Юлски бебета 2016 - тема 5

  • 32 561
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 341
Върнахме нощното хранене от няколко дни.  Confused Започна много да се движи с изправянето и пълзенето, според мен това е причината - не й стига храната, която получава през деня. Отлагах заместването на закуската, но явно вече е време. Да видим дали ще има резултат.

# 556
  • Мнения: 1 787
Добро утро!
Уважение, така е за водата, но нашата е много твърда и затова реших да давам изворна.
Фалоу,  Hug!
Зомби, как се изправя бебето? Да пълзи ли? Иначе да,  като се движи много и енергия също изразходва и е възможно да не му стига храната.

# 557
  • Мнения: 580
А тук в България бащинството е 15 дни, които текат от деня на изписване, т. е. може да ги ползва само тогава и ако реши да ги ползва от третия ден на изписването съответно вече са 12 ... / Пак е по желание /
Интересно решение, очаква се бащата да гледа новороденото сам 15 дни след изписването или да помага на майката, след раждането? Защото тука бащинството значи мама се връща на работа, тати гледа сам детето, но то вече е и малко по-големичко разбира се.

# 558
  • Мнения: 580
Аз давам от бебешката вода в бутилки. Относно пластмасата и аз съм си го мислила, но в DM има бебешка вода на тяхната марка, която е като в картонена кутия за сок. Нашата вода съдържа много хлор, чашите остават бели направо и винаги я минавам през кана с фитър и от нея също давам. А като я топля вечер, някой път я оставям да се превари, но не държа да е само преварена.
Ушите ги чистя с бебешка клечка за уши, но не бъркам навътре.

# 559
  • София - Варна
  • Мнения: 4 177
Мерилин, това бялото не е от хлор. Погрешно схващане на хората. Това е нещо свързано с аерацията, като мине през стеснено сечение примерно и влиза въздух. Аеррира се. Не е хлор това.
Обяснявам го лаишки.
Аз допреди няколко години съм си мислела същото, но майка ми е ВиК инженер и съм работила с такива няколко месеца.
Ако мирише на хлор, тогава може да има хлор.
Бели стават чашите и ако водата е варовита, но не от хлор.
Така че споко.

# 560
  • Мнения: 700
А тук в България бащинството е 15 дни, които текат от деня на изписване, т. е. може да ги ползва само тогава и ако реши да ги ползва от третия ден на изписването съответно вече са 12 ... / Пак е по желание /
Интересно решение, очаква се бащата да гледа новороденото сам 15 дни след изписването или да помага на майката, след раждането? Защото тука бащинството значи мама се връща на работа, тати гледа сам детето, но то вече е и малко по-големичко разбира се.

Явно да помага на майката, но 15 дни на фона на 4-6 месеца ... Абе тука всичко е съсипия Sad

# 561
  • София - Варна
  • Мнения: 4 177
Тука единственият плюс е дългото майчинство.
Майчинските са смешка, детските - също, но пък ги получават почти изцяло само циганите.

# 562
  • Мнения: 615
Зомби, сподели дали има резултат! Аз обмислям даването на вечеря, но не знам каква да е, предполагам, че нещо като обяда, да не е сладко.

# 563
  • Мнения: 700
Аз тормозих Елена, ама сега да потормозя и вас / да преговорим / Simple Smile От днес или утре ще започна плод. Него го въвеждам както зеленчука, по малко, по малко с мляко и така 7 дни до цяла порция, нали така? Ама примерно цяла порция ябълка или банан не е ли много сладко? Аз давам до седмия ден броя лъжичките и после вече на око. Ще го давам следобяда, то нашето следобедно ядене е към 17ч. - 18ч. А има ли бебета направили някаква реакция от плод?

# 564
  • София - Варна
  • Мнения: 4 177
Да, Катето се подрисква всеки път от ябълка. От бурканче. И то от няма и половин.
Друг плод не съм рискувала да дам засега, защото щом от ябълка така реагира,какво остава за круша и праскова примерно...
Ще опитам с авокадо скоро. От банан уж няма реакции засега, но съм давала много малко.

# 565
  • Варна
  • Мнения: 1 185
Момичета, някоя от вас пасирала ли е месо от заек?
Имам домашен и варих бутчето на бавен огън 2,5 часа. Някъде обаче бях чела,че трудно се пасирало. Има ли такова нещо?

# 566
  • София - Варна
  • Мнения: 4 177
Аз не съм пасирала месо никога. Та не знам. Предполагам може да се направи някак.

# 567
  • Мнения: 114
Pippa точно днес дадох за първи път заек. Сварих го и после пасирах с водичката (бульона) в която е варяло. Отделих си на малки порции в бурканчета и в камерата

# 568
  • Мнения: 785
Момичета, някоя от вас пасирала ли е месо от заек?
Имам домашен и варих бутчето на бавен огън 2,5 часа. Някъде обаче бях чела,че трудно се пасирало. Има ли такова нещо?
Аз с чопъра не съм имала проблем. С малко вода, в която го вари го пюрирах и после във формички го съхранявам във фризер.

# 569
  • Мнения: 1 140
Pipa ,аз също имам домашни замразени зайци,процедирах така:базмразявам,режа на малки парченца,варя на пара и после пасирам,а след това замразих отново във формички за лед и слагах по една на порция,не става глатко като зеленчуците,но съм нямала проблем след това с яденето.
В последствие другите меса ги пасирах с малко вода от тенджерата вцкоято въря на пара и с малко сварен ориз.

Общи условия

Активация на акаунт