Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За какво си мислите постоянно напоследък?

• 998 818
  • 18 885
  •   4
Отговори
# 18 375
....

Коментарите за плюскащите и пиещи животни пред входовете ми напомнят на бабиерите по пейките едно време... обсъждане на всеки преминаващ, какво си купил, откъде пари имал.
Много по-зле е от бабите по пейките. Повярвай. Не ми пречи да ме обсъждат и не ме интересува какво обсъждат.
Невъзпитано е, дори просташко за мен е следното.
Трябва да ги прескачаме, насядали по стъпалата и да се вмъкваме между тях, когато влизаме и излизаме от входа. За мизирмите споделих. За това, че не мога да си отворя прозореца, без да съм длъжна да ставам слушател и свидетел на техния пир, за това, че не мога да си почина следобед, нито вечер, мисля, че се подразбира.
За мен самият факт, че превръщат площадка пред входа в техен заден двор за пиене, ядене, печене, викане и хилене на подпийнали мъже и жени далеч не е социум, а достатъчно възмутително и най-мекичко казано - невъзпитано.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 18:02 от djasra

# 18 376
Когато някой си вземе апартамент в панелка е сякаш допустимо да очаква, че може да има “късмета” да се случват и такива неща. Който иска спокойствие има къщи с дворове. Дали пече пред блока или на 3-ти етаж на скарата е еднакво просташко (бях попадала на снимка във фейса на някакъв неандерталец, който палеше барбекю огромно колкото терасата му и печеше всеки ден мръвки и пускаше видеа) представяте ли си за какво иде реч - барбекю на въглища и скараджия с чашка на терасата, ми предпочитам сякаш да е на входа скарата, по-лесно ще се изветри на откритото.

# 18 377
....

Коментарите за плюскащите и пиещи животни пред входовете ми напомнят на бабиерите по пейките едно време... обсъждане на всеки преминаващ, какво си купил, откъде пари имал.
Много по-зле е от бабите по пейките. Повярвай. Не ми пречи да ме обсъждат и не ме интересува какво обсъждат.
Невъзпитано е, дори просташко.
Трябва да ги прескачаме, насядали по стъпалата и да се вмъкваме между тях, когато влизаме и излизаме от входа. За мизирмите споделих. За това, че не мога да си отворя прозореца, без да съм длъжна да ставам слушател и свидетел на техния пир, за това, че не мога да си почина следобед, нито вечер, мисля, че се подразбира.
За мен самият факт, че превръщат площадка пред входа в техен заден двор за пиене, ядене, печене, викане и хилене на подпийнали мъже и жени далеч не е социум, а достатъчно възмутително и най-мекичко казано - невъзпитано.

А на мен израза “плюскащи и пиещи животни”, отнасящ се за непознати хора, ми говори много лошо за произнасящия го. Много по-симпатични са ми “бабиерите”, които си запълват времето с клюки, които не обиждат никого. Че е невъзпитано и просташко съм съгласна. За щастие, живея в къща, достатъчно отдалечена от съседи, та няма нужда да се съобразявам с никого, но да наричаш непознати хора “животни” не ми е ок.

# 18 378
Аз пък, ако става въпрос наистина само за едно “Добър ден”, не го разбирам изобщо. Ако на човек не му се говори, да не се спира на приказка. Но да не поздрави вече ми се вижда прекалено. Не съм запозната в детайли със състоянието на авторката, но ако мисълта да каже “Добър ден/вечер” е така между другото докато подминава познати я напряга до такава степен, според мен трябва много спешно да се обърне към специалист.

# 18 379
Аз пък, ако става въпрос наистина само за едно “Добър ден”, не го разбирам изобщо. Ако на човек не му се говори, да не се спира на приказка. Но да не поздрави вече ми се вижда прекалено. Не съм запозната в детайли със състоянието на авторката, но ако мисълта да каже “Добър ден/вечер” е така между другото докато подминава познати я напряга до такава степен, според мен трябва много спешно да се обърне към специалист.

Ами то не е нужно дори да го кажеш. Минаваш, кимваш с лека усмивка и толкоз!

# 18 380
Аз съм със социална тревожност, която в момента управлявам що - годе добре, но е имало период, когато елементарно нещо като поздрав към съседите, ми е коствало много усилия. Знам, че звучи невероятно, но е факт. Та, и на мен не би ми било приятно постоянно да имам хора събрани около вратата на входа.
По стечение на обстоятелствата, от няколко години живея на супер изолирано място. Най - близките ми съседи са на няколко км от нас. В началото, когато се преместихме, се радвах много на уединението, но не си е работа да се живее така за дълго време.

# 18 381
Аз не разбрах дали е проблем, че минаваш покрай комшиите, които са се събрали пред входа " на скара" или навалицата е проблем.
Ако си асоциална те дразни всяка навалица пред входа. Били баби клюкарки, майки с деца, все поздравяваш и те обсъждат.

# 18 382
  • France
Това, че група съседи са си превзели общите части на блока за техни лични нужди си е точно селски пиниз. Още повече, че е видимо от улицата и влиза в урбанистичните правила, защото вреди на общия облик. Не, че това последното, особено в България, се съблюдава. Не виждам какво има да му се обсъжда, просто нямат работа там. И да, не е приятно да бъдат заобикаляни, още повече, че дълбоко ме съмнява, че спазват някакви обстояния.
Бабите по пейките не създават същия проблем, дори и някои да ги намират за неприятни. Още повече, че обикновено поддържат зелените площи.

# 18 383
  • София
Мисля си, че ми е непоносимо това със селските сбирки пред блоковете. Печене на неща по терасите. Скандали все едно си в гората, независимо от часа. И е адски примитивно и далече от цивилизовано. Така да се изразя по-меко.
Както и нощният шум. Ама там ми е.. болка.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 20:59 от silver birch

# 18 384

Ами то не е нужно дори да го кажеш. Минаваш, кимваш с лека усмивка и толкоз!
Ще пробвам това с кимването, може да го понасям по-леко😀

# 18 385
Добре де, това пред блока го разбрах, а в магазина. В нашия супермаркет опашката е между рафтовете, ужасно дълга, почти винаги някой ти диша във врата и леко отстрани и тогава как се понасят нещата. На мен ми е супер неприятно някой да ме побуква отзад я с количка, я да ме допира по някакъв начин.

# 18 386
Аз затова заставам на разстояние от човека пред мен, а количката си я паркирам зад мен, че и аз не обичам да ми дишат във врата.

# 18 387
И аз така правя, а по възможност пазарувам онлайн или на касите на самообслужване.

# 18 388
....." нещото на касата" ..дотам стигнах и край. За каква общност после ми говори същата, идея си нямам.

# 18 389
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Е за някаква такава възвишена общност, дето нито е гето, нито е мексиковил Grinning
Общност, дето едните са "неща" - слуги, а другите са нещо повече и си общуват помежду си културно и всеки си е заслужил поздрава, щото не е просто "нещо".
На мен ми е интересно дали авторката на поста одобрява междукласовото поздравяване Grinning

Общи условия

Активация на акаунт