Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 529
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Адри, ти ли разбираше повече, че да вземеш каквото кказва комала от августтинките и да направиш хуббава нова темичка?

# 496
Няма проблем, Адри  Grinning Ако имате нужда, пишете на мен или Веселина  Peace

# 497
Момичета много съм развълнувана. Току що се връщам от прегледа. Гледахме бебчо на коремен ехограф вече са почнали да се оформят ръчички и краченца даже лекарката показваше и носле на мъжа ми. Бебчо беше много активно. Подскачаше и се въртеше и махаше с ръчички даже лекарката се пошегува ме ни маха за здрасти. Сърчицето бие със 144 удара. Отговаря си идеално на седмиците точно както е и по моя калкулатор. Каза за отлепянето че се е калцифицирало. Вече е започнала да се образува и плацентата. Предписа ми някакви витамини за след трети месец но каза че самата тя не е фен на химията и като изпия 1 опаковка да си залагам след това на плодовете. То и без това идва пролет така че ще има и хубави сезонни плодчета. Каза ми за другата седмица да ида на ранен скрининг за даун. Аз така или иначе си го бях решила. Ох много съм щастлива. Единственото лошо е че кръвното ми е много ниско 90/50. Никога не съм имала проблеми с кръвното до сега. Не ми изписа допълнителни хапчета каза да пия много вода.

# 498
  • София
Който и да прави темата със сигурност ще трябва да "пооткрадне" малко код оттук оттам, за да я украси, защото възможностите на форума откъм шрифтове са ограничени. Не е проблем да го направя и аз, но Noel прояви желание и ще е супер, ако се заеме. Аз мога да помагам  Hug

# 499
Адри, аз написах термините на едно листче. Ако искаш да ти ги пратя, да не ровиш, а ти направи 1-вата страничка. Нека комала ти изпрати кода. Ако си съласна?!

# 500
Мечтателката28 пиши ми Лс, на останалите  лека и безпроблемна съжалявам ако съм груба но мие много тежко на моменит, не искам да нагрубявам никого,а да помагам.  Hug

# 501
Здравейте,мами. писах във предната темичка но от доста време имам проблем с интернета,та чак сега влизам.вече съм в 10 седмица и видяхме сърчице.на снимката ми се вижда едно бебе с формата на бобче Simple Smile  Party Party сега имам въпрос който може би го има в други теми но нямам много опит във самия форум,та да питам вас поне Simple Smile Аз съм неосигурена,не работя повече от година ( моя мъж е строител и казва че предпочитал като се прибере изморен да го чакам вкъщи та не ми разрешава да работя ) и сега се чудя дали да платим осигуровките ми заради раждането и майчинството .. някой ми каза ,че ако не съм осигурена взимам минималното майчинство - около 240 лв а ако съм към 300 и нешо, 400 лв ..така ли е,някой знае ли как трябва да стоят нещата,как да постъпя,моля за съвет ?? newsm78 newsm78

Уточни за какви осигуровки става на въпрос - здравни или социални. Аз работя в социалните ( нищо, че не съм ходила 1 година на работа и не се занимавам точно с това ) , но мога да попитам колегите. За майчинство се взимат мисля последните 2 години ( ти предната работила ли си? ) Иначе чистия случай за неосигурени е 100 лв. за период от 1 година + детски.  Подава се молба в месеца след като е родено детето. И в този ред на мисли всяка майка има право на еднократна помощ за раждане. Ако се интресувате ще пита да ви кажа.

# 502
Здравейте  Hug
След малко отивам на лекар ама само за направления и рецепти, така че няма да видя бебчо.
Исках да попитам дали някоя мама има фетален доплер, аз си поръчах и нямам търпение да дойде, но и малко ме е страх да не се панирам ако не успея да открия сърчицето.
От утре започвам да намалявам дозата на прогестерона, обаче забравих да попитам за аспирин протект-а до кога се пие.
Нямам търпение и да се върна на работа вече, поне времето да минава по-бързо пък и да не мисля само какво да си похапна  Laughing
mechtatelkata28 много се радвам за хубавите новини и на мен ми изписаха някакви витамини- взех само една опаковка и съм решила после да наблягам само на плодове и зеленчуци, че по-добро от натуралното няма.
gerda1 как си , какво стана при теб с нивата на чернодробните ензими.
От самото начало следя и темата на августинките, нали съм с термин 07/09 и тяхната тема наистина е много красива а и вече обсъждат доста интересни теми-кърмене, колички  Grinning

# 503
  • София
Адри, аз написах термините на едно листче. Ако искаш да ти ги пратя, да не ровиш, а ти направи 1-вата страничка. Нека комала ти изпрати кода. Ако си съласна?!

Добре, може и така  bouquet

# 504
Шушулина,тия дни ще ходя да пускам отново изследвания.

# 505
Днес бях на БХС. Не знам да се радвам ли да се притеснявам ли #Crazy Според ултразвуковото изследване рискът за синдром на Даун е много малък, лекарката каза че е много добър резултат, но трябва да изчакаме и кръвните резултати. Каза ми също че съм със сърцевидна матка, при която има риск от спонтанен аборт и преждевременно раждане. Имало много жени с такава матка и нямат проблеми и раждат по няколко деца, но все пак доста се притесних. Междувременно излезна резултата от кръвните изследвания, но нямат референтни стойности и не разбирам нищо.    Rolling Eyes Ще чакам да се обадят да кажат какъв е крайния резултат и дали има нужда от допълнителни изследвания.

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 16:39 от Lili16

# 506
Добре, сега на кой да изпратя термините на мамите, които съм си извадила на лист за улеснение?

# 507
Добре, сега на кой да изпратя термините на мамите, които съм си извадила на лист за улеснение?

На авторката на темата - mam4e_didka

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 18:08 от bubanka

# 508
  • София
Здравейте, обърках се кой ще прави темите и т.н., но не се видях на първата страничка - термин 29.09., първа бременност.

# 509
Момичета тези които ще ходят на бхс да споделят резултатите и емоциите после. Аз мисля да запазвам час за вторник. Има ли някоя преди мен?

Общи условия

Активация на акаунт