Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatan sensin/

 • 51 266
 • 756
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10 876

ТИ СИ МОЯТА РОДИНАРежисьори: Yağmur и Durul Taylan
Сценаристи: Nuran Evren Şit
Директор на продукция: Nermin Eroğlu
Продуцент: O3 Medya
Резюме:
"Ранена любов"

Една от най-красивите и епични романтични истории е на път да докосне сърцата и да поднесе пламъка на една истинска любов, поставена на изпитание във възможно най-тежките условия. Събитията  се развиват в района на невероятно живописния бряг на Егейско море. Това е любовната история на един мъж и една жена, чиято изключителна вяра един в друг преминава през тежка криза. Силен и въздействащ портрет на непреходни човешки емоции, силни характери, спираща дъха любов, солиден сценарий, грандиозни панорамни гледки. Всичко това, разгърнато на фона на красивото егейско крайбрежие и носещо  високото качество, гарантирано от режисьорите на "Великолепният век".

"Ранена любов" е историята на една всеотдайна майка, която се бори да запази семейството си в най-тежките времена, които една майка може  да преживее. Тя е обречена да избира между семейството си и своята подтисната женственост. Това е историята на един от най-трагичните герои на своето време. Герой, който ще стане свидетел на разпада на своето семейство без да може да направи нищо, с което да го предотврати. Един влюбен мъж, който е осъден да наблюдава как любовта на живота му се изплъзва от ръцете му, заради една кауза, която той не може да загърби. Въпреки всичко, заради дадената клетва,  той няма да се откаже от изречената лъжа. Клетва, която е много скъпа на сърцето му.

Един мъж достатъчно смел, за да предизвика смъртта без миг колебание и  да загърби всичко онова, което му е носило радост в живота. Той е съкрушен, когато жената, която е оставил, няма друг избор освен да приеме предложението за брак, носейки в утробата си неговото дете.   Поради каква причина един мъж може да направи това? Кой е най-коварният враг? Как най-очевидната истина може да понесе най-трагичната лъжа? Може ли любовта да се изправи срещу гордостта и честта? Може ли любовта да остане ненаранена пред лицето на предателството?

Скрит текст:
ПЪРВОТО ИЗЛЯЗЛО РЕЗЮМЕ

Краят на Балканската война. В Солун живее Джеват.
Джеват Юзбашъ, командир на стотен батальон.

Родината или животът?
Този въпрос е лесен за него.

Родината или семейството?
Това вече е въпрос, който  ще изправи Джеват пред огромни изпитания.
 
 Азизе е балканска красавица,   страстно влюбена в  своя  съпруг  Джеват Юзбашъ.  Тя от своя страна ще трябва да посрещне предизвикателства, които ще поставят на проверка  любовта й към Джеват.

 Сериалът "Ти си моята родина" ще разкаже историята на едно разпокъсано от войната семейство, опитващо се отново да бъде едно цяло. Зрителите ще видят борбата на една омагьосваща, страстна и незабравима любов да оцелее в сянката на войната.

УЧАСТВАТ:НАЙ-НОВИТЕ ИНТЕРВЮТА НА ХАЛИТ И БЕРГ - С БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ВАРНА!!!


Скрит текст:
ДЕКЕМВРИ, 2016 /ВЕСТНИК ХЮРИЕТ/

НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА
За първи път ги видяхме заедно в ББГ. Зрителите следяха с огромен интерес историята на една двойка, изправена пред „1001 трудности”. Не само на публиката, и на съдбата й хареса да ги вижда заедно и не след дълго Бергюзар Корел и Халит Ергенч се влюбиха и в истинския живот. Тяхната слава отдавна е преминала границите на страната ни. Огромен брой хора следят живота им като брачна двойка и като родители. Продължиха успешно кариерата си, участвайки в отделни проекти и това ги превърна в една от най-обичаните двойки. 10 години по-късно се съгласиха да играят отново заедно. За да разгадаем тайната на успеха на този силен проект, който събра две звезди, поехме право към снимачната площадка на ВС.

Забелязвам една гримьорна. Влизам и срещу мен стои Халит Ергенч! Тук той е полковник Джевдет. Отдръпва се от огледалото, идва при мен и с усмивка ми казва „Добре дошли!”. В един момент си помислих, че пред мен стои истински армейски командир. Изцяло съм погълнат от това място, очите ми шарят навсякъде. След кратък разговор, Халит излиза за снимките на нова сцена, държейки термос с кафе в ръка. Аз тръгвам след него. След края на сцената отново влизаме в стаята да си поговорим. Халит и Бергюзар имат отделни стаи за почивка. Защото на сета те не са брачна двойка, а колеги. Създали са свой собствен свят в стаите си на снимачната площадка, защото тук прекарват повече време отколкото вкъщи. Стаята на Халит е много скромна. Един диван, маса, кухненски плот с кафе машина и много чаши. Отслабнал е 13 килограма и изглежда много добре. Започнал е да сваля килограми още от снимките на филма „Червеният Истанбул”. След това продължил, мислейки за сцените, в които новия му герой Джевдет, ще бъде военнопленник. Затова е променил целия си хранителен режим. „Продължавам да ям месо и риба, но внимавам месото да не е готвено продължително време. Всичко останало, което ям е сурово. Имах по наследство проблеми с холестерола, но вече го няма. Изчезна чувството на умора, сънливост, ужасно бързото изчерпване на енергия."

  След ВВ Халит играе отново в исторически сериал. Казва, че не е нарочно. Спрял се е на този проект заради сценария. Героят му е разузнавач, действа на вражеския фронт. Интересно му е било как се чувства човек, какво изпитва в такава роля.

„Вярвам, че за всеки човек реалността е такава, каквато я вижда през собствените си очи. След това в един момент си даваш сметка, че нещата изобщо не са такива каквито изглеждат. Минава известно време и осъзнаваш даже, че онова, което си смятал за истина, за реалност, всъщност е много далеч от това. И в нашия сериал нещата са толкова сложни и многопластови. Това много ми хареса. Всеки ден научаваме по нещо ново. И аз живея с чувството, че съм тук, за да науча нови неща за живота. Той непрекъснато ми поднася изненади. Даже някои са толкова неочаквани, че разбиват клишетата, представите, с които съм живял преди това. Виждам, че животът може да бъде съвсем различен. Имам късмет, защото  всеки персонаж, който пресъздавам оставя следи, дава ми нещо от своя житейски опит. Научаваш нови неща без да трябва да изживееш наистина  трудностите, през които минава героят ти. "

 Халит гледа през прозореца неспиращия дъжд и подхващаме разговор за онези години. Какво се е променило, какво сме изгубили.

„Изгубихме това да умеем да бъдем верни, предани, лоялни. В онези времена хората са можели да чакат с месеци, за да получат едно писмо. Сега си разменят есемеси и пет минути след като са изпратили последния, може да сложат край на връзката си. Днес хората проявяват безкрайно търпение към себе си, но не и към другите. Любовта, обичта днес имат съвсем други измерения. Промениха се много и етичните норми.”

Питам Халит как излизайки от историческата атмосфера, в която живее на сета, приема случващото се в страната ни. Последно имаше оживена дискусия за сексуалните посегателства върху деца, знам, че това е тема, по която той проявава определена чувствителност.

„Ние не сме откъснати от външния свят. Невъзможно е да забравиш за него, гледайки какво се случва. Мисля за собственото си детство. Играехме  на улицата, обикаляхме спокойно махалите, катерехме се по дърветата. Сега е много по-различно и това ме натъжава. Понякога съм изпълнен със страхове. Човек трудно може да преглътне нещата, които се случват. Много е плашещо, че  сексуалните посегателства  върху деца се извършват все по-дръзко, самонадеяно, без капка притеснение. Хората, които  правят такива престъпления трябва да бъдат наказвани подобаващо от закона.”

Насочвам разговора към любовните сцени в сериала. Между Джевдет и Азизе се усеща хармония, привличане. Има ли значение това, че са семейна двойка?

„На екрана гледаме любовта между Джевдет и Азизе. Ние сме само актьори. Това не е нашата любов с Бергюзар, ние не сме такива. Нашите отношения, подходът един към друг, са съвсем различни.”

Халит излиза за снимките на нова сцена, а аз забелязвам Бергюзар. Върху хубавата рокля е наметнала халат. Върху лицето й няма никакъв грим. Кожата й е чиста и блестяща. Казва ми, че за първи път играе с толкова малко грим. Беше споменала, че е нямала намерение да работи този сезон. Първо я питам за това.

„Да, бях много изморена. Исках да прекарам тази година с детето си. От много време се знаеше, че Халит ще участва в този проект. Знаех в общи линии темата, но не бях чела сценария. След това започнаха да търсят актриса за главната роля. Един ден видях, че и моето име се споменава във вестниците. По същото време ми се обадиха от продуцентската фирма. Дълго време сценарият си стоеше на масата вкъщи. В момента, в който го отворих и прочетох, бях убедена, че трябва да приема ролята. Много ме впечатли начинът, по който беше изграден образът на Азизе. Работата в тази сфера, актьорството ти дава допълнителен житейски опит, прави те по-зрял, имаш по-сериозен поглед към нещата. И с мен е така, въпреки че съм само на 34. Това е професия, която непрекъснато те зарежда. Всяко нещо ти носи стимул. Особено от майка ми съм взела много неща. Когато гледам Азизе, виждам майка си.”

След „Карадайъ” отново участва в сериал, където действието се развива назад в миналото. Кога ще я видим в  ролята на някоя модерно облечена героиня, тичаща с мобилен телефон в ръка.

„След КД аз също исках да играя в сериал, където действието се развива в наши дни.”

Много хора са любопитни дали това, че са непрекъснато заедно и в професионалния си живот, не се отразява на брака им.

„В началато доста се притеснявахме от това. Наистина не съм очаквала, че ще работим толкова спокойно. Извън началото и края снимките не говорим за работа. Дори общите си сцени не планираме и не обсъждаме. На снимачната площадка сме много малко  заедно извън времето за снимки. За първи път играя роля, която ме изтощава толкова и емоционално, и физически. Така че изобщо нямаме възможност да бъдем Бергюзар и Халит на снимачната площадка. И вкъщи сме сякаш работим на различни сетове.”

Предимство ли е да снимаш романтичните сцени с човек, който ти е съпруг и в истинския живот?

„Повярвай ми, за мен най-трудни за пресъздаване са болките, страданията на Азизе и отношенията й с децата. Извън това, разбира се, Халит и Джевдет са различни хора, но аз мога да усетя и по най-дребната бръчица край очите на Халит как се чувства, какво изпитва и това естествено ни помага в такива сцени.”

Говорим и с Бергюзар по темата за сексуалните посегателства върху деца.

„Тези неща винаги са съществували. Сега благодарение на социалните медии получават повече гласност. Това е нещо много страшно. Аз много се плаша. Хайде, успяваш да опазиш собственото си дете, но когато сложа глава върху възглавницата и си помисля за всички деца, които не мога да защитя, на които не мога да помогна, направо полудявам. Изпитвам вина даже, когато си кажа” Слава Богу, с моето дете всичко е наред.”

Стоя известно време зад столовете на двамата режисьори. Халит Ергенч ме забелязва и ми се усмихва. В момента, в който чува „Снимаме”, изражението на лицето му изведнъж се променя и се преобразява напълно. Става полковник Джевдет от главата до петите. Невъзможно е да гледаш Халит и да не останеш омагьосан. Сигурно затова казват за него „Играе  с очите си”.

Халит и Бергюзар не желаят да развалят магията на Джевдет и Азизе. Затова дълго време няма да ги виждате заедно извън екрана.

Студът създава най-големи трудности на сета. Навсякъде има електрически печки, но е невъзможно да е затоплят всички помещения. На актьорите им е по-лесно във военните униформи, но актрисите веднага след края на снимките тичат да се наметнат с халатите.

Бергюзар споделя, че синът им Али също редовно следи сериала.

"Всеки четвъртък с нетърпение чака да стане 20 часа. Поръчваме си храна и започне ли сериалът с удоволствие се настанява пред телевизора. 21.30 е часът му за лягане и дотогава гледа новата серия."

-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------

СЕПТЕМВРИ, 2016
Репортерите са засекли Берг пред едно кафене в Джихангир заедно с Есра.
Говорили си и ядяли пуканки.

Разменя няколко приказки и с известния певец Дженк Ерен, който е излязъл да разходи кучето си.

Репортер: Вълнувате ли се преди старта на новия проект?

Берг: Да, вълнуваме се. На първо място защото започваме нов проект. Отново сме заедно. Вълнуваме се толкова, колкото зрителите. Измина доста дълго време. Но поне аз се вълнувам на първо място, защото започвам нов проект. Екипът също. Май се очертава хубав проект.

Репортер: Какъв сериал предстои да видят зрителите?

Берг: Една истинска история. Семейна история на фона на гръцко-турската война, както знаете. Мисля, че ще бъде много хубав сериал. Една топла, искрена история, това се опитваме да направим. Ще бъде сериал, в който чувствата са такива, каквито са в истинския живот. Екипът ни е много добър.  Режисьорите ни са много добри, актьорите също.  /показва с пръст към улицата/ Даже преди малко видях един от актьорите / актрисите ( не се разбира, защото няма родове в турския ), с която / когото играем заедно, вие не го познавате още. Всички се вълнуваме. Процесът на снимачната площадка е много добре организиран, всичко върви по програма. Много добре е уреден въпросът с продължителността на работния ден, знаете че това винаги е било проблем. Имаме шанс в това отношение. Продуцентите също са много добри. Мисля, че ще се получи качествен сериал.

Какво е чувството да играете със съпруга си?

Берг:  Още не съм снимала с Халит. Утре е първата ни обща сцена. И двамата се вълнуваме. Но той е професионалист, аз също, така че в този случай не гледаме един на друг като на съпруг и съпруга. Той е моят партньор на снимачната площадка. В този смисъл вълнението ми е свързано с това, че ще играя с добър актьор.

Какво си казахте, когато за първи път прочетохте сценария заедно с господин Халит?

Берг:  Халит знаеше в какъв сериал ще участва. Аз дълго време се съпротивлявах, защото смятах да не работя тази година. И сценарият дълго време си стоеше неотворен на масата вкъщи. Месеци наред.

Господин Халит ли ви убеди да участвате или харесахте образа на Азизе?

Берг:  Приех заради героинята, съгласих се след като прочетох нещата в сценария, свързани с Азизе. Наистина е много хубав образ. Имам късмета да участвам в сериали, в които историята е винаги хубаво написана. И тук е така. Мисля, че Азизе ще им хареса много на зрителите.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СЕПТЕМВРИ, 2016
Питат я първо как вижда шансовете си да спечели "Златна пеперуда" за албума, който издаде.

Берг: Аз съм актриса, за първи път ми се случва по такъв повод да бъда номинирана. Бях изненадана, разбира се. Естествено, че имам някаква надежда да спечеля наградата след положените усилия.

За чувството да играе отново заедно с Халит

Берг: Отново сме заедно с Халит. И ние се вълнуваме толкова, колкото зрителите. Но вълненията ни са най-вече свързани с това, че започваме нов проект.

Каква е темата на сериала.

Берг: Това е една семейна история на фона на гръцко-турската война.

Какво почувствахте при първата сцена с Халит.

Берг: Още не съм снимала с Халит. Утре е първата ни обща сцена. И двамата се вълнуваме много.

За подаръка на феновете

Берг: Не мога да опиша с думи какво е чувството. Аз не правих специално парти за рождения си ден. Празнувах с тях. В Меджекьой има кафене, в което работят младежи със синдрома на Даун и с ментални заболявания. Каня ви всички да посетите това място. Чакаме ви там. Те бяха подготвили тържество в кафенето, аз реших да ги изненадам с присъствието си. Много се забавлявах.


Още едно видео с Берг

Берг: Ваканцията отдавна приключи. Работим.

Питат я за новата прическа

Берг: Да, скъсих си косата заради новия проект. Днес снимахме рекламния клип на Канал Д за новия сезон. Сега ще водя Али на кино. Трябва да изпълня и ангажиментите си като майка.

Берг: Не знам кога ще започне сериалът. Не знам точната дата. Ние работим доста интензивно. Въпреки че се снима още първия епизод всичко е много добре организирано, работим при нормални, човешки условия. Това за нас е много важно. Всички имат възможност за прекарват време и със семействата си. Спокойно е на снимачната площадка.

За подаръка

Берг: Те са много специални деца. Аз не гледам на тях като на фенове. Ние сме едно голямо семейство с тях. Да финансират чак изграждането на чешма в Африка...Не знам, аз нищо специално не съм направила за тях. Не знам защо ме обичат толкова. Благодарих им. Трудно е да се опише с думи какво изпитва човек при такъв жест. Много хубаво си прекарах рождения ден с тях. Чудесно е, ако сме помогнали с нещо. Тези деца години наред вършат добри дела. Направиха библиотека в едно училище, засадиха дръвчета, сега помогнаха за откриването на чешмата в Африка. Те ме познават много добре. За мен е много ценно, че съм успяла да спечеля любовта им. Никога не съм държала да получавам такива жестове, такава любов. Но те знаят кои са нещата, които ме правят щастлива. Никога не участват в скандали, в кавги между фенове. И затова се чувстваме като едно семейство.

ИНТЕРВЮТА НА ДРУГИТЕ  АКТЬОРИ ЗА СЕРИАЛА
Скрит текст:
Интервю с Кубилай Ака / Али Кемал/

Първа частРаботих на летището Милас- Бодрум. По принцип задълженията ми бяха свързани с отдела за външни полети. Но в този ден имаше около 45 минути без пътници във ВИП-зоната на летището и аз поех там работата. Всичко се случи в рамките на тези 45 минути. Видях Ozan Doğulu и Ufuk Ergin. Уфак е видял баджа с името ми и след като се качи в самолета ми изпрати съобщение по социалните медии. Пишеше: „Има един сериал, „Ти си моята родина”. Искаш ли да отидеш на пробните снимки и да си опиташ късмета?” Като дете бях си мечтал да бъда актьор, нямаше как да пренебрегна това съобщение. Разбира се, когато го видях, си казах: „ Какво пък толкова е намерил в мен?” Да, виждаме красиви жени и мъже на екрана, но винаги съм смятал, че актьорството не се изчерпва с хубавия външен вид. Не той ще ти позволи да получиш роля, а способността убедително да пресъздаваш образи. Когато получих съобщението, първо казах на родителите си. Те направиха мащабно проучване кой е този Уфак. /смее се/. Когато видяха, че работи от години в сектора и е свързан с успешни проекти, се съгласиха. Казаха ми: „Това и без друго е твоя отдавнашна мечта. Отиди и си опитай шанса. Нищо не губиш.” И така се озовах в офиса на   03 Medya в Истанбул. Сигурно и след 20 години ще си спомням тези първи пробни снимки. Даже не  помня всичко случило се по време на тях. Защото в един момент единственото, което чувствах бяха ударите на сърцето ми. Не можех да ги преброя. Много се вълнувах. След 15 мин излязох от стаята. В същия ден отново ми позвъниха и ме извикаха. И те бяха усетили вълнението ми. Отново влязох на прослушване, направиха ми още някои пробни снимки. След това направихме проби с Халит Ергенч и Бергюзар Корел, за да видят дали има хармония. И бях одобрен. Не можах веднага да се зарадвам, защото ми беше трудно да изляза от шока. Около два месеца работихме с един преподавател по актьорско майсторство и после започнаха снимките.


Още преди да вляза в университета работех на летището. Исках да уча нещо свързано с това. Винаги съм обичал авиацията. Когато влязох във филмовия сектор, си помислих дали някой ден бих могъл да работя като режисьор. Но истината е, че желанието ми по-скоро е било да влизам в кожата на различни персонажи. Като малък обичах много да имитирам образи, които виждах по телевизията. Особено, когато  даваха Avrupa Yakası . Умирах да се правя на Burhan Altıntop’u /смее се/. И сега живея мечтата си. Вместо да имитирам някого, аз давам живот на един телевизионен герой.


Първия ден на сета много се вълнувах. Избиваше ме студена пот. Първата ми сцена беше с Джелиле Тойон и Мирай Данер. Трябваше да целуна ръка на баба ми и да й кажа „Добро утро”. Успях да го направя след осем дубъла. /смее се/. Когато ме водиха за разстрел беше първата ми сцена с Халит Ергенч. И до днес, когато имам сцени с него или Бергюзар, много се вълнувам. Слава Богу, че по време на сцената със разстрела бях със завързани очи. /смее се/ Гледах първи епизод заедно с приятелите ми от детството. Не си мислих как съм го изиграл това, как съм го направил. Исках просто да се насладя на момента. След няколко епизода пак си пуснах първи епизод и след половин час изключих телевизора. /смее се/. Разбира се, всеки ден правим крачка напред. Ние свикваме със снимачния процес, системата свиква с нас. Все повече се опознаваме, научаваме нови неща и всичко става още по-добре. Сбъдна се и още една моя мечта, освен тази да бъда актьор. Татко ми каза „Гордея се с теб”, нещо, което с години очаквах да чуя. Никога няма да го забравя. След края на първи епизод разговаряхме с него. Благодарих му, когато чух тези думи, затворих телефона и се разплаках. Нашето общество е патриархално и да чуеш от баща си, че се гордее с теб носи съвсем различна емоция. Това, хубавите отзиви, които получавам, прекрасният екип, с който работя ме карат да се чувствам невероятно щастлив. Не ходя, а направо летя до снимачната площадка.


 
Халит Ергенч умее да играе с лицето и очите си. Опитвам се да се науча и аз. Непрекъснато разговаряме с него. Работя с много опитни актьори и всеки път, когато почукам на вратата им, вместо да ми кажат: „Ела по-късно”, ми отговорят „Ела веднага, да видим какво можем да направим”. Снимачната площадка е като университет за мен. Опитвам се да взема по нещо от всеки. Обикалям от стая на стая, пресявам това, което съм чул и видял и така се готвя за следващата сцена.


Опитвам се да погледна към вътрешния свят на Али Кемал първо през очите на Кубилай. Търся  отговор на въпросите „Какво би направил в тази ситуация Али Кемал? Какво би казал?” Вече толкова съм свикнал, че някои реплики излизат спонтанно и ги включваме в сценария. Освен това, непременно гледам на мониторите предишната сцена на човека, с когото ми предстои да играя. Много е важно да знам с какво настроение, нагласа ще подходи към мен. И така отпадат трудните страни. Аз, за разлика от Али Кемал, съм много открит, умея да споделям чувствата си. Когато започнах да играя този образ, си дадох сметка, че съм човек, който може да разкрива какво чувства без да се замисли. Единственият човек, с когото Али Кемал споделя е Ефталия. Но и с нея даже говори със заобикалки. Тази роля ме накара да разбера, че аз самият съм много открит и обърнат към света човек.

Втора част


И Али Кемал, и Леон нямат приятели. Така е, защото те са наранени мъже. Това е човешката природа. Първо се опитваш да излекуваш собствените си рани. Всъщност, може да се каже, че Али Кемал има приятели. Ефталия и Инон, колкото и лошо да се държи понякога с него. Леон иска да се докаже пред баща си, има амбицията да е уважаван офицер, а такива хора обикновено се съсредоточават изключително върху работата си. Това е валидно за много мъже. Затварят се в себе си и преследват само целите, които са си поставили. Затова и нямат приятели.Понякога емоциите продължават и след края на снимките. Имаше такова нещо в една сцена с Боран. В първа серия трябваше да изведа Йълдъз от бала.. Изправяме се един срещу друг с Боран. Аз кипя от ярост. Заставаме очи в очи с него.  Той направи такава нагла усмивка, че аз съвсем подивях. Свършиха снимките, но няколко минути след това продължавах да съм ядосан.


Най-трудна ми беше сцената  в затвора. Това беше първата ми сериозна сцена с Халит Ергенч. Преди снимките разговаряхме близо три часа с него. Сцената беше много емоционално наситена. Баща ти се е върнал, можеш да отидеш при него, но в главата ти се върти въпросът „Този мъж е отсъствал от живота ми 7-8 години. Защо е тук сега?”. Най-трудното е да разбереш сцената в цялата й пълнота. Трябва да я усетиш и изиграеш, но понякога не става. В такива моменти ти помага различната гледна точка, която идва от по-опитните актьори. Халит аби много добре ме напътстваше в тази сцена. Той е майстор, изпитвам невероятно удоволствие, когато играя срещу него, гледам го с възхищение.

 
Имах една сцена с Йълдъз. Казвах й: „ Разклати целия ми свят!”. Мога да кажа, че това е единствената сцена, в която се харесвам. Иначе съм много критичен към себе си. Най-малко харесвам  една сцена в механата с Ефталия.  Ако бях по-спокоен, ако бях успял да не се панирам,   щеше да стане много по-добре. Защото беше ключова сцена. Казвах й „Кой съм аз?”. Като се замислите, това е главният въпрос, който си задава Али Кемал в този живот. Можеше да стане много добре,  мисля, че не се справих в тази сцена.


В 13-серия трябваше да изпея народна песен. Не бяха написали тази сцена, защото ме бяха чували да пея хубаво. И аз разбрах, поглеждайки сценария, че трябва да пея. Първоначално беше предвидена друга песен. Опитахме три-четири песни в студиото. Аз не съм певец, не може да се каже и че съм актьор. Опитвам се да бъда актьор. И изведнъж ме карат да пея, много особено се почувствах. Вълнуващо беше. Помогна ми музикантът Yıldıray Gürgen. И аз се опитах да дам всичко от себе си. Бих се радвал, ако им е харесало на зрителите.На мен като зрител най-много ми хареса сцената с Мустафа Кемал. Когато Халит Ергенч му каза: „На добър час, паша!”. Аз съм възпитаван в любов към Ататюрк. И съм безкрайно благодарен на семейството си за това. Гледах тази сцена със сълзи на очи. Човек можеше да усети Мустафа Кемал много по-близо да себе си. Да си даде сметка, че и него го е раждала майка, и той има приятели. Много въздействаща беше за мен тази сцена. Също и когато Хилял беше качена на бесилото. Когато извика: „Да живее отечеството!” се разплаках.  Гледах и плаках, а аз бях присъствал на тази сцена, знаех сценария, знаех какво ще се случи.  А сцената, в която Азизе казваше на Джевдет „Ще стегнат въжето около малкото й вратле”, направо ме смаза. 12-ти епизод, предстоеше екзекуцията на Хилял. Полковник Джевдет в стаята си, рухнал, съсипан. Каква игра само! Халит аби плачеше, после изпадна в нервна криза, после не можеше да си поеме въздух, толкова бързо и безупречно премина през тези три състояния, че направо те залепва на стола. Казваш си „Какво става?”. Когато гледах сцената, просто спонтанно извиках „Учителю!” / Ходжам!/


Ако трябва да опиша с една дума колегите си... Пънар е много здраво стъпила на земята, много открит човек, различна е от героинята си. Мирай, както я гледате, че вика „Да живее отечеството”, изведнъж може да скокне и да започне да танцува. Боран е истински джентълмен. Джелиле Тойон е невероятна жена. Бих искал всеки някой ден да може да се запознае с човек като нея. Има прекрасна енергия. Понякога сме уморени, оклюмали сме глави, тя изведнъж влиза с шоколадови бонбони и ни връща енергията. Много е забавна. Онур Сайлак е невероятно забавен човек. Няма нужда да казвам колко добър актьор е и че му се възхищавам. Играе перфектно. Ако имам сцена и той е зад монитора, считайте, че съм изгорял. Не мога да спра да се смея. За Халит Ергенч и Бергюзар Корел само една дума – великолепни са!
 Първо живеехме в Измит, после се преместихме в Бодрум. Баща ми беще офицер. Но никога не е бил особено строг. Израснах в жилищни кооперации за военни.  Когато татко се пенсионира и напуснахме офицерските квартири, се почувствах като човек, който доскоро е плувал в езеро, а вече се намира в океан. Бях доста объркан, всичко ми се струваше различно. До 18-тата ми година останахме в Измит. Бях на 8-9 години, когато баща ми премина към гражданската авиация. По онова време беше непрекъснато в чужбина. Имам сестра, която е 7 години по-малка от мен. Бяхме сами с нея и майка ми и искам, не искам трябваше да върша голяма част от домакинските задължения. Приятелите ми казваха „Хайде да ритаме футбол, хайде да играем компютърни игри” , аз отговарях „Трябва да се прибирам, може да има нещо за вършене вкъщи”. Наложи се бързо да порасна. Винаги съм бил детето, на което семейството разчита и на което има доверие. Завърших гимназия. Прекъснах образованието си за една-две години. Тогава започнах да работя на летището. След това ме приеха в университета. Имах съмсем нормален, обикновен живот до срещата ми с Уфак. Семейството ми сега е в Бодрум. Майка ми има магазин за обувки. Искаше да си почине и преди 4-5 години си купиха къща с градина в Бодрум. Отглеждат лимони, портокали, мандарини. Живеят хубаво и спокойно. Аз живея сам в Истанбул. В началото ми беше трудно да се адаптирам. В Бодрум може да излезеш 10 минути преди времето на срещата и ще стигнеш навреме. Истанбул е град, който изморява хората. Сега се опитвам в азиатската част на града да си върна малко от спокойствието на Бодрум. Обичам много да се разхождам. Ходя до Сапанджа и Машукие.  Понякога си стоя вкъщи. Чета книги или свиря на китара. Това много ме успокоява. През лятото непременно веднъж в седмицата съм на подводно гмуркане. Когато съм в Бодрум тренирам кикбокс. През лятото искам да пътувам до Америка и да посещавам курсове по актьорско майсторство. Няма определена роля, за която да си мечтая в момента. Много бих искал да играя срещу актьори като Халук Билгинер и Шенер Шен, които са мои идоли. Бях голям почитател и на покойния Тунджел Куртиз.  В Айвалък имаме малка винарна. Там случайно се запознахме с него преди години. Когато го погледнеш, имаш чувството, че не е нужно да правиш абсолютно нищо. Беше човек, който хипнотизира с гласа си. Винаги такъв тип актьори са били мои идоли. Бих искал да играя и в киното. Много често ходя на театър, но засега театралната сцена ме плаши.


Кубилай Ака накратко

Последният филм, който най-много те впечатли?

Dağ 2 и Predestination.
 
Най-добрият филм за всички времена?

„Кръстникът”, „Рейнман”, „Белязаният”

Последната пиеса, която гледа?

„Kasap”, в нея играе моят приятел Мерт Денизмен, който изпълнява ролята на Инон във ВС.

Сериалите, които следиш?

Миналата седмица гледах „Името му е легенда” /Adı Efsane/. Страхотен актьорски състав. От чуждестранните сериали ви препоръчвам The Originals и Black Mirror. В миналото бях голям фен на „Спартак”.
 
Песента, която слушаш най-често напоследък?

Rag’n’Bone – Human, новия албум на Sezen Aksu и Ceylan Ertem.
 
Любимото ти ядене?

Пилешки шницел. Много да изям няколко чинии.

Градът, в който си мечтаеш да живееш?

Севиля, Амстердам, Бразилия /столицата/

Последната прочетена книга?

Наскоро приключих поредицата „Шерлок”. За да се съсредоточа върху темата на нашия сериал прочетох и романа на Кемал Тахир „Хората от пленения град”

Твоите настолни книги?

 Сборникът с речи на Ататюрк и романът на Тургут Озакман „Тези луди турци”

На колко години би искал да си сега?

На 35. Според мен, това е най-хубавата възраст за един мъж. Не си нито прекалено млад, нито прекалено стар. Ако си актьор, можеш да играеш и баща, и батко, и по-малък брат.
.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Онур Сайлак /Тефик/

Готвел се е за ролята си, гледайки документални филми на БиБиСи. Прегледал е внимателно и много снимки от онези години, за да види как са носели костюмите и всички аксесоари около тях. Ако трябва да избира, Онур би искал да живее в миналото, защото тогава хората са полагали много повече усилия, за да могат да се виждат, да прекарват време заедно, да се усетят един друг.

"Хората са си пишели писма, за да могат да общуват. Трябвало е да положиш усилие, за да бъдеш до другия, да усетиш уханието му. Днес не е така. По всяка време можеш да изпратиш съобщение. А според мен в любовта е много важно да копнееш по другия, да ти липсва, да жадуваш за него... В нашата страна всеки ден човек се събужда и се пита „Днес какво ли ще се случи?”. Миналата седмица 12 деца изгоряха в общежитие. Много неща могат да се кажат, но всъщност виждаш, че вече ти е трудно даже да намериш думи. Като баща на две деца започнах да живея с чувство за страх. Всеки се надява, че един ще се събудим и всичко ще бъде наред."

Шебнем / Ефталия/

„Ако трябва да сравня живота на жените тогава и днес- не е един и същ, разбира се, но има известни трудности, с които жената се сблъсква и днес. Всеки период от историята  има своите трудни моменти, затова няма такова нещо като „Ех, ако бях живял тогава, колко хубаво щеше да бъде.” Още повече пък за една жена трудностите винаги съществуват. От създаването на човечеството, жената винаги се свързва с греха, винаги носи нещо опасно.

Пънар Дениз / Йълдъз/

В гимназията бях влюбена в историята и литературата. Бях момиче, което все повтаряше „родината, народът, отечеството”. Чувствам се късметлийка, че имам възможност да играя с Бергюзар и Халит.

Кубилай Ака /Али Кемал/

На снимачната площадка Халит и Бергюзар освен като семейна двойка се държат и като приятели. Понякога дълго време не са имали обща сцена, но в момента, в който застанат един срещу друг човек може да забележи привличането в очите им.

Мирай Данер /Хилял/

Тя е на 18 години, учи в музикалния отдел на Консерваторията. Свири на пиано и чело. От 8-годишна е на снимачната площадка.
„В началото всичко ми се струваше като игра. Но след това усетих, че ми е приятно да бъда на снимачната площадка и да се занимавам с актьорство.”

Боран Кузум /Леон/

На 24 години. Миналата година се е дипломирал от Държавната консерватория в Истанбул. Досега е участвал в три проекта и във всички тях действието се развива в миналото.
„Предпочитам да живея в миналото, във времената, когато не са съществували днешните технолгии.”
Приятни моменти на всички в темата!  Hug

# 1
 • Мнения: 20 669
Добро утро на 8-ми февруари!

Честит рожден ден на Али!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Съдбата му е направила най-хубавия подарък - да бъде дете на родители, които истински се обичат, да расте в спокоен и щастлив дом. Затова му пожелавам само да бъде здрав.Винаги на този ден пускам едно видео, което много обичам. Репортажът на Канал Д от изписването на Али. Миналата година го направихме с български субтитри.


Благодаря за темата!

bouquet

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 08:07 от varna_2

# 2
 • Мнения: 20 669

От руските фенове


И някои пожелания за Алишя, както те го наричаш. JoyСкрит текст:
Сегодня - 8 февраля Али Эргенчу исполняется 7 лет
Какой прекрасный возраст - уже 7 лет,
Мечтам предела, конечно же, нет,
Али сегодня в центре всех внимания,
Исполнятся пусть все его желания.
Милый малыш... поздравления прими,
Пусть всё отлично будет на твоём пути,
Пускай везёт тебе во всём, везде, всегда,
Всевышний подарил родителям тебя - не зря,
Пусть добрый ангел сохранит тебя для них, их для тебя...

..............................

У тебя сегодня праздник,
Ведь исполнилось семь лет.
Глазки светятся весельем,
И тебя счастлив ей нет.
Пусть подарков много дарят,
Исполняются мечты,
Все любовью окружают,
В ней купаться будешь ты.
Также крепкого здоровья
Никогда ты не болей.
Поздравляю с днем рожденья
Я от всей души своей.

............................

Тебя мы поздравляем
И только лучшего всего
Сегодня пожелаем:
Умей дружить, умей прощать,
Всегда стремись к успеху,
Пусть дни заполнятся добром,
Весельем, счастьем, смехом.
Учись отлично, успевай
Всегда по всем предметам.
Пусть будет рядом волшебство,
Жизнь озаряет светом.

# 3
 • Мнения: 6 974
Добро утро Hug

Честит празник на любимото семейство bouquet

Честит рожден ден на Али nbirthday
Да расте здрав, умен, красив и щастлив за радост на Халит и Бергюзар Grinning
Mydream  newsm51 благодаря за новата тема Hug

# 4
 • Мнения: 20 669
От арабските фенове
Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 09:22 от varna_2

# 5
 • Мнения: 4 714
Добро утро!  Hug

Да е жив и здрав Али! newsm59
Усмивката да не слиза от личицето му! Heart Eyes
Щастливо детство с братче и сестриче. Joy

# 6
 • Мнения: 20 669


Докато Джевдет прави планове как да защити семейството си, едно неочаквано решение на Азизе ще изненада всички.

Работейки под командването на Мустафа Кемал, Джевдет вече е принуден да действа както срещу гръцката армия, така и срещу Ешреф паша.


# 7
 • Мнения: 20 669
РЕЗЮМЕ

Работейки под командването на Мустафа Кемал, Джевдет вече е принуден да действа както срещу гръцката армия, така и срещу Ешреф паша. Мисията му става все по-трудна, а  с това и по-опасна.

След развода с Джевдет Азизе ще вземе нови решения. Васили издава заповед къщите в турските махали да бъда опразнени, а семействата да бъдат изпратени в изнание. Сред засегнатите семейства е и това на Джевдет. Докато той прави планове как да защити близките си, Азизе ще изненада всички с неочаквано решение.
Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 09:36 от varna_2

# 8
# 9
 • Мнения: 4 714
Цитат
След развода с Джевдет Азизе ще вземе нови решения. Васили издава заповед къщите в турските махали да бъда опразнени, а семействата да бъдат изпратени в изнание. Сред засегнатите семейства е и това на Джевдет. Докато той прави планове как да защити близките си, Азизе ще изненада всички с неочаквано решение.
Дано това решение не е свързано с Тефик. Grinning

# 10
 • Мнения: 20 669
Цитат
След развода с Джевдет Азизе ще вземе нови решения. Васили издава заповед къщите в турските махали да бъда опразнени, а семействата да бъдат изпратени в изнание. Сред засегнатите семейства е и това на Джевдет. Докато той прави планове как да защити близките си, Азизе ще изненада всички с неочаквано решение.
Дано това решение не е свързано с Тефик. Grinning

Мисля, че няма да е. Първо, няма право да се жени за друг три месеца.

Второ, няма да я изиграят тази карта веднага.

Най-много да приеме доброволно да бъдат изселени. Което няма да стане, разбира се. Джевдет или нещо друго ще им попречи.

Може да е и нещо съвсем различно. Сценаристката умее да изненадва.

# 11
 • Мнения: 5 255
                            Здравейте на 8-ми февруари! Hug

                                       Най-красивият ден е днес!

                            Честит празник на любимото семейство!


                             Честит рожден ден на АЛИ!

                            Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Пожелавам му да е много здрав, да носи и да дарява на всички цялата любов,
      която той донесе с появата си в една снежна нощ, преди 7 години!

     Весел празник, пълен с прекрасни изненади и много усмивки! Heart Eyes Heart Eyes


                             http://yooying.com/p/1445312417985856853
 

Скрит текст:
   

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 12:34 от HELEN60

# 12
 • Мнения: X
Здравейте  Hug
 
Благодаря за преведения 14 еп, за резюмето, за информацията, снимките и споделеното  Hug bouquet

Честит да им е рожденика!  Party

Снимките от интервюто са страхотни! Те двамата са страхотни т.е.! Берг е толкова въодушевена  Hug ... и с грим  Grinning

# 13
 • Мнения: 18 460
Благодаря за новата тема, за резюмето и за всичко споделено!

"Yaptıklarına bakmak..bu ve daha fazlası insanın gerçek yorgunluğu ve emeği sayesinde her hafta seyrettikleriniz" - Бурак К.

# 14
 • Мнения: 20 669
В ролята на Репулис, помощник на гръцкия министър-председател Венизелос, ще видим актьора
Serhat Tutumluer.

Приетото от него решение ще постави в много трудна ситуация и Джевдет, и Васили.


Общи условия

Активация на акаунт