало е случаи, в които и аз започвам да рева с нея! Знам, че и хормоните допринасят за това. А близки ме питат дали искам второ дете!!! Точно сега ли намериха да ме питат!
Спокойна нощ на всички!

# 99
И моето момче будува по цял ден и почти постоянно мрънка и плаче, а аз се чудя какво му е и как да го успокоявам. За повръщането смених млякото и сега сме на Аптамил АР, днес не е повръщал. Ама то било хубаво така Simple Smile Дано му е добре с това мляко и е сит. Вечер се чувствам мнооого изморена и като трябва да стана за млякото едвам се мъкна. Но толкова много обичам това мъниче, че ще понеса всичко.

# 100
 Не знаех че се брои от термина и моето изскочи 3 седмици по рано, каза и
Като има навършени месеци тогава, не сме уточ явали кога е бил термина.
По тази логика в родилното не е трябвало да ги ваксинират. Но ще попитам за всеки случай. newsm78 или по скоро важи за бебета родени преди 9 тия месец?

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 10:45 от bob_ka

# 101
Да, ако е в 9-я не мисля, че е проблем, но месец и повече по-рано имат значение. Както и да е. Малкият ми син е роден само 3 седмици преди термин, но имаше много лоша реакция към многовалентната ваксина на 2 месеца, затова сега няма да рискувам излишно. Всеки си преценява  Peace

# 102
Как я понесе разкажи малко , на мен ми е първо и не съм запозната, моето е родено 20 дни по конкретно преди термина и се хвърлих в размисъл.... newsm78

# 103
Лошите реакции все пак са рядкост, не се притеснявай. При нас след поставянето на ваксината бебето просто заспа и не се събуди 2 дена. Ядеше насън, изобщо нямаше събуждане, не си отваряше очичките  Sad Много се бяхме уплашили, педиатърката му също нямаше обяснение. На третия ден се събуди и слава Богу, нямахме трайни последици, но оттогава отлагам ваксините. Бебето е било тогава и с нисък хемоглобин, а не сме знаели. При хемоглобин под 100 ваксини не се поставят! Но ако при раждане хемоглобина е бил нормален (между 160 - 220 е нормалния) едва ли имате проблем с това.

# 104
  • Между хотелите
Привет и от мен. Ние с моето малко момче Дени, също сме само на кърма. Въпреки това той си харесва водата и си пийва. Не знам колко е надал, защото е на 21 дни и още не сме ходили на консултация. Днес педиатърката беше на второ посещение при нас и каза, че за толкова малко бебе учудващо добре си държи главата и сам се надига да гледа. Но на пъпчето му ще се наложи да сложим лепенка, защото го бяха отрязали доста дълъг и сега доста стърчи.
Иначе на мамите с проблем със съня на бебчето, пробвайте сешоара и така наречсният бял шум. На нас много нипомогна и с първото, а сега и с Дени работи. Свалих си на телефона шум от сешоар и така спи по цяла нощ. Буди се да хапне набързо и пак заспива. Има малко колики,за сега сме на Еспумизан и Био гая. Заьържаме положението горе-долу.
Педиатърката днес ни изписа и Вигантол по една капка сутрин, защото вече е на 21 дни.
И аче вчера ходих да подавам документи за еднократната помощ-доста са улеснили процедурата. Вече не трябва удостоверение зз броя деца родени от майката и после в Социално подпомагане си ти връщат оригиналният акт за раждане. Преди го взимаха и после пак трябваше да ходиш да си го взимаш.
Иначе да ви питам- вие замисляли ли сте за погачата на бебето? Чудя се дали да я правя преди 40я ден или заради грипа да изчакам?Това е за сега от мен-малчо заспа и лягам и аз,, че не се знае до кога ще е спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт