Електронни четци - тема XIX

• 89 173
  • 789
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да питам с какво се почиства екранчето, че остават пръсти, петна?
С мокри кърпички може ли?

# 226
  • Varna
Да, аз така го почиствам

# 227
  • София
Има ли по-лесен начин да си стигам от началния екран до книгата, която чета в момента?
Вместо да отивам в библиотеката, после в папката, да прелиствам страници докато стигна до нея  Tired

# 228
  • София
Последният въпрос не го разбрах. Винаги, най-отгоре в списъка са ми стояли последно отваряните книги. Освен ако няма папки, тогава първо папките, после последно  отваряните книги. Ако изключа киндъла, докато чета книга, без да излизам към библютеката от нея, когато отново го пусна, той стартира там, където съм чела последно... хептен няма какво да търся.
Иначе новия киндъл, на заглавната си страница при включването са последните 3 качени/четени/отваряни книги, а ако искам някоя друга тогава трябва да отварям библиотека... та не знам... не ми става ясно за какво ровене по страници става дума при теб.

Ти колко книги си качила, че в папките имаш чак страници и страници с книги? И пак, в самата папка трябва да е най-горе в списъка, последно отваряната/качена от теб книга...

на тази снимка се виждат трите последни отваряни книги и до колко процента е стигнато на всяка, вляво, горе... не знам при пейпъра така ли изглежда началната страница също, но предполагам щом и при воядж е така, че и при другите ен е по-различно от новите модели newsm78

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 21:30 от Angel_Dust

# 229
Може да е задала опция да й излиза автор, книга или папка. За да излиза последно четената книга, трябва да е активирана опция Актуално или нещо подобно на друг език.

# 230
  • София
Нищо подобно не съм правила и двата ми киндъла съм им дала подредба by Collection, за да ми излизат първо папките. (не по Resent/Most Recent First).

Единственото обяснение за горното за мен е, че има много папки и след като е отваряла дадена книга е качила много нови в същата папка и четената книга е отишла назад в списъка, би трябвало щом я отвори отново да е на челно място в папката.

# 231
При мен изглежда така.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 23:18 от Пролетен дъждец

# 232
  • Scotland
И аз никога не съм задавала нищо,винаги, и на стария,и сега на новия, са ми излизали последно четени/отваряни книги,а когато вляза в последно четената,директно ме пуска на страницата ,до която съм стигнала.

# 233
  • София
Да, от това меню точно и аз за него говоря,  винаги си избирам by Collection и пак последно четената излиза начало на списъка или в папката... единствено папките не изпадат назад(така ми е по-удобно понеже имам много малко папки), зад последно отваряните книги(заради съответният ми избор). Wink

Но последно четената книга да отиде на н-та страница в папката ми е абсолютно необяснимо, освен ако, както казах, книгите не са добавени след прекратяване на четенето й, което ще е еднократно изпадане назад, че да се налага да рови страници назад в папката.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 21:48 от Angel_Dust

# 234
Когато при мен лявото меню е сложено да показва всичко, а дясното го наглася на Заглавие, не ми излзиа актуално отворената книга най-отгоре, ако по някаква причина съм се върнала в главното меню. Книгата излиза на която страница си е била. Иначе ако затворя киндъла, докато книгата е отворена, си излиза докъдето съм стигнала.

# 235
  • София
Мда вярно, сега пробвах, по автор и заглавие вярно е така... Crazy

# 236
  • София
Когато при мен лявото меню е сложено да показва всичко, а дясното го наглася на Заглавие, не ми излзиа актуално отворената книга най-отгоре, ако по някаква причина съм се върнала в главното меню. Книгата излиза на която страница си е била. Иначе ако затворя киндъла, докато книгата е отворена, си излиза докъдето съм стигнала.

Peace
Ако не правя друго, при всяко затваряне и отваряне на киндъла си отваря книгата, която чета.
Но ако изляза в главно меню, или кача нови книги, или си ги пратя по мейла, после ги хвърля в някоя колекция - книгата ми изчезва от главното меню и трябва да я търся.

# 237
При мен по подразбиране си отваря книгата, която чета в момента, на съответната страница. Това понякога води до комичните ситуации да не се сещам как точно се казва книгата, която чета. Затова съм си нагласила като начален екран да ми се показват събитията и оттам си избирам книгата. Всеки път да виждам какво отварям, като на хартиена книга.

# 238
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, коментирахте май онзи ден, ама аз пак да си питам - искам да си купя една е-книга от Колибри, но пише, че не е съвместима с Киндъл. Калибрето ще се справи ли с конвертирането? Дали няма да стане фал?
Ако не става, ще си купя хартиената...  Tired

# 239
  • София
Сарк, епуб формат ли е? Ако да и ако не ти е късно, ще ти драсна утре с повече инфо.

Общи условия

Активация на акаунт