Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 534
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
aplesito аз имам червено конче с четирилистна детелина.Моето ми го сложи баба  Grinning

# 481
Здравейте, аз съм 10+6дни, но за жалост вместо да ми намалее гаденето и повръщането те рязко се увеличиха. Сега съм на системи, че се бях дехидратирала много. Но искрено се надявам като изляза от болницата това да е било последното прилошаване. Стискам палци на останалите да им мине по-навреме.
Дано поне след този първи триместър всички да си караме най-прекрасните бременности.
Относно обезкосмяването според мен всеки трябва да си прецени колко му е прага на търпимост за да не се предизвикат контракции от болката.
Успех на всички!

# 482
Който има опит в правенето на хубава страничка, която да изглежда и грамотно направена.

# 483
голямо значение придавате на тая страничка!

# 484
Здравейте,мами. писах във предната темичка но от доста време имам проблем с интернета,та чак сега влизам.вече съм в 10 седмица и видяхме сърчице.на снимката ми се вижда едно бебе с формата на бобче Simple Smile  Party Party сега имам въпрос който може би го има в други теми но нямам много опит във самия форум,та да питам вас поне Simple Smile Аз съм неосигурена,не работя повече от година ( моя мъж е строител и казва че предпочитал като се прибере изморен да го чакам вкъщи та не ми разрешава да работя ) и сега се чудя дали да платим осигуровките ми заради раждането и майчинството .. някой ми каза ,че ако не съм осигурена взимам минималното майчинство - около 240 лв а ако съм към 300 и нешо, 400 лв ..така ли е,някой знае ли как трябва да стоят нещата,как да постъпя,моля за съвет ?? newsm78 newsm78

# 485
Здравейте,мами. писах във предната темичка но от доста време имам проблем с интернета,та чак сега влизам.вече съм в 10 седмица и видяхме сърчице.на снимката ми се вижда едно бебе с формата на бобче Simple Smile  Party Party сега имам въпрос който може би го има в други теми но нямам много опит във самия форум,та да питам вас поне Simple Smile Аз съм неосигурена,не работя повече от година ( моя мъж е строител и казва че предпочитал като се прибере изморен да го чакам вкъщи та не ми разрешава да работя ) и сега се чудя дали да платим осигуровките ми заради раждането и майчинството .. някой ми каза ,че ако не съм осигурена взимам минималното майчинство - около 240 лв а ако съм към 300 и нешо, 400 лв ..така ли е,някой знае ли как трябва да стоят нещата,как да постъпя,моля за съвет ?? newsm78 newsm78

Самото раждане ще ти е много по-скъпо, понеже си неосигурена.
Погледни ценоразписа на някоя държавна болница в твоя град и прецени.

# 486
Извинявам се, че се отклонявам от темата, но вие носите ли червен конец на ръката против уроки... newsm78 ... и някои знае ли нещо повече за това... Peace

Аз нося даже 2, през предната бременност, колежката все ми повтаряше да си сложа, а аз така и не сложих, ходих да ми баят след инцидента и бабата ми каза, че има много лоши очи около мене и да се пазя. От тогава нося и малкия сложих.
А имало значение кой ще ми го сложи, трябвало да бъде най-възрастната жена в къщата...надали ще се доверя на свекърва ми да ми го сложи, може ли да е баба ми, но тя не живее в къщата ми... Rolling Eyes
Аз знам, че трябва да ти го сложи майка ти, човека, който в никакъв случай не ти мисли лошо. Не вярвам, че и свекървата ти мисли лошо, но най добре майка и баба ти става. Слага се на лявата ръка. Ако се скъса, значи някой те е урчасал и конеца те е спасил  Laughing

# 487
Здравейте момичета! От 2-3 часа ме наболява корема,като пред цикъл. В момента съм 7 седмица и 5 дни. Пих но шпа,уж ме поуспокои малко, ама знам ли. Дали е нормално в този период от бременността, да имам такива болежки?

# 488
Bebe87, благодаря за изчерпателният отговор, както и на всички други момичета, значи ще ми го сложи бабчето, тя ми е повече от майка...  Hug

# 489
Сега гледах цените в Дева мария- ветрен,където смятам да раждам живот и здраве .. ами то ако правилно съм разбрала - около 350 лв излиза едно раждане,и то това се плаща примерно престой в самостоятелна стая,или придружител на раждането ей такива,самото израждане пише че е безплатно,а е частна клиника .. то ако е така да речем 500,600 лв - няма проблем да е на частно .. ,аз не виждам смисъл тогава да се набутвам 2000 лв за осигуровки ,при положение че и прегледите и рааждането влизат в тази сума Simple Smile

# 490
Сега гледах цените в Дева мария- ветрен,където смятам да раждам живот и здраве .. ами то ако правилно съм разбрала - около 350 лв излиза едно раждане,и то това се плаща примерно престой в самостоятелна стая,или придружител на раждането ей такива,самото израждане пише че е безплатно,а е частна клиника .. то ако е така да речем 500,600 лв - няма проблем да е на частно .. ,аз не виждам смисъл тогава да се набутвам 2000 лв за осигуровки ,при положение че и прегледите и рааждането влизат в тази сума Simple Smile

Всеки сам си преценява, не знам във Ветрен как е. Звънни им на регистратурата, със сигурност имат телефон, там по-добре ще ти кажат. А ако те устройват 250-300 лв майчинство, да - права си.

# 491
Абе то никоя цифра няма да те устройва,не знам,това е първата ми бременност ..Зная за номерата,но все се чудя,все пак не е ли малко рано в 3ти месец да питам за тези неща в болницата ? моя мъж за всичко мисли че е рано,едно боди бебешко купих да се радваме вкъщи - той се разсърди.страхува се още,защото преди години негова приятелка е изгубила 2 ... та така

# 492
Sevdalina9152, ще ти обясня нещата доколкото съм запозната. За тази година в която не си била на работа, можеш да си платиш здравните осигуровки, те бяха около 16лв на месец за 2016г., сега вече около 18. Без да си здравно осигурена 5 години назад, нямаш право на доктор, т.е навсякъде ще плащаш, прегледи при гинеколог, всички изследвания, всеки престой в болница, както и раждането. Мисля че тези цени, които си гледала са за осигурените. Относно социалната осигуровка за майчинство, се вземат 2години назад, да си бил на работа, ако ги нямаш през първата година вземаш 120 лв от социални, а ако ги имаш и си била на минимална заплата, вземаш мин. заплата, т.е 460лв в момента. А през втората година, за да вземаш пари за отглеждане на дете, трябва да се назначиш някъде за 5 дена, но не мога да ти кажа за каква сума става въпрос. Втората година може да преместиш майчинството на мъжа ти или на някоя баба, който е осигурен, за да вземаш максималната сума, която за всички е една и съща 340лв. Надявам се да си ме разбрала.

# 493
Влизам, за да ви кажа, че ако имате затруднения с оформянето на 1вата ви страничка, можем да ви дадем основния код на нашата, а вие да си я персонализирате.

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 15:07 от Адри́

# 494
  • София
Доколкото ми е известно, здравното осигуряване в България е задължително и за безработните и е минимално 16.50 лв на месец и за тази година май са вече 18. Това са 220лв за цяла година. Преди месец внасях осигуровките на майка ми, която също е безработна и затова знам сумата. Дори и да има някакви начислени лихви, те са в рамките на 10-20лв отгоре.
Това за безплатното раждане в болницата при вас най-вероятно важи имено за здравноосигурени лица. Добре е да попиташ.
Моят съвет е да си ги платиш. Едно на ръка за майчинството, друго и защото винаги може нещо да се наложи, да не дава Господ. За всякадреболия ще ти искат пари. А и като осигурена ти се полагат кръвни изследвания и три ехографа безплатни, които, ако си платиш на частно, пак не са евтини. Пък и после, за да избереш педиатър на бебето също е необходимо да си осигурена. Много неща са.

commala, извинявам се, че те редактирах, но трябваше да премахна на Дадос изблиците. След още един такъв, вече ще се намеся с бан.

Общи условия

Активация на акаунт