Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 560
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Справих се момичета! 😃
Много добре се беше сварило,направо се разпадаше. Налълцах на дребно и сложих водичка от бульона. Пасира се много добре .
Само ни стискайте палци всичко да е наред и да й понесе месото,че глутена не й понесе и го спрях!  Sad
А как използвате останалият бульон?
Аз ще го замразя в торбичка за лед и смятам да прибавям в зеленчуковото пюре!
А месното пюре сложих във фризера на порции по 30гр.

# 571
  • София - Варна
Какви бяха симптомите на непоносимост към глутена?

# 572
  • Варна
Не знам дали е непоносимост или просто й се раздразниха червата. Започна да се появява слуз и къркорене на коремчето.Слузта е признак за раздразнени черва.
 След месец и половина пак ще опитам.

# 573
  • София - Варна
Да де, аз така се изразих просто.
А защо чак след месец и половина?

# 574
  • Варна
Да де, аз така се изразих просто.
А защо чак след месец и половина?
За да мине малко повече време и дай Боже стомахчето да "узрее" за глутена.
То така или иначе много бавно захранвам. По 10,15 дни зеленчук.
Сега много се притеснявам за месото.

# 575
  • София - Варна
Е, ще се оправи, споко. Има деца -до година и нещо са 90 процента на мляко само.
Пък Катето яде само морков. Ще се превърне в заек, с тия 2 зъба особено.  Grinning

# 576
  • Варна
Хаха ! Ние сме само на морков и батат и миналата седмица като ходихме на консултация,педиатърката от вратата ни пита дали ядем моркови.  Grinning
 Неда вече е оранжева!

# 577
Afrikancho да водата е варовита, не хлорна, права си!

# 578
И моята бебка яде моркови и ябълки основно, картофи, ако са маскирани само иначе не.
Ние имаме вече 4зъбчета. Има ли бебче вече с повече от 4 зъбчета?
Аз да попитам, когато въвеждате нова каша или плод как го правите?Знам, че е постепенно, но тъй като кашата се дава след обед и плода, та затова се чудя.

# 579
  • София - Варна
Да, да, то това с хлорираната вода е много грешно схващане и супер разпространено. И аз си го мислех до едно известно време, докато не ме светнаха специалисти.  Mr. Green

Катето има само 2 зъба. Виж баткото имаше 7 на тия месеци. Joy Ама той само дето не се роди със зъб.  Mr. Green

Аз давам следобед плод (то само ябълка и банан съм давала...) по малко, няколко лъжици.
Ти въведе ли глутена, Смайл?

# 580
И моята бебка яде моркови и ябълки основно, картофи, ако са маскирани само иначе не.
Ние имаме вече 4зъбчета. Има ли бебче вече с повече от 4 зъбчета?
Аз да попитам, когато въвеждате нова каша или плод как го правите?Знам, че е постепенно, но тъй като кашата се дава след обед и плода, та затова се чудя.

Някъде по-нагоре Елена беше посъветвала следобед плод и когато си преценя да го изместя сутрин преди обяда, а следобед да почна каша. И нали по едно ново нещо в деня да има. В смисъл само нов плод или нова каша.

# 581
Африканче, не съм въвела глутен още. Мисля към края на 8 да започна, ако всичко е наред. Доста се притеснявам как ще реагира на него,но има време.
Как е Катето?
Мери, сега се сетих, че съм виждала тази вода в кутия в ДМ, може да я взема от нея.

# 582
  • София - Варна
Ами добре е.
Вчера и днес при седене на крака пък си вдигаше десния крак или и двата едновременно (всичко това след като се умори да седи). Сега пак почна левия. Дано този да не е прав и това да не е проблем. Ще видим. Явно е, че не е ортопедичен проблем, ако има проблем. Според него е ортопедичен... Ама според ортопедите няма проблем. Само мухи ми вкарват...

# 583
Добро утро!
Уважение, така е за водата, но нашата е много твърда и затова реших да давам изворна.
Фалоу,  Hug!
Зомби, как се изправя бебето? Да пълзи ли? Иначе да,  като се движи много и енергия също изразходва и е възможно да не му стига храната.

Изправя се на крака, като се държи за нещо. Най-често ме налазва мен и се издърпва и избутва нагоре, като ми сграбчва дрехите.  Laughing Вече почти не се интересува от играчките, иска само да стои права.
Не успях днес да заместя втората закуска, защото я прескочихме (спа повечко преди обяд). Пробвах нещо друго - в 18:00 дадох плодово пюре с намачкана бебешка бисквитка вътре. Изяде само половината. В 19:00 си изпи АМ и заспа. Ще видим дали ще се събуди да яде тази нощ.

# 584
В началото преварявах водата, но тук никой не го прави, така че и аз спрях да се старая. Т.е. давам направо от чешмата, но тукашната вода е чиста и хубава.
Днес отново дадох пюре на по-големи парченца, но от друг вид. Хареса му и го яде. Явно не е бил проблемът в консистенцията, а във вкуса.
Моето бебе днес започна съвсем правилно да си пълзи, използвайки ръце и колене. И става все по-бърз. Хем се радвам, хем вече с носталгия се сещам за времето, когато можех да го оставя на едно място и като се върна, да го намеря на същото. Край на сутрешният ми душ, който успешно ме разбуждаше. Ще трябва да обезопася навсякъде, че досега не я свърших тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт