Парфюмни размисли и страсти - 207

• 117 947
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • До сърцето...
Аз най-накрая си получих пробите от Miller Harris и съм много щастлива. Всички аромати ми допадат, La fummee  classic е много хубав, благодаря на Zozina за това, че ме мотивира да се запозная с него.
Обаче любимец ми стана Étui Noir, не можах да се отлепя от ръката си докато го тествах. Просто ми влезе под кожата, много вълнуващ и мечтателен. Не мога да го опиша, с такова вълшебно съчетание на тамян, кожа и ирис (днес разправях на Сънчо, че не харесвам ириса като нотка  Joy ) просто си е неустоим. Това е онази тръпка, от която ти се подкосяват краката, любов от първо помирисване и няма отръвка, докато не го имам, в голямо или много голямо и мое си количество.

Пожелах си тази година да се влюбя от раз и май ми се сбъдна желанието. Искам по-често да ми се случва  Mr. Green

Отделно да благодаря и на Сънчо,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes която просто ме прави щастлива с новите за мен открития, в т.ч. и Hermessence Ambre Narguile - позитивен, закачлив, с много хубава - свежа и припяваща - канела, харесах си го като летен аромат  Hug

# 511
  • София
Денс, много хубава лавандула намирам аз в Dior Eau Noire и Bond No 9 New Haarlem  Heart Eyes

# 512
  • София
Честита Баба Марта, ароматни!  bouquet Винаги да сте усмихнати и здрави, прекрасни и положително настроени  Heart Eyes

От няколко дни съм влюбена в Eau Duelle Diptyque...няма такава разкош - толкова мека и свежа ванилия, която носи уникално усещане за фина шикозност и гушливост  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 513
Денс, много хубава лавандула намирам аз в Dior Eau Noire и Bond No 9 New Haarlem  Heart Eyes
Благодаря ти много Ели! Heart Eyes Hug bouquet
Dior Eau Noire съм го пробвала В Париж, но не си спомням, защото пробвах страшно много, а Бонда не познавам и ще си потърся проба сега.

Честита Баба Марта! Да сте здрави, весели и добри!

# 514
  • Варна
Много харесвам лавандула! Свързвам я с едно романтично пътешествие с мотор в Прованс с любимия  Heart Eyes  Heart Eyes Франсетата знаят как да продават идиличната провансалска мечта и аромата на лавандула ме следваше навсякъде от уханието на чаршафите до лилав сладолед на площада в Авиньон. Изобщо спомени, спомени, но нека видим утре дали ще е моят парфюм  bouquet

Това описание ме накара да осъзная защо така дълбоко заобичах лавандулата от известно време, при положение, че дълбоко я ненавиждах преди.
Не смея да твърдя, че е правило, но лавандулата трябва да се изживее в истинския живот, за да я обикне човек в парфюм. Няма нищо по-красиво от аромата на лавандулово поле по време на залез, когато цялото благоухание се стели тежко, сладко и те пропива напълно. Жуженето на пчелите, меката златна светлина, която прави лилавото на лавандулата дълбоко и наситено, ех, това трябва да се изживее... и няма нищо общо с острото бръснарско лавандулено чудовище в старите парфюми. По изгрев е по-свежа, по-остра и някак землиста, по-синя, но все така красива и пак няма нищо общо с бръснарските и превъплъщения от миналото. Така че - с истинско любопитство ще тествам Мон Герлен и пухчето на Гутал. След такова преживяване поне вече знам как наистина мирише лавандулата и мога да разпозная кога е автентична, също както се случи с обожаемия ми Син чай на Булгари  Heart Eyes

Честита Баба Марта!

# 515
  • София
Денс, много хубава лавандула намирам аз в Dior Eau Noire и Bond No 9 New Haarlem  Heart Eyes
Благодаря ти много Ели! Heart Eyes Hug bouquet
Dior Eau Noire съм го пробвала В Париж, но не си спомням, защото пробвах страшно много, а Бонда не познавам и ще си потърся проба сега.

Честита Баба Марта! Да сте здрави, весели и добри!

Мога да те запозная и с двата  Hug

Честита Баба Марта! Здрави, красиви и (разбира се) ароматни  bouquet
Какъв парфюм избрахте за днес?
Аз след кратка чуденка дали бял или червен (или да смеся) в крайна сметка заложих на розов Laughing The Body Shop Rose des Montagnes de L'Atlas EDT - свежа чиста непретенциозна роза (напомня на розата на Пол Смит), харесва ми в такова време

# 516
  • Франция
Auriez-vous le nouveau parfum d’Angelina Jolie, s’il vous plait?  Joy

Simple Smile

Честита Баба Марта, парфюмни!

Сега, след като доживяхме да стане 1 март, ще чакам в темата вълна от отзиви и репортажи. Много се вълнувам  Simple Smile При мен напрежението достигна невиждани нива и съвсем нарочно няма да отида да пробвам Mon Guerlain поне още няколко дена. Най-рано в събота, и то ако съм пред умиране!
 hahaha
Балансът на вероятностите е много нестабилен. От една страна, аз съм фенка на Jicky, както знаете, а това е най-трудната герленска лавандула с бобова тонка. Ако новият Герлен е наистина, както претендира, модерна инкарнация на този емблематичен шедьовър на Еме Герлен, ще пламне фатална любов помежду ни. Wink
От друга страна, Ковачева го хареса  Mr. Green
При всички случаи съм изкушена да напиша много подробни впечатления, след като го пробвам. Освен ако наистина не ме покърти с баналността си, каквито са отзивите из форумите, но разчитам, че няма.
А какво ще кажете за лавандулата в Boy Chanel?
Много харесвам този парфюм и нямам търпение да си взема пълна голяма бутилка. Heart Eyes
Харесвам/х/ яко и Jersey Chanel, но не съм пробвала новата ЕДП версия.
Шанелската лавандула е с модифицирана молекула, това го четох някъде преди години, но не си спомням къде, за да дам линк. Новият Jersey е за мен по-хубав от стария, защото стои по-близо до чистия парфюм.

# 517
  • София
Мен ме заинтригувахте с това Пухче на Гутал. За кой парфюм точно става дума? Така, както го описвате - женствен, приглушен, пудрен, с тихичко пачули, звучи като много мой.  Heart Eyes Искам да го тествам!  Simple Smile

Mims, права си за изживяването лавандула в Прованса.  Heart Eyes С ММ имахме незабравимо пътешествие в Южна Франция един август преди няколко години и оцелихме фестивала на лавандулата. Уникално беше.  Heart Eyes

# 518
  • Чукарландия
Мен ме заинтригувахте с това Пухче на Гутал. За кой парфюм точно става дума? Така, както го описвате - женствен, приглушен, пудрен, с тихичко пачули, звучи като много мой.  Heart Eyes Искам да го тествам!  Simple Smile

Петя, Tenue de Soiree Annick Goutal е пухчето на Гутал. Hug

Сега и аз искам и Mon Guerlain, и Myrrh & Tonka, иии... много други неща! Искам! smile3514

# 519
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, засмени и от колкото се може повече аромати запленени!  Grinning Hug

Не съм открила още моята лавандула. Изпръсках почти цяла отливка от Синия чай и определено ми харесва , но нещо ме спира да купя шише засега, идея си нямам защо. Ще се продължи издирването. Ако трябва в лавандуловото поле ще скоча. Hug По-ексклузивните лавандули не ги познавам.

Чакам си днес Средиземноморските градини и може би ще се офъщя с тях. Heart Eyes

# 520
  • София
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете здрави и усмихнати!  Hug

Бела, мерси много! Hug

Адашче, много ги обичам Средиземноморските и аз, с радост да си ги ползваш! Hug

Днес съм с Лалето на Байредо (последно пръскане, свърши ми виалчето), създава настроение определено.  Heart Eyes

# 521
Радика, явно тогава съм била на вълна La Fumee Classic и съм пропуснала да ти кажа за Etui Noir. Някъде (мисля, че на сайта им) прочетох следното кратко представяне на аромата - "като доста носено кожено яке, което си поделят двама любими хора, и всеки се сеща за другия, като го носи". Аз нямам повече какво да добавя, освен, че ирисът е страхотен. Този парфюм е пост Miller Harris, т.е. тя вече не е във фирмата, но доколкото знам, тя ги консултура още за аромати...
Честита баба Марта!
Днес съм с:
http://www.fragrantica.com/perfume/Zoologist-Perfumes/Nightingale-40840.html

# 522
Честит Баба Марта, момичета и момчета!

Аз си подарих за празника Mon Guerlain!
Тук при нас още не бяха го подредили по рафтовете, но ми дадоха виал първо да го пробвам и след едно кафе време се върнах да го взема.
Какво да кажа, не е чудо невиждано и нечувано, но определено е хубав парфюм. Сладък е, но по приятен начин. Най-много ме притесняваше лавандулата, но слава Богу не е изобщо като в Синия чай, който не харесвам изобщо.Тук е много нежна, ненатрапчива и много добре съчетна с тонката и ириса.
Наистина с минаване на времето започва да се показва по-вече и става по-красив.
Bright Crystal, тичай до магазина, мисля, че много ще ти хареса.

# 523
Мога да те запозная и с двата  Hug
С голямо удоволствие, благодаря! Heart Eyes Hug bouquet

Lady Vengeance, честит! Много радост и любов да ти донесе! Heart Eyes Hug bouquet   
mechetaishan, честит и на теб! Любов и хубави емоции! Heart Eyes Hug bouquet

# 524
Така, така излизам от нас без грам аромат по себе си за да добия акуратно представа за новия Guerlain. Много странно усещане човек да бъде без нищо ухаещо по себе си - все едно бях гола!!! Качвам се в метрото, хората около мен кисели и унили. Ето ме час по - късно ухаеща на куб прекрасни неща и светът вече е по - красив ( и бял както се пееше в една песен)! Истината е че Mon Guerlain нито е иновативен, нито е революционен, но той и не претендира да е такъв. Хубав и женствен аромат  Heart Eyes  Heart Eyes взех една петдесетица да ми е мирна главата и душата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт